WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas ile kosztuje femibion? Ja biorę omega MED dha optima start czyli na pierwsze miesiące. Od przyszłego opakowania kupie optima forte. Ogólnie drogie bo 65zl do tego dodatkowo biorę 1x1 omega MED pregna-samo dha. Polecane sa szczególnie gdy ciąża jest zagrożona. Niby zmniejsza ryzyko przedwczesnego porodu o 85%
-
Ksosia mi lekarz tez mowil, ze femibion juz sprawdzony slyszalam opinie, ze jak juz sie bierze jakis suplement dla mam w ciazy to lepiej nie zmieniac go na inny bez wiekszego powodu, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Tak, w femibionie 2 sa dwa rodzaje, tabletka i kapsulka i obydwie sie bierze na raz opakowanie wystarcza na 30dni i jest troche drozsze u mnie jak f1 -
nick nieaktualny
-
Ksosia ja kupilam w aptece u nas jest taka lokalna siec aptek w ktorej zaaawsze sa mega kolejki bojest tansza od innych. Ale zaskoczylas mnie cena, a raczej roznica cen! jestem w szoku ze az takie przebicie, przeciez ta aptekai tak zarabiana tym...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ksosia wrote:O nieree usunelo mi wiadomosc, a opisalam swoje przezycie z wanny!
W kazdym razie tez sie tam nudze i wychodze po 10-15 Minutach
Zabka ciesze sje ze wszystko dobrze, a krwiaki ponoc grozne nie sa wiec spokojnie :*
Na basen tez sie chce zapisac... Gin powiedziala zebym sobie profilaktycznie tampona wkladala zeby bakterie sie nie dostawaly, chcoiaz mi schize na punkcir tych bakterii i naprawde sie ich boje...
Chcialam si zapisac na jakies zajecia dla mam ale niestety moje miasto zbyt wiele tego nie oferuje...
A wlasciwie w ogoe.... -
U mnie o ciąży wiedzą w pracy.W rodzinie też wiedzą u kolezanki:)
Co do witamin... To nie Biorę jak na razie nic takiego tylko "folik mama" i urosept na ten pęcherz.
Masakra Ci zjem to zwroce;( Slawek zrobił pyszna kolację a ją się boje zjeść....;( -
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Ja jeszcze nie mówię wszystkim, ale najbliżsi wiedzą, w pracy nie, znajomi też nie. Czekam do kolejnego usg jak skończę 12tc.
To zupełnie tak jak ja:)
Na szczęście czwartek już blisko...i dobrze,bo już to badanie prenatalne śni mi się po nocach -
U mnie wiedzą tylko rodzice i przyszli teściowie i synek, który po feriach wyklepie pewnie w szkole dzieciakom. Reszcie rodziny chcemy powiedzieć przy okazji śniadania wielkanocnego, a znajomym nie ogłaszam, bo nie mam zaufania po sporej dozie przykrości i zawiści jaką otrzymałam w momencie gdy tylko zaczęło mi się lepiej wieść.
Co do witamin to biorę vita miner prenatal i dodatkowo kwas foliowy, duphaston. Mam zbilansowaną dietę ze względu na sport, więc nawyki zdrowego jedzenia we mnie siedzą, wyniki w normie. Tak szczerze nie wierzę w magię witaminek w pigułkach bo to chemia. Biorę tylko dla spokoju sumienia.