X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że co lekarz to opinia i interwencja :) ja miałam powyżej 11 cały czas, jak spadło po 3 tyg. na 10,5 od razu dostałam żelazo ;D

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka też daje żelazo poniżej 10,9.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam oczywiscie z bólem zęba :/ i to tego niby zrobionego. Oszaleć można. Nie wiem czy nie pojadę go wyj...ać bo juz sił na znoszenie bólu mi brakuje. Od 2 tyg chodzę z obolałą gębą :/ no ile można!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mam to samo z kanałowym, wchodziła mi drugi raz i założyła lekarstwo. Nadal go czuję, ale już nie do tego stopnia co wtedy więc trzymam lekarstwo, ale aż się boję jak znowu go wypełnimy.. czy ten dyskomfort nie wróci :/
    Jak po porodzie nie minie chyba też go wyrwę :/

• mmargol Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak kamcia pisze, żelazo lepiej się wchłania przy wit. C (z tego co wiem nie ważne czy suplementowane czy naturalne źródło). Tak na przykład bardzo polecany jest sok buraczkowo-jabłkowy.

Ja długo żelazo miałam w normie, dopiero jak z wizyty na wizytę spadło mi z 11,9 na 11,4 to już mi przepisał Tardyferon. Podniosło się i kazał brać co drugi dzień ;)

Witam się w słoneczny niedzielny poranek :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ponizej 11..:(
    Biore juz ponad miesiac sorbifer, mysle ze po jutrzejszej wizycie bede skierowana na badanie krwi.

A mam pytanie odnosnie materaca w wozku. Jest tam info ze nie nalezy dawac dodatkowego (czemu?). Co dajecie do wozka poza kocykiem i podusia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja tez mam ponizej 11..:(
    Biore juz ponad miesiac sorbifer, mysle ze po jutrzejszej wizycie bede skierowana na badanie krwi.

A mam pytanie odnosnie materaca w wozku. Jest tam info ze nie nalezy dawac dodatkowego (czemu?). Co dajecie do wozka poza kocykiem i podusia?
    Ja chyba nic, najwyżej pieluszkę pościelę :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralalm tardyferon plus witaminę c i też mi spadło mi gin mówił że wyniki mam słabe no ale kazał żelazo dalej brać i tyle.
    Kurde mam katar i co chwila mi się krew puszcza z nosa chyba już mam sucho tam w środku masakra.
    A dziś piękny dzień mój o dziwo wstał i próbuje się doprowadzić do ładu i składu także może podzialamy coś ciekawego:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje żelazo dokładnie nazywa się Tardyferon-Fol i jest z dodatkiem kwasu foliowego, mój lekarz powiedział, że wtedy lepiej się wchłania, więc może trzeba też więcej owoców i warzyw itp gdzie są naturalne foliany? No już nie mówiąc, że w naszych suplementach tez jest kw. foliowy

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak
    kwas foliowy do żelaza to druga zasada hematologa ;)
    (moja babcia miala anemie wtórna i jestem w temacie)

w pierwszej ciązy tardygeron dostałam juz , gdy hemoglobina wynosiła 12, miala tendencje spadkową i stąd lekarz reagowal, brałam 1x1 tardyferon

ale teraz narazie nic nie biore oprócz ogólnego suplementu dla cięzarnych (ale tam też jest zelazo, kwas foliowy itp)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi spada zelazo z wizyty na wizyte, zaczęłam od 13 mam juz 11.3 teraz pewnie spadnie poniżej 11 zobaczymy. Jem wołowinę, zielone warzywa i wyciskam sok z buraka jabłka i cytryny polecam tą kombinacje smakuje najlepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 11:22

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoglobine poprawia sok z czarnej porzeczki i sok z buraków robiony przez moją babcię :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie tez słabo z tym zelazem. :( Biore tardyferon juz dwa razy dziennie, pod koniec tygodnia pójdę zrobic badania i mam nadzieje, ze troszkę sie podniosło to zelazo... :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyby, ja od rana akurat w kuchni zqjelam sie obiadem i jestem nie w temacie :)

ogolem ja co do zelaza to sie niewypowiem bo nigdy odpukac problemow z tym nie mialam , jutro za to ide po 7 na drinka bleeeee na samam mysl mnie trzesie...

a dzis na obiad gotuje sie rosolek z makaronem a na drugie danie gulazz w sosie se smietanka i koperkiem ziemniaki, do tego mizeria z cebulka i ugotuje kalafior bo mam swoj z foliaka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoras z was do obciazenia kupowala glukoze cytrynowa ? °bo ja kupila cytrynowa i babka w labo jak z nia przez telefon gadalam to jest zdziwiona ze taka glukoza jest i sie mnie pyta czy ja fabrycznie taka kupilam o.O a ja mowie no ze w aptece przeciez a ta zdziowiona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wozka nie daje nic oprocz kolderki i poduszki, ewentualnie podklad jak by maly posikal sie czasami, a do loaeczka tez materazc przescieradlo frotte i pod spod tez podklad jak by co zeby nie pomoczyl materaca no i kolderka i poduszka i wystarczy przy corci tez nic wiecej nie dawalam :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już się sufit maluje (dokładnie fragment kolo haka na żyrandol ) :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Anulka mam to samo z kanałowym, wchodziła mi drugi raz i założyła lekarstwo. Nadal go czuję, ale już nie do tego stopnia co wtedy więc trzymam lekarstwo, ale aż się boję jak znowu go wypełnimy.. czy ten dyskomfort nie wróci :/
    Jak po porodzie nie minie chyba też go wyrwę :/
    No a u mnie jednak zdecydowała ze mam go wywalić. Mi ta 5 rośnie dość nietypowo bo wychodzi na podniebienie. Tez ma lekarstwo. Mam nadzieje ze do jutra wytrzymam :/ Boje się nie samego rwania ale tego bolu po....

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ