X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam do rodziców w odwiedziny ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. :) ja zasuwam z pakowaniem i prasowaniem bo o 21:00 w kimę lecimy a o 03:00 ruszamy nad morze.

Mam wyniki glukozy. Doradźcie czy mam się niepokoić, bo są gorsze niż w 1. Ciąży
    Na czczo 69,2
    Po godzinie 152,1
    Po 2 godzinach 121,0

W poprzedniej ciąży 72/111/98

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 16:37

_izunia_ lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobry wynik :) miłego wypoczynku. Też bym z chęcią pojechała a tu tylko mąż jedzie w lipcu na 5 dni z kolegami na Mazury na żagle. A ja będę wtedy prać i prasować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 16:33

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka wysłałam zaproszenie :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku nie martw się, ja za pierwszym razem też oblałam na łuku, bo auto grat jak piszesz..wychodzone i ciężko wyczuć za pierwszym razem :/
    Potem dwa razy też trafiłam na takiego ch... i mnie specjalnie, na siłę oblał. Wiem co czujesz, ale nie przejmuj się.. zdasz :*

heneczka ładny wynik bety :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanka, udanego wypoczynku, krzywa w normie :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbf pokazuje mi 115 dni do porodu :) maaatko jeszcze tak dlugo

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Izunia:) czyli mogę jechać spokojnie. Zaniepokoiło mnie, że poprzednio miałam niższe wyniki. Szkoda, ze nigdzie nie wypoczniesz. Po porodzie będzie niezły zasuw i trzeba troszkę odetchnąć wczesniej. Mazury uwielbiam, bo sama jestem żeglarką ale w ciąży to faktycznie byłby kiepski pomysł. Może wyskoczycie gdzieś chociaż na weekend latem? :)

PS. Synek ma mega wysypkę po tej trzydniówce i raz dziennie robi oprócz zwykłej kupy taka rzadką.:| To może być reakcja na antybiotyk czy to normalne po trzydniówce? PS. Jakie są objawy uczulenia na antybiotyk? Wiecie cos?

_izunia_ lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka staramy się tak na jakieś wycieczki jeździć co weekend, gdzieś w pobliżu. Chciałabym nad morze ale 8 czy 9 godzin w samochodzie to ja już nie dam rady. Lubię odpoczywać u teściów na działce, tylko tam to zawsze bym coś robiła a to podlewała, a to plewiła i "krzyczą" na mnie że mam odpoczywać a nie robić ;) Działka 3 ulice dalej więc bezpiecznie, niedaleko od domu.

Jeśli chodzi o wysypkę to nie mam doświadczenia ale reakcja na antybiotyk może być najróżniejsza. Oby szybciutko minęła.

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziękuję Izunia:) czyli mogę jechać spokojnie. Zaniepokoiło mnie, że poprzednio miałam niższe wyniki. Szkoda, ze nigdzie nie wypoczniesz. Po porodzie będzie niezły zasuw i trzeba troszkę odetchnąć wczesniej. Mazury uwielbiam, bo sama jestem żeglarką ale w ciąży to faktycznie byłby kiepski pomysł. Może wyskoczycie gdzieś chociaż na weekend latem? :)

PS. Synek ma mega wysypkę po tej trzydniówce i raz dziennie robi oprócz zwykłej kupy taka rzadką.:| To może być reakcja na antybiotyk czy to normalne po trzydniówce? PS. Jakie są objawy uczulenia na antybiotyk? Wiecie cos?
    Haneczka moja nie przechodziła trzydniówki, ale raz miała uczulenie na antybiotyk. Zsypało ja potwornie. Jeśli chodzi o te luźne kupki to niestety bardzo często zdarzają się przy antybiotyku. Cięzko Ci coś doradzić, bo niesttey każde dziecko reaguje inaczej :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Jak u nas na 4.dzień wystąpiła wysypka to Emilka była już nowo narodzona. A lekarka mówiła ze wysypki się nie leczy. Sama mija. Ale też trzydniowka to wirus wiec nikt nam antybiotyku nie proponował
    A skoro mały ma antybiotyk to mogą być reakcje birgunkowe. Stąd probiotyki wskazane

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robie jablka smazone w ciescie i w cukrowej posypce ot mnie chec naszla xD

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z mezem z rana pojechalam do brw i kupilismy dodatkowa szafke na rzeczy dla malej. Mieli dobry rabat :). Okazalo sie ze juz druga osoba trzyma dla nas ciuchy dla malej wiec bedziemy mieli pod dostatkiem :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 18:53

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka80, noo widzisz to super :) Ja po mojej corce sprzedalam tez 2 miesiace temu kilka workow ciuchow za sy6mboliczne pieniadze dolaczylam nawet pake bucikow wszytskie profilaktyczno-ortopedyczne i dolaczylam czyste wkladki na wymiane tez pani byla zadowolona co kupila ode mnie ;)

a ja jak bede miec synuszka to msuze wszystko kupic nowe jedynie rzeczy po corrci typu spiochy body kaftaniki w uniwersalnym kolorze zostawilam a tak to wieksze ciuchy podawalam meza kuzynki corce bo co mam z tym robic;)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam szczescie drukuje papiery do odwolania do tego zasranego zusu i co? skonczyl mi sie papier!! wrr..teraz musze jeszcze sie ubrac i jechac do marketu papier kupic..jak to mozliwe ze nie zauwazylam ze sie konczy ;/

• mmargol Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka udanego wypoczynku!
    Dokąd jedziecie? My ruszamy w sobotę na tydzień - Dąbki welcome :)
    Oby Arturkowi szybko przeszło, nic przyjemnego taka wysypka.

Anka my też skorzystaliśmy z rabatów w BRW :) przez internet zamówiliśmy szafę z pólkami z odbiorem w sklepie, czekamy już tydzień, a maż się dowiedział że może to trwać od 2 do 3 tyg - pomimo, że dostawy do sklepu mają 3 razy w tyg, ja to nie wiem, chyba musza ją produkować od podstaw skoro tak długo... Nie mogę się doczekać aż zacznę układać te wszystkie rzeczy :) też będziemy mieć pod dostatkiem ubranek, bo dostałam już z dwóch źródeł, a jeszcze koleżanka mówiła, że ma poodkładane dla nas :) tyle tego będzie, że po razie pewnie założę ;)

Sarcia przykro mi, że musisz się tak stresować mężem :/ może on wszystko przeżywa na swój sposób i musi tak odreagować przy tych grach? chociaż niektórzy faceci wolniej albo wcale nie dojrzewają... Trzymam kciuki, żeby się ogarnął w porę :)

My z moim P zrobiliśmy sobie spacerek i weszliśmy do kauflanda po lody, ojacie jak zobaczyłam te promocje to nie mogłam się oprzeć! Cart d'ore duże za 8,99 zł, a magnumy na patyku jakoś koło 2,5 zł. Będę jadła! :D

A_n_k_a_80, haneczka lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMARGOL
    Moj maz profilaktycznie musi od czasu do czasu dostac zje...y musi byc afera to wtedy sie bierze w garsc i chodzi jak zbity pies... czasami ma jakies takie napady ze chodzi i nie wie co ma zrobic ze soba..;/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Damy radę z zusem ;)

Z mężami tym bardziej!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja podrukowalam sobie wszystkie papiery ktore przesle w zalaczeniu jako dokumenty potwierdzajace to ze mowie prawde to wyszlo hmm jakies okolo 60 stron+odwolanie :D

ale zus stwierdzil ze przedstawiona dokumentacja jest nie wystarczajaca..hmmm musze poszukac cos jeszcze to ze 40 im dodrukuje, hahaha sad sie wkurzy na zus jak bedzie musial przejrzec to wszystko co ja mu zalacze:D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba walczyć z gnidami

sarcia123, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ