WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sabina wrote:Sarcia
Ja miałam obchód po 7. Jestem po magnezie i śniadaniu.
Sarcia kiedy Ci coś powiedzą?
A tak z innej beczki. Koleżanka z sali właśnie dostała zastrzyk poronnyma ciąże pozamaciczna
Najgorsze sa te historie koleżanek z sali czy z oddziału. U mnie tez była dziewczyna, ktora musiała urodzić w 19 tygodniu martwego dzidziusia... To było straszne, tak bardzo płakała
A wiadomo co u Ciebie? Twoja szyjka sie skraca, czy masz tylko bole brzucha?
Trzymaj sie pomimo tych strasznych historii na oddziale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 10:33
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Hej, hej
Po weselu mieliśmy mega młyn, ciągłe odwiedziny, więc jedynie Was podczytywałam, ale nigdy nie byłam na tyle na bieżąco żeby się odezwaćKurcze, strasznie dużo Was wylądowało w szpitalu, trzymajcie się, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Wyprawka dla Emilki powiększa cię coraz bardziej. W Reserved, do niedzieli, z kodem z Newslettera jest 40% rabatu na wszytko, więc poszalałam wczoraj z ubrankami. Na dodatek od cioci dostałam materac do łóżeczka, przewijak(bez zagłówka), trochę zabawek, ubranek i wózek 3w1 (Espiro GTX). Mówiła, że to taki "byle jaki" wózek, i pewnie nada się najwyżej do ogrodu, więc wyobrażaliśmy sobie z mężem jakąś zniszczoną rozpadlinę, po czym jak wczoraj go zobaczyliśmy, to całą drogę mi marudził, że niepotrzebnie kupowaliśmy tego X-landera, bo ten jest całkiem fajny i prawie w ogóle niezniszczony, a my wydaliśmy kasę. No cóż, ten zawsze mogę zostawić u rodziców, przynajmniej nie będę musiała wozić wózka ze sobą.
Co do pieluch, ja mam kupione 2 Pampersa(zielone), a 1 kupiłam ostatnio dwie paczki z Dady. W Biedrze jest też mega promocja na chusteczki nawilżane z Dady(niecałe 3 zł za opakowanie), ale u mnie już w żadnej Biedronce ich nie ma.
Mam też mega dylemat co do mebelków dla malej. Na początku byłam zdecydowana kupić jedynie komodę w Ikei, ale patrząc na to ile tych maneli już mi się uzbierało, to boję się, że połowa będzie leżeć po kątach, a ja nie cierpię graciarni. U mojej cioci zobaczyłam na żywo meble z Ikei(ten system dziecięcy STUVA) i jestem oczarowana. O ile na zdjęciach wyglądają przeciętnie, o tyle na żywo na prawdę zrobiły na mnie wrażenie. Tylko ich cena... Poczekam jeszcze trochę, może akurat do września Ikea zrobi jakąś promocję na meble dziecięce, a jak nie... to pewnie i tak je w końcu kupięNo to się pożaliłam, idę zjeść drugie śniadanie, miłego dnia!
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:właśnie angela
wyjdzie z czasem
ja nadal stawiam na pampersy i dada
najpierw pampersy, dada stopniowo, dada na dzień a pampers w nocy
ale okaże sie ile mogłam sobie poplanować
Behemotka wypoczywaj i korzystaj z wolnego. Chociaz zastanawiam sie ile bedziesz miec poprawek jak zostawilas remont a jak piszesz kazesz 5 razy cos poprawiac zeby bylo jak chcesztrzymam kciuki zeby dobrze zrobili wszystko
Kamcia ja o przewijaku tez mysle klasycznym, zastanawialam sie tylko na pokrowcem na niego, ale juz mnie odwiodlyscie od tego pomyslu, bede podkladac pieluszke
Sarcia wspolczuje, ze tak na glodniaka Cie trzymaja, powinni rzeczywiscie wczesniej przyjsc do ciezarnej.
Oby te szpitalne pobyty jak najszybciej sie Wam zakonczyly.
Ma moze ktoras z Was podczas kichania napiecie w udzie? Takie nieprzyjemne kłucie podczas kichniecia? Zastanawiam sie czy mi mała czegoś gdzieś nie uciska, bo mam tak już od jakiegoś czasu i tylko po zewnętrznej stronie prawego uda, a na wizycie zapomniałam o to zapytaćBehemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mmargol
jak kicham,muszę zdarzyć się zgiąć w pół, inaczej koluje w pachwinach
pampersy zielone na pierwsze dni, potem np co 6. dada, co 4., aż stanęła na dzień i rzeczywiście pampers w nocy i na podróże (w nocy dośc szybko nie przewijaliśmy)
u nas pieluszka się nie sprawdzila na przewijaku, bo się zwijala
mam zapas podkładow, bo nawet jak się dziecko zesika, to szybko na pół i nic nie było mokre (nawet przewijak)
a tak szczerze to rzadko jest moment że dziecko nagie leży...po kapieli u nas w ogole(w uzyciu były zawsze 2 ręczniki), przy przewijaniu przecież ma gore ubrana...a i tak szybko sie to nagrzewa
mała nie plakała, więc nie było jej źle
chyba podobna zasada z chusteczkami nawilżanymiteż sa zimne i mokre
dłoń przecież wystarczy (zimą na kaloryferze trzymałam) ale czytałam kiedys antylistę wyprawkowa, czyli rzeczy dostepnych na rynku a naprawdę zbędnych i na niej był podgrzewacz do chusteczek nawilżanych
z czasem każda z nas nabędzie wlasne nawyki i przyzwyczajeniammargol, alinka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamcia mnie ten podgrzewacz do chusteczek nawilżanych też śmieszył. W tamtym roku szwagierka sobie zażyczyła w prezencie na jakąś tam okazję i teraz mamy go odziedziczyć
może i się na zimę przyda, ale jakbym miała kupować sama to dla mnie też zbędny bajer
-
nick nieaktualny
-
mmargol wrote:Kamcia muszę spróbować się tak zgiąć, chociaż obawiam się że rosnąca macica albo dziecko mi leży na jakiejś żyle czy czymś i jakieś myśli mi nachodzą żeby z czasem z krążeniem coś nie było..
Faktycznie to podkład lepszy niż pieluszka jak już
podkład do wyrzucenia, pieluszkę wypierzesz
podklad nie przemoknie (bo ma ceratke)
mąz Emilce tak czas umilal-kładl na golaska w łózeczku by pobrykala
a to była dla niej super nagroda po całym dniu w szelkach
bez podkladu ani rusz-ale to nasze zdanie i nasza w sumie wygoda
majatek to też nie jest
trzeba dziecko przewinąć, by zobaczyć jak wygodnie
chociaz najfajniejsze sa te nadmuchy w szpitalutak dziecko na pewno nie zmarznie
-
alinka wrote:kamcia mnie ten podgrzewacz do chusteczek nawilżanych też śmieszył. W tamtym roku szwagierka sobie zażyczyła w prezencie na jakąś tam okazję i teraz mamy go odziedziczyć
może i się na zimę przyda, ale jakbym miała kupować sama to dla mnie też zbędny bajer
dwa lata temu trafiłam na te antylistę
zima korzystałam z kaloryfera, pare chusteczek w woreczku zawsze na nim mialam
ale dłonie nadążaja ogrzać
ale pochwal sie koniecznie tym diamencikiem wśród rzeczy wyprawkowych -
nick nieaktualny
-
dzien dobry:)
Całą noc nie przespałam.Miałam taką zgage!! najadłam sie oponek na noc z biedronki .I popiłam tymbarkiem i to chba od tego.
Szykuje się wlasnie na miasto.Może uda mi się coś Maluchowi kupic.I musze opłaty zrobić.
Udanych wizyt:)
Miłego dnia