WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnulka01 wrote:Nie musisz bezwzględnie leżeć. Masz sie nie przemęczać, nie dźwigać itp. Jak z pracy wracasz to koła do gory i odpoczywaj;)
Ja to tobie od rana do wieczora + drzemka w ciągu dnia rano albo popołudniu zależy jak sobie mogę pozwolić
Jestem na l4 mąż ogarnia chatę a ja tylko obiadku robię i po lekarzach latam.
Właśnie odebrałam wyniki Tsh uroslo a ft4 spadło???
Jutro się dowiem co się swieci:-) -
nick nieaktualny
-
Też zbijałam tsh euthyroksem 75 i teraz tsh mam 1,19, ft4 1,27.żabka04 wrote:Ja to tobie od rana do wieczora + drzemka w ciągu dnia rano albo popołudniu zależy jak sobie mogę pozwolić
Jestem na l4 mąż ogarnia chatę a ja tylko obiadku robię i po lekarzach latam.
Właśnie odebrałam wyniki Tsh uroslo a ft4 spadło???
Jutro się dowiem co się swieci:-)
-
nick nieaktualnyA_n_k_a_80 wrote:Też zbijałam tsh euthyroksem 75 i teraz tsh mam 1,19, ft4 1,27.
Nie to ja mam niski bo teraz wyszedł tsh 0,71 a było 0,41
Ft4 było 1,5 a mam 1,2
Bardzo dobrze się czuje na tak niskim tsh dlatego ciekawi mnie co powie.
A ciekawi mnie jak podniesie ft 4 bo ono jest w ciąży najważniejsze. Tsh jest ruchome i patrzy się na ft4 żeby było na poziomie min 50%.
Zjadłam porcję lodów -
nick nieaktualnyBehemottka wrote:Ja tez nic tylko bym spala, zwlaszcza w dni, kiedy ucze.
A co z tym TSH? Bardzo uroslo? Bierzesz cos na to?
Ja mialam ostatnio podwyzszone do 3.3 i zwiekszono mi levothyroxyne o 25%; w ub. czwartek mialam test, ale dowiem sie wyniku dopiero w ten piatek u endo. Mam nadzieje, ze spadlo.
Dla mnie mnie za dużo uroslo ale uroslo.
Było 0,41 a jest 0,71.
Mam niedoczynność i z takim tsh bardzo dobrze się czuje.
Biorę letrox 100 co dziennie.
Na pewno twoje spadło przy lekach. Tsh i
Ft 4 sobie zrób bo ono jest najwazniejsze min 50% musi mieć. Tsh zawsze w ciąży skacze i jest ruchome dlatego endo patrzą na ft 4 czy jest dobrze nasycone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:40
-
A_n_k_a_80 wrote:Dziewczyny, która mi nakreśli jak zrobić suwaczek ciążowy? Macie takie ładne też chcę.
wystarczy, że klikniesz na suwaczek którejś z dziewczyn i przekieruje cie na stonę gdzie wybierzesz rodzaj suwaczka a pózniej zrobisz kopiuj wklej kodu do ustawień - społecznośćBratek lubi tę wiadomość
-
Ft 4 mam w normie. Tylko to TSH troche za duzo. Ja lecze niedoczynnosc od 2009r. Wolalabym, zeby tsh bylo teraz ponizej 2, a tu bach i taki wynik na poczatku ciazy. Teraz biore levothyroxine 125 mcg od trzech tygodni (wczesniej 100 mcg). W piatek endo.
-
nick nieaktualnyAnulka01 wrote:Wiecie co mój endo kazał mi kontrolować tsh i ft3 a nie ft4. A Wy wszystkie mówicie o ft4... Ciekawe dlaczego.
A to dziwne?
Nie umiem Ci wytłumaczyć dlaczego dla twojego endo ważniejsze ft3?!
Jesteś pewna? Może źle usłyszałam?
Sorki ale nie dowierzam bo zawsze za każdym razem na wizytę mam badać tsh i ft4 i wszystkie dziewczyny tak mają nie tylko na tym wątku.
Proszę upewnij się bo dziwna sytuacja.
-
żabka04 wrote:A to dziwne?
Nie umiem Ci wytłumaczyć dlaczego dla twojego endo ważniejsze ft3?!
Jesteś pewna? Może źle usłyszałam?
Sorki ale nie dowierzam bo zawsze za każdym razem na wizytę mam badać tsh i ft4 i wszystkie dziewczyny tak mają nie tylko na tym wątku.
Proszę upewnij się bo dziwna sytuacja.
Ja tez badam tsh i ft4 za każdym razem17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA