X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Angela gratulacje! Jak ja Ci zazdroszczę takiej długiej szyjki! Dziwnie to brzmi, ale serio zazdroszczę :)
    I jeszcze raz gratulacje :)

Uwierz mi w moim przypadku szyjka mnie nie ratuje jeżeli by się sytuacja powtórzyła jak przy córce..

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Uwierz mi w moim przypadku szyjka mnie nie ratuje jeżeli by się sytuacja powtórzyła jak przy córce..
    Wiem, rozumiem. U mnie znowu szyjka jest problemem. Ale mysle, ze Ty juz nie masz sie o co bać. Infekcja wyleczona i wszytsko bedzie dobrze :) Kubus przyjdzie na świat w odpowiednim czasie, czyli pod koniec sierpnia :)

Angela89 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak to lekarz powiedział ciąża całkowicie (pomimo bakterii) książkowa oby tak zostało. No i z cukrami mówił że nawet przy pierwszym wyniku by się nie czepiał po tym jak ten cukier spadał. Ale dobrze że drugi raz zrobiłam i dało to pewność że cukrzyca nam nie grozi.

Pysiaczek89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    LRF, jak zamawilam z internetowego ciichilandu to dostałam 3 sukienki gratis, a z synkiem spodenki, bluzeczke i sweterek w ramach prezentu :) miłe to :)

Jaki to ciucholand? Też chce wiedzieć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie sie w tych szpitalach. Oby Was szybko do domku puscili :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:51

Sabina lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratulacje, najważniejsze, że wszystko dobrze :)
    Chłop jak dąb, takiego zięcia mi się widzi :D hihi

Angela89 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Jaki to ciucholand? Też chce wiedzieć :)
    Niumnium.pl
    Strona nie wyglada zachęcająco, ale ciuszki są w rewelacyjnym stanie, wyprane, popakowane w torebki foliowe.
    Jeszcze zauważyli plamke na.rękawie, o której nie poimformowali w necie i dali bon rabatowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:58

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Niumnium.pl
    Strona nie wyglada zachęcająco, ale ciuszki są w rewelacyjnym stanie, wyprane, popakowane w torebki foliowe.
    Jeszcze zauważyli plamke na.rękawie, o której nie poimformowali w necie i dali bon rabatowy :)
    będę musiała sprawdzić jak wrócę, póki co jedziemy do paczkomatu odebrać przesyłkę i wymienić wygraną zdrapkę ;D ze dwa tygodnie chipsów nie jadłam to sobie po drodze kupię, a co!

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    My po wizycie Kuba ułożony pośladkowo, szyjka długa ponad 4.5 cm co najważniejsze szczelna ilość płynów w normie. Tętno 130. No i waga 1224 :) czyli tak jak od pierwszego usg wyprzedza o tydzień. Cesarka w ostatni tydzień sierpnia.

śledzę ze szczególnym zainteresowaniem, bo mamy usg w podobnych terminach. I wagi tez wychodzą podobne.
    U nas było w 20+4 - 410 gramów, a w 24+2 - 720 gramów.

Teraz bedziemy Kostka mierzyć w 28+5 :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko dostajecie informacje o cesarce...

My zaraz się zwijamy do lekarza i sklepu popatrzeć na mebelki i inne rzeczy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istota cc planowego jest zrobienie go przed skurczami u od szpitala zależy czy 38+ czy 39+
    Ja też wyliczam sama koniec sierpnia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Hej dziewczyny :) widzę, że już jesteście prawie gotowe z wyprawkami, a ja jestem na szarym końcu z przygotowaniami. Do tej pory kupiliśmy z mężem w Ikei komodę na ubranka synka a wczoraj płyny do prania i płukania ubranek. Oglądaliśmy już różne ubranka ale zakup zostawiamy sobie na koniec miesiąca. Obyśmy tylko ze wszystkim zdążyli.
    Nic się nie martw, ja kupiłam wszystkie ciuszki w dwa dni. Da się?? da!!!

agatia lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę kochane na to nieszczęsne usg. Stresa mam jak zwykle. Proszę ładnie o kciuki

mmargol, Pysiaczek89, Angela89, żabka04, Malutka92, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zwłaszcza, że miałam deficyt bodziaków z długim rękawem ;)
    za niedługo zacznie się wielkie pranie, ile razy Wy planujecie wyprać ubranka?
    jak to ile razy?? raz!! a powinnam więcej?? mam cztery siaty ciuchów do prania i prasowania i zastanawiam się kiedy się za to zabrać.
    Przeszczęśliwa jestem bo udało mi się kupić super szlafroczek z cieniutkiej bawełny- w zasadzie już mam komplet.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja zdecydowaną część ciuszków mam z SH, więc śmierdzą :P dlatego też zastanawiam się czy raz wystarczy..

Angela całkiem spory chłopiec ;) to mój przy swoich gabarytach będzie chucherko ;D
    Patrz i doczytałam. Jak ja coś kupuje w sh to piorę w miarę możliwości w wysokiej temperaturze z dodatkowym płukaniem. Dla dziecka prałabym tak samo, a potem już normalnie w jakimś jelpie i do prasowania.

Sabina lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strasznie boli w lewym boki taki promienisty bol, od jajnika az po zebra :/ i to tylko z tej jednej strony.... nie wiem co robic pierwsz raz tak mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    śledzę ze szczególnym zainteresowaniem, bo mamy usg w podobnych terminach. I wagi tez wychodzą podobne.
    U nas było w 20+4 - 410 gramów, a w 24+2 - 720 gramów.

Teraz bedziemy Kostka mierzyć w 28+5 :)

My teraz kolejną wizytę mamy właśnie 28+5 więc bedzie idealne porównanie :P

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam, zrobiłam drobne zakupy na jutrzejszy obiad - w końcu będą krokiety z pieczarkami ;) kocyk i podusia też odebrane - miłe w dotyku, ładnie wykonane, motyw też uroczy - zdecydowaliśmy się ostatecznie na wzór w sowy, zrobię przy okazji zdjęcie, bo póki co schowałam do szafy - mam nadzieję, że po praniu też się będzie dobrze prezentować ;)

Broszka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:16

Sabina lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko, Dziezba trzymajcie się tam!

Ja się pochwalę, że mąż ugotował mi dzisiaj pyszny rosołek:) Ja takiego nie umiem:P

Mamuśki macie jakieś sprawdzone sposoby na odstresowanie? Ciągle się denerwuje tylko i nawet najmniejsza pierdoła potrafi mnie doprowadzić do szału niestety...

Sabina lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ