X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela powodzenia na wizycie i no stres :) ja idę za równy tydzień i obawiam się wizji szpital. Na razie o tym nie myślę :)

Skali ja biorę lutke 3x100 mg, bardziej obbfitej wydzieliny nie mam, czasem trochę wypływa, ale w mleczno białym kolorze.
    Żadnego szpitala! nie ma mowy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ja dzisiaj też z lepszym humorem i nadzieją się obudziłam :) wyjście ze szpitala jednak działa na człowieka pozytywnie :)

poza tym właśnie dzwonił kurier, że jedzie z łóżeczkiem :D no i mąż w sobote wózek odbiera :) aczkolwiek to nie znak, że już czas na naszą małą. jeszcze paru rzeczy brakuje no i kącik trzeba przygotować :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj w szpitalu jak się przyjdzie to co najmniej 5 dób, bo inaczej NFZ kasy nie zwróci. nie można przyjść na 1,czy 2 dni. Mogą Cię 2 dni badać, a resztę przeleżysz no ale swoje zostać trzeba :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    tutaj w szpitalu jak się przyjdzie to co najmniej 5 dób, bo inaczej NFZ kasy nie zwróci. nie można przyjść na 1,czy 2 dni. Mogą Cię 2 dni badać, a resztę przeleżysz no ale swoje zostać trzeba :(
    ogólnie płacą od 3 dob rachunek musi im się zgadzać

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ogólnie płacą od 3 dob rachunek musi im się zgadzać
    u mnie wczoraj na obchodzie ordynator liczył ile dób jestem i było: "5, aha, to jutro do domu" :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam sie na pełnym wkurwie. Czuję się jak jakaś pieprzona inwalidka bo od tego rośnięcia brzuszka ledwo chodzę, tak strasznie boli z prawej strony jakby mnie ktoś na siłę rozciągał, o spojeniu łonowym tojuż mi się nawet nie chce pisać. Do tego mam jakąś cholerną wysypkę na brzuchu po tym szpitalu i swędzi :/ Dość mam dziś. Jeszcze ciągłe dosrywanie przez mojego chłopa... niby w żartach no ale ile można się śmiać z kogoś tym bardziej jak wszystko boli.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba
    Witaj w klubie
    Dotarłam do diabetologa. W sumie to 2. piętro. Ale byłam tak zdyszana że słowa wypowiedzieć nie mogłam :D wiec śmiechu było :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, kurierzy zostali wysłani do nas więc czekam zarówno na łóżeczko, jak i na przewijak z tekstylią ;) to drugie zamówiłam do teścia do pracy, bo wiem że mnie do końca tygodnia będzie ciężko złapać w domu, a łóżeczko mam nadzieję że szczęśliwe dotrze ;) miało być już 10.06!

• AJrin Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba współczuję mi na szczescie spojenie lonowe i biodro odpuściło, zauważyłam że przychodzi to falami oby tobie szybko przeszło.
    Mi wyjątkowo dobrze ostatnio sie śpi dzis spalam 8 godzin i nawet na siku nie wstałam!
    Milego dnia ja dziś mam masę domowej roboty i planów ciekawe czy nie skomczy sie jak wczoraj, ze spalam 2 godziny w ciagu dnia :P

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mały upodobał sobie prawie biodro, bo teraz tak je obkłada, że nie wiem jak siedzieć

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odczuwam skutki rosnacego brzuszka i sile malucha :)
    Nie dosc, ze jestem jakas slamazarna i wszedzie pcham sie brzuchem, bo sie zapominam, to jeszcze zaczal mniw pobolewac brzuch na dole, juz sama nie wiem czy to od kopniakow malego, czy raczej dalsze powiekszanie sie macicy.

Do tego szybko sie mecze i oddycham, jakbym nosila tone zakupow po schodach :D
    Moj maz niedowierza, teraz do niego dociera, ze ma zone w ciazy, bo juz mocno widac i kazdy zwraca uwage :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tez sie zbiore i w koncu zamowie lozeczko :)
    A zamawialyscie juz posciel do lozeczka i ewentualnie do wozka?
    Mozecie polecic jakies sklepy internetowe?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia oby ten tydzien szybko minął a po wizycie juz do końca będziesz sie cieszyć spokojną ciąża ;)
    Dzierzba jebnij mu po prostu ;) moze to go otrzeźwi.
    U mnie masaże zaczęły przynosić efekty :) mój kręgosłup daje radę! Dzisiaj troszke mniej mnie ząb boli, moze obejdzie się bez antybiotyku???

agatia, Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuch jak w 8 miesiącu z Maksem więc masakra. Jak widziałam dziewczyny z bliźniakami w szpitalu czekające na cc to aż mi się słabo robiło tym bardziej, że wszystkie były wysokie bardzo i brzuszki naprawdę ogromne. Ja taki karakan to dopiero będę wyglądała... no i efektem tego jest ten ból bo się szybko rozciąga :(
    Volet ja mam pościel do wózka od makaszki a resztę na allegro kupiłam i powiem szczerze , że ta od makaszki ma cenę wyższą sporo ale jakość taka jak z allegro. Posze0wki na kołdry kupiłam z firmy ala i as i jestem mile zaskoczona bo są z dobrej bawełny, nic się nie sprało a cena jedna z niższych.

violett lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha Anulka to samo miałam napisać Dzierzbie :-D gong na ogarnięcie :)
    Dzierzba współczuję dolegliwości, ale niestety masz prawo czuć się gorzej, w końcu masz pod sercem dwa lobuziaki :)
    Angela mam nadzieję, że bez szpitala, aczkolwiek jestem na 80% nastawiona przez ginkę na taką ewentualność.
    LRF też czekam na kuriera :) o 14 będzie, paczker wniesie :) więc czekam na ubranka i opaski pin up i rożek :)

Wczoraj było pracowicie, a dzisiaj leniuszek mnie dopadł. Do 18 się z Młodym lenimy, a potem idę do endo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę wyjść o 10:00 a nawet nie wiem o której się go spodziewać :P

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, Agatia gong to już w tym przypadku nie pomoże, prędzej jakieś elektrowstrząsy. No takiego sobie wybrałam to się męczyć muszę ;)
    Kurde ja już mam wyprawkę i się nudzę bo bym coś chętnie kupiła :D
    Powiedzcie mi moje drogie jak rozwiązać problem brudnych pieluch? Chcę lecieć na wielorazowych więc kosze typowo na pieluchy odpadają, a nie będę z każdą sztuką latała do pralni do piwnicy. Myślałam o takim podwójnym koszu z blokowaną klapą http://allegro.pl/podwojny-kosz-na-smieci-pojemnik-do-segregacji-i6040913536.html i olejkach eterycznych ale nie wiem jak to będzie z uczuleniami. Niby herbaciany się bardzo dobrze sprawdza bo odkaża i zabija zapach. Ja go używam jako dodatek do toniku (zero wyprysków juhuu!) ale mój młody ma uczulenie na ten olejek i boję się, że chłopcy też będą mieli a nie chcę ryzykować na delikatnych tyłkach piekącej pokrzywki.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja muszę wyjść o 10:00 a nawet nie wiem o której się go spodziewać :P
    Ja zawsze jak zamawiam to proszę o kontakt i pan grzecznie zadzwonił o 7.30, zeby uprzedzić, że będzie o 14 :) i sam powiedzialr, że wniesie bo paczka ciężka :)
    Jacyś kulturalni Ci kurierzy ostatnio :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Anulka, Agatia gong to już w tym przypadku nie pomoże, prędzej jakieś elektrowstrząsy. No takiego sobie wybrałam to się męczyć muszę ;)
    Kurde ja już mam wyprawkę i się nudzę bo bym coś chętnie kupiła :D
    Powiedzcie mi moje drogie jak rozwiązać problem brudnych pieluch? Chcę lecieć na wielorazowych więc kosze typowo na pieluchy odpadają, a nie będę z każdą sztuką latała do pralni do piwnicy. Myślałam o takim podwójnym koszu z blokowaną klapą http://allegro.pl/podwojny-kosz-na-smieci-pojemnik-do-segregacji-i6040913536.html i olejkach eterycznych ale nie wiem jak to będzie z uczuleniami. Niby herbaciany się bardzo dobrze sprawdza bo odkaża i zabija zapach. Ja go używam jako dodatek do toniku (zero wyprysków juhuu!) ale mój młody ma uczulenie na ten olejek i boję się, że chłopcy też będą mieli a nie chcę ryzykować na delikatnych tyłkach piekącej pokrzywki.
    Dzierzba ja dla mojego jestem tak samo "miła i urocza", jak on dla mnie. Dopiero, jak widzi lustrzane odbicie swoich zachowań, to się trochę ogarnia. Ale często mu przypominam, że tego kwiatu to pół światu, ja najważniejsze osoby na świecie mam - dzieci, a on jak chce to nara sajonara.
    Z pieluchami nie pomogę kochana, bo ja pampersowa jestem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Dziś zaczęłam 3 trymestr :) super
    Niestety noc jakaś ciężka, ciągle mi się wydawało ze coś złego się dzieje synkowi, jakieś koszmary, rano wstałam zmecOna po tej nocnej szarpaninie.
    Czas szykować corka do przedszkola :)
    Sarcia &&&&& za szyjke :)

‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ