X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam do dentysty, znowu portfel będzie lżejszy, ale co zrobić kiedy trzeba :/
    odezwę się później, jak mi pozwoli jeść od razu to pewnie zafunduję sobie coś smacznego ;)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, wyły takie długie ciągłe sygnały, może do mnie bardziej niesie dźwięki. Ja bez problemu słyszę w domu juwenalia koło politechniki, koncerty nad wisłą czy też ze starówki koncerty, ostatnio przypomniało mi się o Dawidzie Podsiadło jak go usłyszałam ;)

Byłam jakoś koło 8 na winiarach, Ty też? w sumie widziałam 2 ciężarne :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku trzymam kciuki za dentystę.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się oficjalnie i w ramach leniuchowania i oszczędzania brzucha nadrobiłam Was bardzo dokładnie. :)

Violett, Sabinka gratuluję dużych i zdrowych dzidziusiów. :) Muszę zmolestować swojego gina, żeby mi zmierzył maluszka na następnej wizycie, bo ostatnie wieści mam z połówkowego.

Sabina, leż jak najwięcej, nogi razem i do września wszystko będzie w porządku:)

Pysiaczku, super, że Cię wypuszczają ze szpitala i skoro tak się dzieje, to znaczy, że jest już dużo lepiej. Staraj się tym cieszyć i nie martwić niepotrzebnie. :)

Sarcia, dobrze, że operacja męża się udała. :)

Anulka, daj znać, czy pomagają te masaże. Bezbolesnego życzę!

Agatia, zieleń, żółty, pomarańcz to takie uniwersalne kolory dla obu płci. Ja miałam farta, bo pomalowaliśmy z mężem po ślubie byłą sypialnię (obecnie pokój dzieci) na niebiesko-brązowo, a teraz mamy synka i drugiego w drodze i nic nie trzeba zmieniać. ;)

Little, Mysza, Dzierzba współczuję tych krwawień z nosa. Jaka jest tego przyczyna?

Dziewczyny, piszecie o wadze. Ile przybrałyście jak dotąd? Czy 4 kg to nie za mało? Latam za synkiem jak głupia, apetytu też nie mam jakiegoś wielkiego. Nie chcę, żeby urodziła się chudzinka.

Żabcia, oby było tak jak piszesz. Wczoraj miałam tak mocno 2 razy w ciągu dnia. Położna mówiła to samo. Nie głaskać, nie dotykać, bo tylko oksytocynę wyzwala się i można niepotrzebnie narobić bigosu. :) Dziś staram się więcej odpoczywać. A synek gania po domu bez asekuracji. :P
    PS. Powodzenia na szkole rodzenia:) Ja swoją miło wspominam, ale teraz już nie powtarzam, bo jestem na świeżo. A możesz jakoś leczyć opryszczkę w ciąży czy niet?

Mmargol, powodzenia na wizycie:)

Żabka04, coś Ty jadła na śniadanie, że tak młode fika? :)

Pirelka, wszystko ok. z tą dziewczynką? Tak się właśnie zastanawiam do jakiego wieku będę odprowadzać dzieci do szkoły. Całe szczęście, że mieszkam w Obornikach Śląskich a nie we Wrocku, bo tu jest mniejszy ruch zdecydowanie.

Dzisiaj planuję poszperać na allegro w poszukiwaniu wyprawki dla Tomusia i akcesoriów plażowych. 20.06 jedziemy nad morze i przydałby się parasol, namiot plażowy dla Arturka. :)

Pysiaczek89, Sabina, violett lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka
    moja waga znów ciut spadla, ale nadal od wyjsciowej w grudniu/styczniu jestem na minusie ;)

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:51

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:51

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno hipp

Żabcia_ lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja waga tak jak na początku ciąży spadła, tak w chwili obecnej mam 9 kg na plusie licząc od początku ciąży, chyba trochę za dużo... :| patrząc na moje bmi z przed ciąży nie powinnam przytyć więcej jak 11 kg a tu ooo..

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile mam czasu na wykupienie luteiny? 3 czy 7 dni? nie chce mi się disiaj iść do apteki, ale jak 3 to muszę się zebrać

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, nie mam pojęcia bo nigdzie nic nie pisze, a słyszałam to w przychodni. Ponoć zaraz było pogotowie.

Żabcia, ja radziłam się znajomej i polecała Bebilon. Za to Hipp właśnie odradzała. Inna koleżanka małej dawała Bebiko, ale ona karmiła tylko piersią na początku, a ja nie wiem czy będe mieć aż tyle pokarmu na dwójkę maluszków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:34

• esmi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj na obiad wczorajszy obiad czyli pulpety kasza jęczmienna :)
    Najchętniej bym się położyła i poleżała :) jeszcze równo miesiąc i koniec pracy :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja na początku podawałam dla Kuby NAN ale miał brzydkie kupy no i kolki, potem bebiko to też nie lepiej ale super był dla nas BEBILON polecam :) ja kupię jedno opakowanie BEBILONU w razie W ale będę się starała karmić piersią :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z mm na pewno bedzie tak, że ile osob, tyle opinii
    my lecieliśmy od urodzenia na hipp, takie tez w szpitalu podawali, na te chwile nie zamierzamy zmieniać, bo nic sie nie działo: ani kolek, ani biegunek, ani zaparc
    na szkole rodzenia tez było cięzko uzyskać info jakie mleko najlepsze...bebiko najtańsze, niektóre maja cene przesadzona...bebilon ponoć ryba smierdzi (info ze SR -polożna mówiła o opiniach niektórych mam)
    wyjdzie w trakcie

nan natomiast znajome polecały...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:37

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebiko a bebilon jest robiony w tym samym miejscu. My trochę mlek przeszliśmy i pije bebiko. Teraz Lidl ma swoje mleko i one jest od humany lub hippa nie pamiętam już.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że co dziecko i co rodzic to inna opinia, preferencje i co innego służy. Trzeba od czegoś zacząć i próbować, obserwować.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie
    Brzuszek dziecka pokaże
    Nam się udało od początku dobrać mleko ani razu nie zmieniliśmy
    Ale minus - cena oraz nie wszędzie do kupienia. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra znów poleca Enfamil, młoda dosyć długo na nim żyła ;) Z tego co pamiętam to bebilon faktycznie obrzydliwy, bo pamiętam jak zostałam z małą i miałam ją nakarmić awaryjnie mm jakby odciągniętego pokarmu brakło. Spróbowałam, faktycznie śmierdzi rybą, jest ochydne.

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    agatia, wyły takie długie ciągłe sygnały, może do mnie bardziej niesie dźwięki. Ja bez problemu słyszę w domu juwenalia koło politechniki, koncerty nad wisłą czy też ze starówki koncerty, ostatnio przypomniało mi się o Dawidzie Podsiadło jak go usłyszałam ;)

Byłam jakoś koło 8 na winiarach, Ty też? w sumie widziałam 2 ciężarne :)
    No byłam o 8 na Winiarach :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nigdy nawet nie liznelam mm :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ