X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z prześcieradła średnio jestem zadowolona, ale to jedna rzecz, za którą dałam grosze, choć mam nadzieję że po wypraniu będzie milsze w dotyku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spałam od 3 do 5 masakra:/ co do prześcieradeł to słyszałam, że nie powinno kupować się frotte. Są zbyt szorstkie dla dzieci, zwłaszcza gdy dziecko ociera się twarzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    W końcu ciut lepiej spałam, choć nie obyło się bez pobudek. Bałam się, że dzisiaj będą boleć mnie plecy, ale na szczęście nie :)
    U Nas zrobiła się pogoda, a ja wstałam o 8, nastawiłam pranie, zrobiłam porządek z paznokciami u stóp, bo jestem taka zaniedbana, że głowa mała :P
    Dzisiaj jedziemy oglądać fotelik samochodowy, może uda się kupić drugi w fajnym stanie :)

Foxiku, przegapiłam.. jak egzamin??!!

Co do chusteczek to ja mam jakieś ze spotkania Lula i drugie kupiłam Babydream na początek. Zobaczymy jak się spiszą, potem zdecyduję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah nie pochwaliłam się tym, że tak jak przypuszczałam nie mam cukrzycy, mój wynik to 72, 139,116. Ale wyniki krwi mi znowu lecą.
    Macie jakieś sposoby na hemoglobine coś Wam jakoś szczególnie pomogło?

pirelka, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam i mam tylko przescieradła frotte
    do wózka, kołyski i łózeczka
    nic się nie działo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza tym witam sie
    to juz 30 tc o.O

bbeczka91, Pysiaczek89, Ksosia, Madziuuuula, _izunia_, violett, martta lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula super, że glukoza w normie :)

Co do hemoglobiny to ja dostałam żelazo teraz, ale nie wiem jeszcze jak wynik. Muszę poczytać co jeść, by wzrastała też naturalnie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziula
    super krzywa!
    a co do zelaza, to na pewno mięcho i wszystkie wrzywa zielone
    ale żelazo z miesa lepiej sie przyswaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    magdziula
    super krzywa!
    a co do zelaza, to na pewno mięcho i wszystkie wrzywa zielone
    ale żelazo z miesa lepiej sie przyswaja
    co do mięsa.. to chyba nie drób? :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do niskiej hemoglobiny to ja już od 2 miesięcy biorę żelazo i ani drgnela a nawet leci w dół wraz z hematokryten i erytricytami żelazo wszędzie tam gdzie zielone np pietruszka szparagami w drobiu też ale najwięcej wołowina buraki, mi położną mówiła ze taki mogę mieć urok ze mi się nie wchłania mówią żeby nie łączyć z magnezem że też się słabo wchłania

Witam się z rana mój wrócił z pepkowego i zdycha :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to muszę jeść więcej zielonego, bo wołu nie jem :)

Zobaczymy po 3 tyg. jak ona u mnie, bo dopiero w 6 mies. jest na granicy :) wcześniej nie musiałam nic brać.

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piękny niedzielny poranek :)
    Wczoraj były urodziny mojej mamy, długo siedzieliśmy, w mieszkaniu było sporo osób, ciepło i od wczoraj mam efekt- czuję się jak ciotka którą napompował Harry Potter w piątkowej części. Nie wiem czemu prawa strona jest bardziej spuchnięta niż lewa. Dobrze, że z rana jest chłodniej to pootwierałam okna i zrobiłam przeciąg żeby przewietrzyć, może trochę się odpompuję ;)
    Kiedyś poruszany był temat monitora oddechu i pamiętam, że raczej polecany był ten płytkowy(do łóżeczka) niż dopieluszkowy. Możecie jeszcze raz wspomnieć dlaczego?

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    co do mięsa.. to chyba nie drób? :(
    czerwone najlepsze :) a drób najgorszy w tej kwestii...
    ale ja nie jem w ogóle mięsa a hemo miałam dobra
    za to ciągle jajka, fasolka szparagowa, szparagi...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko hemoglobina i jej wchłanianie to sprawa indywidualna, a Ty masz dwie wyciagaczki żelaza :).
    Ja mięso jem sporadycznie, a czerwonego nie jem wcale, z zielonych warzyw tylko sałata, czasem ogórek ;) a hemoglobina nadal 14. Z synkiem była dużo niższa ;).

• agatia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka ja mam monitor i płytowy i pieluszkowy i uważam, że pieluszkowy to strata kasy.
    Działa gdy guma na czubku dotyka brzuszka. Po pierwsze często daje fałszywe alarmy, gdy nie dotyka brzuszka, a zdarza się to często :) dziecko które przekreca się na.brzuszek i majstruje rączkami jest w stanie go spokojnie zdjąć z pieluszki. W wózku, czy podczas jazdy autem drgania powodują, że monitor wylapuje to jako oddech. Za tą cenę lepiej kupić coś innego dla dzieca bo nowa to koszt chyba koło 350-400 zl.

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia masz super hemoglobinę, ja już prawie 11 czyli już można mówić o anemii. Ja staram się jeść zdrowo, ale z tym żelazem zgłupieć można. Tu potrzeba magnezu czy nabiału, a to się wyklucza. Oj zwariować można. Ciekawe czy teraz mój gin się zainteresuje.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a żelazo suplementowane
    powinno być popijane sokami, wit c pomaga je wchłaniać. Pierwsza zasada od hematologa

bbeczka91 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Agatia masz super hemoglobinę, ja już prawie 11 czyli już można mówić o anemii. Ja staram się jeść zdrowo, ale z tym żelazem zgłupieć można. Tu potrzeba magnezu czy nabiału, a to się wyklucza. Oj zwariować można. Ciekawe czy teraz mój gin się zainteresuje.
    Z synkiem od 20tc brałam actiferol fe, bo miałam bardzo niskie żelazo. A teraz jakoś się trzyma w ryzach oby tak do końca :) Młody przez moje niskie, też mial niskie i musiałam mu po urodzeniu podawać żelazo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia to racja, każda ciąża indywidualna :D Ja się i tak cieszę i doceniam, że wszystko miałam w normie do tej pory, a teraz i tak tragedii nie ma :D

Magdziula, ja miałam 10,5 ostatnio i mówiła mi, że mam na granicy.. dlatego żelazo dostałam, jak miałam 11 to nic nie musiałam brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka widzisz to różne są szkoły, mój gin na razie też mówił, że ok, ale na szkole dziewczyny mówiły, że u nich już przy tej wysokości ich gin interweniują. Mamy dziewczynę z bliźniakami i jej lekarz każe utrzymywać ok 11,8 mówi, że już na buraka itp patrzeć nie może. Położna też tak powiedziała, że lekarz powinien interweniować, żeby nie spadało poniżej 11.

‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ