WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam sorbifer, ale ostatnio czesto przewija sie temat hemoglobiny i zauwazylam ze macie i tak wiecej niz ja i lekarz jakos bardziej o to dba niz moja gin.
    O wszystko sie upominam i sama musze dopytywac. Jestem z niej zadowolona ale brakuje mi "wiekszej" opieki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam teraz 10,5 i dostałam żelazo. Jutro kupuję.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży brałam 1x1 tardyferon juz przy wyniku 12
    Na wynikach z dnia cc miałam 13.6 po cc 10.8 ...w jeden dzień uciekło wiec zapas musi być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 22:01

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    W pierwszej ciąży brałam 1x1 tardyferon juz przy wyniku 12
    Na wynikach z dnia cc miałam 13.6 po cc 10.8 ...w jeden dzień uciekło wiec zapas musi być
    dlatego mi dał konska dawkę zwłaszcza że biorę 2 miesiąc i słabo rośnie aby po cc nie było tragedii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 22:03

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Młodym w ciąży brałam Actiferol fe do picia, bo miałam hem 11. Actiferol się super wchłanial i co najważniejsz nie powodował zatwardzen. Szybko wzrosła do 13 i tak się trzymała. Teraz mam 13,9 bez suplementów, więc chyba to wpływ diety i ogromnej ilości warzywto. Ale jeszcze może polecieć bo spadła mi z prawie 16 na 14.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 22:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kurcze ja mam 10,8 :(
    Przy okazji kolejnej wizyty moze powtorze...

I cytomegalie zrobie dla spokoju ducha..
    I posiew z moczu...

Duzo tego.

A w ogole to wozek mam do odebrania.
    A posiew z moczu po co? coś ci wychodzi w moczu?

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Z Młodym w ciąży brałam Actiferol fe do picia, bo miałam hem 11. Actiferol się super wchłanial i co najważniejsz nie powodował zatwardzen. Szybko wzrosła do 13 i tak się trzymała. Teraz mam 13,9 bez suplementów, więc chyba to wpływ diety i ogromnej ilości warzywto. Ale jeszcze może polecieć bo spadła mi z prawie 16 na 14.
    Ja dostałam tabletki do żucia Ferrum, właśnie ginekolog mi mówiła, że rozpuszczone w buzi nie powodują takich zatwardzeń jak lubi powodować żelazo.
    Martwię się tylko, czy na zęby mi nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 22:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A posiew z moczu po co? coś ci wychodzi w moczu?
    Tylko dla mojego spokoju. Mialam zrobic z pochwy, ale wczoraj miala byc wizyta u profesora w Poznaniu.
    Przez wypadek meza k caly stres nie bylam wiec przeloze i jak z kasa bedzke stabilnie to zrobe ja nastepnym usg z pochwy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja już zasypiam. Nie zapomnij napisać co z Wami <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, wspolczuje, mi ten bol co opisujesz od razu sie skojarzyl z moja kolka nerkowa :/ mam nadzieje, ze u Ciebie to jednak nic groznego i lek rozkurczowy na IP pomoze. Trzymaj sie, dobrze ze maluszek daje o sobie znac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja dostałam tabletki do żucia Ferrum, właśnie ginekolog mi mówiła, że rozpuszczone w buzi nie powodują takich zatwardzeń jak lubi powodować żelazo.
    Martwię się tylko, czy na zęby mi nie zaszkodzi.
    Gdzieś czytałam że niestety żelazo może słabo wpływać na ząbki ale U naszych pociech i pewnie u nas też, bo np moja mała od urodzenia brała żelazo i ma przebarwienie na jedynym ząbku.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako dziecko dostałam żelazo do picia i mimo slomki zeby swoje odczuły

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ja tez mam Sorbifer 2x1. Ja mialam hemoglobine 10,7 teraz podniosla sie do 11,7, ale nadal mam brac.

Lusia sliczne te ubranka, fajnie, ze mama tak dba o wnusie, a Ciebie zawsze odciazy i mozesz wydac pieniadze na cos innego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 22:19

Ksosia lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia trzymam kciuki!

Ja hemoglobine w maju miałam 11,6 i kazal brac tardyferon, wzroslo do 11,9 i wczoraj kazal juz tylko co drugi dzien łykać :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia ubranka sliczne, duzy zapas juz bedziesz miala. Strach myslec gdzie to wszystko trzymac jesli babcia sie nie opamieta nawet jak Malwinka sie urodzi :)

Agatia masz super wynik hem bez suplementow, zazdraszczam :)

Gratuluje wizyt dziewczyny :)
    Kamcia waga synka wymiata :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje udanych wizyt ;D Ale te nasze maluchy rosną błyskawicznie ;-)
    Sarcia- trzymaj się, ja miałam ostatnio takie bóle od kolki nerkowej- okropny ból ;/ Miejmy nadzieję, że to tylko chwilowe!
    Zrobiłam zakupy na gemini i nie mam już prawie 6 stów ;/ Jakie to wszystko drogie;/ Prawie 20 kg zakupów ;-) Proszki zawyżają wagę ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Gdzieś czytałam że niestety żelazo może słabo wpływać na ząbki ale U naszych pociech i pewnie u nas też, bo np moja mała od urodzenia brała żelazo i ma przebarwienie na jedynym ząbku.
    Na leku niby pisze, że nie powoduje przebarwień, ale boję się o szkliwo bardziej.. bo i tak mam z nimi niezły problem. Cóż będę myła po każdej tabletce, a dodatkowo zapytam o to ginekologa za tydzień i dentystę.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ksosia, ja tez mam Sorbifer 2x1. Ja mialam hemoglobine 10,7 teraz podniosla sie do 11,7, ale nadal mam brac.

Lusia sliczne te ubranka, fajnie, ze mama tak dba o wnusie, a Ciebie zawsze odciazy i mozesz wydac pieniadze na cos innego ;)

Musialam polubic ze nie jestem sama.
    Moja mama jak byla w ciazy z bratem to dostawala zastrzyki z zelazem - to chybabye fajna i dobrze przyswana forma.

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko actiferol nie powoduje przebarwień ani nie.niszczy szkliwa. U mnie działał super. W szpitalu dawali mi, jakieś inne żelazo, ale gin kazał go nie brać, tylko pić swoje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Jako dziecko dostałam żelazo do picia i mimo slomki zeby swoje odczuły
    Moja brała jak nie miała'jeszcze ząbków i mimo wszystko wyszło przebarwienie.Jak ząbków nie ma to I tak dostają po pupie bo to gdzieś przenika i pewnie do szkliwa też.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ