X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:03

kamciaelcia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    powiedzcie mi bo juz zglupilam

o co chodzi z wydrukami z USG? mamy wstawiac tutaj czy bedziemy jednak ufac sobie i zapomnimy o trolach?
    Ja mowię, zeby ufac. Ja swoje chciałam już wstawić od dawna, ale nie wiedziałam jak.

megg lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze z tym TSH to chyba srednio u mnie bo wynik mialam 4,07 a w nawiasie norma 0,27-4,2... Jak bylam z wynikami na wizycie ostatniej to zapytal tylko czy mialam kiedys problemy z tarczyca, ale nigdy nic. Nawet nie kazal mi robic ponownie, nie odsylal do endo i powiedzial, ze jest ok. Zastanawiam sie teraz czy na pewno jest ok jak piszecie o Waszych wynikach ...

Zabka, zazdraszczam lodow. Moj w niedziele kupil i byly taaaakie pyszne! Tylko sie rozsmakowalam przez to i bym jadla :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:06

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już od rana 17 stron?? szalone :) kiedy ja to wszystko nadrobię?
    wróciłam do domku, po pracy pogaduchy z koleżankami, tak się objadłam, że aż teraz pękam

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży tsh ma być poniżej 2,0.
    mmargol wrote:
    Powiem Wam, ze z tym TSH to chyba srednio u mnie bo wynik mialam 4,07 a w nawiasie norma 0,27-0,42... Jak bylam z wynikami na wizycie ostatniej to zapytal tylko czy mialam kiedys problemy z tarczyca, ale nigdy nic. Nawet nie kazal mi robic ponownie, nie odsylal do endo i powiedzial, ze jest ok. Zastanawiam sie teraz czy na pewno jest ok jak piszecie o Waszych wynikach ...

Zabka, zazdraszam lodow. Moj w niedziele kupil i byly taaaakie pyszne! Tylko sie rozsmakowalam przez to i bym jadla :-D

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie nadrabiam wczorajsze zaległości i już widzę co się działo... wczoraj ogólnie miałam potrzebę pogadać, bo się tak fatalnie czułam, a w ogóle mi nasze forum chodzić nie chciało.
    Żabka bardzo dziękuję za radę z nabiałem to jest ostatnia rzecz jaką przeczytałam przed tym jak już nie mogłam w ogóle wejść tutaj. Od razu na noc wypiłam mleko i dzisiaj dwa razy więcej jem nabiału niż zwykle i pierwszy dzień się dobrze czuję ;-) wiadomo nie idealnie, ale mi pasuje ;-)

mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    W ciąży tsh ma być poniżej 2,0.
    jak nic na najblizszej wizycie musze go podpytac co i jak

Żabcia_, A_n_k_a_80, żabka04 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • MalaKropka Debiutantka

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggohaa wrote:
    Pytam,bo ja się jeszcze wstrzymuję...tak naprawdę wiedzą Rodzice,szef i moje 2 najbliższe koleżanki :).Ale już niedługo :p

ja jeszcze nie mowilam nikomu, czekamy do 12 tyg, moze dluzej jak sie da ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:30

mmargol lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja niecierpię tę luteinę pod język bleee

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam tsh jakoś 3,5 koło 28 stycznia i endo mi przypisał letrox 50, w piątek badałam i mam teraz 0,55 - w sumie zastanawiam czy nawet nie za bardzo mi spadł.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:31

• yourself Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Wiecie co mój endo kazał mi kontrolować tsh i ft3 a nie ft3. A Wy wszystkie mówicie o ft4... Ciekawe dlaczego.
    Mój profesor do którego chodzę mówi, że w ciąży ft3 nie jest miarodajne. No i ze lepiej mieć większe zapasy wolnej tyroksyny niż braki. Moja tarczyca jest na poziomie 0,4 i za dwa tyg mam dołączyć do obecnej dawki (112euthyroxu) połówkę 0,25. I za kolejne dwa tyg zbadać krew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:31

Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Lusiu zawsze możesz brać pół tabletki akurat Letroxu nie ma w dawce 25 mg tylko Euthyrox jest w takim dawkowaniu ale to już lekarz zadecyduje. 0,55 to nie jest zły wynik spokojnie ;)

;-) jestem znacznie spokojniejsza niż jak miałam wysokie tsh ;-) może sama zacznę brać połówkę, a może zadzwonię do endo i zapytam :-) wtedy będę pewniejsza

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Mama Dha, moja gin poleciła i placilam ostatnio ok 70 zł :/ starszą na miesiąc. Ale przypomnialam sobie o tej aptece Gemini i właśnie sprawdziła, że tam jest za 35 zł, więc mocno przeplacilam.
    Oprócz tego biorę coś na pęcherz, bo w posiewie miałam trochę bakterii, mam to już brać cały czas, chyba zapobiegawczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które miały już USG brzuszne - głupie pytanie hihi. Ale dziecko na tym etapie jest niziutko, tzn. Jeszcze pod biodrami i linia paska, tak?
    Bo właśnie tam mi się wydaje, że lekko się zaokraglilo, a martwie się czasem, bo lubię spać na brzuchu i w nocy się przewracam na brzuch i boje się czy nie przygniatam maluszka.
    Też ostatnio wyglupialam się z mężem i jakoś tak mnie przygniotl, a ją na tym brzuchu i się zestresowalam, ehh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    jak ja niecierpię tę luteinę pod język bleee
    Dzięki za przypomnienie! Zapomniałam wziąć :)

Melduję się w nowym wątku :)

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:31

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, ja biorę Furoxin Plus x1. To mi przepisał ginekolog, jest bez recepty. U mnie były bakterie w posiewie, ale nie na tyle dużo, żeby brać antybiotyk, kazała mi pić dużo wody przy tym. Jutro właśnie muszę zrobić kontrolny posiew, bo biorę już to 2 tygodnie, to dam znać, czy przeszło :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:23

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ