WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdziulla wrote:Żabcia no to dobrze jeśli tak.
A propos krwiaków to mam pytanie do zorientowanych. Czy jeśli jest mały 6mm i nie ma plamień to konieczne jest l4 i leżenie?
bo ja u swojego gin nie byłam z tym, a ten który robił usg powiedział tylko żeby się oszczędzać. Normalnie chodzę do pracy, ale mama mnie nęka żeby zadzwonić do gin, ja nie chcę wyjść na wariatkę, bo czuję się, aż za dobrze:)Magdziulla, żabka04 lubią tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Moge spytać, bierzesz ten femibion od1do11tyg ciąży? Ja biore ten sam i mi lekarz kazał brac dodoatkowo folik.mmargol wrote:Żabka, ciesze ie, ze dzidziul rosnie, tak jak mowia dziewczyny krwiaczek na pewno sie wchlonie
Mi brzuszek widac jak stoje w bieliznie przed lustrem, a jak dotykam to juz w ogole czuje gdzie maluch siedzi spodni jeszcze ni ekupilam ciazowych ale sie rozgladam bo te sa na granicy - grunt to wygoda i swoboda, w domku dresy
Ja łykam tylko femibion, wiec dodatkowo witaminek nie łykam
-
Biore falvit mama, eybrany ze wzgledu na największą ilosc wapnia z tabletek ktorych sklady przegladalismy z farmaceuta w pierwszej ciazy, oraz nie jest przeladowane witamina a
Dodatkowo folik i przez 3 tyg luteine ze wzgledu na krwiakaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:58
-
Dzierzba wrote:U mnie wiedzą tylko rodzice i przyszli teściowie i synek, który po feriach wyklepie pewnie w szkole dzieciakom. Reszcie rodziny chcemy powiedzieć przy okazji śniadania wielkanocnego, a znajomym nie ogłaszam, bo nie mam zaufania po sporej dozie przykrości i zawiści jaką otrzymałam w momencie gdy tylko zaczęło mi się lepiej wieść.
Co do witamin to biorę vita miner prenatal i dodatkowo kwas foliowy, duphaston. Mam zbilansowaną dietę ze względu na sport, więc nawyki zdrowego jedzenia we mnie siedzą, wyniki w normie. Tak szczerze nie wierzę w magię witaminek w pigułkach bo to chemia. Biorę tylko dla spokoju sumienia.Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
A_n_k_a_80 wrote:Moge spytać, bierzesz ten femibion od1do11tyg ciąży? Ja biore ten sam i mi lekarz kazał brac dodoatkowo folik.
z tego co wiem to femibion ma wystarczajaca ilosc kwasu foliowego. Lekarz pytal wczesniej czy bralam kwas foliowy zanim zaszlam w ciaze, a ze bralam to moze dlatego nie kazal nic dodatkowo? Sama juz nie wiem, co lekarz to pewnie tez moze miec troszke inne zalecenia. Mam nadzieje ze to co biore wystarczy, wyniki badan tez byly ok. A z drugiej strony wieksza dawka kw. foliowego tez nie zaszkodzi bo jest usuwany z moczem, chyba? -
nick nieaktualny
-
mmargol wrote:A DHA jet w femibionie 2, bo w 1 nie bylo moze zgodnie z zapotrzebowaniem w zaleznosci co sie kiedy wyksztalca i doksztalca? tak mi do glowy przyszlo
mychakruszyna, Bratek lubią tę wiadomość
-
Pewnie dostaniesz globulki i bedzie ok. Nie zamartwiaj sie
Dha cos kojarze wazne jest od 20 tc. Musze spr bo nie pamietam ale bralam dodatkowo pregne dha w pierwszej ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:18
-
Skoro wynki są u Ciebie ok to będzie ok, sama nie wiem dlaczego mi kazał brać dodatkowo folik, wole brać niż żałować, ale mną się nie sugeruj.mmargol wrote:powinnam brac do 12tyg ale ze zabraklo mi kilka sztuk tabletek to lekarz powiedzial ze moge wczesniej zaczac 2.
z tego co wiem to femibion ma wystarczajaca ilosc kwasu foliowego. Lekarz pytal wczesniej czy bralam kwas foliowy zanim zaszlam w ciaze, a ze bralam to moze dlatego nie kazal nic dodatkowo? Sama juz nie wiem, co lekarz to pewnie tez moze miec troszke inne zalecenia. Mam nadzieje ze to co biore wystarczy, wyniki badan tez byly ok. A z drugiej strony wieksza dawka kw. foliowego tez nie zaszkodzi bo jest usuwany z moczem, chyba?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:16
-
Behemottka wrote:Hmmm, nie znam fembionu, wiec nie wiem. DHA sprzyja rozwojowi ukladu nerwowego, wiec zakladam, ze jest potrzebne juz na poczatku ciazy, ale potem moze zwiekszaja dawke?
Behemottka lubi tę wiadomość
-
Ja biorę duphaston 1xdziennie i pregna plus ( zalecił mi je mój gin, ze względu na wit. D i żelazo, przy okazji ma kw. foliowy jod i nie wiele ale tych kwasów dha )
Co do dzielenia się radosną nowiną - wiedzą rodzice, rodzeństwo, moje bliskie koleżanki no i u mnie w pracy ze względu na zwolnienie. Reszcie narazie nie mam potrzeby żeby się dzielić bo po pierwsze jeszcze może być różnie, a po drugie jakoś tak nie czuje potrzeby żeby całemu światu o tym trąbić. Kto ma wiedzieć ten wieBehemottka lubi tę wiadomość