X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko IgG +, IgM - to prawidłowy wynik, mam taki od lat 5 i świadczy to o przebytej infekcji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko IgG +, IgM - to prawidłowy wynik, mam taki od lat 5 i świadczy to o przebytej infekcji.
    Tak właśnie wyczytałam w domu, ale w karcie mam wpisane z marca, że miałam wszystko ujemne.. i teraz jak lekarka sprawdza a tu dodatki jeden wynik i zgłupiała, że kiedy ją przeszłam.. muszę wziąć wynik na następną wizytę i jeden i drugi. Głupia ta recepcjonistka :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Pirelko to tylko Ci stresu dołożyli :/ może coś źle wpisały, spokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Omg Pirelko to tylko Ci stresu dołożyli :/ może coś źle wpisały, spokojnie.
    Chyba tak bo z marca mam wpisane ujemne, z dzisiaj też.. a lekarka poprawiła na dodatni i teraz nie wiadomo było czy to nie pomyłka z marca znowu źle wpisana, a skąd miałam wiedzieć by zabrać stary wynik jak w domu porównałam i był ok.

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko czyli coś pomotala położna.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrociłam
    mały zdrowy
    ale okazuje się , że dzisiaj ja sie chwale najwieksza odnotowana waga dzidziusia :D Piotruś waży ...1370 g :) przyspieszył znacznie, ale jeszcze w normie
    może to być wynik cukrzycy (choc mam dobre cukry wiec niekoniecznie) lub jego cecha osobnicza, która ujawnia sie w 3.trymestrze-w skrócie rosnie po tatusiu (a ten mial 5,5kg). Od poczatku główka podwyzsza wymiar
    afi 15
    ułozenie główkowe :) pierwszy raz zarejestrowane w tej ciąży :D ale ma duzo miejsca i jeszcze to nic nie znaczy
    łozysko ładne
    ładnych zdjęc brak ;( przytulił sie do pępowiny i w ogóle buźki nie chciał pokazać
    no, ucho mam sfotografowane (I nie wyglada na wielkie tatusiowe)
    dwa jaderka i penisek oczywiscie też dokładnie zarejestrowane
    zapisałam sie na dopplera z biometria ok 34tc (u nich osobna wycena)
    jeszcze nie wiadomo jak z usg 3,trymestru-ale ten gin wierzy , że echo bedzie , ze podpiuszą umowe z nfz

Lusia8998, alinka, Angela89, bisacz, A_n_k_a_80, Sabina, violett, mmargol, claudiuszek, Pysiaczek89, Malutka92, marta258, żabka04, mysza0406, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem czy Liwia się właśnie obróciła, bo tak się wypychala i fikała, że szok ;) a ja jednak nie bardzo umiem odróżnić, która część ciała gdzie skoro nóżki brałam za główkę ;)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, mala ok z szyjka tez ok! Mala ulozona glowkowo. Waze juz 70kg,11+. Pierwsze zajecia w szkole rodzenia zaliczone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:36

martta, bisacz, alinka, Sabina, mmargol, Pysiaczek89, żabka04, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Ja po wizycie, mala ok z szyjka tez ok! Waze juz 70kg,11+. Pierwsze zajecia w szkole rodzenia zaliczone :)
    Ale się uśmiałam "waże już 70kg" :-D
    Ha ha ha ja tyle wazylam na studiach :) dawno i nieprawda. Zazdroszczę wagi piorkowej, jak dla mnie :)

A_n_k_a_80, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jade do lekarza, czekam na szwagra i mnie zawiezis bo maz po operacji musi zostac z corka co zrobic....bo ten bol jest coraz silniejszy wysikac sie nawet nie moge bo cala lewa strona mnie boli...nospa i paracetamol nie pomogly dalej boli, dzieki Bogu zadnych plamien nie ma...czekam na niego i niech mnie zbada jakis ginekolog i zobaczy co i jak. Maly sie rusza caly czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja jade do lekarza, czekam na szwagra i mnie zawiezis bo maz po operacji musi zostac z corka co zrobic....bo ten bol jest coraz silniejszy wysikac sie nawet nie moge bo cala lewa strona mnie boli...nospa i paracetamol nie pomogly dalej boli, dzieki Bogu zadnych plamien nie ma...czekam na niego i niech mnie zbada jakis ginekolog i zobaczy co i jak. Maly sie rusza caly czas
    Daj znać co z wami :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sarcia, jak boli to oczywiście, że jedź na IP. Nie ma co i lepiej dmuchać na zimne. Trzymam kciukasy, żeby nic się nie działo.

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak ważyłam 4 grudnia 78 kilo przy wzroście 173 tak teraz ważę tyle samo i już 6 miesiąc ciąży ciekawe co 16 na wizycie będzie może w końcu coś wskoczy na plus :) A jak nie no trudno może po ciąży w końcu uda się zejść trochę z wagi jak będę karmić cycem :D

Mama właśnie zamówiła koc i narzutę dla małej... ja rozumiem pierwsza wnuczka i te sprawy ale czy ona przypadkiem nie oszalała, mam już 3 kocyki po co 4 się pytam a ona na to że zima i że Malwina musi mieć ciepło.
    http://www.ebay.co.uk/itm/PINK-LILAC-spotted-ploka-dot-throw-100-x-150cm-/262461221536
    http://www.ebay.co.uk/itm/Dreamscene-Love-Heart-Mink-Faux-Fur-Throw-Pink-/301753784328?var=&hash=item4641ed5808:m:m52vhwJecWRASSEcTPlodfw

Sabina lubi tę wiadomość

dev269pps__.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia daj znać co i jak i oby obyło się bez szpitala !! Coś ten czerwiec nie służy niektórym z nas :(

dev269pps__.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    trzymam kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wroc je zaraz dam znac.... gdzie ten szwagier ... ruchy ma jak nie wiem co.... dzięki za kciuki, wasze zawsze mi jakos pomagaja !! :*

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a moge spytac ile wynosi Twoja hemoglobina?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Angela a moge spytac ile wynosi Twoja hemoglobina?
    11.8 a wcześniej miałam 11.6 ale słabo rośnie więc zwiększył dawkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam 10,8 :(
    Przy okazji kolejnej wizyty moze powtorze...

I cytomegalie zrobie dla spokoju ducha..
    I posiew z moczu...

Duzo tego.

A w ogole to wozek mam do odebrania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kurcze ja mam 10,8 :(
    Przy okazji kolejnej wizyty moze powtorze...

I cytomegalie zrobie dla spokoju ducha..
    I posiew z moczu...

Duzo tego.

A w ogole to wozek mam do odebrania.
    nic nie dostałas?lekarz mówił że żelazo daje mi więcej aby po porodzie lepiej też dojść do siebie. Jak będzie kurczyc się macica, plus połóg.

‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ