WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
agatia wrote:Mmargol z jedną ciężarną siedziałam przed pobraniem, ale to.chyba nie Ty, bo ta masz już córeczkę, a u Ciebie to chyba pierwsze? Byłaś może w sukience?
Haneczko teraz mamy zielony neon w pokoju dzieci i nie wiem czy go zmieniać, czy tylko odświeżyć.
Pirelko ile dziecięcych brzuszków tyle opinii o mlekumoże być tak, że u Ciebis każda córcia będzie preferować co innego
u nas w szpitalu dawali enfamil i my w domu też, bo to mleko dobrze odzywiajace wczesniaki. Potem nam kazano zmienić i niestety mm NAN uaktywnilo skazę białkoą
hipp i humana też wywoływały alergię, więc skończyliśmy na nutramigenie, który jest nadal. Z córcia będzie enfamil albo hipp.
-
nick nieaktualnyWróciłam
wszystko w porządku, nawet nie bolało tak bardzo pomimo ściąganego kamienia, robi to stopniowo, bo jak twierdzi nie chce dzidziusia stresować, do tego jakieś ubytki. Problem z dziąsłami jest nadal, choć pociesza mnie że zwykle mija to już podczas połogu
i naprawdę cieszę się że ma stałą stawkę za wizytę, bo jak leczyłam zęby w prywatnej klinice, siadałam na fotel i nie wiedziałam ile zostawię
na pocieszenie zjadłam pierogi z jagodami z śmietaną
zabrałam się za wystawianie na allegro swoich rzeczy, nie wszystko używam, a dodatkowa kasa się przyda, zwłaszcza że było kilka niespodziewanych wydatków ostatnio..haneczka, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFoxik to fajnie, że nie było źle.. Ja kamień też chcę ściągnąć, ale dopiero po porodzie, bo na razie mam masę do leczenia
zrobię sobie wtedy też panoramę całej jamy ustnej.
Ja leczę się prywatnie, ale od razu mi mówiła ile mniej więcej za zęba bierze, także 200 zł zawsze mieć muszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 14:52
-
haneczka wrote:Będziesz karmić , to zrzucisz szybko.
Ja poprzednio przytyłam 14 kg i po 4 m-cach wróciłam do wagi sprzed ciąży. Tak więc spokojnie.
Poza tym dużo Ci już nie zostało do końca.
no nic, czas pokaże
A co do mm to w szkole rodzenia nawet powiedzieli prosto z mostu, żeby zaczynać od najtańszego i ewentualnie zmieniać wg potrzeb na te droższe i tak samo z pampersami czy chusteczkami można - oczywiście jak ktoś będzie chciał od razu kupić droższe to sobie kupi, chodzi o wersję ekonomiczną i przy okazji odpowiednią dla dziecka
Dlatego ja planując karmić piersią myślę, żeby kupić w zapasie bebiko tak na zapas, bo może być różnie i wolę nie biegać wtedy po sklepach/aptekach jak dziecko będzie głodne. Kilka osób już mi mówiło, że warto awaryjnie kupić, a później sprzedać lub komuś oddać. -
Sklep internetowy SMYK mnie zawiodl, wczoraj zglosilam reklamacje, bo dostalam inny produkt ktory zamawialam i wiecie co? Oni mi nwpisali, ze mam zlozyc reklwmacje i odeslac ten produkt z FV na ich adres. To jakis abwurd, wina lezy po ich stronie, a ja mam odsylac im produkt, ktory oni zly wsadzili do paczki na moj koszt. Jakas bzdura. Napisalam do nich ze sa malo profesjonalni i na drugi raz zdecydowanie zastanowie sie nad zakupami w ich sklepie internetowym !!!. I koniec.
-
nick nieaktualnyja tez wróciłam z ryneczku i kupiłam bób! w końcu
od razu wstawiłam i będzie na obiadek do zupy marchewkowej
a na jutro mam w planach klopsiki z indyka z fasolką i ziemniaczkami, ciasto marchewkowe i na kolacje placuszki z cukinii :)czyli jutro dzień w kuchni. Ale jak się nagotuje to też mam nadzieję, że na 2 dni z głowy będzie -
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Żabciu ja na opryszczke dostałam w ciąży heviran i mam spokój.
Haneczko synek ma niebieskie gadżety, coreczce myślałam o fuksjowych dodatkach,.jakoś to wszystko się zgra
Fiolet do zieleni też bardzo pasuje, do niebieskiego też. Będzie fajnie.Pochwal się, jak już udekorujesz pokój. Lubię takie rzeczy.
-
agatia wrote:Haneczko synek ma niebieskie gadżety, coreczce myślałam o fuksjowych dodatkach,.jakoś to wszystko się zgra
a że sypialnie mamy jasnoniebieską (jak to ktoś kiedyś określił: kolor gołębi) i żeby to jakoś wyglądało razem to pościel młodej kupiłam biało-granatową z różowym paseczkiem i girlandy pod kolor.
Pomimo, że niebieski niby chłopięcy to myślę, że udało się zrobić po dziewczęcemu
http://iv.pl/images/91123917530843771024_thumb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 15:08
haneczka, kamciaelcia, Lusia8998, A_n_k_a_80, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniestety większość sklepów ma nas głęboko gdzieś i groźby, że więcej u nich nie kupimy,bo znajdą się inni klienci.
Mi się podobają zakupy na zalando, bo tam w razie czego kurier przyjeżdza i paczkę odbiera. Tylko mi znowu zdarzyło się tak, że czekałam potem 14 dni na zwrot pieniędzy a oni do mnie że nie dostali paczki od kuriera i musiałam składać reklamację. Ogólnie dopiero po 3 tygodniach miałam zwrot kasy -
Ja w końcu w domu. Na dzisiejszym masażu darlam sie jeszcze gorzej niż ostatnio, ale za to krzyż przestał napieprzać
a byłam w tesco oblukać ubranka i szybkie zakupy, odebrałam syna ze szkoły i poszliśmy na płac zabaw na 1,5h, potem do domu, zrobiłam obiad i dalej stoję bez płaczu! Cudowne uczucie jak nie boli
Idę sobie jeszcze praleczkę strzelić
A co do mleka to u nas był bebilon, nic innego do pyska nie chciał brać. Dla mnie każde mm jest ochydne...alinka, mmargol, haneczka, Lusia8998, Pysiaczek89, Sabina, mysza0406, _izunia_ lubią tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
mmargol wrote:szczerze na to liczę hihi, ale i tak wydaje mi się że to dużo jak na mnie, bo zaczynałam ciążę z nadwagą
no nic, czas pokaże
A co do mm to w szkole rodzenia nawet powiedzieli prosto z mostu, żeby zaczynać od najtańszego i ewentualnie zmieniać wg potrzeb na te droższe i tak samo z pampersami czy chusteczkami można - oczywiście jak ktoś będzie chciał od razu kupić droższe to sobie kupi, chodzi o wersję ekonomiczną i przy okazji odpowiednią dla dziecka
Dlatego ja planując karmić piersią myślę, żeby kupić w zapasie bebiko tak na zapas, bo może być różnie i wolę nie biegać wtedy po sklepach/aptekach jak dziecko będzie głodne. Kilka osób już mi mówiło, że warto awaryjnie kupić, a później sprzedać lub komuś oddać.
Z takiego właśnie założenia wychodziłam kupując pieluchy dla synka i zaczęłam oraz skończyłam na dadach z biedronki (często mają takie mega domki za 50zł), bo uważam, że są świetne. Nie przepłacałam za oryginalne pampersy. A mleko zaczęłam tanim bebiko i dopiero jak zauważyłam potrzebę to zmieniłam na nan pro.mmargol lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny znalazłam wózek fajny w uk wysłałam mamie linka może ogarnie i kupi
Pierwszym wyborem było camarelo vision vis-5 ale doszłam do wniosku że mieszkając na wypizdowie gondola się nie przyda i po co marnować 1600 zł jak mogę mieć używany za 800.
https://www.amazon.co.uk/i-Safe-System-Travel-Stroller-Complete/dp/B00S18594A
coś takiego babeczka ma na sprzedanie 8 miesięczny mało używany nie podrapany ni nic. Teraz czekać tylko co mamuś powie i czy jej się podoba czy dalej zostajemy przy camarelo.
Gadacie o tym jedzeniu i gadacie ja dzięki bogu wygrzebałam płytę grzewczą taką przenośną - myślałam że w wawie została na kwaterze - i zrobiłam makaron z jajkiem kukurydzą i szynka. A dalej jestem głodna.
I dumam że mam jeszcze trochę mąki i mleka to może naleśniki i czekoladę roztopić...
Dobrze że jeszcze 2 dni i Robak wraca do domu bo z moim zapędem do jedzenia od poniedziałku to na weekend bym już nic w lodówce nie miałaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 15:16
-
nick nieaktualny
-
Anulka, całe szczęście, że pomógł masaż!
Jesteś supermama z tym placem zabaw w taki upał i ze swoim kręgosłupem
Ale widzę, że popełniasz ten sam błąd co ja, bierzesz się za bardzo do roboty.
Nie przeforsuj się znowu. Ja tak raz "rozchodziłam" bolący kręgosłup plewiąc w ogródku, że na drugi dzień nie wstałam z łóżka.
Ja robię dziś wołowinę, bo hemoglobina słaba. Ziemniaki młode i nie wiem co do tego. Pewnie buraczki ze spiżarki, bo mi się nie chce nicAnulka01, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA widziałyście że Camerelo wypuścił nowy wózek? Avenger? Czy tylko ja taka zacofana?
Sprzedałam córkę teściowej, ale tylko dlatego że chce trochę w młodej ubraniach posprzątać. Popatrzeć co jest dobre a co nie. A z nią się niestety nie da.
Dziś od babci nabrałam warzywek i owoców. Czereśni się najadłam mmmm pycha choć taka drobna czekam na dużą. -
pirelka wrote:Lusia czadowy ten wózek
a kolory też chcesz takie mocne i w takiej kombinacji?
Pirelcia tylko taki jest i dla chłopców zielono niebieskino kolory jak najbardziej oryginalne i nikt takiego mieć nie będzie
Są i takie spacerówy dla bliźniakówhttp://www.ebay.co.uk/itm/iSafe-TWIN-OPTIMUM-Double-Stroller-Mea-LUX-/381578172276?hash=item58d7d4d774:g:2YIAAOSwEeFVUQ-b
-
nick nieaktualny