X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ale pochwale się wczoraj troszkę poszalałam na allegro :D postanowiłam co miesiąc za ok 150zl coś zakupić dla maluszka i wczoraj kupiłam butelkę antykolkową z etui termo.. Do tego smoczki zapasowe, podkłady,wkladki laktacyjne,majtki poporodowe, zestaw pielęgnacyjny (nożyczki cążki szczotka itp) potem taka szczoteczka silikonowa do dziąseł....i nie mogę się doczekać paczki :) choć wyslalam na adres rodziców bo mąż jeszcze nie wie :P
    od jednego sprzedawcy kupowalas czy z kilku aukcji? od jednego byloby latwiej, podeslalabys linki w wolnej chwili? :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny....
    wściekła jestem na Was.... co to za smęty??? marudzenie??? w ciąży jesteście!!!! nowe życie się rodzi ;)
    i to jakie piękne, małe usteczka, maleńkie uszka, czarne oczka, no śliczne po prostu...

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgabczenie mózgu ciążowe hehe a myślałam ze tylko ja mam takie uczucie :P

haneczka, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka zgabczenie mozgu juz na poczatku ciazy? :D hihi
    wrozbitka nasza :D

haneczka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5372895464
    od jednego sprzedawcy z racji wysyłki :) nie wiem jak cenowo inne produkty ale ta butelka z etui byla najtańsza w porównaniu z innym sprzedawcami :)

mmargol lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Sophia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą ciąże wspominam po prostu źle, ciągły stres, płacz i złe samopoczucie.
    Płakałam stale bez powodu, całe 9 miesięcy. Katastrofa...
    Teraz przyjęłam za cel cieszyć się ciążą i nie doszukiwać się niepotrzebnie różnych rzeczy. Wiem, że na nic nie mam wpływu. Muszę o siebie dbać i tyle, reszta jest niezależna.
    Pewnie, że mam obawy ale stres mi nie pomoże, nic nie zmieni.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah, ja też się wysłowić nie mogę ostatnio :)

o148p07w5riqasy7.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol, ja już od dawna nie umiem się wysłowić, zapominam mnóstwo słów, zapomniałam nawet o darmowych jabłkach w poniedziałek! ;'( :P

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka, też mam niedobór słów, a nawet zapominam czasem co kto do mnie mówił, a zawsze byłam uważnym słuchaczem i pamiętliwym :D a tu o!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5372895464
    od jednego sprzedawcy z racji wysyłki :) nie wiem jak cenowo inne produkty ale ta butelka z etui byla najtańsza w porównaniu z innym sprzedawcami :)
    dziękuję bardzo, już zaglądam i może też się skuszę :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tylko jedną rzecz na wyprzedaży w smyku, a mianowicie piękny puchowy szary kombinezon na zimę do wózka w rozmiarze 68 z kapturem i białym futerkiem. Kosztował 40 zł. Przecena z 140 zł!!! Nie mogłam nie wziąć, a kolor będzie pasował i dla chłopaka i dla dziewczynki. :) Artek urodził się wiosną, więc zimowych rzeczy w małym rozmiarze to ja nie mam. :)

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się w 10 tygodniu!!! :) do wizyty coraz bliżej! :)
    dziś miałam mega noc - moja bliska koleżanka zaczęła rodzić.. od 00.30 była w szpitalu, jej partner jechał 300km żeby zdąrzyć do porodu... Niby odeszły wody i wszystko ok, a tu nagle zaczęło uciekać tętno dzidzi i cesarka. Na szczęście wszystko się skończyło dobrze, ale emocje były takie że pół nocy nie spałam ;) więc dziś lekko do tyłu jestem.

Ktoś pisał o bólach brzucha - ja też czasem tak mam, chyba wszystko się tam rozciąga, nieraz czuje takie ciągnięcie jakby od strony odbytu? Nieraz pod pępkiem, dziś w nocy np mega ukłucie w brzuchu jak zmieniłam raptownie pozycję, ale żadnego plamienia nie ma więc zakładam, że wszystko ok. także chyba to normalne mam nadzieję ;)

Ja z zakupami wstrzymuje się do II trym. Ale potem to ho, ho, :D
    Jak chcecie koleżanka podesłała mi listę z jej wyprawką mogę Wam podesłać :)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie Haneczko, też myślałam, żęby w tych pozimowych promocjach kupić coś tego typu bo róźnica w cenie ogrmona, ale nie wiedziałam jaki rozmiar :( te 68 to tak w ciemno wziełaś? Ja bałam się, że nie będzie pasować

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w razie realizacji innego pomysłu. Do wielkiej Świnki skarbonki wrzucam każda monetę 5zł która znajdę w portfelu. Piątek nie wydaje :-P mąż dołączył się do akcji i na miesiąc przed porodem podliczamy i robimy wielkie zakupy ;-) odkąd wiemy o dziecku to wrzucamy. Już chyba mamy jakieś 200 parę zł w 5 tyg ;-)

Gumcia, martta, mmargol, YvonnElizabeth, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    A ja jestem w razie realizacji innego pomysłu. Do wielkiej Świnki skarbonki wrzucam każda monetę 5zł która znajdę w portfelu. Piątek nie wydaje :-P mąż dołączył się do akcji i na miesiąc przed porodem podliczamy i robimy wielkie zakupy ;-) odkąd wiemy o dziecku to wrzucamy. Już chyba mamy jakieś 200 parę zł w 5 tyg ;-)

No świetny pomysł, ide dzisiaj po świnke :D

uwo943r8sc6b8ien.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Pomysł świetny, choć moja świnka z głodu by umarła bo wszędzie kartą płacę:P

martta, mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie jest wasze zdanie na temat USG 4D robicie kiedyś, czy nie?? I czy waszym zdaniem warto?

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ruszać się !:P
    https://www.youtube.com/watch?v=O_oWbDKhJPk

Podjęłam wyzwanie z racji ze już największe ryzyko minęło to myślę, że lekkie ćwiczenia chyba nie zagrożą mi już :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkowo miało to być na wózek, ale pojazd dla mojego dzieciątka będzie z innych funduszy :-P

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Dziewczyny jakie jest wasze zdanie na temat USG 4D robicie kiedyś, czy nie?? I czy waszym zdaniem warto?

Ja w pierwszej ciazy robilam jakos w 32-33 tc i jestem bardzo zadowolona :) Mam swietna pamiatke w postaci zdjec i filmu, na ktorym widac jak maly otwiera buzke :)Na zdjeciach z kolei ma lewa stopke przy prawym oku wiec niezly akrobata :D Ale ja polecam :) W tej ciazy tez zamierzam zrobic :)

Lusia_M lubi tę wiadomość

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ