X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka super wiadomość, gratulacje dla siostry. Ja mam tylko młodszego brata, więc moi rodzice wyczekują pierwszego wnuka lub wnuczkę. Cieszą się bardzo, mama dzwoni do mnie codziennie i pyta jak się czujemy <3 Teściowa cały czas mówiła że mamy czas na dziecko, a teraz za każdym razem jak nas widzi to płacze ze szczęścia <3

haneczka, mmargol, żabka04, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    U mnie co prawda jest już jedna wnusia moja chrześnica ma 8 lat ale rodzice się nie mogą doczekać bo to już spora różnica. Natomiast nasi znajomi oszaleli :P z racji ze tworzymy dość liczna zgrana ekipę a jesteśmy jako pierwsi w ciąży wszyscy oczekują naszego"wspólnego" dziecka :P

To super :-) takie "wspólne" dziecko, my wśród najbliższych znajomych też dzieci nie mam, ale tak właściwie to nawet małżeństw nie mamy - prócz jednego nadchodzącego, we wrześniu właśnie mają mieć ślub i się śmiali już pół roku temu, że mają nadzieję, że jakoś wytrzymamy i poczekamy na nich z dzieckiem ;-) a teraz się śmialiśmy, że nas dzidziuś to po prostu chciał bardzo im złożyć życzenia ślubne ;-)

mmargol lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A to Twoj pierwszy wpis na nowym watku?
    Przepraszam nir pamietam wszystkich bo niektorzy malo sie udzielaja.
    A jesli to pierwszy wpis to nie ma Cie dlatego ze przy okazji nowego watku weryfikujemy liste :)
    Napisz termin porodu i juz Cie dodaje :)
    I jesli chcesz podaj termin wizyty :)
    Hehehe termin wizyty jest wpisany :) a termin porodu na 26.09 poproszę :) dziękuję. A mało ssie udzielam bo rzygam jak kot :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Haneczka ale wiadomości, super :) teraz będziesz jej doradcom i fajnie tak razem przechodzić przez ciążę z siostrą :)
    Sabinko dziękuje, kop by sie pewnie przydał, już staram się ogarnąć. Czasami tylko jak gorszy dzień to tak atakują głupie myśli :) Ja obstawiam chłopca, nie wiem jakoś tak czuje, a mąż z kolei ciągle mówi, że pewnie dziewuszka. Ciekawe co będzie. A my mamy tego samego dnia prenatalne :) o której masz??
    Dopiero o 14.50. Chyba termos melisy wezmę żeby nie zejść że strachu ;)
    A Ty?

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach :)
    Ja na dzien dobry znalazlam lody w zamrazarce wiec troche ich zjadlam :D Mdli mnie po nich ale jakos humor mi sie poprawil :D
    W nocy strasznie bolal mnie brzuch, jakby sie napinal ale wzielam nospe i zasnelam wiec mam nadzieje ze to nic powaznego :)

Dziewczyny pisaly cos o Niemieckich plynach i proszkach... Wiec jako ze tu mieszkam i uzywam wszystkiego na biezaco to moge poleciic plyn do plukania VERNEL. Jest naprawde bardzo dobry i nie drogi :) Widzialam go nawet w polskim Lidlu ale tutaj w de jest wiekszy wybor i cenowo tez zadowala :)

Milego dnia wszystkim zycze! ;D
    Co do chemii niemieckiej to polecam ANTIKAL m.in. na kamień, rewelacyjnie go usuwa, aż byłam zdziwiona bo w sklepach pl dostepne srodki tego typu nie daly rady kamieniowi na sluchawce od prysznica a tu ooo :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Powiesz tak: I have a little surprise. I'm pregnant. What do you think? Is it true that's great? :D

Hahah tak powiem! :)

haneczka lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, gdzie Ty jesteś kobieto??? Masz te same objawy, jakie ja miałam, kiedy stwierdzono u mnie chorobę Durhinga. Nietolerancja glutenu manifestowana przez skórę. Pojawiło się 2 miesiące po porodzie. Myślałam, że to atopowe zapalenie skóry alb ten liszaj, a tu takie buty.

Przemawia za tym silny świąd, głównie wieczorem i w nocy, lokalizacja na pośladkach, pęcherzyki i takie właśnie owalne kształty zmian. Poczytaj sobie o tym.

U mnie poza pośladkami zmiany pojawiały się też na łokciach, ka kolanach i w okolicy kostek. Ale nigdy jednocześnie. Raz tu, raz tam. Często symetrycznie po obu stronach na raz.

Mnie dermatolog wysłała mnie ze skierowaniem do szpitala na nfz i w ustalonym terminie w 4 godziny pobrali mi wycinek ze skóry (na dupsku nie mogłam siedzieć przez miesiąc) i krew na przeciwciała przeciw transglutaminazie tkankowej, endomysium itp. No i od razu się potwierdziło. Nie zapłaciłam nic za badania.

Daj znać, czy to przeczytałaś.

• martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dopiero o 14.50. Chyba termos melisy wezmę żeby nie zejść że strachu ;)
    A Ty?

Ja na szczęście na 10, specjalnie jak pani mi dała do wyboru to wzięłam pierwszą z rana. Oj rety rety, damy radę! :) jeszcze trochę ponad tydzień!

Sabina lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Aaaa, zapomnialam sie pochwalic, ze moj maz zaczal spelniac moje zachcianki ikupil mi wczoraj arbuza <3 :D

Moj ostatnio o 22.40 jechał do zabki po barszcz biały :P choć nie kazałam tylko wspomniałam ze miałabym ochotę...5 min później pojechał :D muszę przyznać że jest mega kochany:) aaa no i nie pije do porodu :D nie żeby alkoholikiem był ale wiadomo na imprezach był alko...po którym robił się niemiły dla mnie więc w trosce o mnie i maleństwo postanowił nie narażać mnie na stresy:D

martta, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Co do chemii niemieckiej to polecam ANTIKAL m.in. na kamień, rewelacyjnie go usuwa, aż byłam zdziwiona bo w sklepach pl dostepne srodki tego typu nie daly rady kamieniowi na sluchawce od prysznica a tu ooo :)

Tak samo odplamiacz- Sil 1 für Alles- jest naprawde swietny:) Pozbylam sie kazdej mozliwej plamy, nawet spralam plamy po farbie do wlosow ze stanika :)

mmargol lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    U mnie co prawda jest już jedna wnusia moja chrześnica ma 8 lat ale rodzice się nie mogą doczekać bo to już spora różnica. Natomiast nasi znajomi oszaleli :P z racji ze tworzymy dość liczna zgrana ekipę a jesteśmy jako pierwsi w ciąży wszyscy oczekują naszego"wspólnego" dziecka :P
    To super, ale będzie cioć i wujków :) u mnie znajomi to jak zawirusowani, większość w tym roku rodzi! hihi się uśmieliśmy, że tak wyszło :) ale chociaż taki plus, że bedzie wieksze zrozumienie jesli bedzie katarek, przeziebienie czy cus :) no i jakie towarzystwo do spotkan :D

mychakruszyna lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Moj ostatnio o 22.40 jechał do zabki po barszcz biały :P choć nie kazałam tylko wspomniałam ze miałabym ochotę...5 min później pojechał :D muszę przyznać że jest mega kochany:) aaa no i nie pije do porodu :D nie żeby alkoholikiem był ale wiadomo na imprezach był alko...po którym robił się niemiły dla mnie więc w trosce o mnie i maleństwo postanowił nie narażać mnie na stresy:D

Wspaniały mąż ;-) mój jak się dowiedział to chyba bardziej nade mną skakał niż teraz, nie mogę narzekać, bo też czasami zachcianki spełnia, ale już co raz częściej kręci przy tym nosem ;-)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:

My wczoraj bylismy na zakupach i wspomnialam kilka dni wczesniej ze beda arbuzy w dosc niskiej cenie a tak bym zjadla.... No i mowi ze trzeba pojechac jeszcze pop arbuza, mowie ze nie ze juz pozno, ze innym razem, na co moj maz dumnie odpowiedzial: Pojedziemy teraz, moja zona jest w ciazy i bedzie miala to co chce :)

haneczka, mychakruszyna lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Aaaa, zapomnialam sie pochwalic, ze moj maz zaczal spelniac moje zachcianki ikupil mi wczoraj arbuza <3 :D
    Mój zaczął mi kupować lody - aż się zdziwiłam :D wciągam aż mi się uszy trzęsą, a co dopiero będzie w lato! :D wczoraj wykończyliśy opakowanie grycana waniliowe, w jakiejś promocji dorwał za 9,90 zł :D mniaaaami

magdallena69 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    To super :-) takie "wspólne" dziecko, my wśród najbliższych znajomych też dzieci nie mam, ale tak właściwie to nawet małżeństw nie mamy - prócz jednego nadchodzącego, we wrześniu właśnie mają mieć ślub i się śmiali już pół roku temu, że mają nadzieję, że jakoś wytrzymamy i poczekamy na nich z dzieckiem ;-) a teraz się śmialiśmy, że nas dzidziuś to po prostu chciał bardzo im złożyć życzenia ślubne ;-)

U nas też wszyscy znajomi się nie spieszyli do ślubu i mimo ze wśród znajomych mieliśmy najkrótszy staż bycia para (4l) postanowiliśmy się pobrać...i fala ruszyła :) każdego roku po 2,3 wesela musimy obskoczyć :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta, a jak zamówienie się pomiesza, to będzie reklamacja i za kolejne 9 miesięcy kolejne podejście. :P Ja mężowi mówiłam, że ma mi teraz zrobić córeczkę i będziemy próbować aż do skutku. :P

Ale oficjalnie stwierdzam, że 2 dzieci wystarczy. Tzn dwie ciąże wystarczą. :P Zamierzam nakręcić sobie filmik antykoncepcyjny, jak zdycham i rzygam wieczorem, jak wyglądam jak trup i puszczać go sobie zawsze, gdy pomyślę o kolejnym słodkim bobasku :D
    Tak szybko się zapomina ten koszmarny okres w ciąży. :P

mychakruszyna, martta lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Mój zaczął mi kupować lody - aż się zdziwiłam :D wciągam aż mi się uszy trzęsą, a co dopiero będzie w lato! :D wczoraj wykończyliśy opakowanie grycana waniliowe, w jakiejś promocji dorwał za 9,90 zł :D mniaaaami

Waniliowe Grycany mmmm moje ulubione :D
    Ostatnio znalazlam fajne zdjecie plaskiego brzcha z podpisem: Lato pokaze co robilas zima... i jakos tak pomyslalam o nas :D Po nas napewno bedzie widac co robilysmy zima :D <3

Gumcia, mmargol, haneczka, martta, Sabina, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pochwale się wczoraj troszkę poszalałam na allegro :D postanowiłam co miesiąc za ok 150zl coś zakupić dla maluszka i wczoraj kupiłam butelkę antykolkową z etui termo.. Do tego smoczki zapasowe, podkłady,wkladki laktacyjne,majtki poporodowe, zestaw pielęgnacyjny (nożyczki cążki szczotka itp) potem taka szczoteczka silikonowa do dziąseł....i nie mogę się doczekać paczki :) choć wyslalam na adres rodziców bo mąż jeszcze nie wie :P

mmargol, magdallena69 lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Waniliowe Grycany mmmm moje ulubione :D
    Ostatnio znalazlam fajne zdjecie plaskiego brzcha z podpisem: Lato pokaze co robilas zima... i jakos tak pomyslalam o nas :D Po nas napewno bedzie widac co robilysmy zima :D <3
    i to jaaaak bedzie widac :D jakas kumulacja :D a pozniej "beben maszyny losujacej zostal zwolniony..." :D

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie "podejrzanie" za fajnych mężów. :P Ktoś powiedział lody? Zaraz zaraz, jaki był ten numer do męża? :D

PS. Ja też się cieszę, że z siostrą będziemy razem z brzuchami a potem z wózkami chodzić i że dzieci będą miały kuzynostwo w swoim wieku. :) Wczoraj siostra wpadła do mnie z mężem (jeszcze nic nie wiedziała) i nasza rozmowa wyglądała mniej więcej tak:

ja: Podaj mi ten kubek z tym no , tym łosiem, osiem, o osłem. Zapomniałam jak to się nazywa.
    ona: Oglądałam taki program w telewizji taki o tym no o modzie, sposób na modę? Sablewskiej sposób na modę!

I wiele wiele innych zdań, kiedy ani jedna ani druga nie umiała się wysłowić. I mówię jej, że to chyba jest jakiś znak, że zgąbczenie mózgu ciążowe, że szare komórki nam zanikają i niech ona to sprawdzi lepiej bo już 2 dni po terminie jest. :P No i dzisiaj takie wieści. :D

mmargol, żabka04, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ