X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia trzymam.kciuki za usg :) będzie dobrze :) ja choruje już drugi raz i podzielam Twój strach. Też bardzo się boję :/ w dodatku mój wiek nie jest sprzymierzeńcem :/

Witam z łóżka. W końcu nie muszę się zrywać. Zawiozlam tylko corke do przedszkola i znowu leżę. Do tego gorący sok malinowy i czekam na zdrowie :)

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się zbierać na zajęcia, a zamiast tego siedzę z recznikiem na głowie i was czytam :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Agatia trzymam.kciuki za usg :) będzie dobrze :) ja choruje już drugi raz i podzielam Twój strach. Też bardzo się boję :/ w dodatku mój wiek nie jest sprzymierzeńcem :/

Witam z łóżka. W końcu nie muszę się zrywać. Zawiozlam tylko corke do przedszkola i znowu leżę. Do tego gorący sok malinowy i czekam na zdrowie :)

Tulę na lepszy dzień:)

Ja wstaje z wyra, robię herbatkę i biorę się za sprzątanie. Wczoraj zasnęłam w ciuchach. Szok!

Coś ten telefon zamiast cytować daje lajki...

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia będzie dobrze zobaczysz.
    Babel to silny człowieczek i pokonał te twoje przeziębienia.
    Czekamy czekamy na wieści.
    Powodzenia i udanego usg mam nadzieję że Ci zrobi maluch niespodziankę na.pomaga mamusi???:-)

Moja córka w domu strasznie kaszle aż się sama boję czy znowu czegoś nie podlapie.
    Właśnie robię leczo ale nie mam koncentratu pomidorowego bo mam skleroze !!!
    A mój Babel domaga się lezakowania :-)
    Ale matkę ustawia.
    Jak zasługi stoję czy coś robię to brzuch mnie zaczyna boleć i muszę iść się położyć chociaż na chwilę:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tulę na lepszy dzień:)

Ja wstaje z wyra, robię herbatkę i biorę się za sprzątanie. Wczoraj zasnęłam w ciuchach. Szok!

Coś ten telefon zamiast cytować daje lajki...
    Ja wczoraj wieczorem miałam kryzys. Czułam się mega źle. Brzuch bolał od kaszlu, miałam duszności, nie miałam zupełnie siły. A dzeckiem zająć się trzeba. Masakra. Dobrze ze poszła dziś do przedszkola, bo nie dałabym rady się z nią bawić. Biedna Mała :/

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

3mam kciuki za wszystkie wizytujące i oczywiście czekam na dobre wieści.
    Kciuki zacisnięte też dla tych które chce dorwać choróbsko - a won ston chorobo!

U mnie lepiej z mdlościami, są mniej dokuczliwe, brzuszek zaokrąglony od wzdęć ale znacznie mniej przeszkadzajacych.

Od dwóch dni ciężko mi się zwlec z wyra.. spychacz potrzebny :(

Zaczynam się powoli stresować tym że w poniedziałek musze poinformowac swojego szefa, mało tego po angielsku wiec pewnie jezyk mi sie w ogóle ze stresu zakręci w chińskie ES :)

haneczka lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie. Usg prenatalne jest wykonywane dopochwowo czy z żelem po brzuszku?

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Zabko wizytę mam na 16.40. Gdyby nie silne przeziębienie na początku ciąży, to bym się nie martwiła, a tak to nie wiem, czy maluch zdrowy :/
    Zdrowy!!!

żabka04, agatia lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka*** wrote:
    Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie. Usg prenatalne jest wykonywane dopochwowo czy z żelem po brzuszku?

Żelem po brzuchu chyba że będzie gin źle widział czy coś to dopochwowa zrobi usg

Miśka*** lubi tę wiadomość

• sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Zawitałam do Was ponownie tyle ze z innego forum...Kwietnióweczki :).Mówia ze dziecko nie odchodzi tylko zmienia date swego przybycia i zaczynam w to wierzyc:)Nasz Skarb miał narodzic sie w kwietniu...ale zmienił date na wrzesien.Pozdrawiamy Was goraco i dołaczamy do Was...

w4sqyx8d857j8bj8.png

martta, Robotka1, Dzierzba, claudiuszek, haneczka, Pysiaczek89, Sabina, mmargol, żabka04, szpilka, Angela89 lubią tę wiadomość

sylwia.z
  • martta Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z kolei dzisiaj mam kryzys. Chyba na dłuższą metę się do tego nie nadaje. Staram się nie świrować, ale ostatnio coś mi nie wychodzi. Ciągle się martwię, że mam dziurawą 8-kę i będą chcieli wyrywać, ale oczywiscie nie teraz i boję się że bakterię i próchnica zaszkodzą bąblowi, co dwa dni wydaje mi się, że jakiś stan zapalny oddolny mi się zaczyna, martwię się, że przez to że przechorowałam cały pierwszy miesiąc malucha- zaczęło się tydzień po owulacji i skonczyło po miesiącu na antybiotyku. Teraz staram się nie chodzić do sklepów ani w większe skupiska żeby nikt mi nic nie sprzedał. Tylko praca i dom i już chyba też świruje od tego. Ogólnie kryzys i płacz u mnie. Wiem, że to głupie, ale jakoś nie potrafię dzisiaj nad tym zapanować, a do badania 4 marca jeszcze trochę niestety...
    no nic już nie smęcę, trzymam kciuki za dzisiaj wizytujące i czekam na dobre wiadomości! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:27

o148p07w5riqasy7.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom. :) Miłego dnia i pomyślnych wyników dla wszystkich wizytujących.

Moje ciśnienie dziś osiąga dno dna 90/48 o szóstej. Dwie kawy i jakoś chodzę. Albo zamieniam się w żywego trupa albo taki urok.
    Co do przeziębień to maluchy są silne i nic im nie będzie. Uważajcie na wysoką gorączkę bo to akurat szkodzi. Nie denerwujcie się dziewczyny bo dzidziusie to czują i też są niespokojne.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta przywoluje domporzadku!
    Za kare zbiorowy przytulaniec :)
    Ja od kilku dni strasznie sie rozczulam nad wszystkim!:)
    Nakchetniej bym sie tylko przytulala... Chyba mam jakies ubytki emocjonalne ;)

Ok lece sprzatac:*

martta lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta
    uważam , ze mamy prawo nawet do mega kryzysu, popłaczemy trochę, posmucimy się , a nastepnego dnia mamy dwa razy więcej sił i radości, by czekać na dzidziusia. Moim zdaniem wszelkie wątpliwości i troski nie odejdą po usg prenatalnym, potrwaja do końca, do wrzesnia:) będziemy cały czas odliczać od...do...i to jest piękne w tym okresie ciąży ;) A już nawet nie wspominam o hormonach, bo te to po połogu się wyrównają :D
    Damy radę, raz lepiej, raz gorzej, ale dotrwamy.

martta, Gumcia, mmargol, Broszka, bisacz lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, dzięki, ja też sama siebie staram przywoływać do porządku, ale z różnym skutkiem wiadomo :) mnie też bardzo mało potrzeba ostatnio do płaczu..
    Kamciaelcia masz rację... no właśnie spokojniejsza jestem tylko po wizycie na 5 minut, hehe ehhhh ciężka sprawa, dobrze że takim szczęście zakończona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 09:46

o148p07w5riqasy7.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko powodzenia u diab, trzymam kciuki.
    RedFox u mnie tezr II trym :)

Dzisiaj mam prenatalne i czuję ogromny niepokój, zżera mnie od środka, jakiś lęk :/ mimo odganiania złych myśli czuję niepewność...
    Mam takie samo odczucie.. Dzisiaj wizyta o 18.10, to tak dłuuugo jeszcze... ale musi być dobrze! :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

ja się dzisiaj rozczuliłam przy piosence o biedronkach na TVP ABC i się normalnie popłakałam nie wiem dlaczego. :D

Mam wspaniałe wieści. Moja siostra zobaczyła dziś dwie kreseczki. :) Urodzi miesiąc po mnie. Tak się cieszę!

Gumcia, Sabina, kamciaelcia, martta, Ksosia, mmargol, mychakruszyna, Dzierzba, Pysiaczek89, żabka04, claudiuszek, blablabla, szpilka, Żabcia_, Pauka, A_n_k_a_80, Angela89, YvonnElizabeth, Broszka, Kasia1987., bisacz lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące :)

Ja w pierwszej ciąży poszłam do dentysty dopiero w 3 trymestrze, bo wcześniej się bałam. Dodam, że miałam w buzi cmentarz martwych i zepsutych zębów, a mojemu synkowi nic a nic się nie stało. :) Tym razem poszłam od razu. I po całym okresie laktacji miałam tylko 2 małe dziurki w dwóch ósemkach. Jedna już wyleczona, druga 01.03. I nic mnie nie bolało. :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Witam się w 10 tygodniu :)

Cholera wczoraj tyle się rozpisałam i normalnie mi posty ucina :( nie wiem czemu.

Pokrótce pisałam, że strasznie współczuję Wam walki z cukrzycą. Ja przechodziłam cukrzycę z moją córcią. Prawie rok czasu ostrej diety - ale udało się!!! Dziś je normalnie, wyniki z trzuski bardzo się poprawiły, pomiary cukru na czczo ok. 107/110, podobnie jak 2 godz po posiłku (a nie tak jak kiedyś 400). Brak acetonu w moczu i najważniejsze... prawie 8 miesięcy bez antybiotyku!!!! Młoda zaczęła przybierać na wadze i jest zupełnie innym dzieckiem :) Dużo dała nam też spora aktywność fizyczna, bo ćwiczy obecnie Capoeira oraz taniec. Poza tym staramy się chodzić raz w tyg na basen.

Pytałam Was też, jak z Waszym wzrokiem?? Bo ja chyba muszę się wybrać do okulisty. Kurczę, obraz znowu jakoś taki mniej wyraźny. W pierwszej ciąży poleciał mi wzork z -0,5 na -1. Teraz już czuję, że gorzej widzę ;/

A dziś mam mega doła, może przez sobotnią kłótnię z moją mamą - tak jej teraz potrzebuję, a wywija takie numery :( obudziłam się bez sił do życia, oczywiście standardowo przywitana z porcelaną ;/
    Z moim wzrokiem też troszkę gorzej, ale nie sądziłam, że to przez ciążę? Ja miałam taką sytuację, że okulista mówił, że moze mi dać okulary ale on by jeszcze zaczekał i obserwował po oko jeszcze pracuje, a jak będą okulary to się rozleniwi. I tka się obserwuję i bez okularów chodzę, ale ostatnimi czasy jest ciut gorzej, muszę zmrużyć oczy żeby widzieć gładkie krawędzie literek jak coś jest dalej, np bilboardy przy drodze.

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;-)

Przeziębienie nie ustępuje... rano wstałam i poszłam robić badania, powtórzyłam sobie ten antygen hbs i jeszcze zrobiłam posiew w moczu... bo mam bardzo kiepskie wyniki jesli chodzi o zbyt dużą ilość leukocytów i bakterii - wiecie powoli boję się odbierać moje wyniki badań, bo ostatnie czasy nie było takich które by wyszły dobrze... a przed ciążą nigdy z niczym problemów nie miałam

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ