X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Agatia i Żabka, nie martwcie sie. IO to nie wyrok. Wystarczy dieta o niskim ig, Zabka sciagnij sobie tabelke z neta i komponuj posilki. Popros tez diabetologa o przykladowe menu.
    Ja niestety w ciazy czasem mam odstepstwa od diety, tzn. Czasem pozwole sobie na troszke bialej maki, ziemniaka czy cos slodkiego, ale najczesciej sa to owoce. Ale to rzadko.
    Za to jem duze posilki, male jadlam przed ciaza i tez mialam ciala ketonowe w moczu z niedozywienia. Teraz mam wilczy apetyt i jem tak pol porcji wiecej niz kiedys, cial ketonowych nie ma, a jeszcze nic nie przytylam, wiec organizm sam nam podpowiada chyba, jak sie odzywiac ;)

Mam tabelkę z neta ale do którego ig mam się nią sugerować jak tam jest 0-100???? Czy 0-50 nie pamiętam leży w szafce.
    Będę gadać z diabetologiem.
    A nabiał jecie?????jem serki waniliowe danio albo ok Activision do picia wypije bo mnie głowa boli a po nabiału przechodzi. Słyszałam że źle wpływa przy IO????
    Słodyczy nie jem jak kiedyś a teraz na początku ciąży zjadłam dwie Princessy kokosowe od tamtej pory spokój.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Agatia, ja mialam krzywa cukrowa i insulinowa przed ciaza. Teraz cukry na czczo ok i w moczu nie ma, wiec pewnie po 20 tyg czeka mnie dopiero krzywa.
    Ale jak u Ciwbie skacza to faktycznie trzeba scisle trzymac diete, ja jestem ciagle glodna i tez sie obawiam czy dobrze, ze tyle jem :p

Zabka, jeszcze sobie przypomnialam, ze ponoc krzywej insulinowej nie robi sie w ciazy, bo wtedy kobiety natauralnie maja wzrost insuliny, nie do konca to rozumiem, ale ponoc tak jest. Poza tym na krzywa insulinowa raczej skierowania nie daje i trzeba prywatnie :/

To już teraz wiem dlaczego była sama glukoza do zrobienia :-(
    A czym grozi IO w ciąży doczytałas coś wiesz? Może mnie uspokoiła że są kobiety że większość kobiet z IO rodzą zdrowe dzieci!
    Ale mam doła strasznego aż mąż na mbie warczy że jakiegoś nerwusa urodze:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyniki wszystkie mocz,morfologia ok oprócz teraz tej krzywej

• pestka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    nie było mnie trochę, niestety ta ciąża nie jest taka łaskawa jak poprzednia...
    nie ogarnęłam o co chodziło ze zmianą wątku i szczerze jestem w szoku, bo nie wiedziałam, że takie cuda się tutaj działy!

Nie mam szans Was nadrobić, ale mam nadzieję, że poza 'małymi' dolegliwościami jest wszystko ok :)
    Ah i jak jest nowa lista proszę o dopisanie i mnie z terminem na 21.09. :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wpisz mnie na 14.03 prenatalne dziękuję:-)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:14

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, indeks dla nas max do 60, ale najlepiej 50. Nie panikuj i sie nie przejmuj, nie mysl, jakie moga byc konsekwencje, bo jesli bedziesz sie zdrowo odzywiac, to wszystko z dzidziusiem powinno byc dobrze.
    Pewnie gwaltowne wyrzuty insuliny moga odbijac sie na dziecku, ale tego wlasnie musimy unikac.
    Nie ma co panikowac, wazne zebys teraz o siebie dbala i sie nie denerwowala. Po prostu trzeba uwazac na to co sie je, nie pic nic slodzonego, cukier mozesz zamienic na ksylitol, bedzie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:19

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Agatia jest najmadrzejsza w naszej diecie i wierzyłam ze ci pomoże :) ja jestem w tym temacie jeszcze bardzo młoda ale radzimy sobie o diecie właśnie na wątku cukrzycy ciążowej

Behemottka
    Ja o córci pisałam już dawno. ..zauważyłam że nie raz byłam w tej kwestii zignorowana...wręcz pamietam jak na poczatku napisalam z wykrzyknikiem ze zdiagnozowano u mnie cukrzycę, to zamiast wsparcia dostalam opr za "krzyczenie ". A dla mnie to bylo tak straszne i smutne...przecież cukrzyca moze wady powodowac w tym wady serduszka...nie jestem też zbyt wylewna ale też nie afiszuje się swoim aniołkiem, by kogoś nie przestraszyć
    Poza tym ludzie dziwnie odnoszą się do tych, co dziecko stracili. ..nie tylko obcy ale i w rodzinie. W pierwszej ciąży nie przyszloby mi do głowy siedzieć na jakimkolwiek forum ale teraz czuję że nie zawsze sama dam radę. .. ale nie o to chodzi by cała uwaga skupiała się na stracie ale na córci (?) Która we mnie rośnie. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A łyżeczka cukru dwa razy dziennie naprawde szkodzi???
    A jesz może leczo???? tzn kapusta, papryka i kiełbasa z groszkiem mam ochote sobie zrobić i siedzieć w tym:-)
    Trochę mi lepiej:-)
    Ciężko mi bedzie z tą dieta ale cóż dla dziecka zrobie wszystko.
    Z nerwów boli mnie okropnie głowa!!!!;-(
    A co z tym nabiałem????Jecie????

Dziękuje za dobre słowo czy wsparcie dla mnie to bardzo dużo znaczy a szczególnie w takich chwilach zwątpienia.
    Mógłby mnie ktoś w łeb walnąć ???????:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szkodzi kawa z mlekiem bez cukru razem ze śniadaniem. ...cukier w ogóle odrzuciłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do IO to mi tylko wiadomo ze w ciąży może spowodować cukrzycę ciążową. To jeszcze nie cukrzyca ( tak na mój rozumek )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A co do IO to mi tylko wiadomo ze w ciąży może spowodować cukrzycę ciążową. To jeszcze nie cukrzyca ( tak na mój rozumek )

Też tyle wiem :-(
    Za dużo wiedzy musze w szybkim czasie pochłonąc o traczyce i IO ahhhhh

Pytam bo ja rano zawsze pije kawe z mlekiem i łyżeczką cukru a wieczorem do kolacji herbata też z łyżeczką cukru.
    Czy to dużo?
    Właśnie czytam że nie powinnam jeść kanapek na kolacje tylko sałatkę lub zupę???
    Prawda?????
    Chore to wszystko dla mnie.
    Dobrze że mi stres z pracy odszedł bo wyniki na pewno by się utrzymywały lub większe by były :-(
    Musze poczytać ten wątek co piszesz ale to jutro bo mi łeb pęka:-( nie mam weny

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja z małej mieściny k. Zielonej Góry! Baardziej Wam znana raczej z największego pomnika Chrystusa (tak, przebijamy Rio de Janiero) :)

claudiuszku cudowne fotku Dzieciaczka, też obstawiam chłopca, ale jest piękny. Jak oglądam Wasze zdjęcie, szczególnie te 3D to aż się martwię o moje maleństwo, że noska aż tak nie widać,że nóżki za małe :( Z tego wszystkiego zaraz sie umówię do lekarza na kolejną wizytę.. :(

malgorzalko? naprawdę odeszłaś? ... Tak mi przykro z powodu wyników, mam nadzieję, że jeszcze powtarzasz badania.

Kasica SUPER wieści! :) Moje gratulacje !!!!! :*

PRzepraszam za nieobecność, poza SUPER weekendem z przyjaciółkami, miałam też poniedziałek w Zielonej Górze gdzie suzkałam wózka... a cały pośpiech spowodował, że 3 dni nie odwiedzałam toalety... tak mnie wszystko bolalo.. :(
    Już wracam, nadrabiam, uzupełniam i jestem na bieżąco.
    Ooooo a ja jestem z Żar;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:

Mam babcie w Jasieniu :-)
    Pracowałam tzn staż miałam u Dowhana (hurtowni papierosów) w Jasieniu i Żarach:-)
    Ale ten świat jest mały hihi

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się;) w 10tygodniu ;) dziś zero wymiotów lekkie mdłości.Jutro IDE porobic badania krwi.Wrabalam 15pierogow ruskich ;).
    A co do l4 to ją też jestem od poczatku 4tyg na l4 pracuje fizycznie dzwigam,i mimo że pracodawca nie zadowolony to poszlam.Jeszcze jak o ciąży nie wiedziałam to dużo dzwigala podbrzusze bardzo bolalo nie wiedzialam dlaczego.Po zrobieniu testu już wiedziałam czemu.za tydzień wizyta zobaczenia swoją Miłość mojego Groszka;)

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Mam babcie w Jasieniu :-)
    Pracowałam tzn staż miałam u Dowhana (hurtowni papierosów) w Jasieniu i Żarach:-)
    Ale ten świat jest mały hihi
    Ja mam ciocię w Jasieniu ;) Milo ;),

żabka04 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zdjęcia ;) to jutro Wam pokaże zdjęcie mojego bębenka ;)( brzusio) bo już coś widać;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka zaczełaś/weszłaś właśnie w 11 tc!!!!!!!!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tam dużo rodziny hahaha kiedys tam mieszkałam ale to były stare czasy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:

O ! Super! Rodzice mają tam b. bliskich znajomych :) i kiedyś z dziewczynami jakimiś na koloni byłam, ale zawsze myli mi się Żagań z Żarami, więc nie wiem skąd były :)

Aż miło! Do Zielonej daleko nie mamy, żeby się spotkać! :)

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ