X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dziewczyny, tak próbuję ogarnąć wyprawkę i widzę że tych bepanthenów jest kilka, który mam brać?
    Mi w szkole rodzenia mówil,i ze to ma byc koniecznie maść, a nie krem.
    Z tego co czytałam to Bepanthen baby Ekstra jest od urodzenia. Wiec ja kupuje taki http://www.aptekagemini.pl/bepanthen-baby-extra-masc-ochronna-100g.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 17:41

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allee dzis cisza na forum wszyscy pewnie grilują :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    My wrocilismy od tesciow, nasza corka powsinoga oczywiscie zostala u dziadkow na noc, jutro kolo poludnia z nimi przyjedzie a my mamy aolna chate :P chociaz wam powiem ze dziwnie jak malej nie ma w domu zaraz jakos mi smutno :(

Tylko się cieszyć Sarcia i za męża się brać! :-)
    Korzystaj z luksusow.
    Wiem że smutno bo my już tak mamy :-(

Moja córka do nikogo nie chce jechać i zostać choćby na cały dzień o nocce nie wspomnę :-(
    U niej w domu mogą być wszyscy nawet spać ale ona do nikogo nie pojedzie i nie zostanie.
    Mami cycek :-)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umieram od kad wróciłam do domu.
    Boli mnie dalej żołądek :-( polecę chwilę jest niby ok a wstanę coś zrobię i zaczyna od nowa boleć.
    Ledwo zakupy zrobiłam :-(
    Strasznie się pcha junior i gniecie mi narządy:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto my :) Grubaski, 82 kg o.O

5dfa465330aa026dmed.jpg

kamciaelcia, żabka04, Skali89, mmargol, _izunia_, alinka, Lusia8998, bbeczka91, AJrin, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wróciliśmy z zakupów ;) Młody znowu kopie i znowu tylko prawy bok obrywa...
    byłam w pepco, ale nie było żadnych sukienek na mój rozmiar :(
    mąż wybrał smoczek w maszyny budowlane - do schowania, może się nie przyda, ale zawsze na wszelki wypadek będzie w domu :P

(pra)babcia kupiła podobno zapas chusteczek nawilżanych na promocji w biedronce i już się boję jaki to ma skład, bo widziałam że sroka jakieś biedronkowe krytykowała, a na początek chciałam coś delikatnego kupić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia mam taką tapetę w przedpokoju :)
    brzucholek rośnie.. :)

Ja dziś zauwazyłam coś u siebie, otóż wydzielina z mojego sutka była żółta. Koloru kwiata mlecza.. aż się wystarszyłam. Potem wujek google oczywiście powiedział, że to normalne, ale stracha miałam....

Mi jeszcze tyyyleee rzeczy brakuje...
    Mąż zamiast mnie wesprzeć w dzisiejszej depresji to z kolegami na piwku... Oczywiście "na godzinkę"... Zaraz będzie 4h....

PS - czy wasi też dzwoniąc do was przy kolegach popisują się co najmniej jakby za czasów gówniarzy przed matką się tłumaczyli...????

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nigdy nie dzwoni jak jest na piwku :P

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mąż wybrał smoczek w maszyny budowlane - do schowania, może się nie przyda, ale zawsze na wszelki wypadek będzie w domu :P

(pra)babcia kupiła podobno zapas chusteczek nawilżanych na promocji w biedronce i już się boję jaki to ma skład, bo widziałam że sroka jakieś biedronkowe krytykowała, a na początek chciałam coś delikatnego kupić...

Lrf podczytuje trochę lipiec 2016 i tam jedna babeczka kupiła takiego liska zabawkę i mi się z tobą skojarzyło ze ty lubisz motyw liska :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Na promocji były ostatnio dady 5 pak za 20zł

Które są najlepsze na początek?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, widziałam liski od fisher price, ale mnie osobićie najbardziej podobają się te misie:
    http://www.smyk.com/fisher-price-mis-motylek-przytulanka.html
    http://www.smyk.com/fisher-price-przytulny-piesek-maskotka.html
    ślicznie grają i wibrują im brzuszki - są przeurocze, zawsze w smyku je odpalam ;D

ewa, nie wiem jakie najlepsze, ja chciałam zacząć od tami, w rossku można kupić i dużo osób chwali za skład ;)

ja uciekam jeszcze na spacer, póki ładnie i ciepło ;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć dady z biedronki są ok tylko wiem że są 2 rodzaje i nie pamiętam które :p generalnie koleżanka mi pisała ze nie mogą mieć 2 składników ale nie mogę otworzyć tego pliku bo nie mam kompa jak mi się uda to wrzucę tutaj listę tych przez nią wypisanych

ewa84 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Penaten kupilam 4pak.
    A macie rozeznanie w kremach? Nie tylko do cialka ale tez do dupci?

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pupy kupiłam z Rossmana - sroka zachwalała a skład faktycznie fajny no i cena fajna bo za duży ok 10zl. Chusteczki kupiłam z pampersa -jakies nowe New baby sensitive. Sroka skrytykowala pampers za kwasek cytrynowy w składzie natomiast zachwalała te z Auchan - akurat tu jej nie posłuchałam bo uwielbiam pampers bo sa miękkie i nie naciągają sie a te z Auchan już takie nie sa.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Auchan były kiedyś dobre chusteczki bo sama osobiście jeździłam po 50km w jedną strobe i kupowałam w ilości hurtowej:-) córce bardzo podpasowaly i niesmierdzialy tylko pachnialy.
    A teraz tragedia!!!!!!!!!! Śmierdza strasznie nawet nie umiem określić tego zapachu.
    Zepsuly się.
    Jak macie okazję to kupcie tylko paczkę żeby się przekonać ale nie warto.
    Sroka jeszcze chwali rosmanowskie chusteczki ja kupuje niebieskie są fajne i skład super.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o krem do dupci to jestem w 100% za linomagiem z różowa nakrętka.
    Sprawdzony przez nasze mamy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    im więcej się czyta o tych kosmetykach tym większy mętlik mam w głowie :P

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama przy mnie i braciach uzywala penaten i poleca. Ja póki co mam ten z Rossmana ale jeśli ktoś będzie chciał kupić w odwiedzinach to powiem żeby mi go kupili.
    PS znaleźli się sponsorzy na wózek :D tesciowa dala tysiaka i moi rodzice też dołożą :) co prawda mam odlozonego też tysiaka ale za to kupimy monitor oddechu i co jeszcze trzeba będzie :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez linomag a+e
    ale najbardziej puder preferujemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszłam na spacer i zapomniałam o mojej licytacji na śpiworek w którym się zakochałam :( ktoś mnie przebił o 50 gr, drugiego takiego już nie znajdę :(

‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ