WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
W końcu ciut lepiej spałam, choć nie obyło się bez pobudek. Bałam się, że dzisiaj będą boleć mnie plecy, ale na szczęście nie
U Nas zrobiła się pogoda, a ja wstałam o 8, nastawiłam pranie, zrobiłam porządek z paznokciami u stóp, bo jestem taka zaniedbana, że głowa mała
Dzisiaj jedziemy oglądać fotelik samochodowy, może uda się kupić drugi w fajnym stanie
Foxiku, przegapiłam.. jak egzamin??!!
Co do chusteczek to ja mam jakieś ze spotkania Lula i drugie kupiłam Babydream na początek. Zobaczymy jak się spiszą, potem zdecyduję. -
nick nieaktualnyAh nie pochwaliłam się tym, że tak jak przypuszczałam nie mam cukrzycy, mój wynik to 72, 139,116. Ale wyniki krwi mi znowu lecą.
Macie jakieś sposoby na hemoglobine coś Wam jakoś szczególnie pomogło?
nick nieaktualny, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co do niskiej hemoglobiny to ja już od 2 miesięcy biorę żelazo i ani drgnela a nawet leci w dół wraz z hematokryten i erytricytami żelazo wszędzie tam gdzie zielone np pietruszka szparagami w drobiu też ale najwięcej wołowina buraki, mi położną mówiła ze taki mogę mieć urok ze mi się nie wchłania mówią żeby nie łączyć z magnezem że też się słabo wchłania
Witam się z rana mój wrócił z pepkowego i zdycha

-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry w piękny niedzielny poranek

Wczoraj były urodziny mojej mamy, długo siedzieliśmy, w mieszkaniu było sporo osób, ciepło i od wczoraj mam efekt- czuję się jak ciotka którą napompował Harry Potter w piątkowej części. Nie wiem czemu prawa strona jest bardziej spuchnięta niż lewa. Dobrze, że z rana jest chłodniej to pootwierałam okna i zrobiłam przeciąg żeby przewietrzyć, może trochę się odpompuję
Kiedyś poruszany był temat monitora oddechu i pamiętam, że raczej polecany był ten płytkowy(do łóżeczka) niż dopieluszkowy. Możecie jeszcze raz wspomnieć dlaczego?
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Pirelko hemoglobina i jej wchłanianie to sprawa indywidualna, a Ty masz dwie wyciagaczki żelaza
.
Ja mięso jem sporadycznie, a czerwonego nie jem wcale, z zielonych warzyw tylko sałata, czasem ogórek
a hemoglobina nadal 14. Z synkiem była dużo niższa
.
-
Bbeczka ja mam monitor i płytowy i pieluszkowy i uważam, że pieluszkowy to strata kasy.
Działa gdy guma na czubku dotyka brzuszka. Po pierwsze często daje fałszywe alarmy, gdy nie dotyka brzuszka, a zdarza się to często
dziecko które przekreca się na.brzuszek i majstruje rączkami jest w stanie go spokojnie zdjąć z pieluszki. W wózku, czy podczas jazdy autem drgania powodują, że monitor wylapuje to jako oddech. Za tą cenę lepiej kupić coś innego dla dzieca bo nowa to koszt chyba koło 350-400 zl.
bbeczka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgatia masz super hemoglobinę, ja już prawie 11 czyli już można mówić o anemii. Ja staram się jeść zdrowo, ale z tym żelazem zgłupieć można. Tu potrzeba magnezu czy nabiału, a to się wyklucza. Oj zwariować można. Ciekawe czy teraz mój gin się zainteresuje.
-
Z synkiem od 20tc brałam actiferol fe, bo miałam bardzo niskie żelazo. A teraz jakoś się trzyma w ryzach oby tak do końcaMagdziulla wrote:Agatia masz super hemoglobinę, ja już prawie 11 czyli już można mówić o anemii. Ja staram się jeść zdrowo, ale z tym żelazem zgłupieć można. Tu potrzeba magnezu czy nabiału, a to się wyklucza. Oj zwariować można. Ciekawe czy teraz mój gin się zainteresuje.
Młody przez moje niskie, też mial niskie i musiałam mu po urodzeniu podawać żelazo.
-
nick nieaktualnyagatia to racja, każda ciąża indywidualna
Ja się i tak cieszę i doceniam, że wszystko miałam w normie do tej pory, a teraz i tak tragedii nie ma 
Magdziula, ja miałam 10,5 ostatnio i mówiła mi, że mam na granicy.. dlatego żelazo dostałam, jak miałam 11 to nic nie musiałam brać. -
nick nieaktualnyPirelka widzisz to różne są szkoły, mój gin na razie też mówił, że ok, ale na szkole dziewczyny mówiły, że u nich już przy tej wysokości ich gin interweniują. Mamy dziewczynę z bliźniakami i jej lekarz każe utrzymywać ok 11,8 mówi, że już na buraka itp patrzeć nie może. Położna też tak powiedziała, że lekarz powinien interweniować, żeby nie spadało poniżej 11.

[