X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Nie martw sie pirelko, ja dopiero rozpoczynam swoją przygodę z zakupami dla maluszka. I mam juz az dwa body i te spodenki polspiochy plus czapeczka.
    Ale szaleje i sie rozkręcam :P zamówiłam paczkę z H&M i ze smyka z ciuszkami. Fajnie tak kupowac te malutkie ubranka :D

pirelka, kamciaelcia, mmargol, mysza0406, Sabina lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ja też stoję z przygotowaniami. Rozkupiłam się na początku tych dużych tematów, a teraz czekam na kasę. Ubranek też nie piorę, bo jeszcze muszę dokupić, a wolę wstawić wszystko.

pirelka lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Ja jeszcze nie mam sporej części wyprawki bo ani wózka ani przewijaka. Co do ciuszków no to muszę wszystko poprać i prasować mam plan aby za tydzień zacząć. Wózek mamy po weekendzie zamówić. Ale priorytetem jest ogarniecie chaty trzeba trochę miejsca więcej wygospodarować.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka myślę, że tak właśnie jest. Na razie nie panikuję, wczoraj trochę mnie zmartwiła, bo niczym nie dała się wywołać i mąż się nakręcił, ale na razie daję jej czas może się odkręci:)
    Malutka chodzisz do sr w Lbn?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, ja ubranek mam sporo więc nic nie kupuję, najwyżej dokupi się po porodzie jak czegoś będzie brakować.
    Magdziula, ja też nie piorę na razie nic bo czekam na szafki..na razie nie mam gdzie układać, więc bez sensu jest pranie.

My wózek mamy zamówiony, już nie mogę się go doczekać. Ale musimy kupić komodę z przewijakiem, fotel, materace i drugi fotelik gdzieś znaleźć w dobrej cenie :)
    Reszta to jakieś pościele, poszewki, przewijak z materiału, kosmetyki, artykuły higieniczne.. pojemniki pod łóżeczka. Dużo tego.. niby nic, a się uzbiera okrągła sumka.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf ja za pranie się jeszcze nie biorę, bo za wcześnie :) za miesiąc najwcześniej będę prala i prasowala :) jedynie zestaw ciuszkow do szpitala przygotuję ciut wcześniej, ale też nie w czerwcu :) jeszcze 2,5 mc niech się nie kurza.

Dzierzba też musze poprac zabawki Młodego :) nic nie kupuję, więc Młoda wszystko bedzie miała po bracie, jestem wyrodna matką ;)

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam
    Troche mnie to gemini denerwuje, pisza ze dostawa 48h, a tu zonk w wtorek popoludniu zamowienie wyslane i nadal nie jest nadane, a w trakcie realizacjj i dodzwonic tez sie tam nie mozna :(
    Też się zastanawiam gdzie moje zamówienie. Czy Gemini wysyła osobną informację z numerem do śledzenia przesyłki? Jak wchodzę na stronkę to mam na statusie "w trakcie realizacji".
    pirelka wrote:
    Matko ile Wy macie porobione, ja moje rzeczy który mam położyłam w kącie i na tym koniec. Sporo nie mam, wiele brakuje.. pokoik nie tknięty! Przeraża mnie jak to ogarniemy, ale niedługo zabierzemy się za składanie łóżeczek i jakiś zakupy, bo czas ucieka.
    Ja też jedynie jak kupuję to wrzucam do szafki i tak na razie wszystko leży. Mam zamiar zająć się tym dopiero na przełomie lipca/sierpnia. Meble kupimy dopiero po wypłacie w sierpniu, chyba, że na olx trafi się okazja. Dziś jedynie wypiorę parę ciuszków które dostałam ostatnio od znajomej mamy, bo leżały w worku parę lat i śmierdzą stęchlizną, a nie chcę żeby pozostałe ubranka przeszły tym zapachem.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ogromnie cieszę, że zmobilizowaliśmy się z mężem i wcześnie w miarę zrobiliśmy remont, a później spokojnie wszystko wysprzątałam. Teraz byłoby mi trudniej, a tak z głowy.
    Może wszystkie na raz zaatakowałyście gemini i nie dają rady. A jeszcze musi dla mnie zostać:)

agatia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ja też jedynie jak kupuję to wrzucam do szafki i tak na razie wszystko leży. Mam zamiar zająć się tym dopiero na przełomie lipca/sierpnia. Meble kupimy dopiero po wypłacie w sierpniu, chyba, że na olx trafi się okazja. Dziś jedynie wypiorę parę ciuszków które dostałam ostatnio od znajomej mamy, bo leżały w worku parę lat i śmierdzą stęchlizną, a nie chcę żeby pozostałe ubranka przeszły tym zapachem.

Też mam ubranka po bratanku 10-letnie, ale nie śmierdzą zbytnio, leżą jednak w worku.

Jezu zabija mnie zgaga :/

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemini nie wyrabia :)
    Ją zamawialam w czwartek popołudniu a w pn w południe był kurier.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe co do gemini to jeszcze dla mnie, ja oprócz ubranek i wózka nie mam nic także czeka mnie to w lipcu chyba w lipcu też zamierzam prać i prasowc
    Ja dalej w łóżku jestem osłabiona i mi nie dobrze od tego gardła bleh

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialame zamawiać w gemini, ale jednak zrobię zakuoye w taniej aptece stacjonarnej, bo ceny takie same :)
    Poza tym wczoraj jak dokladnie poukladalam w apteczce, to się okazało, że 80% rzeczy mam. Czopki, pedicetamol, termometry do ucha i na podczerwień, zapas soli fizjologicznej, patyczki do uszu, octanisept, jałowe gaziki, kropelki od kolki, pampersy 0 - 3 paczki. Więc za wiele nie mam do kupienia. Sporo rzeczy używa się przy starszym, więc część rzeczy będzie wspólnych dzieciaków :)
    Najwięcej zakupów przy pierwszym :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Lrf ja za pranie się jeszcze nie biorę, bo za wcześnie :) za miesiąc najwcześniej będę prala i prasowala :) jedynie zestaw ciuszkow do szpitala przygotuję ciut wcześniej, ale też nie w czerwcu :) jeszcze 2,5 mc niech się nie kurza.

Dzierzba też musze poprac zabawki Młodego :) nic nie kupuję, więc Młoda wszystko bedzie miała po bracie, jestem wyrodna matką ;)
    Ja po młodym nie mam nic z niemowlęcych bo był straszną psują ale muszę poszorować drewniane tory, klocki, którymi się nie bawi. Chłopcy co prawda za parę lat to ruszą ale będzie czyste i tylko do odświeżenia. Teraz mam czas i się nudzę więc to zrobię, przy trójce już nie będzie tak łatwo ;)

PIRELKA pytanie mam. Wiesz już coś o porodzie? Mi ordynatorka w szpitalu powiedziała, że mam przed rozpoczęciem 36 tc stawić się ze skierowaniem od prowadzącego na cc, bo koło 20.08 chcą chłopców wyciągać ze względu na łożysko. O sn nie ma mowy bo za duże ryzyko przy jednokosmówkowych i stanowczo mi to odradzała. Mój gin zgodził się z panią profesor w 100% także nie ma wyjścia. Chcę tylko dotrwać do 12.08 i zrobić młodemu urodziny, a potem wio do szpitala. Jak u ciebie się zapatrują?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko teze mam zgage, ale na własne życzenie :) zjadłam omlet z czekoladą i bananem i mam za swoje ;)
    Współczuję ja na początku walczyłam ze zgagą, a z synkiem od 30 tc do końca był istny Armagedon.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to kompletnie nie wiem co z apteczki dla niemowlaków trzeba mieć w zapasie :) wiem, że chcę że kupić octanisept. Lepiej w spray'u czy normalny w buteleczce?

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wcale się nie dziwiee, że ogarniasz teraz, przy trójce będzie kosmos :-D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko teze mam zgage, ale na własne życzenie :) zjadłam omlet z czekoladą i bananem i mam za swoje ;)
    Współczuję ja na początku walczyłam ze zgagą, a z synkiem od 30 tc do końca był istny Armagedon.
    Ja wypiłam rano soczek w karotoniku i to był chyba błąd.. teraz po śniadaniu jeszcze gorzej :/ początkowo nie miałam problemu ze zgagą, a dopiero od jakiegoś czasu doskwiera.

• Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio ponad dwie godziny spędziłam na tej stronce gemini. I rzeczy mam w tej przechowalni, troche sie tego nazbierało, ale ja tam kupuje wszytsko od smoczków, butelek po nożyczki do paznokci dla maleństwa i troszkę suma mi sie uzbierała :/ wiec zamówię dopiero w lipcu po wypłacie, ale jak powiedziałam mojemu ile wyszło to troszkę go zdziwko chlapnęło :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    ja mam octenisept w sprayu
    a do pepuszka i tak najlepsze okazały sie gaziki nasaczone spirytusem, nasza pepowina była mega gruba, kikut trzymał sie 24 dni

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja to kompletnie nie wiem co z apteczki dla niemowlaków trzeba mieć w zapasie :) wiem, że chcę że kupić octanisept. Lepiej w spray'u czy normalny w buteleczce?
    Ja mam w sprayu, wygodny w użyciu, cięcie też tym dezynfekowalam. Teraz też wszelkie skaleczenia młodego psiukam. Dezynfekowalam nożyczki do paznokci.
    Do pępka używałam na nasaczonym patyczku do uszu i.dokladnie czyscilam środek, jak pokazali mi w szpitalu.
    Octa przyda się na długi czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 10:54

pirelka, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ