Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Angela gratulacje! Jak ja Ci zazdroszczę takiej długiej szyjki! Dziwnie to brzmi, ale serio zazdroszczę :)
    I jeszcze raz gratulacje :)

Uwierz mi w moim przypadku szyjka mnie nie ratuje jeżeli by się sytuacja powtórzyła jak przy córce..

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Uwierz mi w moim przypadku szyjka mnie nie ratuje jeżeli by się sytuacja powtórzyła jak przy córce..
    Wiem, rozumiem. U mnie znowu szyjka jest problemem. Ale mysle, ze Ty juz nie masz sie o co bać. Infekcja wyleczona i wszytsko bedzie dobrze :) Kubus przyjdzie na świat w odpowiednim czasie, czyli pod koniec sierpnia :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak to lekarz powiedział ciąża całkowicie (pomimo bakterii) książkowa oby tak zostało. No i z cukrami mówił że nawet przy pierwszym wyniku by się nie czepiał po tym jak ten cukier spadał. Ale dobrze że drugi raz zrobiłam i dało to pewność że cukrzyca nam nie grozi.

Pysiaczek89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    LRF, jak zamawilam z internetowego ciichilandu to dostałam 3 sukienki gratis, a z synkiem spodenki, bluzeczke i sweterek w ramach prezentu :) miłe to :)

Jaki to ciucholand? Też chce wiedzieć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie sie w tych szpitalach. Oby Was szybko do domku puscili :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:51

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratulacje, najważniejsze, że wszystko dobrze :)
    Chłop jak dąb, takiego zięcia mi się widzi :D hihi

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Jaki to ciucholand? Też chce wiedzieć :)
    Niumnium.pl
    Strona nie wyglada zachęcająco, ale ciuszki są w rewelacyjnym stanie, wyprane, popakowane w torebki foliowe.
    Jeszcze zauważyli plamke na.rękawie, o której nie poimformowali w necie i dali bon rabatowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Niumnium.pl
    Strona nie wyglada zachęcająco, ale ciuszki są w rewelacyjnym stanie, wyprane, popakowane w torebki foliowe.
    Jeszcze zauważyli plamke na.rękawie, o której nie poimformowali w necie i dali bon rabatowy :)
    będę musiała sprawdzić jak wrócę, póki co jedziemy do paczkomatu odebrać przesyłkę i wymienić wygraną zdrapkę ;D ze dwa tygodnie chipsów nie jadłam to sobie po drodze kupię, a co!

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    My po wizycie Kuba ułożony pośladkowo, szyjka długa ponad 4.5 cm co najważniejsze szczelna ilość płynów w normie. Tętno 130. No i waga 1224 :) czyli tak jak od pierwszego usg wyprzedza o tydzień. Cesarka w ostatni tydzień sierpnia.

śledzę ze szczególnym zainteresowaniem, bo mamy usg w podobnych terminach. I wagi tez wychodzą podobne.
    U nas było w 20+4 - 410 gramów, a w 24+2 - 720 gramów.

Teraz bedziemy Kostka mierzyć w 28+5 :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko dostajecie informacje o cesarce...

My zaraz się zwijamy do lekarza i sklepu popatrzeć na mebelki i inne rzeczy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istota cc planowego jest zrobienie go przed skurczami u od szpitala zależy czy 38+ czy 39+
    Ja też wyliczam sama koniec sierpnia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Hej dziewczyny :) widzę, że już jesteście prawie gotowe z wyprawkami, a ja jestem na szarym końcu z przygotowaniami. Do tej pory kupiliśmy z mężem w Ikei komodę na ubranka synka a wczoraj płyny do prania i płukania ubranek. Oglądaliśmy już różne ubranka ale zakup zostawiamy sobie na koniec miesiąca. Obyśmy tylko ze wszystkim zdążyli.
    Nic się nie martw, ja kupiłam wszystkie ciuszki w dwa dni. Da się?? da!!!

agatia lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę kochane na to nieszczęsne usg. Stresa mam jak zwykle. Proszę ładnie o kciuki

mmargol, Pysiaczek89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Malutka92, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zwłaszcza, że miałam deficyt bodziaków z długim rękawem ;)
    za niedługo zacznie się wielkie pranie, ile razy Wy planujecie wyprać ubranka?
    jak to ile razy?? raz!! a powinnam więcej?? mam cztery siaty ciuchów do prania i prasowania i zastanawiam się kiedy się za to zabrać.
    Przeszczęśliwa jestem bo udało mi się kupić super szlafroczek z cieniutkiej bawełny- w zasadzie już mam komplet.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja zdecydowaną część ciuszków mam z SH, więc śmierdzą :P dlatego też zastanawiam się czy raz wystarczy..

Angela całkiem spory chłopiec ;) to mój przy swoich gabarytach będzie chucherko ;D
    Patrz i doczytałam. Jak ja coś kupuje w sh to piorę w miarę możliwości w wysokiej temperaturze z dodatkowym płukaniem. Dla dziecka prałabym tak samo, a potem już normalnie w jakimś jelpie i do prasowania.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strasznie boli w lewym boki taki promienisty bol, od jajnika az po zebra :/ i to tylko z tej jednej strony.... nie wiem co robic pierwsz raz tak mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    śledzę ze szczególnym zainteresowaniem, bo mamy usg w podobnych terminach. I wagi tez wychodzą podobne.
    U nas było w 20+4 - 410 gramów, a w 24+2 - 720 gramów.

Teraz bedziemy Kostka mierzyć w 28+5 :)

My teraz kolejną wizytę mamy właśnie 28+5 więc bedzie idealne porównanie :P

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam, zrobiłam drobne zakupy na jutrzejszy obiad - w końcu będą krokiety z pieczarkami ;) kocyk i podusia też odebrane - miłe w dotyku, ładnie wykonane, motyw też uroczy - zdecydowaliśmy się ostatecznie na wzór w sowy, zrobię przy okazji zdjęcie, bo póki co schowałam do szafy - mam nadzieję, że po praniu też się będzie dobrze prezentować ;)

Broszka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:16

• Broszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko, Dziezba trzymajcie się tam!

Ja się pochwalę, że mąż ugotował mi dzisiaj pyszny rosołek:) Ja takiego nie umiem:P

Mamuśki macie jakieś sprawdzone sposoby na odstresowanie? Ciągle się denerwuje tylko i nawet najmniejsza pierdoła potrafi mnie doprowadzić do szału niestety...

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ