WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Ooooo nie wiedziałam ze tak można. Super, tak zrobie dziekuje!! :)
    Mi tak pomogli, mój glukometr ma jakaś bezterminową gwarancje i w ramach jej wysłali mi nowy. Stary mam oddać do apteki.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Przez brzuch. Ze ciągle boli i jest twardy jak kamień :(
    Mam mętlik w głowie . Muszę się spakować jakoś i jechać
    Sabina doskonale wiem co czujesz. Ale dasz radę. Lepiej skontrolować ten brzuch i szyjkę, zeby zapobiec najgorszemu. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i wspieram całym sercem.

Sabina lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    sabina
    jak mus, to mus
    w szpitalu pomoga i szybko do domku wrócicie
    Tej wersji się trzymam :)
    Ale N razie cała drze w środku :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    rozumiem , że musisz leżec, ale zawsze ktoś inny może pobiegać po aptekach
    na poczatek mozesz zastosować sposób angeli :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina, wierzę, że sie martwisz, stresujesz; szpital to nic przyjemnego, zwlaszcza , że tak nagle wypadł
    pamietaj , ze masz nas :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pysiaczek
    rozumiem , że musisz leżec, ale zawsze ktoś inny może pobiegać po aptekach
    na poczatek mozesz zastosować sposób angeli :)
    No wlasnie juz sie do niego zabieram. Poczytam i obczaje czy mi tez wymienia na nowy.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    pamietaj, że stres cukry podnosi, wiec musisz być dobrej mysli
    dla mnie brak gluko też był najtrudniejszy w sensie, ze nie mialam pojecia, czy dobrze diete stosuje...a nie znałam np opcji pochodzić po aptekach...ja jednak mialam do przeczekania kilka dni

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Napiszę jak się zamelduje i dostanę własne super łóżko :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tej wersji się trzymam :)
    Ale N razie cała drze w środku :(
    Sabinko trzymam kciuki by cię z marszu przyjęli bo to różnie bywa. Ja też dziś jadę ze skierowaniem ale nic nie biorę ze sobą bo liczę, że mi dadzą termin stawienia się. Mam wpisane że poród zagrażający, no ale to tak dla lipy więc mi się nie pali. Daj znać co i jak. Jak mnie dziś położą to będziemy razem kwity.

Sabina lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej sabinko tak mi przykro:(
    Mi brzuch tez twardnieje ale nie uważałam tego za zły objaw...

Ja juz dziś wracam do domku. Jutro przyjadę z wujkiem a w niedziele z rodzicami.

Wiecie jak mnie serce boli ze męża zostawiam... nikt mu tu nawet nie pomaga przy posiłku.
    (Na śniadanie dostał 3 kromki chleba, 1 jajko i 1 liść sałaty (!!!)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina lepiej dmuchać na zimne. Tak jak dziewczyny piszą, na pewno Ci pomogą i szybciutko wypuszczą do domku. Najważniejsze, że będziecie pod opieką i kontrolą lekarza. My tu wszystkie razem trzymamy i trzymać będziemy za Was kciuki.
    Dzierzba oby u Was też było wszystko w porządeczku :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Dziekuje Ci bardzo za radę co do glukometru! Zadzwoniłam do nich na infolinie i pani powiedziała ze jest kilkanaście punktów w Łodzi i musze sie udać do jednego i poprostu wymienić ten stary glukometr na nowy i przy okazji kupie paski :) wiec jak mój Michał wróci z pracy bedzie miał zadanie :) ale juz jestem szczęśliwa, bo bede mogla sobie mierzyć te cukry i je zapisywać i pokaze na wizycie tej za trzy tygodnie co mi wychodzi :)
    Jeszcze raz bardzo dziekuje za radę :)

mmargol, kamciaelcia, alinka, żabka04, Angela89, mysza0406, _izunia_ lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do napięć brzucha i bólu w okolicach jajnika podczas chodzenia (takie napięcie niekomfortowe) to pytałam wczoraj mojego lekarza i powiedział, że zaraz zbadamy szyjkę i zobaczymy czy jest ok (czyli rozumiem, że może to być powiązane). Po badaniu powiedział, że u mnie wszystko jest ok i ma prawo trochę ciągnąć i napinać, bo to przez powiększającą się macicę jest spowodowane.

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Co do napięć brzucha i bólu w okolicach jajnika podczas chodzenia (takie napięcie niekomfortowe) to pytałam wczoraj mojego lekarza i powiedział, że zaraz zbadamy szyjkę i zobaczymy czy jest ok (czyli rozumiem, że może to być powiązane). Po badaniu powiedział, że u mnie wszystko jest ok i ma prawo trochę ciągnąć i napinać, bo to przez powiększającą się macicę jest spowodowane.
    Mmargol gdzieś ta macica musi "Kruszynke" pomieścić :-D

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ja miałam praktycznie cały czas bole podbrzusza i niestety wiecie co sie okazało w moim przypadku. A teraz co prawda ciagle praktycznie leze, ale brzuch jest miękki i nie boli :) wspaniałe uczucie jak jest tak komfortowo. Teraz moim jedynym zmartwieniem jest cukrzyca i to zeby nie załapać żadnej infekcji, bo jednak ten szew sprzyja infekcjom bardziej. Łykam codziennie tabletki provag i mam nadzieje ze mnie nic nie dopadnie :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• AISAK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki dajcie link do dobrych pieluchy tetrowych? Chodzi mi juz o te które pralyscie isito się z nich nie zrobiło?

U mnie wyniki krwi i mocz super! Hemoglobina skoczyła do 12. Jutro wizyta o 9.30, oby wody nie wzrosły!!!!!!! Niby obwód brzucha bez zmian od miesiąca, waga tez stoi.

Anulka01 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mmargol gdzieś ta macica musi "Kruszynke" pomieścić :-D
    Dokładnie! zwłaszcza, że to taaaaka "kruszynka" :D :D

Pysiaczku, ja pisze tylko to co mi lekarz podczas wizyty i badania powiedział o moim przypadku, nie mam mocnych napięć tylko cykliczne, o każdą wątpliwość wolę zapytać.
    Każdy przypadek jest inny, wiadomo. Oby żadna z nas nie miała już takich zmartwień, problemów i stresujących wizyt w szpitalu :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Dokładnie! zwłaszcza, że to taaaaka "kruszynka" :D :D

Pysiaczku, ja pisze tylko to co mi lekarz podczas wizyty i badania powiedział o moim przypadku, nie mam mocnych napięć tylko cykliczne, o każdą wątpliwość wolę zapytać.
    Każdy przypadek jest inny, wiadomo. Oby żadna z nas nie miała już takich zmartwień, problemów i stresujących wizyt w szpitalu :)
    Zgadzam sie z Tobą. Jeżeli jestes zbadana i wyszło ze ok, to super. Noe chciałam Cie Mmargol nastraszyć. U mnie bol brzuch był praktycznie ciagle. A jak od czasu do czasu, to wiadomo, ze sie rozciąga wszytsko i bobas rośnie. :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol mam prośbę zgubiłam link do pościeli... migee jeszcze raz poprosić? Dzięki, dzięki

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia proszę bardzo: http://allegro.pl/baby-love-2cz-posciel-dla-dzieci-nowe-wzory-i5386927610.html :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ