WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnulka mam to samo z kanałowym, wchodziła mi drugi raz i założyła lekarstwo. Nadal go czuję, ale już nie do tego stopnia co wtedy więc trzymam lekarstwo, ale aż się boję jak znowu go wypełnimy.. czy ten dyskomfort nie wróci
Jak po porodzie nie minie chyba też go wyrwę -
Tak jak kamcia pisze, żelazo lepiej się wchłania przy wit. C (z tego co wiem nie ważne czy suplementowane czy naturalne źródło). Tak na przykład bardzo polecany jest sok buraczkowo-jabłkowy.
Ja długo żelazo miałam w normie, dopiero jak z wizyty na wizytę spadło mi z 11,9 na 11,4 to już mi przepisał Tardyferon. Podniosło się i kazał brać co drugi dzień
Witam się w słoneczny niedzielny poranek -
nick nieaktualnyJa tez mam ponizej 11..
Biore juz ponad miesiac sorbifer, mysle ze po jutrzejszej wizycie bede skierowana na badanie krwi.
A mam pytanie odnosnie materaca w wozku. Jest tam info ze nie nalezy dawac dodatkowego (czemu?). Co dajecie do wozka poza kocykiem i podusia? -
nick nieaktualnyKsosia wrote:Ja tez mam ponizej 11..
Biore juz ponad miesiac sorbifer, mysle ze po jutrzejszej wizycie bede skierowana na badanie krwi.
A mam pytanie odnosnie materaca w wozku. Jest tam info ze nie nalezy dawac dodatkowego (czemu?). Co dajecie do wozka poza kocykiem i podusia? -
Ja bralalm tardyferon plus witaminę c i też mi spadło mi gin mówił że wyniki mam słabe no ale kazał żelazo dalej brać i tyle.
Kurde mam katar i co chwila mi się krew puszcza z nosa chyba już mam sucho tam w środku masakra.
A dziś piękny dzień mój o dziwo wstał i próbuje się doprowadzić do ładu i składu także może podzialamy coś ciekawego:)
-
Moje żelazo dokładnie nazywa się Tardyferon-Fol i jest z dodatkiem kwasu foliowego, mój lekarz powiedział, że wtedy lepiej się wchłania, więc może trzeba też więcej owoców i warzyw itp gdzie są naturalne foliany? No już nie mówiąc, że w naszych suplementach tez jest kw. foliowy
-
tak
kwas foliowy do żelaza to druga zasada hematologa
(moja babcia miala anemie wtórna i jestem w temacie)
w pierwszej ciązy tardygeron dostałam juz , gdy hemoglobina wynosiła 12, miala tendencje spadkową i stąd lekarz reagowal, brałam 1x1 tardyferon
ale teraz narazie nic nie biore oprócz ogólnego suplementu dla cięzarnych (ale tam też jest zelazo, kwas foliowy itp) -
No mi spada zelazo z wizyty na wizyte, zaczęłam od 13 mam juz 11.3 teraz pewnie spadnie poniżej 11 zobaczymy. Jem wołowinę, zielone warzywa i wyciskam sok z buraka jabłka i cytryny polecam tą kombinacje smakuje najlepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 11:22
-
nick nieaktualnyHej dziewczyby, ja od rana akurat w kuchni zqjelam sie obiadem i jestem nie w temacie
ogolem ja co do zelaza to sie niewypowiem bo nigdy odpukac problemow z tym nie mialam , jutro za to ide po 7 na drinka bleeeee na samam mysl mnie trzesie...
a dzis na obiad gotuje sie rosolek z makaronem a na drugie danie gulazz w sosie se smietanka i koperkiem ziemniaki, do tego mizeria z cebulka i ugotuje kalafior bo mam swoj z foliaka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ktoras z was do obciazenia kupowala glukoze cytrynowa ? °bo ja kupila cytrynowa i babka w labo jak z nia przez telefon gadalam to jest zdziwiona ze taka glukoza jest i sie mnie pyta czy ja fabrycznie taka kupilam
a ja mowie no ze w aptece przeciez a ta zdziowiona
-
nick nieaktualnyJa do wozka nie daje nic oprocz kolderki i poduszki, ewentualnie podklad jak by maly posikal sie czasami, a do loaeczka tez materazc przescieradlo frotte i pod spod tez podklad jak by co zeby nie pomoczyl materaca no i kolderka i poduszka i wystarczy przy corci tez nic wiecej nie dawalam
-
pirelka wrote:Anulka mam to samo z kanałowym, wchodziła mi drugi raz i założyła lekarstwo. Nadal go czuję, ale już nie do tego stopnia co wtedy więc trzymam lekarstwo, ale aż się boję jak znowu go wypełnimy.. czy ten dyskomfort nie wróci
Jak po porodzie nie minie chyba też go wyrwęBoje się nie samego rwania ale tego bolu po....
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia