WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie sie tam jakos i duzo zdrowka dla meza, a ty sie nie stresuj bo dzieciaczek to czuje!
    Ksosia wrote:
    Czesc Kochane
    Przede wszystkim dziekuje za troske. Poczytalam was troszke od rana zeby czas zajac. Siedze w Szczecinie bo maz jest tutaj w szpitalu.
    Tak jak pisalam w poniedzialek potracil go samochod, sprawca uciekl z miejsca. Meza w poniedzialek trzymali 7 godzin na sorze!!! Dotarlam do niego o 23! To jak wygladal bedzie moim koszmarem.
    W domu bylam o 3 nad ranem i na drugi dzien dzien przyjechalam. Wynajelam pokoik 700m od szpitala.
    Wczoraj mial operacje, poniewaz mial uszkodzony kregoslup w 2 miejscach. Jest caly podrapany, ale wyjdzie z tego.
    Caly dzien wczoraj przeplakalam, ot takie urodziny mialam.

Jeszcze raz dziekuje za troske.
    Jutro wracam do domu.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka dwie paroweczki z szynki i musztarda hihi
    On tak ma jak chce to potrafi porządnie skopac a jak nie to siedzi cicho:-(
    Ja umieram dalej nie mogę leżeć bo aż zebra mnie bolą:-(

Zabcia prawda jest taka że ile ludzi tyle opini.
    Z reguły kupuje się mm takie jakim karmią w szpitalu dziecko.
    Nie ma też reguły że kupisz np. Bebiko do domu a za parę dni okaże się że dziecko ulewa i będziesz zmuszona zmienić na takie jakie pediatra da :-(
    Też zależy od dziecka moja piła Bebiko(wg szpitala) ale nie robiła kup tygodniami co się okazało potrzebuje inne mleko tlusciejsze więc poszłam po nan i kupy szły elegancko bo dziecko potrafiło kal wytworzyć.
    Ciężko jest doradzić jakie mm kupić.
    A z drugiej strony lepiej mieć w domu jak się wróci że szpitala na czarną godzinę a nie latać po marketach o północy tak jak mi się to zdarzyło wtedy jest dylemat przed półka pełna mleka że strachu i stresu człowiek nie wie sam co ma wybrać hihi

haneczka lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    No byłam o 8 na Winiarach :)
    o widzisz jak trafiłyśmy, to może i Ty mnie widziałaś :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol z jedną ciężarną siedziałam przed pobraniem, ale to.chyba nie Ty, bo ta masz już córeczkę, a u Ciebie to chyba pierwsze? Byłaś może w sukience?
    Haneczko teraz mamy zielony neon w pokoju dzieci i nie wiem czy go zmieniać, czy tylko odświeżyć.
    Pirelko ile dziecięcych brzuszków tyle opinii o mleku :) może być tak, że u Ciebis każda córcia będzie preferować co innego :) u nas w szpitalu dawali enfamil i my w domu też, bo to mleko dobrze odzywiajace wczesniaki. Potem nam kazano zmienić i niestety mm NAN uaktywnilo skazę białkoą :/ hipp i humana też wywoływały alergię, więc skończyliśmy na nutramigenie, który jest nadal. Z córcia będzie enfamil albo hipp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia zgadzam się, różnie może być :D

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzisiaj skończyłam 28 tc :) ale ten czas zapitala ;) ja już byłam na świecie ma tym etapie, ale moi rodzice musieli się martwić.

Żabcia_, Angela89, haneczka, violett lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to ze mną nie siedziałaś, u mnie pierwsze :) byłam w długiej szarej spódnicy i białej bluzce. A Ty masz kręcone włosy?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mamcie! Właśnie zjadłam bardzo wykwintny obiad-ryż z truskawkami i próbuję Was nadrobić.
    Ksosiu- trzymaj się, życzę męzowi szybkiego powrotu do formy i zdrówka!
    Pysiaczku- oszczędzaj się!
    Jeśli chodzi o krwawienie z nosa to leje mi się od początku ciąży- lekarz powiedział, że tak często się zdarza i że to przekrwienie naczyń śluzówki więc normalny objaw chociaż bardzo męczący.
    My zapisaliśmy się do szkoły rodzenia na kurs weekendowy- 2 weekendy od 9 do 16 (mam nadzieję, że wytrzymamy tyle ;-) )
    Co do mm- moja siostra swoje dzieci karmiła enfamilem- też nie miała problemów z kolkami u ulewaniem, narzekała tylko, że dość drogi

Pysiaczek89, Żabcia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:16

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Agatia to ze mną nie siedziałaś, u mnie pierwsze :) byłam w długiej szarej spódnicy i białej bluzce. A Ty masz kręcone włosy?
    Nie rude w koku :) miałam bluzkę w biało-czarne paski :) to chyba.Ciebie nie widziałam ;) następnym razem musimy się zgadać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zachwycona moją szkołą rodzenia. Miałam iść do takiej, którą prowadzą położne ze szpitala, w którym chcę rodzić, Panie się reklamują, że pomagają się "dostać" a ten szpital oblegany - co jak słyszałam nie działa wca!e, a opinie o samej szkole fatalne, a jak się dowiedziałam, że życzą sobie 550zł to mi z lekka kopara opadła.
    I znalazłam fantastyczną szkołę z refundacją nfz, za darmo, położne ze wszystkich szpitali, dodatkowe zajęcia, oddychanie, na kręgosłup, nr alarmowy, doradca laktacyjny, nie mogę się nadziwić:)

haneczka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Nie rude w koku :) miałam bluzkę w biało-czarne paski :) to chyba.Ciebie nie widziałam ;) następnym razem musimy się zgadać ;)
    a to w takim razie też Cię nie widziałam :) może następnym razem się uda :D

agatia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się obejść ryneczek i kupić co trzeba. Już mi lepiej...
    Kupiłam sobie też ciacho jogurtowe z truskawkami i zjadłam olbrzymi kawał :D pyszne było, prawie nie słodkie :) więc nie mam poczucia winy :D

Na obiadek dzisiaj robię podudzia z przyprawami w rękawie, będzie od razu na jutro :) do tego jakaś surówka, czy ogórki i kasza/ryż.

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja dzisiaj zjadłam drożdżówke z budyniem, pierwszy raz od x czasu ;)
    A na obiad też miałam podudzia w ziołach, młode ziemniaczki i mizeria.

pirelka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Haneczko ja na opryszczkę smaruję pastą do zębów albo czosnkiem. Miałam to już przed ciążą, więc o tyle czuję się bezpieczniejsza ;) Od małego mam już wiruska w sobie, więc nie krąży mi po krwi :P Jak pojadę dziś to przykleję plasterek żeby jakoś to wyglądało, a zrobiła mi się przy samym kąciku ust prawie.

Ja też poszłam do innego szpitala, bo za darmo. Nie dość, że masa wydatków przy dzidzi to jeszcze będę im płacić 300 złotych i dojeżdżać 40 km (w jedną stronę) - absolutnie nie.

Ja też miałam te skurcze wczoraj ale poczytałam, bo wcześniej głaskałam brzuszek i utrzymywało się to dłużej, a tak położę się albo zmienię pozycję i do 30 sekund ładnie puszcza.

Ja dziś robię pomidorową na obiad, bo nie mam koncepcji, a mój to sobie nie ugotuje ziemniaków jak wróci, więc mięso odpada (wolałby zjeść z chlebem - taki leniuch, a naprawdę bardzo dobrze gotuje)

No właśnie się zastanawiałam czy wolno nam stosować te plasterki w ciąży, bo tam jest jakiś lek przeciwwirusowy. Ja też mam skłonności od dziecka. Oby Ci przeszło jak najszybciej.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:51

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Chciałam jeszcze zapytać jakie mleko modyfikowane planujecie w razie "W"?

Ja nie planuję mm wcale na początku. Z synkiem mleka w cycach było pod dostatkiem, więc zakładam, że i teraz tak będzie. :) Ale jak młody skończył 9 miesięcy wprowadziliśmy Bebiko, a potem Nan pro i to drugie polecam bardziej. Ładniejsze kupki. :)

Żabcia_, Suzanna22, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    moja waga tak jak na początku ciąży spadła, tak w chwili obecnej mam 9 kg na plusie licząc od początku ciąży, chyba trochę za dużo... :| patrząc na moje bmi z przed ciąży nie powinnam przytyć więcej jak 11 kg a tu ooo..

Będziesz karmić , to zrzucisz szybko. :) Ja poprzednio przytyłam 14 kg i po 4 m-cach wróciłam do wagi sprzed ciąży. Tak więc spokojnie. :) Poza tym dużo Ci już nie zostało do końca. :)

Suzanna22 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Powiem Wam, że ja na początku podawałam dla Kuby NAN ale miał brzydkie kupy no i kolki, potem bebiko to też nie lepiej ale super był dla nas BEBILON polecam :) ja kupię jedno opakowanie BEBILONU w razie W ale będę się starała karmić piersią :)

Widzę, że każde dziecko inaczej reaguje na różne mm, więc trzeba chyba sprawdzić zaczynając od najtańszego i ew. zmieniać na droższe. :P haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie moczu już mam, nie wygląda źle, są liczne bakterie i nieliczne nabłonki płaskie, ale poza tym ok ;) czekam jeszcze na glukozę !

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ