X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dobrnęłam do końca. Mam w zanadrzu kupkę Arturka :P, przebieranie go i położenie do spania, tak że tego. Zmykam na razie. Potem pooglądam te wyprawki i na targ. Miłego dzionka. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, a to sorki widocznie mi się z którąś inną dziewczyną pomyliło ;) komodą, którą ja chcę też ma zdejmowany przewijak i potem służy jako zwykła komoda do pokoju dziecięcego :) funkcjonalne są takie komody.

Ja była w Lildu, zerwałam się po 8 żeby nie stać w kolejkach potem..ale się okazało, że kolejki większe niżeli wczoraj o 12 w południe !!! Stałam 10 min w kolejce... tyle, że na rynku pustki.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja czekam na śniadanko po euthyroxie, a w brzuchu mi jeździ z głodu równo.

Leżaczek tiny love 3w1 odkupie za 200 zł od koleżanki po 1 dziecku i ona go nie używała, bo na parterze wózkiem wjeżdżała do mieszkania i z niego korzystała :)
    Ja bez leżaczka sobie nie wyobrażam, bo wózek będę zostawiać w klatce, więc muszę gdzieś małą odkładać by coś zrobić, awaryjnie funkcja bujania :)

Ale dzisiaj się ochłodziło w nocy, spaliśmy przy otwartym oknie i mam meeeega katar, nos zatkany :/ lubię się odkrywać w nocy nieświadomie, ale oby nic z tego nie było, żadnych przeziębień nie zapraszam! zjem sobie z miodem kanapeczkę i z twarogiem (miód własny świeżutki od wujka).

Dzierzba świetne mebelki, też mi się marzą, ale ja nawet nie mam jak wcisnąć do sypialni takich rzeczy, na wymiar zamówię słupek koło łóżeczka i będzie musiało wystarczyć.

Ksosiu już teraz to musi być lepiej, szkoda mi Was bardzo, ale wierzę mocno, że dacie radę! Wspieram myślami!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, też mam takie wrażenie, że moja córa budzi się zaraz po mnie albo to ona mnie wybudza :D ja to się śmieję, że w nocy jak mnie czasem budzi to mnie przyzwyczaja to nocnego karmienia :) ciekawe czy o podobnych godzinach będę musiała do niej wstawać jak już będzie z nami :)

A poza tym to już dzisiaj zaczynam 29 tydzień! Kurczę, to już tak niedługo :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój Pioterek rano spi i nie raczy mamie dawać znać, ze głodny, czy ze mu dobrze...często -własnie rano-załączam detektor
    np dzis
    i jeszcze spi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia może będziesz miała śpioszka potulnego :)
    a moja córa zapowiada się na przeciwieństwo, dla mnie detektor byłby zbędnym wydatkiem przy aktywności Emilki w brzuchu :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się szczególnie rano i późnym po południem uaktywnia ostatnio :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje to teraz cały czas dają o sobie znać, w nocy też jak tylko zasnąć nie mogę to od razu kopią i ułożyć się nie dają :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    kamcia może będziesz miała śpioszka potulnego :)
    a moja córa zapowiada się na przeciwieństwo, dla mnie detektor byłby zbędnym wydatkiem przy aktywności Emilki w brzuchu :)
    a wiesz ze przed chwila o tym pomyslałam...ze bedzie to potulny spiosxzek :)
    ale nie smialam glośno (na forum) tego mówić , by nie zapeszyć :D
    daje mi zasnąć na noc, w nocy tak dobrze spie, że nie wiem czy kopie, a budzi sie duzo poźniej ode mnie :D
    w dzień czuje, po owockach bardziej, ale nie ma szału
    Emilka bardziej dawała popalić

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja każdego dnia się wybudzam koło 4-5, a potem 7-8 i czuje kopniaki właśnie. Mam nadzieję, że jej tak nie zostanie.

Poza tym przeszedł kurier z moim wielkim zamówieniem :D pieluchy, podkłady, smoczki, butelki id :D ale oczywiście nie ma to jak moje szczeście, bo znowu mi w zamówieniu czegoś brakuje. Przewijak nie dotarł....

http://iv.pl/images/52292926417300910386_thumb.jpg

te pudełko jest spore, ale nie na tyle żeby przewijak sztywny zmieścić. Chyba, że byly 2 pudełka a kurier mi dał tylko jedno.. ehh..

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pysiaczek
    a ty rej się do poradni diab zwykłej czy takiej dla cięzarnych?
    chodzi mi najwiecej o to czy tylko jedna poradnie diab masz do wyboru? (bo ja tak, jęsli chodzi o te blisko)
    Tak chyba mam tylko te jedna do wyboru. Ze szpitala dostałam namiary na te poradnie. Ale troszkę sie załamałam tym czasem... I najgorsze ze niestety ten mój glukometr jest stary i pasków juz do niego nie kupie :/
    I teraz bede trzy tygodnie bez kontroli. A jak poczytałam jakie skutki ma niewłaściwa dieta dla dzidziusia, to juz płakać mi sie chce. I chyba przez trzy tygodnie bede jadła to co w szpitalu, bo te rzeczy były sprawdzone.... :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a wiesz ze przed chwila o tym pomyslałam...ze bedzie to potulny spiosxzek :)
    ale nie smialam glośno (na forum) tego mówić , by nie zapeszyć :D
    daje mi zasnąć na noc, w nocy tak dobrze spie, że nie wiem czy kopie, a budzi sie duzo poźniej ode mnie :D
    w dzień czuje, po owockach bardziej, ale nie ma szału
    Emilka bardziej dawała popalić
    zweryfikujemy naszą teorię już za kilka miesięcy :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    te pudełko jest spore, ale nie na tyle żeby przewijak sztywny zmieścić. Chyba, że byly 2 pudełka a kurier mi dał tylko jedno.. ehh..

Na kartonie powinno pisać który karton z ilu.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ja też 4-5 i 7-8 czuję jak śpię :) i niestety zwolnienie, tyle czasu na wyspanie się "na zapas" hihi a spać się od 7-8 już nie da ;)
    w ciągu dnia też jest baaardzo aktywna, a najlepsze jest to, że rękoma mnie okłada, jak jakiś mały bokser, chociaż bokser to i w nogach powinien mieć :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Na kartonie powinno pisać który karton z ilu.

no faktycznie: 1/1

zadzwoniłam do nich od razu, że mam niekompletne zamówienie. A facet do mnie mówi: "dam szefa", no ok. po czym mijają 2 minuty i mówi "oddzwonimy" i się rozłączył. Kwota nie duża bo 35 zł, ale nie lubie takiego traktowania

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, a skąd zamawiałaś?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka a może na dnie kartonu leży? albo skontaktuj się ze sklepem ile pudełek nadali, może przypadkiem przewijak się nie znalazł na liście zamówienia? zaloguj się może i sprawdź jeszcze :) ja u siebie zawsze biorę poprawkę na mój "budyniowy mózg w ciąży", wszystko możliwe ;)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Tak chyba mam tylko te jedna do wyboru. Ze szpitala dostałam namiary na te poradnie. Ale troszkę sie załamałam tym czasem... I najgorsze ze niestety ten mój glukometr jest stary i pasków juz do niego nie kupie :/
    I teraz bede trzy tygodnie bez kontroli. A jak poczytałam jakie skutki ma niewłaściwa dieta dla dzidziusia, to juz płakać mi sie chce. I chyba przez trzy tygodnie bede jadła to co w szpitalu, bo te rzeczy były sprawdzone.... :/

niektóre apteki daja glukometry , jak kupisz na 100% paski
    ale ja bym jeszcze jutro zadzwoniła do tej poradni i próbowala, nawet wciskajac jakąs bajke

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z allegro (sprzedawca z mojego miasta :) 99,5% pozytywnych komentarzy), wszystko wyjęłam z pudełka nie ma. zresztą tak jak mówie przewijak ma wymiary 50x70, to pudełko jest za małe żeby się zmieścił. Na paragonie, który dołączyli nabili, a nie przysłali.

Ja w ogóle miałam w planach odebrać to zamówienie osobiście, bo to kilka ulic ode mnie, ale prowadzą tylko sprzedaż wysyłkową. To niech wyślą resztę, albo zapakuje pudełko i pojadę do nich osobiście :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, ja też mam w planie z allegro zamówić większą paczkę..ciekawe czy do mnie wszystko dotrze :/

‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ