X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • esmi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam USG przez brzuch i tak jak mówisz niziutko dzidzia jest :)
    idę się myć i chyba spać bo senna jakoś jestem

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:23

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które miały już USG brzuszne - głupie pytanie hihi. Ale dziecko na tym etapie jest niziutko, tzn. Jeszcze pod biodrami i linia paska, tak?
    Bo właśnie tam mi się wydaje, że lekko się zaokraglilo, a martwie się czasem, bo lubię spać na brzuchu i w nocy się przewracam na brzuch i boje się czy nie przygniatam maluszka.
    Też ostatnio wyglupialam się z mężem i jakoś tak mnie przygniotl, a ją na tym brzuchu i się zestresowalam, ehh.
    Nie bój się, nie zgnieciesz dzidziusia, dopóki nie czujesz dyskomfortu to śpij jak ci wygodnie, bo później będziesz o tym marzyć. Organizm sam ci podpowie kiedy przestać na nim spać, bo jak brzuś jest większy to ciśnie strasznie jak na piłce, szczególnie na pęcherz. ;) Co prawda zapasy odradzam :D Dziecko jest bezpieczne, biologia nas uwarunkowała. Na zdrowy rozum... co by było gdyby spanie na brzuchu dzieci dusiło w pierwszym trymestrze? Nie było by dzieci ;)

violett, mmargol, Bratek lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba dzięki:) czasem łapie mnie taka histeria ehh, tydzień temu mąż wpadł na genialny pomysl, że mnie od stresuje i zrobi masaż. Wszystko fajnie, ale po kilku minutach zaczęła panikowac, że przecież na brzuchu leże, podłożyła poduszkę, ale i tak się balam, więc to było na tyle ;) a potem się martwilam, ehh
    Ale pocieszajace jest, że rzeczywiście natura wie, co dla nas dobre.
    Biedni Ci nasi mężowie, mój tak cierpliwie znosi te huśtawki nastrojów i wkrety, chociaż staram się panować nad sobą, ale różnie to bywa :D

Dzierzba, maluutka90, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez okolice śląska :)

lutka pod jezyk, bleeee , pamietam jaka okropna

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pijcie dużo wody, wiem że chodzi się siku, ale woda wypłukuje wszystko złe co zalega w organizmie :)

agatia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg skąd dokladnie :)?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Nie wiem. MOże nie ma czym sie nie pkoic. Ja miałam wynik 4,08 Skoczyło mi z 2,32 jak zaszłam i 3 lekarzy kazało mi zbić do 2, 5 minimum. Ale ja mam chorą tarczycę. Może jak TY masz zdrową to może być taki wynik. Ale gin mi mówił, że w ciąży do 2,5 Tak samo w laboratorium jak mantrę babka mi powtarzala i jak dawała wynik 4,08 kazała od razu iść do endokrynologa, ale ona wie o mojej chorobie tarczycy.
    jedyne co mi na dzisiaj zostalo to pocieszenie mysla ze moze jak mam i mialam zdrowa tarczyce to ten wynik nie jest bardzo grozny? wiem, wiem dla kobiet w ciazy nizsza granica nie bez powodu.. :-( kurde az jestem zdziwiona ze moglby mi nie powiedziec ze mam isc do endo czy cokolwiek (!)
    A moze ktoras z Was miala podobnie z poprzednia ciaza albo jakas kolezanka siostra, ze zdrowa tarczyca a w ciazy podobny wynik?? ale mnie smuteczek zlapal na sama noc, nie zasne teraz :-(
    czym grozi taki wynik??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:57

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Megg skąd dokladnie :)?

okolice chrzanow/jaworzno

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:04

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz jutro uzupelnie liste.
    Dzis spelnialam obowiazki malzenskie i az mi sie przysnelo. Maz jeszcze ba godzinke musial skoczyc do pracy i pierwsze co zrobilam to zajrzalam tutaj i widze ze pieknie jest!:)

Co do spraw endokrynologicznych to niestety jestem bez wiedzy :(

Ale za to mam ten sam problem co violett ze spaniem na brzuchu... Uwielbiam spac na brzuchu, ale huz zaczyna mnie bolec jak nieswiadomie sie przewruce ...
    Moim sposobem na to jest mocno nabity jasiek albo poduszka walek, ktore siboe klase przy brzuchu (wyzej niz jest dzidzia) i zasypiam na tym na polbrzuchu a dla dzidzi jest przestrzen.

Mam nadzieje ze jasno to opisalam :P

Dobrej nocy Kochane :*

violett, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    jedyne co mi na dzisiaj zostalo to pocieszenie mysla ze moze jak mam i mialam zdrowa tarczyce to ten wynik nie jest bardzo grozny? wiem, wiem dla kobiet w ciazy nizsza granica nie bez powodu.. :-( kurde az jestem zdziwiona ze moglby mi nie powiedziec ze mam isc do endo czy cokolwiek (!)
    A moze ktoras z Was miala podobnie z poprzednia ciaza albo jakas kolezanka siostra, ze zdrowa tarczyca a w ciazy podobny wynik?? ale mnie smuteczek zlapal na sama noc, nie zasne teraz :-(
    czym grozi taki wynik??
    Nie stresuj sie i obyś nie wpadła na pomysł szukania odpowiedzi w necie. Twój wynik tragiczny nie jest ale idź nawet do internisty po euthyrox. Im wczesniej wyregulujesz tsh tym lepiej. Znam takie co miały tsh 12 i dały rade:)

mmargol lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym takiego rogala może i sobie sprawiła, ale jakoś nie wyobrażam sobie przetaczać się przez niego w nocy kilka razy podczas pielgrzymek do wc :D

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 07:22

violett, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja bym takiego rogala może i sobie sprawiła, ale jakoś nie wyobrażam sobie przetaczać się przez niego w nocy kilka razy podczas pielgrzymek do wc :D

To jest ten minus rogala:) co ja sie z nim nawalcze żeby mnie wypuścił:)

Strazaczka1990, żabka04 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

U mnie wszystko laduje zawsze na podlodze :P
    Chociaz rogala jeszcze nie mam, ale czaje sie na niego juz 3 tydzien... Tylko nie wiem jak bardzo nabity powinien byc... Bylam u kolezanki i jej rogal wydawal mi sie prawie pusty... Nie urzadza mnie to.... Z kolei te mocno nabite sa chyba niewygodne...

A w/w "walek"- poduszka to walek dlugosci od dloni do lokcia... Mama mi w Karpaczu kupila :)

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z <3 ? Pytanie może intymne ale od czegoś Was mam ;) u mnie libido na poziomie -1000000 ale mąż to mąż... czuję się odrzucony :(

kamciaelcia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo :) ale czekam na 2.trymestr, libido rośnie ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:04

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z <3 ? Pytanie może intymne ale od czegoś Was mam ;) u mnie libido na poziomie -1000000 ale mąż to mąż... czuję się odrzucony :(
    Mój maż się z kolei modli sie o moja migrene :P
    . W ciazy po prostu preferujemy "na lyzeczke" zeby bylo bezpiecznie. Rzadko nas ponosi...
    Ponoc w 2. Trym. Seks jest nieziemski :)

Swoja droga!!! Polecam film ba youtubie "życie przed życiem". Francuski dokument o tym jak powstaja i rosna nasze dzidzie. Osobiscie podziwiam ta babke za prace do bodajZe 6msc- specyficzna prace.

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ