X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Sarcia <3
    Ja miałam obchód po 7. Jestem po magnezie i śniadaniu.
    Sarcia kiedy Ci coś powiedzą?

A tak z innej beczki. Koleżanka z sali właśnie dostała zastrzyk poronny :( ma ciąże pozamaciczna :(
    Sabina
    Najgorsze sa te historie koleżanek z sali czy z oddziału. U mnie tez była dziewczyna, ktora musiała urodzić w 19 tygodniu martwego dzidziusia... To było straszne, tak bardzo płakała :(
    A wiadomo co u Ciebie? Twoja szyjka sie skraca, czy masz tylko bole brzucha?
    Trzymaj sie pomimo tych strasznych historii na oddziale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 10:33

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)
    Po weselu mieliśmy mega młyn, ciągłe odwiedziny, więc jedynie Was podczytywałam, ale nigdy nie byłam na tyle na bieżąco żeby się odezwać :) Kurcze, strasznie dużo Was wylądowało w szpitalu, trzymajcie się, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! :)
    Wyprawka dla Emilki powiększa cię coraz bardziej. W Reserved, do niedzieli, z kodem z Newslettera jest 40% rabatu na wszytko, więc poszalałam wczoraj z ubrankami. Na dodatek od cioci dostałam materac do łóżeczka, przewijak(bez zagłówka), trochę zabawek, ubranek i wózek 3w1 (Espiro GTX). Mówiła, że to taki "byle jaki" wózek, i pewnie nada się najwyżej do ogrodu, więc wyobrażaliśmy sobie z mężem jakąś zniszczoną rozpadlinę, po czym jak wczoraj go zobaczyliśmy, to całą drogę mi marudził, że niepotrzebnie kupowaliśmy tego X-landera, bo ten jest całkiem fajny i prawie w ogóle niezniszczony, a my wydaliśmy kasę. No cóż, ten zawsze mogę zostawić u rodziców, przynajmniej nie będę musiała wozić wózka ze sobą.
    Co do pieluch, ja mam kupione 2 Pampersa(zielone), a 1 kupiłam ostatnio dwie paczki z Dady. W Biedrze jest też mega promocja na chusteczki nawilżane z Dady(niecałe 3 zł za opakowanie), ale u mnie już w żadnej Biedronce ich nie ma.
    Mam też mega dylemat co do mebelków dla malej. Na początku byłam zdecydowana kupić jedynie komodę w Ikei, ale patrząc na to ile tych maneli już mi się uzbierało, to boję się, że połowa będzie leżeć po kątach, a ja nie cierpię graciarni. U mojej cioci zobaczyłam na żywo meble z Ikei(ten system dziecięcy STUVA) i jestem oczarowana. O ile na zdjęciach wyglądają przeciętnie, o tyle na żywo na prawdę zrobiły na mnie wrażenie. Tylko ich cena... Poczekam jeszcze trochę, może akurat do września Ikea zrobi jakąś promocję na meble dziecięce, a jak nie... to pewnie i tak je w końcu kupię ;) No to się pożaliłam, idę zjeść drugie śniadanie, miłego dnia! :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    właśnie angela
    wyjdzie z czasem
    ja nadal stawiam na pampersy i dada
    najpierw pampersy, dada stopniowo, dada na dzień a pampers w nocy
    ale okaże sie ile mogłam sobie poplanować
    też tak planowałam zrobić, kilka osób w rodzinie sprawdziło tą metodę i polecają, pampers na noc i w dluzsza podroz a dada w dzien :)

Behemotka wypoczywaj i korzystaj z wolnego. Chociaz zastanawiam sie ile bedziesz miec poprawek jak zostawilas remont a jak piszesz kazesz 5 razy cos poprawiac zeby bylo jak chcesz :D trzymam kciuki zeby dobrze zrobili wszystko ;)

Kamcia ja o przewijaku tez mysle klasycznym, zastanawialam sie tylko na pokrowcem na niego, ale juz mnie odwiodlyscie od tego pomyslu, bede podkladac pieluszke :)

Sarcia wspolczuje, ze tak na glodniaka Cie trzymaja, powinni rzeczywiscie wczesniej przyjsc do ciezarnej.
    Oby te szpitalne pobyty jak najszybciej sie Wam zakonczyly.

Ma moze ktoras z Was podczas kichania napiecie w udzie? Takie nieprzyjemne kłucie podczas kichniecia? Zastanawiam sie czy mi mała czegoś gdzieś nie uciska, bo mam tak już od jakiegoś czasu i tylko po zewnętrznej stronie prawego uda, a na wizycie zapomniałam o to zapytać

Behemottka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy kichaniu mam tylko problem z nietrzymaniem moczu, czasami, teraz staram się nad tym panować, ale nie zawsze się udaje :(

• mmargol Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF mi się zdarzyło 2 razy tak, ale to dlatego że miałam pełen pęcherz, na szczęście wkładka była ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg nerek niby wszystko jest ok, teraz czekamy na wyniki posiewow.. hmm moze znow jakas infekcja hmm.... nie wiem skad ten bol

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam moje zalegle sniadanie...od razu mi lepiej ..chociaz i tak boli mnie glowa

Sabina lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia na pewno znajdą przyczynę. Już zjadłaś? :) Smacznego!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia na pewno znajdą przyczynę. Już zjadłaś? :) Smacznego!

sarcia123 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol dzieki, nie bylo najgorsze to jedzenie :) jak ma szpital

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    jak kicham,muszę zdarzyć się zgiąć w pół, inaczej koluje w pachwinach :)

pampersy zielone na pierwsze dni, potem np co 6. dada, co 4., aż stanęła na dzień i rzeczywiście pampers w nocy i na podróże (w nocy dośc szybko nie przewijaliśmy)

u nas pieluszka się nie sprawdzila na przewijaku, bo się zwijala
    mam zapas podkładow, bo nawet jak się dziecko zesika, to szybko na pół i nic nie było mokre (nawet przewijak)
    a tak szczerze to rzadko jest moment że dziecko nagie leży...po kapieli u nas w ogole(w uzyciu były zawsze 2 ręczniki), przy przewijaniu przecież ma gore ubrana...a i tak szybko sie to nagrzewa
    mała nie plakała, więc nie było jej źle :)
    chyba podobna zasada z chusteczkami nawilżanymi :) też sa zimne i mokre :D dłoń przecież wystarczy (zimą na kaloryferze trzymałam) ale czytałam kiedys antylistę wyprawkowa, czyli rzeczy dostepnych na rynku a naprawdę zbędnych i na niej był podgrzewacz do chusteczek nawilżanych :D

z czasem każda z nas nabędzie wlasne nawyki i przyzwyczajenia :)

mmargol, alinka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    a nadal tak samo mocno cie boli??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia muszę spróbować się tak zgiąć, chociaż obawiam się że rosnąca macica albo dziecko mi leży na jakiejś żyle czy czymś i jakieś myśli mi nachodzą żeby z czasem z krążeniem coś nie było..

Faktycznie to podkład lepszy niż pieluszka jak już :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia mnie ten podgrzewacz do chusteczek nawilżanych też śmieszył. W tamtym roku szwagierka sobie zażyczyła w prezencie na jakąś tam okazję i teraz mamy go odziedziczyć :) może i się na zimę przyda, ale jakbym miała kupować sama to dla mnie też zbędny bajer

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze zaczęło padać, a ja chce na rynczek po bób iść i fasolkę:(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Kamcia muszę spróbować się tak zgiąć, chociaż obawiam się że rosnąca macica albo dziecko mi leży na jakiejś żyle czy czymś i jakieś myśli mi nachodzą żeby z czasem z krążeniem coś nie było..

Faktycznie to podkład lepszy niż pieluszka jak już :)

podkład do wyrzucenia, pieluszkę wypierzesz
    podklad nie przemoknie (bo ma ceratke)
    mąz Emilce tak czas umilal-kładl na golaska w łózeczku by pobrykala
    a to była dla niej super nagroda po całym dniu w szelkach
    bez podkladu ani rusz-ale to nasze zdanie i nasza w sumie wygoda
    majatek to też nie jest
    trzeba dziecko przewinąć, by zobaczyć jak wygodnie :)
    chociaz najfajniejsze sa te nadmuchy w szpitalu :D tak dziecko na pewno nie zmarznie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    kamcia mnie ten podgrzewacz do chusteczek nawilżanych też śmieszył. W tamtym roku szwagierka sobie zażyczyła w prezencie na jakąś tam okazję i teraz mamy go odziedziczyć :) może i się na zimę przyda, ale jakbym miała kupować sama to dla mnie też zbędny bajer

dwa lata temu trafiłam na te antylistę :)

zima korzystałam z kaloryfera, pare chusteczek w woreczku zawsze na nim mialam
    ale dłonie nadążaja ogrzać
    ale pochwal sie koniecznie tym diamencikiem wśród rzeczy wyprawkowych :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia tak wiesz, troche przejdźie za chwile znow boli, na bioku praktyczn6e zadnym lezec nie mkgr glownie na plecach...sama jestem ciekawa skad ten bol sie bierze qkurat z tej jednej strony ....

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry:)
    Całą noc nie przespałam.Miałam taką zgage!! najadłam sie oponek na noc z biedronki .I popiłam tymbarkiem i to chba od tego.

Szykuje się wlasnie na miasto.Może uda mi się coś Maluchowi kupic.I musze opłaty zrobić.

Udanych wizyt:)
    Miłego dnia

• marta258 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Sarcia, Dzierzba oby wszystko było dobrze i Was jak najszybciej wypuścili z tych szpitali, trzymam kciuki.
    Ja po śniadanku, muszę iść na zakupy po warzywa i chlebek a za oknem coraz ciemniej i chyba będzie padać :(

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ