X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:03

kamciaelcia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    powiedzcie mi bo juz zglupilam

o co chodzi z wydrukami z USG? mamy wstawiac tutaj czy bedziemy jednak ufac sobie i zapomnimy o trolach?
    Ja mowię, zeby ufac. Ja swoje chciałam już wstawić od dawna, ale nie wiedziałam jak.

megg lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze z tym TSH to chyba srednio u mnie bo wynik mialam 4,07 a w nawiasie norma 0,27-4,2... Jak bylam z wynikami na wizycie ostatniej to zapytal tylko czy mialam kiedys problemy z tarczyca, ale nigdy nic. Nawet nie kazal mi robic ponownie, nie odsylal do endo i powiedzial, ze jest ok. Zastanawiam sie teraz czy na pewno jest ok jak piszecie o Waszych wynikach ...

Zabka, zazdraszczam lodow. Moj w niedziele kupil i byly taaaakie pyszne! Tylko sie rozsmakowalam przez to i bym jadla :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:06

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już od rana 17 stron?? szalone :) kiedy ja to wszystko nadrobię?
    wróciłam do domku, po pracy pogaduchy z koleżankami, tak się objadłam, że aż teraz pękam

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży tsh ma być poniżej 2,0.
    mmargol wrote:
    Powiem Wam, ze z tym TSH to chyba srednio u mnie bo wynik mialam 4,07 a w nawiasie norma 0,27-0,42... Jak bylam z wynikami na wizycie ostatniej to zapytal tylko czy mialam kiedys problemy z tarczyca, ale nigdy nic. Nawet nie kazal mi robic ponownie, nie odsylal do endo i powiedzial, ze jest ok. Zastanawiam sie teraz czy na pewno jest ok jak piszecie o Waszych wynikach ...

Zabka, zazdraszam lodow. Moj w niedziele kupil i byly taaaakie pyszne! Tylko sie rozsmakowalam przez to i bym jadla :-D

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie nadrabiam wczorajsze zaległości i już widzę co się działo... wczoraj ogólnie miałam potrzebę pogadać, bo się tak fatalnie czułam, a w ogóle mi nasze forum chodzić nie chciało.
    Żabka bardzo dziękuję za radę z nabiałem to jest ostatnia rzecz jaką przeczytałam przed tym jak już nie mogłam w ogóle wejść tutaj. Od razu na noc wypiłam mleko i dzisiaj dwa razy więcej jem nabiału niż zwykle i pierwszy dzień się dobrze czuję ;-) wiadomo nie idealnie, ale mi pasuje ;-)

mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    W ciąży tsh ma być poniżej 2,0.
    jak nic na najblizszej wizycie musze go podpytac co i jak

Żabcia_, A_n_k_a_80, żabka04 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • MalaKropka Debiutantka

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggohaa wrote:
    Pytam,bo ja się jeszcze wstrzymuję...tak naprawdę wiedzą Rodzice,szef i moje 2 najbliższe koleżanki :).Ale już niedługo :p

ja jeszcze nie mowilam nikomu, czekamy do 12 tyg, moze dluzej jak sie da ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:30

mmargol lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja niecierpię tę luteinę pod język bleee

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam tsh jakoś 3,5 koło 28 stycznia i endo mi przypisał letrox 50, w piątek badałam i mam teraz 0,55 - w sumie zastanawiam czy nawet nie za bardzo mi spadł.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:31

• yourself Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Wiecie co mój endo kazał mi kontrolować tsh i ft3 a nie ft3. A Wy wszystkie mówicie o ft4... Ciekawe dlaczego.
    Mój profesor do którego chodzę mówi, że w ciąży ft3 nie jest miarodajne. No i ze lepiej mieć większe zapasy wolnej tyroksyny niż braki. Moja tarczyca jest na poziomie 0,4 i za dwa tyg mam dołączyć do obecnej dawki (112euthyroxu) połówkę 0,25. I za kolejne dwa tyg zbadać krew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:31

Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Lusiu zawsze możesz brać pół tabletki akurat Letroxu nie ma w dawce 25 mg tylko Euthyrox jest w takim dawkowaniu ale to już lekarz zadecyduje. 0,55 to nie jest zły wynik spokojnie ;)

;-) jestem znacznie spokojniejsza niż jak miałam wysokie tsh ;-) może sama zacznę brać połówkę, a może zadzwonię do endo i zapytam :-) wtedy będę pewniejsza

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Mama Dha, moja gin poleciła i placilam ostatnio ok 70 zł :/ starszą na miesiąc. Ale przypomnialam sobie o tej aptece Gemini i właśnie sprawdziła, że tam jest za 35 zł, więc mocno przeplacilam.
    Oprócz tego biorę coś na pęcherz, bo w posiewie miałam trochę bakterii, mam to już brać cały czas, chyba zapobiegawczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które miały już USG brzuszne - głupie pytanie hihi. Ale dziecko na tym etapie jest niziutko, tzn. Jeszcze pod biodrami i linia paska, tak?
    Bo właśnie tam mi się wydaje, że lekko się zaokraglilo, a martwie się czasem, bo lubię spać na brzuchu i w nocy się przewracam na brzuch i boje się czy nie przygniatam maluszka.
    Też ostatnio wyglupialam się z mężem i jakoś tak mnie przygniotl, a ją na tym brzuchu i się zestresowalam, ehh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    jak ja niecierpię tę luteinę pod język bleee
    Dzięki za przypomnienie! Zapomniałam wziąć :)

Melduję się w nowym wątku :)

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:31

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, ja biorę Furoxin Plus x1. To mi przepisał ginekolog, jest bez recepty. U mnie były bakterie w posiewie, ale nie na tyle dużo, żeby brać antybiotyk, kazała mi pić dużo wody przy tym. Jutro właśnie muszę zrobić kontrolny posiew, bo biorę już to 2 tygodnie, to dam znać, czy przeszło :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:23

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ