WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-lionelo-ruben-gratisy-i6160503950.html oto on. Taaa leżeć. Chyba bym oszalała. ;)
    Niestety ale jeszcze budowa na głowie i to też trzeba ogarniać, młody też ciągle po lekarzach, zajęciach. Obiadu też nikt za mnie nie zrobi. Muszę się zgarnąć do szpitala! Buuu

Dzięki za linka.

Jak czytam, co piszesz, to dociera do mnie, że kobiety nigdy się nie nudzą. :)

Mój mąż mnie zaskoczył i powiedział, że jak nie chce mi się gotować obiadu to mogę mu odmrozić pierogi (domowe, kupnych by nie zjadł :P). Kochany. :)

Ja dzisiaj wybieram się na targ po jajeczka i miód.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie dzisiaj koszmarna noc, prawie nic nie spałam.. mąż nie czuł się za dobrze to i ja nie spałam. Wiadomo jak ciężko się ułożyć potem i zasnąc :/
    Dzisiaj ma spotkanie z koleżankami, trochę pracy w domu przed przyjazdem teściowej i wieczorem ginekolog.

Dzierzba kupiłaś jeden czy dwa takie bujaczki? Bo ja myślę tylko o leżaczkach dwóch.. ale to później kupię, jak już się maluszki urodzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ja mam dostać w spadku matę edukacyjną, bujaczek tiny love i skoczek dla malucha. pojechałabym już po nie, bo nie mogę się doczekać ale nie mm gdzie ich postawić w mieszkaniu więc czekam do sierpnia żeby się nie zagracić:)

czy wasze maluchy w brzuszkach też wstają razem z wami? ja to się obudzę i zawsze jeszcze z 15 minut poleżę w łózku zanim postanowie wstać. I tak po 5 minutach czuje takie kopniaki od małej co rano :) zastanawiam się, czy ona mnie wybudza ze snu, czy budzi się dopiero po mnie :)
    Tylko nie skoczek :( to nie jest dobre dla bioderek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka moja corcia 29.08 konczy 4 latka, to juz dzielny przedszkolak ! :)

haneczka lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z labo glukoza wypita nawet nie było tak źle nie mogłam dodać cytryny, pani byla zdziwiona mówiła że jakbym sobie kupiła cytrynowa to tak, ale udało mi się naraz wypić więc teraz czekam mogę parę łuków wody więc to najważniejsze bo mi strasznie zasycha w gardle i wtedy mi słabo. Pytałam się pani o krzywa jaka robiła moją szwaguerka i ona pierwsze słyszy żeby pić glukoze w domu. Prawie się za głowę złapała, że wytyczne są jedne. A ja czekam mam książkę i kolezanka ma przyjść

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ja kupiłam dwa. Mam nadzieję,że może choć trochę dzięki temu będę miała wolne ręce. Mi zależało właśnie na bujaniu, młody miał leżaczek i musiałam go kołysać w nim nogą więc dla mnie bez sensu. Wiadomo, że co dziecko to inne zachowania. Oby chłopakom się spodobało i dali mamie choć trochę wytchnienia.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to fajnie Dzierzba :) ja za czymś tańszym się rozglądam. Nie chciałabym ładować się w bujanie od razu, żeby nie nauczyć, bo może będą sobie spokojnie leżeć :) A jestem przeciwnikiem bujania żeby dziecko zasnęło, telepania w wózku itp. :)
    A od jakiego wieku można dzieci kłaść w takich bujaczkach i leżaczkach ? Już od maleńkości?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 08:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam plan, żeby za dużo nie bujać zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzierzba zazdroszczę, że masz już wyprawkę mi zostało tysiąc takich małych pierdułek, ale póki co zus mnie hamuje przed sklepowymi wojażami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też zostało jeszcze tysiące pierdółek do kupienia dla dzieci i siebie.. no i kilka rzeczy większych jak fotel, komoda z przewijakiem i materace.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    trzymam kciuki za wyniki krzywej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chętnie wybrała się do Ikea, ale najbliższą mamy w Katowicach, widziałam tam sporo ładnych rzeczy, pewnie skończy się na zamawianiu online. Moja paczuszka z kompletem wózkowym jest w drodze, może dziś trafi do mojego paczkomatu, z łóżeczkiem żadnego info nie dostałam, a miało być 10.06 u mnie :/ chyba do nich napiszę i spytam na jakim etapie jest zamówienie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie do Ikei chcę jechać za jakiś czas po fotel i jakieś pojemniki pod łóżeczko, bo nie będę jednak zamawiać szuflad.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córke kładłam do tiny love 3w1 od początku czyli jak miała miesiąc. I nie nauczyła się na szczęście bujania. Bardzo pilnowałam aby nikt jej nie nosił do usypiania na rękach ani bujał. Przy bólach brzusia kładlam ja na przedramieniu i tak z nią chodziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 08:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do Ikei głównie po tekstylię chcę jechać i jakieś organizery, pudełka. Komody poszukam używanej na OLXie - będzie dużo taniej, a przewijak zamawiamy nakładany na łóżeczko

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My komodę zamawiamy chyba normalnie w sklepie dziecięcym, bo online wcale z wysyłką nie jest taniej, a nie można jej zobaczyć na żywo.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ja mam dostać w spadku matę edukacyjną, bujaczek tiny love i skoczek dla malucha. pojechałabym już po nie, bo nie mogę się doczekać ale nie mm gdzie ich postawić w mieszkaniu więc czekam do sierpnia żeby się nie zagracić:)

czy wasze maluchy w brzuszkach też wstają razem z wami? ja to się obudzę i zawsze jeszcze z 15 minut poleżę w łózku zanim postanowie wstać. I tak po 5 minutach czuje takie kopniaki od małej co rano :) zastanawiam się, czy ona mnie wybudza ze snu, czy budzi się dopiero po mnie :)

Mojego dzitka w brzuchu budzą krzyki rocznego synka. :) I często też budzi się zaraz po mnie.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A to fajnie Dzierzba :) ja za czymś tańszym się rozglądam. Nie chciałabym ładować się w bujanie od razu, żeby nie nauczyć, bo może będą sobie spokojnie leżeć :) A jestem przeciwnikiem bujania żeby dziecko zasnęło, telepania w wózku itp. :)
    A od jakiego wieku można dzieci kłaść w takich bujaczkach i leżaczkach ? Już od maleńkości?
    W tym co mam od 3 kg. Ja nie mam zamiaru ich bujać sama, niech maszynka kręci ;) Też byłam przeciwniczką bujania i się zarzekałam, że nie będę ale czasem tylko to było w stanie Maksa uspokoić, a zasypiał normalnie w łóżeczku po 3 miesiącach.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Haneczka ja też noszę 34, może to 36 by na mnie pasowało, akurat szukam spodenek, ale musiałabym pojechać do h&m i przymierzyć. Chyba, że się przeceniam;)

Albo spakuję je i wyślę prosto do Ciebie. Oddasz mi tylko za przesyłkę, a jak Ci się spodobają i postanowisz je wziąć, to dopiero mi zapłacisz. Jeśli nie będą dobre, to oddasz komuś i olać te 30 zł. Więcej kłopotu z takim nietrafionym zakupem niż to warte.

PS. Nie wiem, czy uda Ci się je przymierzyć w sklepie bo w internetowym z racji ceny są już dawno wyprzedane. http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219718011.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, my zawsze jak coś kupujemy na OLXie to jedziemy obejrzeć, bo wybieramy najbliższą okolicę - nasze miasto lub sąsiednie, a nie chcemy przepłacać. A zamawiając online często nawet z przesyłką wychodzi taniej, np przewijak u nas w sklepie stacjonarnym cena: 59 zł, a na allegro ten sam znalazłam za 35 zł

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że dzieci i życie samo wszystko zweryfikuje.. ależ ja już miałam planów, wyborów i wszystko dzisiaj jest inaczej :D

‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ