WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Nie martw sie pirelko, ja dopiero rozpoczynam swoją przygodę z zakupami dla maluszka. I mam juz az dwa body i te spodenki polspiochy plus czapeczka.
Ale szaleje i sie rozkręcamzamówiłam paczkę z H&M i ze smyka z ciuszkami. Fajnie tak kupowac te malutkie ubranka
pirelka, kamciaelcia, mmargol, mysza0406, Sabina lubią tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
Hej, Ja jeszcze nie mam sporej części wyprawki bo ani wózka ani przewijaka. Co do ciuszków no to muszę wszystko poprać i prasować mam plan aby za tydzień zacząć. Wózek mamy po weekendzie zamówić. Ale priorytetem jest ogarniecie chaty trzeba trochę miejsca więcej wygospodarować.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPysiaczku, ja ubranek mam sporo więc nic nie kupuję, najwyżej dokupi się po porodzie jak czegoś będzie brakować.
Magdziula, ja też nie piorę na razie nic bo czekam na szafki..na razie nie mam gdzie układać, więc bez sensu jest pranie.
My wózek mamy zamówiony, już nie mogę się go doczekać. Ale musimy kupić komodę z przewijakiem, fotel, materace i drugi fotelik gdzieś znaleźć w dobrej cenie
Reszta to jakieś pościele, poszewki, przewijak z materiału, kosmetyki, artykuły higieniczne.. pojemniki pod łóżeczka. Dużo tego.. niby nic, a się uzbiera okrągła sumka.Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Lrf ja za pranie się jeszcze nie biorę, bo za wcześnie
za miesiąc najwcześniej będę prala i prasowala
jedynie zestaw ciuszkow do szpitala przygotuję ciut wcześniej, ale też nie w czerwcu
jeszcze 2,5 mc niech się nie kurza.
Dzierzba też musze poprac zabawki Młodegonic nie kupuję, więc Młoda wszystko bedzie miała po bracie, jestem wyrodna matką
-
A_n_k_a_80 wrote:Witam
Troche mnie to gemini denerwuje, pisza ze dostawa 48h, a tu zonk w wtorek popoludniu zamowienie wyslane i nadal nie jest nadane, a w trakcie realizacjj i dodzwonic tez sie tam nie moznapirelka wrote:Matko ile Wy macie porobione, ja moje rzeczy który mam położyłam w kącie i na tym koniec. Sporo nie mam, wiele brakuje.. pokoik nie tknięty! Przeraża mnie jak to ogarniemy, ale niedługo zabierzemy się za składanie łóżeczek i jakiś zakupy, bo czas ucieka.
-
nick nieaktualnyJa się ogromnie cieszę, że zmobilizowaliśmy się z mężem i wcześnie w miarę zrobiliśmy remont, a później spokojnie wszystko wysprzątałam. Teraz byłoby mi trudniej, a tak z głowy.
Może wszystkie na raz zaatakowałyście gemini i nie dają rady. A jeszcze musi dla mnie zostaćagatia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybbeczka91 wrote:Ja też jedynie jak kupuję to wrzucam do szafki i tak na razie wszystko leży. Mam zamiar zająć się tym dopiero na przełomie lipca/sierpnia. Meble kupimy dopiero po wypłacie w sierpniu, chyba, że na olx trafi się okazja. Dziś jedynie wypiorę parę ciuszków które dostałam ostatnio od znajomej mamy, bo leżały w worku parę lat i śmierdzą stęchlizną, a nie chcę żeby pozostałe ubranka przeszły tym zapachem.
Też mam ubranka po bratanku 10-letnie, ale nie śmierdzą zbytnio, leżą jednak w worku.
Jezu zabija mnie zgaga -
Ja mialame zamawiać w gemini, ale jednak zrobię zakuoye w taniej aptece stacjonarnej, bo ceny takie same
Poza tym wczoraj jak dokladnie poukladalam w apteczce, to się okazało, że 80% rzeczy mam. Czopki, pedicetamol, termometry do ucha i na podczerwień, zapas soli fizjologicznej, patyczki do uszu, octanisept, jałowe gaziki, kropelki od kolki, pampersy 0 - 3 paczki. Więc za wiele nie mam do kupienia. Sporo rzeczy używa się przy starszym, więc część rzeczy będzie wspólnych dzieciaków
Najwięcej zakupów przy pierwszym -
agatia wrote:Lrf ja za pranie się jeszcze nie biorę, bo za wcześnie
za miesiąc najwcześniej będę prala i prasowala
jedynie zestaw ciuszkow do szpitala przygotuję ciut wcześniej, ale też nie w czerwcu
jeszcze 2,5 mc niech się nie kurza.
Dzierzba też musze poprac zabawki Młodegonic nie kupuję, więc Młoda wszystko bedzie miała po bracie, jestem wyrodna matką
PIRELKA pytanie mam. Wiesz już coś o porodzie? Mi ordynatorka w szpitalu powiedziała, że mam przed rozpoczęciem 36 tc stawić się ze skierowaniem od prowadzącego na cc, bo koło 20.08 chcą chłopców wyciągać ze względu na łożysko. O sn nie ma mowy bo za duże ryzyko przy jednokosmówkowych i stanowczo mi to odradzała. Mój gin zgodził się z panią profesor w 100% także nie ma wyjścia. Chcę tylko dotrwać do 12.08 i zrobić młodemu urodziny, a potem wio do szpitala. Jak u ciebie się zapatrują? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Pirelko teze mam zgage, ale na własne życzenie
zjadłam omlet z czekoladą i bananem i mam za swoje
Współczuję ja na początku walczyłam ze zgagą, a z synkiem od 30 tc do końca był istny Armagedon.początkowo nie miałam problemu ze zgagą, a dopiero od jakiegoś czasu doskwiera.
-
Ja ostatnio ponad dwie godziny spędziłam na tej stronce gemini. I rzeczy mam w tej przechowalni, troche sie tego nazbierało, ale ja tam kupuje wszytsko od smoczków, butelek po nożyczki do paznokci dla maleństwa i troszkę suma mi sie uzbierała
wiec zamówię dopiero w lipcu po wypłacie, ale jak powiedziałam mojemu ile wyszło to troszkę go zdziwko chlapnęło
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
pirelka wrote:Ja to kompletnie nie wiem co z apteczki dla niemowlaków trzeba mieć w zapasie
wiem, że chcę że kupić octanisept. Lepiej w spray'u czy normalny w buteleczce?
Do pępka używałam na nasaczonym patyczku do uszu i.dokladnie czyscilam środek, jak pokazali mi w szpitalu.
Octa przyda się na długi czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 10:54
pirelka, _izunia_ lubią tę wiadomość