WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymajcie sie tam jakos i duzo zdrowka dla meza, a ty sie nie stresuj bo dzieciaczek to czuje!
Ksosia wrote:Czesc Kochane
Przede wszystkim dziekuje za troske. Poczytalam was troszke od rana zeby czas zajac. Siedze w Szczecinie bo maz jest tutaj w szpitalu.
Tak jak pisalam w poniedzialek potracil go samochod, sprawca uciekl z miejsca. Meza w poniedzialek trzymali 7 godzin na sorze!!! Dotarlam do niego o 23! To jak wygladal bedzie moim koszmarem.
W domu bylam o 3 nad ranem i na drugi dzien dzien przyjechalam. Wynajelam pokoik 700m od szpitala.
Wczoraj mial operacje, poniewaz mial uszkodzony kregoslup w 2 miejscach. Jest caly podrapany, ale wyjdzie z tego.
Caly dzien wczoraj przeplakalam, ot takie urodziny mialam.
Jeszcze raz dziekuje za troske.
Jutro wracam do domu.
-
nick nieaktualnyHaneczka dwie paroweczki z szynki i musztarda hihi
On tak ma jak chce to potrafi porządnie skopac a jak nie to siedzi cicho:-(
Ja umieram dalej nie mogę leżeć bo aż zebra mnie bolą
Zabcia prawda jest taka że ile ludzi tyle opini.
Z reguły kupuje się mm takie jakim karmią w szpitalu dziecko.
Nie ma też reguły że kupisz np. Bebiko do domu a za parę dni okaże się że dziecko ulewa i będziesz zmuszona zmienić na takie jakie pediatra da
Też zależy od dziecka moja piła Bebiko(wg szpitala) ale nie robiła kup tygodniami co się okazało potrzebuje inne mleko tlusciejsze więc poszłam po nan i kupy szły elegancko bo dziecko potrafiło kal wytworzyć.
Ciężko jest doradzić jakie mm kupić.
A z drugiej strony lepiej mieć w domu jak się wróci że szpitala na czarną godzinę a nie latać po marketach o północy tak jak mi się to zdarzyło wtedy jest dylemat przed półka pełna mleka że strachu i stresu człowiek nie wie sam co ma wybrać hihihaneczka lubi tę wiadomość
-
Mmargol z jedną ciężarną siedziałam przed pobraniem, ale to.chyba nie Ty, bo ta masz już córeczkę, a u Ciebie to chyba pierwsze? Byłaś może w sukience?
Haneczko teraz mamy zielony neon w pokoju dzieci i nie wiem czy go zmieniać, czy tylko odświeżyć.
Pirelko ile dziecięcych brzuszków tyle opinii o mlekumoże być tak, że u Ciebis każda córcia będzie preferować co innego
u nas w szpitalu dawali enfamil i my w domu też, bo to mleko dobrze odzywiajace wczesniaki. Potem nam kazano zmienić i niestety mm NAN uaktywnilo skazę białkoą
hipp i humana też wywoływały alergię, więc skończyliśmy na nutramigenie, który jest nadal. Z córcia będzie enfamil albo hipp.
-
nick nieaktualny
-
cześć Mamcie! Właśnie zjadłam bardzo wykwintny obiad-ryż z truskawkami i próbuję Was nadrobić.
Ksosiu- trzymaj się, życzę męzowi szybkiego powrotu do formy i zdrówka!
Pysiaczku- oszczędzaj się!
Jeśli chodzi o krwawienie z nosa to leje mi się od początku ciąży- lekarz powiedział, że tak często się zdarza i że to przekrwienie naczyń śluzówki więc normalny objaw chociaż bardzo męczący.
My zapisaliśmy się do szkoły rodzenia na kurs weekendowy- 2 weekendy od 9 do 16 (mam nadzieję, że wytrzymamy tyle)
Co do mm- moja siostra swoje dzieci karmiła enfamilem- też nie miała problemów z kolkami u ulewaniem, narzekała tylko, że dość drogiPysiaczek89, Żabcia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mmargol wrote:Agatia to ze mną nie siedziałaś, u mnie pierwsze
byłam w długiej szarej spódnicy i białej bluzce. A Ty masz kręcone włosy?
miałam bluzkę w biało-czarne paski
to chyba.Ciebie nie widziałam
następnym razem musimy się zgadać
-
nick nieaktualnyJa jestem zachwycona moją szkołą rodzenia. Miałam iść do takiej, którą prowadzą położne ze szpitala, w którym chcę rodzić, Panie się reklamują, że pomagają się "dostać" a ten szpital oblegany - co jak słyszałam nie działa wca!e, a opinie o samej szkole fatalne, a jak się dowiedziałam, że życzą sobie 550zł to mi z lekka kopara opadła.
I znalazłam fantastyczną szkołę z refundacją nfz, za darmo, położne ze wszystkich szpitali, dodatkowe zajęcia, oddychanie, na kręgosłup, nr alarmowy, doradca laktacyjny, nie mogę się nadziwićhaneczka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUdało mi się obejść ryneczek i kupić co trzeba. Już mi lepiej...
Kupiłam sobie też ciacho jogurtowe z truskawkami i zjadłam olbrzymi kawałpyszne było, prawie nie słodkie
więc nie mam poczucia winy
Na obiadek dzisiaj robię podudzia z przyprawami w rękawie, będzie od razu na jutrodo tego jakaś surówka, czy ogórki i kasza/ryż.
-
Żabcia_ wrote:Haneczko ja na opryszczkę smaruję pastą do zębów albo czosnkiem. Miałam to już przed ciążą, więc o tyle czuję się bezpieczniejsza
Od małego mam już wiruska w sobie, więc nie krąży mi po krwi
Jak pojadę dziś to przykleję plasterek żeby jakoś to wyglądało, a zrobiła mi się przy samym kąciku ust prawie.
Ja też poszłam do innego szpitala, bo za darmo. Nie dość, że masa wydatków przy dzidzi to jeszcze będę im płacić 300 złotych i dojeżdżać 40 km (w jedną stronę) - absolutnie nie.
Ja też miałam te skurcze wczoraj ale poczytałam, bo wcześniej głaskałam brzuszek i utrzymywało się to dłużej, a tak położę się albo zmienię pozycję i do 30 sekund ładnie puszcza.
Ja dziś robię pomidorową na obiad, bo nie mam koncepcji, a mój to sobie nie ugotuje ziemniaków jak wróci, więc mięso odpada (wolałby zjeść z chlebem - taki leniuch, a naprawdę bardzo dobrze gotuje)
No właśnie się zastanawiałam czy wolno nam stosować te plasterki w ciąży, bo tam jest jakiś lek przeciwwirusowy. Ja też mam skłonności od dziecka. Oby Ci przeszło jak najszybciej. -
nick nieaktualny
-
Żabcia_ wrote:Chciałam jeszcze zapytać jakie mleko modyfikowane planujecie w razie "W"?
Ja nie planuję mm wcale na początku. Z synkiem mleka w cycach było pod dostatkiem, więc zakładam, że i teraz tak będzie.Ale jak młody skończył 9 miesięcy wprowadziliśmy Bebiko, a potem Nan pro i to drugie polecam bardziej. Ładniejsze kupki.
Żabcia_, Suzanna22, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
mmargol wrote:moja waga tak jak na początku ciąży spadła, tak w chwili obecnej mam 9 kg na plusie licząc od początku ciąży, chyba trochę za dużo...
patrząc na moje bmi z przed ciąży nie powinnam przytyć więcej jak 11 kg a tu ooo..
Będziesz karmić , to zrzucisz szybko.Ja poprzednio przytyłam 14 kg i po 4 m-cach wróciłam do wagi sprzed ciąży. Tak więc spokojnie.
Poza tym dużo Ci już nie zostało do końca.
Suzanna22 lubi tę wiadomość
-
esmi wrote:Powiem Wam, że ja na początku podawałam dla Kuby NAN ale miał brzydkie kupy no i kolki, potem bebiko to też nie lepiej ale super był dla nas BEBILON polecam
ja kupię jedno opakowanie BEBILONU w razie W ale będę się starała karmić piersią
Widzę, że każde dziecko inaczej reaguje na różne mm, więc trzeba chyba sprawdzić zaczynając od najtańszego i ew. zmieniać na droższe.haha
-
nick nieaktualny