X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Paula ja mam.rtg zęba zrobić po porodzie, teraz mam zakaz.

to niedobrze;/ trudno będę musiała zaczekać, a znieczulenie? tez niewskazane?

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:18

agatia, _izunia_, Anulka01 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    to niedobrze;/ trudno będę musiała zaczekać, a znieczulenie? tez niewskazane?
    Znieczulenie miałam

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety teraz w ciąży podobno chrapie i to mnie martwi bo wiem jakie to jest uciążliwe dla kogoś. Mój mąż chrapie, a ja teraz podobno bardziej niż on :/ mam nadzieję, że po porodzie minie :)

Dziewczyny śliczne brzuszki :)
    Sabina super, że już w domu :) Ta niemoc to chwilowa po takich "wczasach".
    Alinka dobrze, że jutro do domku :)
    Żabka nie za ciekawą masz sytuacje ale dobrze, że już się wyjaśniła. Ze skierowaniem do szpitala możesz jechać w każdym momencie. Ja chyba najpierw poszłabym na oddział zapytać o tego lekarza z którym to było ustalane i żeby on Cie pokierował. Może tak na 1 dzień na badania Cię przyjmą po prostu.
    Pirelka gratuluję udanych wizyt dzisiejszych. Ja mam do dentysty we wtorek i ciekawa jestem czy teraz też będą dwa do robienia czy może jeden, bo u mnie też już ponad 2tys wydane na zęby. Bardziej na wyprawce muszę się skupić ale to już lipiec i sierpień. Muszę zapytać czy mogę odpuścić te wizyty bo jeszcze trochę zostało do zrobienia niestety.
    Anulka ja nie brałam, żadnego antybiotyku.
    Witam nową koleżankę :) Paula ja zawsze dostaje znieczulenie.
    Pysiaczku piękne ubranka.

Pysiaczek89, pirelka, Sabina lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia na pewno chrapanie minie :) dzidziuś im.większy tym bardziej uciska przeponę :)

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Izunia na pewno chrapanie minie :) dzidziuś im.większy tym bardziej uciska przeponę :)

No niestety, albo i stety ;) wątroby też nie oszczędza

agatia lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mamusiek, które spodziewają się chłopców:) z racji tego, że z mojego synusia zrobiła się córcia mam kilka rzeczy do odsprzedania (smyk, h&m) nowe z metkami+gratisy (smoczek+łańcuszek). Jakby któraś była zainteresowana jutro mogę wrzucić zdjęcia

???

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:

Pytanie za 100pkt
    czy mogę zrobić prześwietlenie zęba??
    Ja robiłam, dostałam nawet zaświadczenie od ginekologa, że nie ma przeciwwskazań, tylko dobrze mnie okryły płaszczem. Lepiej zrobić zdjęcie niż dopuścić się do powikłań w leczeniu, tak mówiła moja lekarka..żeby absolutnie się nie wzbraniać. Chyba, że to nic ważnego to nie rób :)

Znieczulenie mam za każdym razem, ale w mniejszej dawce.. a robiłam już 10 zębów w tym jeden aż 5 razy... dzisiaj znowu pytałam ginekologa do kiedy bezpiecznie można leczyć, mówiła że leczenie i znieczulenie nie przeszkadza, tylko stan zapalny podczas porodu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 22:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymajcie kciuki, jutro rano po 7 jade na kontrole tej sxyjki nieszczesnej , dam znac jak wroce, oby wszystko bylo dobrze ♡♡♡

Dobranoc :*

pirelka, _izunia_, Sabina, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d581980331ac.jpg

To ja sie chwale moim hendmade dla Amelki. Poszwa na kolderke i poszewka na poduszke do gondolki. Spod bezowy, gora z wzorem w kwiaty. Naszylam dziewczeca rozowa aplikacje. Na dole kolderki wiaze sie 5 wstazek, a na gorze poduszki 3 wstazki. Przeszlo 10h roboty, ale jaka satysfakcja, ze nikt takiej nie ma tylko Amelka :)

_izunia_, mmargol, kamciaelcia, Anulka01, Sabina, AJrin, Lusia8998, claudiuszek, bbeczka91, martta, mysza0406, bisacz lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć kochane, melduję, że u nas dobrze, chociaż muszę raczej leżeć i siedzieć. Córka dziś zważona, 1,4 kg :) Pozdrawiam. P.S. - czy Wam też czas jakby przyspieszył? :)

_izunia_, A_n_k_a_80, violett, Pysiaczek89, Anulka01, Sabina, bbeczka91, martta, pirelka, mysza0406, bisacz lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez dzisiaj leniwie sie rusza, teraz dala mi jednego kopniaka i sie leni :) ja tez dzisiaj mam lenia :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!:)
    Wczorajszy dzien tak mi minal ze zapomnialam sie pochwalic ze zaczelam 30 tydzien!!!:)
    O ja cie...... A dopiero co cieszylam sie półmetkiem!!:)

Ja juz na nogach od 4.30 bo obolaly maz sie obudzil... Moze uda mi sie jeszcze przysnac, ale ogolnie to caly dzien w kuchni mnie czeka bo gosci ba mecz mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 05:33

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja o tej wyjatkowej porze :)
    KasicaLisisca, czyli twoja córcia ma teraz najwyższa odnotowana wagę ;) ciut ciut wiecej niz Piotrus (i jest troszke starsza)

ksosia
    i ja mam od wczoraj wieczorem męza...'
    jeszcze do domu nie wszedł , a juz czułam wypachnionego i pierwsze co , to o to spytalam...I co? piwo sobie wypił...Ale mnie trafilo-wraca po 3 tyg i piwo sobie wypił ???????????????????brak mi odpowiednich słów na forum

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z rana bo mnie obudził ból gardła okropny po prawej stronie mój mnie zarazil, pije herbatkę z miodem i cytryną bo nie mogę przelykac mam nadzieję że przejdzie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej i ja się witam. Dzisiaj pierwsza noc przespana bez wstawiania, ale rano już pęcherz dał o sobie znać :) i mała kopie, więc trzeba śniadanko jakieś zjeść :)
    Ksosiu oj leci czas, choć dla mnie mógłby szybciej ;) też zobaczyłam, że 29tc, więc III trymesrt pełną parą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 06:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już nie śpimy :) przebieram nogami przed wizytą a ona dopiero na 15. Ciekawe jaką wagę poda inny lekarz po dokładnym tygodniu od ostatniej wizyty.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewuszki!
    Anka zazdroszczę talentu do szycia bo ja mam dwie lewe :p
    Kasica gratuluje ładnie rosnącego bobaska :)
    Ksosia wow to juz 30??? Suuper!
    Skali kuruj się, argentin T do psikania na gardziolko polecam.
    Ja dzisiaj kolejna wizyta u dentysty :/

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was bierze luteine ? Czy po niej mogą być większe uplawy w sensie wiecie więcej śluzu? No bo logicznie to wiadomo że coś z niej musi wyciekac
    Kurde będę chora pełna para już kicham na szczęście nie mam temperatury ale źle się czuje od tego gardła mi niedobrze

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela powodzenia na wizycie i no stres :) ja idę za równy tydzień i obawiam się wizji szpital. Na razie o tym nie myślę :)

Skali ja biorę lutke 3x100 mg, bardziej obbfitej wydzieliny nie mam, czasem trochę wypływa, ale w mleczno białym kolorze.

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ