X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z zakupów - udało mi się tylko skarpetki kupić dla bobasa :P
    body z przeceny poprzebieranie i same duże rozmiary zostały, a zależało mi na tych w wielopaku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 17:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka U nas też. Najpierw na ip, a potem zabierają na oddział. Ale jak byłam na hsg w Kielcach, to tam oddział ginekologiczno-położniczy miał swoją osobna ip. I tam się zglaszalam. Jak zajedziesz do szpitala to sami Cię pokueruja :)
    Teraz Twoja kolej na te pożal się Boże wczasy :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    A w ogóle na jaki oddział idziesz?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż juz u siebie na jednostce czyli 20 km od domy. Jest szansa że dziś zawita :D jutro niestety nie mają wolnego i do pracy

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) witamy się w 27 tgodniu....7miesiącu?
    A ja brzuch nadal taki mały;c
    Pogoda u mnie fatalna.Deszcz...Nudze się sama w tych 4 ścianach.Bo Sławek w pracy .Jutro bedzie.
    O 3.00 nad ranem wzięło mnie na gołąbki;Dtoc ja głupia o tej porze robić gołąbki.Nie mogłam spać.Przez zgage.Mam chyba nawrot refluksa.Bo odbija mi się kwasem.Aż podchodzi do gardła.Lepiej z tym isc do rodzinnego ?czy do ginekologa?przez to zaraz mam zgage
    Miłego dnia

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Tylko tak mogę ominąć szpital:-(
    Kochana zadzwon do tesciów,albo skoro tak Ci tesciowie nagadali to lepiej zostawic to mężowi.Zdrowie Twoje i maluszka najważniejsze.Lepiej iśc się położyc do szpitala Kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 18:40

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dzien dobry:) witamy się w 27 tgodniu....7miesiącu?
    A ja brzuch nadal taki mały;c
    Pogoda u mnie fatalna.Deszcz...Nudze się sama w tych 4 ścianach.Bo Sławek w pracy .Jutro bedzie.
    O 3.00 nad ranem wzięło mnie na gołąbki;Dtoc ja głupia o tej porze robić gołąbki.Nie mogłam spać.Przez zgage.Mam chyba nawrot refluksa.Bo odbija mi się kwasem.Aż podchodzi do gardła.Lepiej z tym isc do rodzinnego ?czy do ginekologa?przez to zaraz mam zgage
    Miłego dnia
    Ale na to rennie albo gaviscon pomoże. W ciazy i tak oprócz lekkostrawnej diety nic Ci nie poradzą. Znam ten bol ale u mnie gaviscon swietnie sie sprawdza.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie od czasu do czasu zgaga wraca, cóż taki urok końcówki ciąży...

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synkiem całą ciążę miałam zgage mordercę, szczególnie na szpitalnym jedzeniu :) teraz na początku też miałam, ale odpukac przeszło, przynajmniej na jakiś czas ;)

Jutro czekam na ostatnią paczkę z ciuszkami ponad 15 kg ;)
    I w tym mc limit wyczerpany ;) kasy brak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia na wewnętrzny kazał gin się zgłosić ale wątpię żeby ciężarna dali na normalny oddział.
    Nie wiem co z tego wyjdzie:-)

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Ale na to rennie albo gaviscon pomoże. W ciazy i tak oprócz lekkostrawnej diety nic Ci nie poradzą. Znam ten bol ale u mnie gaviscon swietnie sie sprawdza.
    dziękuje Kochana,Ale to bez recepty ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:05

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko pewnie położa Cię na ginekologii, a bedziesz miała konsultacje z wewnętrznego. Przy okazji pewnie jakieś KTG Ci zlecą :) będziesz miała Edzia pod kontrolą :)

żabka04, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Jutro czekam na ostatnią paczkę z ciuszkami ponad 15 kg ;)
    I w tym mc limit wyczerpany ;) kasy brak :)
    15 kg? :D to ja nadal mam za mało tych ubranek chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:09

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja padalm, miałam iść do pracy na chwilę a wróciłam o 17 30, nastawilam leczo i czekam na męża aż wróci z pracy bo ma kupić chleb byłam w biedronce ślę chyba mózg już mi nie pracował bo zapomniałam kupić, w pracy pogadalam trochę, ostatnia kasa od pracodawcy się zgadzała a nawet trochę więcej było nuż się spodziewałam ale kasy z zus nie ma, ciekawe kiedy dojdzie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję Agatia że będzie tak jak mówisz

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kamcia na wewnętrzny kazał gin się zgłosić ale wątpię żeby ciężarna dali na normalny oddział.
    Nie wiem co z tego wyjdzie:-)

Spytałam bo na gin -pol też za dużo nie zrobią. ..lekarze na ciągle konsultacje tez nie są chętni (by latać z oddziału na oddział ). Ciekawe jak to będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:14

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Pochwale sie pierwszymi ubrankami Marcelka, sa takie malusie:)
    zpm3uby8u9uc_t.jpg
    Hmmm obcięło mi zdjęcie i dodatkowo jest takie ogromne. Jak to zmniejszyć?
    Uffff udało sie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:24

kamciaelcia, mmargol, żabka04, Anulka01, agatia, claudiuszek, violett, Sabina, Strazaczka1990, _izunia_, mysza0406, marta258, A_n_k_a_80, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jutro do domu :)

Szwu mi nie założyli, szyjka 2cm zamknięta,ale miekka i przykazanie wypoczynku. Mam w większości leżeć ale bez przesady, do sklepu czy lekarza mogę iść lub leżeć w ogródku na lezaku.

Wszyscy się bardzo przejęli i stanęło na tym że na 2 miesiące przeprowadzamy się do moich rodziców bo większą opieka i pomoc będzie, gdy mąż pracuje po 10-12 godzin dziennie. Mam nadzieje że on to przetrwa, aczkolwiek to duża próba dla małżeństwa jest.

Poza tym znajomosciami udało się załatwić lekarza prywatnie który pracuje tu na oddziale i dzisiaj już się z nim widziałam. Za tydzień mam jechać do niego prywatnie na kontrolę i on ma mnie już do końca ciąży prowadzić. Poród pewnie niestety też w tej nieszczęsnej matce polce będzie, ale co zrobić.

Mam nadzieje że do tego 37tygodnia jakoś wytrwamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:19

haneczka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka wytrwacie spokojnie do samego końca. Te ponad dwa miesiące szybko miną i.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    Super ze wychodzicie :) skoro nie założyli szwu, to znaczy ze u Ciebie nie był on potrzebny.
    Nie martw sie ja cały czas leze... Niedługo odleżyn dostanę, ale wytrwamy :D ja przez to leżenie robie ciagle zakupy internetowe, oby nasza kieszeń wytrzymała moje leżenie :D

haneczka lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ