Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam sorbifer, ale ostatnio czesto przewija sie temat hemoglobiny i zauwazylam ze macie i tak wiecej niz ja i lekarz jakos bardziej o to dba niz moja gin.
    O wszystko sie upominam i sama musze dopytywac. Jestem z niej zadowolona ale brakuje mi "wiekszej" opieki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam teraz 10,5 i dostałam żelazo. Jutro kupuję.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży brałam 1x1 tardyferon juz przy wyniku 12
    Na wynikach z dnia cc miałam 13.6 po cc 10.8 ...w jeden dzień uciekło wiec zapas musi być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 22:01

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    W pierwszej ciąży brałam 1x1 tardyferon juz przy wyniku 12
    Na wynikach z dnia cc miałam 13.6 po cc 10.8 ...w jeden dzień uciekło wiec zapas musi być
    dlatego mi dał konska dawkę zwłaszcza że biorę 2 miesiąc i słabo rośnie aby po cc nie było tragedii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 22:03

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Młodym w ciąży brałam Actiferol fe do picia, bo miałam hem 11. Actiferol się super wchłanial i co najważniejsz nie powodował zatwardzen. Szybko wzrosła do 13 i tak się trzymała. Teraz mam 13,9 bez suplementów, więc chyba to wpływ diety i ogromnej ilości warzywto. Ale jeszcze może polecieć bo spadła mi z prawie 16 na 14.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 22:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kurcze ja mam 10,8 :(
    Przy okazji kolejnej wizyty moze powtorze...

I cytomegalie zrobie dla spokoju ducha..
    I posiew z moczu...

Duzo tego.

A w ogole to wozek mam do odebrania.
    A posiew z moczu po co? coś ci wychodzi w moczu?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Z Młodym w ciąży brałam Actiferol fe do picia, bo miałam hem 11. Actiferol się super wchłanial i co najważniejsz nie powodował zatwardzen. Szybko wzrosła do 13 i tak się trzymała. Teraz mam 13,9 bez suplementów, więc chyba to wpływ diety i ogromnej ilości warzywto. Ale jeszcze może polecieć bo spadła mi z prawie 16 na 14.
    Ja dostałam tabletki do żucia Ferrum, właśnie ginekolog mi mówiła, że rozpuszczone w buzi nie powodują takich zatwardzeń jak lubi powodować żelazo.
    Martwię się tylko, czy na zęby mi nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 22:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A posiew z moczu po co? coś ci wychodzi w moczu?
    Tylko dla mojego spokoju. Mialam zrobic z pochwy, ale wczoraj miala byc wizyta u profesora w Poznaniu.
    Przez wypadek meza k caly stres nie bylam wiec przeloze i jak z kasa bedzke stabilnie to zrobe ja nastepnym usg z pochwy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja już zasypiam. Nie zapomnij napisać co z Wami <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, wspolczuje, mi ten bol co opisujesz od razu sie skojarzyl z moja kolka nerkowa :/ mam nadzieje, ze u Ciebie to jednak nic groznego i lek rozkurczowy na IP pomoze. Trzymaj sie, dobrze ze maluszek daje o sobie znac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja dostałam tabletki do żucia Ferrum, właśnie ginekolog mi mówiła, że rozpuszczone w buzi nie powodują takich zatwardzeń jak lubi powodować żelazo.
    Martwię się tylko, czy na zęby mi nie zaszkodzi.
    Gdzieś czytałam że niestety żelazo może słabo wpływać na ząbki ale U naszych pociech i pewnie u nas też, bo np moja mała od urodzenia brała żelazo i ma przebarwienie na jedynym ząbku.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako dziecko dostałam żelazo do picia i mimo slomki zeby swoje odczuły

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ja tez mam Sorbifer 2x1. Ja mialam hemoglobine 10,7 teraz podniosla sie do 11,7, ale nadal mam brac.

Lusia sliczne te ubranka, fajnie, ze mama tak dba o wnusie, a Ciebie zawsze odciazy i mozesz wydac pieniadze na cos innego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 22:19

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia trzymam kciuki!

Ja hemoglobine w maju miałam 11,6 i kazal brac tardyferon, wzroslo do 11,9 i wczoraj kazal juz tylko co drugi dzien łykać :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia ubranka sliczne, duzy zapas juz bedziesz miala. Strach myslec gdzie to wszystko trzymac jesli babcia sie nie opamieta nawet jak Malwinka sie urodzi :)

Agatia masz super wynik hem bez suplementow, zazdraszczam :)

Gratuluje wizyt dziewczyny :)
    Kamcia waga synka wymiata :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje udanych wizyt ;D Ale te nasze maluchy rosną błyskawicznie ;-)
    Sarcia- trzymaj się, ja miałam ostatnio takie bóle od kolki nerkowej- okropny ból ;/ Miejmy nadzieję, że to tylko chwilowe!
    Zrobiłam zakupy na gemini i nie mam już prawie 6 stów ;/ Jakie to wszystko drogie;/ Prawie 20 kg zakupów ;-) Proszki zawyżają wagę ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Gdzieś czytałam że niestety żelazo może słabo wpływać na ząbki ale U naszych pociech i pewnie u nas też, bo np moja mała od urodzenia brała żelazo i ma przebarwienie na jedynym ząbku.
    Na leku niby pisze, że nie powoduje przebarwień, ale boję się o szkliwo bardziej.. bo i tak mam z nimi niezły problem. Cóż będę myła po każdej tabletce, a dodatkowo zapytam o to ginekologa za tydzień i dentystę.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ksosia, ja tez mam Sorbifer 2x1. Ja mialam hemoglobine 10,7 teraz podniosla sie do 11,7, ale nadal mam brac.

Lusia sliczne te ubranka, fajnie, ze mama tak dba o wnusie, a Ciebie zawsze odciazy i mozesz wydac pieniadze na cos innego ;)

Musialam polubic ze nie jestem sama.
    Moja mama jak byla w ciazy z bratem to dostawala zastrzyki z zelazem - to chybabye fajna i dobrze przyswana forma.

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko actiferol nie powoduje przebarwień ani nie.niszczy szkliwa. U mnie działał super. W szpitalu dawali mi, jakieś inne żelazo, ale gin kazał go nie brać, tylko pić swoje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Jako dziecko dostałam żelazo do picia i mimo slomki zeby swoje odczuły
    Moja brała jak nie miała'jeszcze ząbków i mimo wszystko wyszło przebarwienie.Jak ząbków nie ma to I tak dostają po pupie bo to gdzieś przenika i pewnie do szkliwa też.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ