X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Magdziulla potwierdzam! Dodatkowo informuje ze w stanie blogoslawionym nie tuczy!!! Tylko dzieci nam tak rosna! :P

Topieeee sieee...

Jejciuntonmoj Antos w 29t 5d jak waZyl 1444g to sie zaczynam bac ze za malo...
    Pirelko a Twoje ile wazyly ostatnio?
    po niecałe 700g w 25+2 tc.. maluszki moje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 12:53

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Magdziulla potwierdzam! Dodatkowo informuje ze w stanie blogoslawionym nie tuczy!!! Tylko dzieci nam tak rosna! :P

Topieeee sieee...

Jejciuntonmoj Antos w 29t 5d jak waZyl 1444g to sie zaczynam bac ze za malo...
    Pirelko a Twoje ile wazyly ostatnio?
    Moja w 30+1 1470-1510g i gin zaznaczył, że równo 50 centyl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robienie wielkiego prania powinno być nową dyscypliną sportową, nie wiem jak ja te trzy razy pościągam, chyba poczekają na męża aż wróci z pracy, choć część już sucha jest :P chyba może się jeszcze trochę powietrzyć? a miałam jeszcze łazienkę posprzątać ;D ajaj... beznadziejna się zrobiłam jako pani domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było 28+5 1530gram idealnie w siatce na 50 się mieści.

A waga 1800 w 27tc to bardzo sporo. Więc warto powtórzyć krzywa bo wątpię aby tu już miała co do rzeczy genetyka i jeżeli 2 lekarzy sprawdzało i taka sama wychodzi waga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 13:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam nagrać ruchy i podskakujący brzuch, więc się położyłam i zanim załapałam jak się tym aparatem kręci video, młody przestał kopać, więc odkładam sprzęt, a on znowu kopie, zanim odpaliłam znowu cisza, ma skubany wyczucie :D

martta lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela każdy lekarz podaje chyba inaczej bo u mnie 30+1 48 centyl 1500g :)

• martta Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik u mnie jest dokładnie to samo zawsze, bo już robiłam kilka podejść, jakiś 6 zmysł mają te maluchy no! :)

o148p07w5riqasy7.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Byłam we środę na wizycie. jestem w 28tc a mały waży już 1.800g .Gina znowu kazala mi krzywa zrobić .Musze morfologię,HIV,i mocz do tego .Jak to jest ,że mając mały brzuch On tyle waży ?mi od 3mies waga stoi w miejscu
    No to spory az dziw ze waga stoi mi rosnie brzuch i waga na maksa a maly nie wiem ostatni pomiar to 306 gram w 18 tygodniu. Bede miala usg we wtorek to sie dowiem.
    Strazaczka a kiedy mialas robiony test glukozy w ktorym ttgodniu?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kompletnie nie czaje tych centyli...

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja chciałam nagrać ruchy i podskakujący brzuch, więc się położyłam i zanim załapałam jak się tym aparatem kręci video, młody przestał kopać, więc odkładam sprzęt, a on znowu kopie, zanim odpaliłam znowu cisza, ma skubany wyczucie :D
    mam tak samo, jakby specjalnie uniki robiła :P do tej pory jej nie nagrałam jak szaleje, ale jeszcze jest czas, w końcu nam się uda :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż twierdzi, że w skali 1-10 to daje 8 jeśli chodzi o bardziej przerażające aspekty mojego ciążowego brzucha, 10 da jak zobaczy zarys stópki pod skórą ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Później was doczytam bo dopiero usiadłam na tyłku od rana.........
    Musiałam zjeść obiad bo nie miałam siły pisać.
    Dzisiaj szybki obiad warzywka na patelnie, jajko sadzone i ziemniaka z kopie.
    Hahahahha
    Junior mnie boksie chyba pyszny obiad :-)

Ja z mężem byliśmy na tym targu.
    Tak dawało słońce że mąż już mi wymiękał a ja zaczęłam się wściekać bo on sobie nakupował spodenek a ja jednak musiałam obejrzeć,przymierzyć itd jak to baba.
    Kupiłam dwie pary spodni bawełnianych bardzo cienkich coś jak leginsy jedne zrobię na 3/4 a drugie są długie ale łydki moje ba wogole nogi moje wyglądają okropnie gruuuuuuube.
    Mąż mówi że babcie spodnie sobie kupiłam.
    Wzięłam bluzkę jeszcze i sukienkę na plażę trudno będę świecić żylakami ja dupy nie będę parzyć!!!!!
    Za gorąco.
    A słabo mi było!!!!!
    Potem może foty wrzucę ale to na nasz wątek hmmmm jak mąż pójdzie do pracy komp będzie wolny. :-)

W między czasie żyć mi nie dawało becikowe :-)
    Znalazłam jak się liczy i wyliczyła ufffff niby dostaniemy ale jak to w praniu będzie nie wiem.

Muszę nie długo wybrać się po córkę a tak mi się nie chce:-(
    Liczę że mąż zabłyśnie tak jak wczoraj i powie zostań ja pojadę po nią.
    On właśnie w garażu urzeduje :-(

Do potem

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie dostaniemy. Chociaz nie wiem jak to przeliczac to przy wlasnej dzialalnosci ciezko jest...:/
    Jestem na to troche zla, bo wcale kasa nie szastamy a nie dostane nawet na wyprawke, jesli sama sobie nie zaoszczedze... Smutne to.

Ja troche zaczelam sprzatac ale wiecej w tym odpoczynku... Posciel zmienilam, odkurzyc by sie przydalo ale nie wiem czy dam rade w ten upal..:(

• martta Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się pochwalę, diabetolog powiedział, że dobrze sobie radzę patrząc po pomiarach i nielicznych przekroczeniach, łatwo nie było, kryzysy są i na pewno będą, ale w sumie już miesiąc tej diety za mną, jeszcze 2 i troszkę i mam nadzieje, że się skończy raz na zawsze!
    Sandałki kupiłam w ccc, w sumie pierwsze lepsze jakieś, teraz jakby ktoś chciał to mają tam dużo na wyprzedaży, a w rossmanie w promocji jest też proszek dla dzieci bobini. Jak już weszłam do domu z tym wszystkimi siatami myślałam, że umrę! pierwsze co pod prysznic weszłam! ta pogoda zdecydowanie nie jest dla nas! dzisiaj najkrótsza noc w roku, mieliśmy iść w mężem wieczorem na spacer na miasto, ale okazuje się że zostaje na nadgodzinach do wieczora, więc pewnie już mu się nie będzie chciało :/ no nic, jutro wieczorem idziemy do sopotu na 40 urodziny kumpla to sobie odbijemy może.

żabka04, Sabina lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój miał przejść na własną działalność, ale coraz bardziej się waha, bo miałoby się to zbiec z terminem mojego porodu i wiele benefitów by stracił przez to, więc jeszcze rozmyśla czy warto...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie moze jej rozpoczac oficjalnie pozniej, a teraz zaczac mniej "legalnie"..?
    Zalezy od branzy, ale moj brat obecnie rozkreca swoja dzialalnosc ale robi to poki co na dorobku taty - ta sama branza roznica nazwy firmy - i jak juz sie uzbroi i odchowa troszke core to pewnie ruszy z papierami swojej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umowa mu się kończy na koniec sierpnia, więc pewnie będzie przekombinowane, gdyby się tak dało

udało mi się bąbla nagrać, choć wiem że jego możliwości są o wiele większe ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 14:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, wszystko jest tak niepewne teraz....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też próbuję od lipca z nową pracą.. mam nadzieję, że wypali.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przegadałam ze znajoma (poznana na szkole rodzenia w pierwszej ciązy ) az 4,5 h przez telefon :) nie ma to jak zgadanie sie dwóch ciężarnych :D

żabka04, mmargol, Pysiaczek89, Sabina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ