X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ale pochwale się wczoraj troszkę poszalałam na allegro :D postanowiłam co miesiąc za ok 150zl coś zakupić dla maluszka i wczoraj kupiłam butelkę antykolkową z etui termo.. Do tego smoczki zapasowe, podkłady,wkladki laktacyjne,majtki poporodowe, zestaw pielęgnacyjny (nożyczki cążki szczotka itp) potem taka szczoteczka silikonowa do dziąseł....i nie mogę się doczekać paczki :) choć wyslalam na adres rodziców bo mąż jeszcze nie wie :P
    od jednego sprzedawcy kupowalas czy z kilku aukcji? od jednego byloby latwiej, podeslalabys linki w wolnej chwili? :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny....
    wściekła jestem na Was.... co to za smęty??? marudzenie??? w ciąży jesteście!!!! nowe życie się rodzi ;)
    i to jakie piękne, małe usteczka, maleńkie uszka, czarne oczka, no śliczne po prostu...

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgabczenie mózgu ciążowe hehe a myślałam ze tylko ja mam takie uczucie :P

haneczka, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka zgabczenie mozgu juz na poczatku ciazy? :D hihi
    wrozbitka nasza :D

haneczka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5372895464
    od jednego sprzedawcy z racji wysyłki :) nie wiem jak cenowo inne produkty ale ta butelka z etui byla najtańsza w porównaniu z innym sprzedawcami :)

mmargol lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Sophia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą ciąże wspominam po prostu źle, ciągły stres, płacz i złe samopoczucie.
    Płakałam stale bez powodu, całe 9 miesięcy. Katastrofa...
    Teraz przyjęłam za cel cieszyć się ciążą i nie doszukiwać się niepotrzebnie różnych rzeczy. Wiem, że na nic nie mam wpływu. Muszę o siebie dbać i tyle, reszta jest niezależna.
    Pewnie, że mam obawy ale stres mi nie pomoże, nic nie zmieni.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah, ja też się wysłowić nie mogę ostatnio :)

o148p07w5riqasy7.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol, ja już od dawna nie umiem się wysłowić, zapominam mnóstwo słów, zapomniałam nawet o darmowych jabłkach w poniedziałek! ;'( :P

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka, też mam niedobór słów, a nawet zapominam czasem co kto do mnie mówił, a zawsze byłam uważnym słuchaczem i pamiętliwym :D a tu o!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5372895464
    od jednego sprzedawcy z racji wysyłki :) nie wiem jak cenowo inne produkty ale ta butelka z etui byla najtańsza w porównaniu z innym sprzedawcami :)
    dziękuję bardzo, już zaglądam i może też się skuszę :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tylko jedną rzecz na wyprzedaży w smyku, a mianowicie piękny puchowy szary kombinezon na zimę do wózka w rozmiarze 68 z kapturem i białym futerkiem. Kosztował 40 zł. Przecena z 140 zł!!! Nie mogłam nie wziąć, a kolor będzie pasował i dla chłopaka i dla dziewczynki. :) Artek urodził się wiosną, więc zimowych rzeczy w małym rozmiarze to ja nie mam. :)

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się w 10 tygodniu!!! :) do wizyty coraz bliżej! :)
    dziś miałam mega noc - moja bliska koleżanka zaczęła rodzić.. od 00.30 była w szpitalu, jej partner jechał 300km żeby zdąrzyć do porodu... Niby odeszły wody i wszystko ok, a tu nagle zaczęło uciekać tętno dzidzi i cesarka. Na szczęście wszystko się skończyło dobrze, ale emocje były takie że pół nocy nie spałam ;) więc dziś lekko do tyłu jestem.

Ktoś pisał o bólach brzucha - ja też czasem tak mam, chyba wszystko się tam rozciąga, nieraz czuje takie ciągnięcie jakby od strony odbytu? Nieraz pod pępkiem, dziś w nocy np mega ukłucie w brzuchu jak zmieniłam raptownie pozycję, ale żadnego plamienia nie ma więc zakładam, że wszystko ok. także chyba to normalne mam nadzieję ;)

Ja z zakupami wstrzymuje się do II trym. Ale potem to ho, ho, :D
    Jak chcecie koleżanka podesłała mi listę z jej wyprawką mogę Wam podesłać :)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie Haneczko, też myślałam, żęby w tych pozimowych promocjach kupić coś tego typu bo róźnica w cenie ogrmona, ale nie wiedziałam jaki rozmiar :( te 68 to tak w ciemno wziełaś? Ja bałam się, że nie będzie pasować

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w razie realizacji innego pomysłu. Do wielkiej Świnki skarbonki wrzucam każda monetę 5zł która znajdę w portfelu. Piątek nie wydaje :-P mąż dołączył się do akcji i na miesiąc przed porodem podliczamy i robimy wielkie zakupy ;-) odkąd wiemy o dziecku to wrzucamy. Już chyba mamy jakieś 200 parę zł w 5 tyg ;-)

Gumcia, martta, mmargol, YvonnElizabeth, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    A ja jestem w razie realizacji innego pomysłu. Do wielkiej Świnki skarbonki wrzucam każda monetę 5zł która znajdę w portfelu. Piątek nie wydaje :-P mąż dołączył się do akcji i na miesiąc przed porodem podliczamy i robimy wielkie zakupy ;-) odkąd wiemy o dziecku to wrzucamy. Już chyba mamy jakieś 200 parę zł w 5 tyg ;-)

No świetny pomysł, ide dzisiaj po świnke :D

uwo943r8sc6b8ien.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Pomysł świetny, choć moja świnka z głodu by umarła bo wszędzie kartą płacę:P

martta, mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie jest wasze zdanie na temat USG 4D robicie kiedyś, czy nie?? I czy waszym zdaniem warto?

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ruszać się !:P
    https://www.youtube.com/watch?v=O_oWbDKhJPk

Podjęłam wyzwanie z racji ze już największe ryzyko minęło to myślę, że lekkie ćwiczenia chyba nie zagrożą mi już :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkowo miało to być na wózek, ale pojazd dla mojego dzieciątka będzie z innych funduszy :-P

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Dziewczyny jakie jest wasze zdanie na temat USG 4D robicie kiedyś, czy nie?? I czy waszym zdaniem warto?

Ja w pierwszej ciazy robilam jakos w 32-33 tc i jestem bardzo zadowolona :) Mam swietna pamiatke w postaci zdjec i filmu, na ktorym widac jak maly otwiera buzke :)Na zdjeciach z kolei ma lewa stopke przy prawym oku wiec niezly akrobata :D Ale ja polecam :) W tej ciazy tez zamierzam zrobic :)

Lusia_M lubi tę wiadomość

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ