X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Datę 10 września zapisałam zanim ciążę stwierdziłam. ..ja pewnie będę miała cc przed terminem. ..ale czekam na 10
    Wszystkim córcia się snila a do mnie jeszcze we śnie nie przyszła. Mąż ja prosi by do mamy przyszła. Ostatnio przytulala mnie mocno w jego śnie. Zawsze powtarzalam, ze mały skubaniec nie chciał i nie chce dalej słuchać mamy :) koleżanka biała magia ją nawet do mnie przyciągala i nic. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:19

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Behemottka
    Ale w rodzinie o dzidzi nikt nie wie. ..
    Mojej ciotce śniło się ze jestem w ciąży w styczniu

Mojej szwagierce w listopadzie lub w grudniu snila się nasza Emilka i na paluszkach pokazała 10 i powiedziała wrzesień. Dziś wiem ze na 6 mam termin. ...
    Wlasciwie mozesz już sobie zaklepac miejsce na porodowke :) piękna przepowiednia :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ciężka sprawa z tymi lekarzami.
    Przyciski jutro ta swoja zobaczymy jutro będziemy gdybac albo szukać nowego diabetologa.:-)
    Dziękuję za rady.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia przyjdzie do ciebie w odpowiednim momencie:-)
    Ważne że jest z wami duchem:-)

kamciaelcia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kamciaelcia przyjdzie do ciebie w odpowiednim momencie:-)
    Ważne że jest z wami duchem:-)

Czekam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, tez sie dziwie, ale podpytam moja gin na nastepnej wizycie. Cukier mierze sama, ale wiadomo, ze nie jest do konca miarodajne.

Zabka niestety cukier trzeba odstawic calkowicie, tu 2 lyzeczki, potem w jogurcie, potem w jakims napoju, niestety sie zbiera :(
    Ksylitol jest wskazany, ja czasami jem jogurt naturalny Activia z owocami i tam troszke cukru jest, ale mi mocno posmakowal, a od naturalnych mnie odrzucilo.

Co do nabialu to tutaj nie stosuje tak dokladnie, rano zdarza mi sie zjesc jogurt, a wieczorem szklanka mleka ;)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Robotka cos nam sie nie odzywa.

jestem :D

dziękuje za przywołanie, bo ostatnio jakoś nie miałam czasu....
    dziś mam dzień płaczka.....
    poza tym prawdopodobnie przyplątało mi się paskudztwo w postaci liszaja czerwonego;/ ciężkie w leczeniu, ale jutro idę do dermatologa i poznam mam nadzieję diagnozę;/
    naczytałam się w internetach i mnie psychika siada.....
    cóż.....pod górkę coś mam w ostatnim czasie.....

nie nadrobiłam nic, mam nadzieję że u was wszystkich jest superowo:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia ja widziałam że pisałaś o córce że odeszła, ale ja nie umiałam cokolwiek napisać. Bo nie wiedziałam co. Ale wierzę że teraz z góry opiekuje się Tobą i całą twoją rodziną.

megg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett właśnie tylko 2 łyżeczki dziennie jem tego cukru. W ciągu dnia zlopie tylko wodę czysta.
    Jogurt naturalny to ciężka sprawa dlatego dnio wybrałam :-(
    Mleka mało pije tylko do kawy rano tak jak pisałam.
    To mogę przy moich warunkach zostać????? Czy nie bo już nic nie rozumiem z tej diety i metody odżywiania.
    Ja nie grzesze jem tak jak wy:-)
    A chleb jaki jecie może zostać biały????

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale was mecze ta IO:-)
    A dziewczyny se poczytaja wiedzy nabyja :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, wypad z przyjaciółką udany, ale byłam w H&M i C&A i nie było działu ciążowego, jestem w szoku :O

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka a próbowałaś jogurt naturalny zott? dla mnie najlepszy bo bardzo lagodny

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    wróciłam do domku, wypad z przyjaciółką udany, ale byłam w H&M i C&A i nie było działu ciążowego, jestem w szoku :O
    u mnie też nie w każdym H&M jest dział dla cieżarnych. C&A mam jeden i jest na szczescie

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela i inne Dziewczyny rozumiem i nie mam żalu. ..czasem było mi smutno a czasem uznałam za swoją codzienność. Koleżanki nadal pytają co tam u córci, a ja im musze powiedzieć ze nie żyje. ..mało kto się do nas odzywa. Niby na początku tak...a potem się boją. ..mi nie przeszkadza jak mówią o swoich dzieciach. Uwielbiam dostawać zdjęcia. Ciesze się razem z nimi. Ale nie każdy tak potrafi, traktują nas jak tredowatych. W pracy nawet nie wiedzieli czy mi gratulowac ciąży. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    jestem :D

dziękuje za przywołanie, bo ostatnio jakoś nie miałam czasu....
    dziś mam dzień płaczka.....
    poza tym prawdopodobnie przyplątało mi się paskudztwo w postaci liszaja czerwonego;/ ciężkie w leczeniu, ale jutro idę do dermatologa i poznam mam nadzieję diagnozę;/
    naczytałam się w internetach i mnie psychika siada.....
    cóż.....pod górkę coś mam w ostatnim czasie.....

Trzymam kciuki, żeby okazało się, że to np. zwykły łupież pstry. Skąd podejrzenia takiego paskudztwa? Nie czytaj internetów, bo tam wszystko się sprowadza do raka i innych ustrojstw, a zazwyczaj okazuje się,że to nic strasznego. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja mało jem nabiału, nie mam zachcianek ale pewnych rzeczy nie rusze. Moja diab poradziła mi sącztc kefir malutkimi łyczkami całe popołudnie. Bo też podnosi cukier ale porcyjkami juz nie. Ja jednak mam już cukrzycę i wiele rzeczy mi szkodzi. Ty walczysz by cukrzyca ciebie nie dopadła prędzej cy później. Ja nawet nie jadam słodyczy a to cholerstwo mnie dopadło i to na samym początku ciąży :)!a poprzednio nie miałam cukrzycy ciążowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:43

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka jesteś:-)
    Nie zjem nic naturalnego:-( taki jogurt daje tylko dwie łyżki do sałaty, sałatki,sosu czosnkowego.
    Dla mnie nijaki nie smakuje mi:-(
    Ciekawe jak z owocami by smakował?
    Jutro kupie i spróbuję :-)

Kamciaelcia ludzie tak się zachowują bo nie wiedzą jak się zachować, nie umieją ciebie/was zrozumieć, nie wiedzą jak rozmawiać żeby was nie urazić itd to jest ciężki temat dla człowieka z boku.
    Dlatego ucieka od twoje problemu.
    I tak to wygląda z boku szkoda. Jestem tego zdania że trzeba rozmawiać przecież jak nam się coś Noe podoba to można zwrócić komuś uwagę?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:43

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi nie przeszkadza jak ktoś pyta. Lepiej to odbieram niż unikanie tematu czy rozmowy w ogóle. Ale też ich wszystkim rozumiem, bo choć sama straciłam, nie wiem co komus miałabym powiedzieć , pocieszenia nie ma.
    Od jednej osoby w pracy usłyszałam ze córka bardzo bardzo mnie zmieniła. Że jestem taka uśmiechnięta. Że wcześniej tego nie było. Jestem radosna kiedy o niej mowie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Angela i inne Dziewczyny rozumiem i nie mam żalu. ..czasem było mi smutno a czasem uznałam za swoją codzienność. Koleżanki nadal pytają co tam u córci, a ja im musze powiedzieć ze nie żyje. ..mało kto się do nas odzywa. Niby na początku tak...a potem się boją. ..mi nie przeszkadza jak mówią o swoich dzieciach. Uwielbiam dostawać zdjęcia. Ciesze się razem z nimi. Ale nie każdy tak potrafi, traktują nas jak tredowatych. W pracy nawet nie wiedzieli czy mi gratulowac ciąży. ..
    Często jest tak, że ludzie po prostu nie wiedzą jak zachowywać się w odmiennych sytuacjach, zarówno w takich jak twoja jak i np. w kontakcie z epilepsją, schizofrenią czy niepełnosprawnością, a wtedy ratują się ucieczką lub wręcz stają się wrodzy. To co nieznane budzi lęk i dotyczy przede wszystkim odmienności. Taka natura ludzi, boimy się trudnych tematów i nie wiemy jak je ugryźć. Nie powinno tak być, ale świata się nie zmieni.
    Moja droga, uszy do góry i do przodu. Ci co mają być przy tobie to będą zawsze, ci którzy cię olali nie zasługują na to byś zawracała sobie nimi głowę. Teraz już pewnie wiesz na kogo możesz liczyć, a to najważniejsze. Buziaki

kamciaelcia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 15:20

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ