WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
W końcu ciut lepiej spałam, choć nie obyło się bez pobudek. Bałam się, że dzisiaj będą boleć mnie plecy, ale na szczęście nie
U Nas zrobiła się pogoda, a ja wstałam o 8, nastawiłam pranie, zrobiłam porządek z paznokciami u stóp, bo jestem taka zaniedbana, że głowa mała
Dzisiaj jedziemy oglądać fotelik samochodowy, może uda się kupić drugi w fajnym stanie
Foxiku, przegapiłam.. jak egzamin??!!
Co do chusteczek to ja mam jakieś ze spotkania Lula i drugie kupiłam Babydream na początek. Zobaczymy jak się spiszą, potem zdecyduję. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co do niskiej hemoglobiny to ja już od 2 miesięcy biorę żelazo i ani drgnela a nawet leci w dół wraz z hematokryten i erytricytami żelazo wszędzie tam gdzie zielone np pietruszka szparagami w drobiu też ale najwięcej wołowina buraki, mi położną mówiła ze taki mogę mieć urok ze mi się nie wchłania mówią żeby nie łączyć z magnezem że też się słabo wchłania
Witam się z rana mój wrócił z pepkowego i zdycha
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry w piękny niedzielny poranek
Wczoraj były urodziny mojej mamy, długo siedzieliśmy, w mieszkaniu było sporo osób, ciepło i od wczoraj mam efekt- czuję się jak ciotka którą napompował Harry Potter w piątkowej części. Nie wiem czemu prawa strona jest bardziej spuchnięta niż lewa. Dobrze, że z rana jest chłodniej to pootwierałam okna i zrobiłam przeciąg żeby przewietrzyć, może trochę się odpompuję
Kiedyś poruszany był temat monitora oddechu i pamiętam, że raczej polecany był ten płytkowy(do łóżeczka) niż dopieluszkowy. Możecie jeszcze raz wspomnieć dlaczego?
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Pirelko hemoglobina i jej wchłanianie to sprawa indywidualna, a Ty masz dwie wyciagaczki żelaza
.
Ja mięso jem sporadycznie, a czerwonego nie jem wcale, z zielonych warzyw tylko sałata, czasem ogóreka hemoglobina nadal 14. Z synkiem była dużo niższa
.
-
Bbeczka ja mam monitor i płytowy i pieluszkowy i uważam, że pieluszkowy to strata kasy.
Działa gdy guma na czubku dotyka brzuszka. Po pierwsze często daje fałszywe alarmy, gdy nie dotyka brzuszka, a zdarza się to częstodziecko które przekreca się na.brzuszek i majstruje rączkami jest w stanie go spokojnie zdjąć z pieluszki. W wózku, czy podczas jazdy autem drgania powodują, że monitor wylapuje to jako oddech. Za tą cenę lepiej kupić coś innego dla dzieca bo nowa to koszt chyba koło 350-400 zl.
bbeczka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgatia masz super hemoglobinę, ja już prawie 11 czyli już można mówić o anemii. Ja staram się jeść zdrowo, ale z tym żelazem zgłupieć można. Tu potrzeba magnezu czy nabiału, a to się wyklucza. Oj zwariować można. Ciekawe czy teraz mój gin się zainteresuje.
-
Magdziulla wrote:Agatia masz super hemoglobinę, ja już prawie 11 czyli już można mówić o anemii. Ja staram się jeść zdrowo, ale z tym żelazem zgłupieć można. Tu potrzeba magnezu czy nabiału, a to się wyklucza. Oj zwariować można. Ciekawe czy teraz mój gin się zainteresuje.
Młody przez moje niskie, też mial niskie i musiałam mu po urodzeniu podawać żelazo.
-
nick nieaktualnyagatia to racja, każda ciąża indywidualna
Ja się i tak cieszę i doceniam, że wszystko miałam w normie do tej pory, a teraz i tak tragedii nie ma
Magdziula, ja miałam 10,5 ostatnio i mówiła mi, że mam na granicy.. dlatego żelazo dostałam, jak miałam 11 to nic nie musiałam brać. -
nick nieaktualnyPirelka widzisz to różne są szkoły, mój gin na razie też mówił, że ok, ale na szkole dziewczyny mówiły, że u nich już przy tej wysokości ich gin interweniują. Mamy dziewczynę z bliźniakami i jej lekarz każe utrzymywać ok 11,8 mówi, że już na buraka itp patrzeć nie może. Położna też tak powiedziała, że lekarz powinien interweniować, żeby nie spadało poniżej 11.