WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-*

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia tak patrzę teraz na komentarze na tej aukcji i sporo jest o praniu (jakoś wcześniej to przegapiłam), że niby farbuje. Ja wypiorę w 20st i z chusteczką chłonącą kolory i zobaczymy czy będzie farbować. Bo kolory identyczne jak na aukcji dostałam, bo i takie komentarze tam są. Jeśli chcesz kupić to poczekaj a dam Ci znaka po praniu :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Agatia tak patrzę teraz na komentarze na tej aukcji i sporo jest o praniu (jakoś wcześniej to przegapiłam), że niby farbuje. Ja wypiorę w 20st i z chusteczką chłonącą kolory i zobaczymy czy będzie farbować. Bo kolory identyczne jak na aukcji dostałam, bo i takie komentarze tam są. Jeśli chcesz kupić to poczekaj a dam Ci znaka po praniu :)
    Ooooo super :) poczekam dzięki Ci wielkie dobra kobieto :-D

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny- wiem, że temat butelek już się przewinął, ale chcę kupić jakąś w razie "W"- chodzi mi o taką, żeby dziecko mi się nie krztusiło (mam jakąs fobię na tym punkcie)- jakie polecacie butelki?Jakie kupujecie?Im wiecej czytam tym mniej wiem...

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja u tego mało ogarniętego sprzedawcy kupiłam zestaw z Aventu:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6251752133

planuje jeszcze kupić małą dr. brown's - bo czytałam że też dobre. a która podpasuje to zobaczymy :)

co do pieluch to też u tego sprzedawcy kupiłam i wydają się fajne grube, no ale będę prać dopiero w lipcu
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6145197045
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5866183144

i właśnie skonsumowałam dwa kawałki ciasta marchewkowego, a miałam w planach tylko jeden. No ale takie dobre wyszło, że tak skromnie powiem że nie mogłam się powstrzymać :)

zbieram się do kosmetyczki na hybrydę, tylko kość ogonowa znowu mnie tak boli że nie wiem jak wysiedzę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 12:15

claudiuszek lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia specjalnie nastawiłam pranie :D sama ciekawa jestem ;)

Alinka też patrzyłam na tego sprzedawcę HubiWorld, coś chciałam u nich kupować, ale ostatecznie zrezygnowałam. Może się mylę, ale wydaje mi się, że która z dziewczyn polecała ich sklep u nas na forum, bo tak trafiłam na ich aukcje na allegro

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) widzę, że już jesteście prawie gotowe z wyprawkami, a ja jestem na szarym końcu z przygotowaniami. Do tej pory kupiliśmy z mężem w Ikei komodę na ubranka synka a wczoraj płyny do prania i płukania ubranek. Oglądaliśmy już różne ubranka ale zakup zostawiamy sobie na koniec miesiąca. Obyśmy tylko ze wszystkim zdążyli.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Angela
    Dziekuje Ci bardzo za radę co do glukometru! Zadzwoniłam do nich na infolinie i pani powiedziała ze jest kilkanaście punktów w Łodzi i musze sie udać do jednego i poprostu wymienić ten stary glukometr na nowy i przy okazji kupie paski :) wiec jak mój Michał wróci z pracy bedzie miał zadanie :) ale juz jestem szczęśliwa, bo bede mogla sobie mierzyć te cukry i je zapisywać i pokaze na wizycie tej za trzy tygodnie co mi wychodzi :)
    Jeszcze raz bardzo dziekuje za radę :)
    Nie ma za co :) U mnie niestety punktu nie było więc wysłali mi pocztą więc super że się udało :) Ciesze się że pomogłam

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, wlasnie mialam Ci pisac to samo, jq bez cukrzycy dostalam glukometr za darmo w aptece do kontroli cukrow, takze na pewno Ci wymienia ;)

Dziewczyny, wypada pojsc na tym etapie ciazy do gina na nfz? Bo normalnie chodze prywatnie, ale pomyslalam, ze bedzie teraz do konca ciazy troche badan i fajnie by bylo miec skierowanie, tylko nie wiem co powiedziec tej ginekolog, ze dlaczego nagle przyszlam, hmm.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie
    Ja dzisiaj mam swoja 100-dniowke i wizyte u gina, tez mnie czasami spojenie lonowe boli jak szybko wstane i chyba dwa razy brzuch byl twardy ale oddychanie i odpoczynek pomaga. Mala sie uaktywnila po koktajlu z banana truskawek i siemienia lnianego z mlekiem. Na 18 mam szkole rodzenia nje wiem jak to wszystko ogarne :). Wczorajsza wizyta u fryzjera dala mi do myslenia, mala byla spokojna jak chodzila suszarka, a jak byla przerwa to kopala, moze to znak ze lubi szum i trzeba kupic szumisia.
    Dziezba super te bujaczki, ja mam stojaczek i nie wiem czy mi sie ta hustawka przyda moze braknac na nia miejsca, ale jest super, mozna tez bujac w wozku, ale to malo wygodne, bo ta hustawka hodzi sama :). Pomysle jeszcze nad nia :)

mychakruszyna, Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Pysiaczku, wlasnie mialam Ci pisac to samo, jq bez cukrzycy dostalam glukometr za darmo w aptece do kontroli cukrow, takze na pewno Ci wymienia ;)

Dziewczyny, wypada pojsc na tym etapie ciazy do gina na nfz? Bo normalnie chodze prywatnie, ale pomyslalam, ze bedzie teraz do konca ciazy troche badan i fajnie by bylo miec skierowanie, tylko nie wiem co powiedziec tej ginekolog, ze dlaczego nagle przyszlam, hmm.
    ja bym odpuściła, na NFZ Tak Bardzo chętnie nie dają skierowań jakby mogło się wydawać a chodzenie do 2 lekarzy często powoduje mętlik w głowie kiedy pomiary się różnią

violett lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek u nas sprawdziły się butelki lovi, z wolnym przepływem. Drugą mieliśmy też lovi butelkę z łyżeczką zamiast smoka. Obydwie podobno nie zabuzaja odruchu ssatlnia piersi. Wcześniej próbowałam butelek dr Brown, TT, Avent, Nuk. Dwie pierwsze w ogóle były do bani bo mały się krztusil i nie pasowały mu smoczki.
    Teraz teze kupiłam dwie lovi, ale prawda taka, że każde dziecko jest inne i samo zadecyduje o smoku :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dobre wieści ;)
    wyprałam pościel w 20 st (wg metki można niby w 40 st), obroty 400 (bo niby nie wirować) i wrzuciłam na wszelki wielki 2 chusteczki żeby nie zafarbowało. Po praniu chusteczki białe, nie ma śladów puszczonej farby, wzór jak przed praniem i teraz ładnie sobie schnie na balkonie ;)

agatia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domku, nie było tak źle, mi się nawet polepszylo jak wypilam glukoze Me wynik dopiero we wtorek, zapisałam się na następną wizytę na 12 lipca bo już nie ma miejsc. A najgorzej ze 19 lipca i 2 sierpnia go nie ma bo ma urlop, ma być 26 ale wtedy są dni młodzieży więc ciekawe czy będzie, chyba że mi weźmie wymaz już 12 to będzie 32 tydzień skończony bo jak nie to będę musiała kombinować no ale zobaczę co mi powie we wtorek.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol no to luksusowe wieści :) znaczy się dobra jakość :-D

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jak Pysiaczek. Bóle podbrzusza, czasem tak mocne ze się nie wyprostuje. Juz jestem w szpitalu. Jak mi badal brzuch i nim ruszal, to myslalam ze sie zsikam z bolu. Nie sądziłam ze macica jest taka napięta. Lekarz powiedział że jeśli nie zareaguje na leki, to idę do Kielc do szpitala i wyższej referencyjnosci, bo teraz jestem w zwykłym szpitalu powiatowym.
    Na razie idę sprawdzić, gdzie jest łazienka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po galerii, zjadłam shake w KFC z nowych smaków, ale nie powala.. frytki i lody. Nabiłam kalorii, że hoho :)

Tyle roboty przede mną w domu, że już mi się nie chce, a potem lekarz i chcę jechać wcześniej by wstąpić do sklepu dziecięcego zobaczyć na mebelki.

Sabina trzymam kciuki!

mmargol mi lekarz to samo powiedział o twardnieniu i szyjce, u mnie też ok mimo, że czasem kłuje i twardy jak kamień.

Skali czemu masz wynik tak późno ? :O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinatrzeba być dobrej myśli ze końskie dawki np magnezu dadzą radę ;)

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem czy nie powie dzisiaj moja lekarka nic na cukier po 2 godzinach i hemoglobinę coś nie każe brać..

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja mam jak Pysiaczek. Bóle podbrzusza, czasem tak mocne ze się nie wyprostuje. Juz jestem w szpitalu. Jak mi badal brzuch i nim ruszal, to myslalam ze sie zsikam z bolu. Nie sądziłam ze macica jest taka napięta. Lekarz powiedział że jeśli nie zareaguje na leki, to idę do Kielc do szpitala i wyższej referencyjnosci, bo teraz jestem w zwykłym szpitalu powiatowym.
    Na razie idę sprawdzić, gdzie jest łazienka ;)
    Sabina super ze sie Tobą i bobasem juz zajęli. Bedzie dobrze!!

Sabina lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ