X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam gin pozwoliła <3 ale nadal okrutnie się boję, a poza tym nawet nie mam ochoty :(
    ok, ja zmykam spać, spokojnej nocy i kolorowych! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wierzyc im....
    Naprawde wydaje mi sie ze Blair byla podstawiona wlasnie przez nich...
    Z reszta... Staram sie juz o niej zapomniec...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 23:00

• miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 22 września, prenatalne zaś 16 marca.

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila nieuwagi i mamy nowy wątek. Melduję się :-) TP 27 września, wizyta 4 marca.

Behemottka, mmargol, Dorinka lubią tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na l4 - macie siły na jakies kreatywne spędzanie czasu?
    Ja w ogole wiec albo Was czytam albo oglądam seriale albo wezmę sie
    za książkę, ale troche mnie wyrzuty sumienia łapią

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka mam identycznie :D
    Trochę mi wstyd, codziennie obiecuje sobie, że wezme się za jakieś porządki, cos sobie wymysle, a kończy się jak zwykle.
    Ale jestem ciągle dość zmęczona, tak jakby mnie rozkładają jakas grypa, więc wypoczynek wskazany ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:37

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z <3 ? Pytanie może intymne ale od czegoś Was mam ;) u mnie libido na poziomie -1000000 ale mąż to mąż... czuję się odrzucony :(
    Mam to samo;( i tak samo czuje się partner

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:04

mmargol lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, no ja się mega długo nie wyleguję w kąpieli, bo od czasu remontu mam... brodzik :P Tyle, że głęboki, to się mogę ciutkę pomoczyć. Ale nóg nie wyciągnę ;) I pewnie z brzuchem już się nie będę mieścić :P
    Ale i tak lubię sobie nalać pachnącego płynu etc. :-D

Brzuszek? Pomijając ten pokarmowy ;) to od kilku dni jest nieco inny, tzn.ciut bardziej... jakby to ująć... gąbczasty? :P ;) To nie jest coś do podziwiania w lustrze - raczej czuć "pod ręką" ;)
    Btw - na poprzednim wątku wrzucałam ilustrację, na której było pokazane, na jakiej wysokości na naszym obecnym etapie znajdują się nasze bąble :)
    O, proszę :)
    month3.jpg

Ale co tam brzuch - biust rośnie!!!! M.zachwycony!!!! ;)))) (bo normalnie jestem koszmarnie płaska :P ).

Ksosia - śmiechy śmiechami.... ale mojemu M. kumpel (który "rodzi" już niedługo ;) ) obiecał ostatnio podesłać namiary na jakąś tajną grupę na fb dla przyszłych tatusiów :P :P :P

Behemottka - jesteś Basią???? <3 :)

Żabcia, jeśli nie możesz żelaza, to jakby co - Mama DHA (+ Mama DHA Premium) go ni.e zawiera - a ma ładny skład (kwas foliowy, jod, DHA, vit.D3 oraz Magnez)

Co do witamin - chyba nie odczuję przeskoku, bo podpasował mi Omegamed Optima Forte - i nie ma tam podziałów takich, jak w Femibionie.
    Ale z innych powodów poczułam, że już temat nabiera kształtów.... Może zabrzmi to dziwnie, ale uśmiechnęliśmy się z Małżem szeroko na rozpoczęcie 10.tygodnia. Dlaczego? No bo już dwucyfrowy!!!! :P A to, nie ma to tamto, brzmi poważnie B-) No i płód, nie zarodek ;)

A jeśli chodzi o dzielenie się informacją - bardziej swobodnie zaczniemy się przyznawać w II trymestrze, gdy minie "najgorszy" I trymestr - najgorszy w sensie największego ryzyka utraty ciąży. Na razie głównie bliska rodzina, najbliiiiiiiższe mi duszyczki oraz praca - bo tutaj musiałam powiedzieć jak najszybciej, dla bezpieczeństwa dzieciaczka.

Btw-trzeba było dziś widzieć minę pani na poczcie.... Ło matulu, jaka pomroczność jasna mnie dopadła... W końcu nie wytrzymałam, strzeliłam rozbrajającą minę i powiedziałam: "Przepraszam, takie uroki stanu odmiennego ;) ". Coś mi pokazywała, ja nic nie widziałam, łaziłam tam kilka razy i gapiłam się, jak na ścianę w muzeum.... Zamiast dowodu dałam jej kartę bankomatową... Załamka.... ;)))))))))))

Strazaczka1990, Żabcia_, Behemottka, Broszka, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ja mowię, zeby ufac. Ja swoje chciałam już wstawić od dawna, ale nie wiedziałam jak.
    Kochana ja jutro Ci napisze jak ją wstawiamy.Znalazłam na googlach

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzuszka ...powoli coś widać:)

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Violett a co bierzesz na pęcherz? Bo ja też mam bakterie, co prawda jutro idę do ginki, ale moze coś zacznę wcześniej
    Ja Biorę urosept 3x1 tabletce

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Behemottka - jesteś Basią???? <3 :)
    Tak, jestem Basią i nigdy sie z tym nie kryłam ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Kochana ja jutro Ci napisze jak ją wstawiamy.Znalazłam na googlach
    Dziekuję :) Ale ja juz sie nauczyłam i juz wstawiłam.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:31

Behemottka, maluutka90, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Pauka mam identycznie :D
    Trochę mi wstyd, codziennie obiecuje sobie, że wezme się za jakieś porządki, cos sobie wymysle, a kończy się jak zwykle.
    Ale jestem ciągle dość zmęczona, tak jakby mnie rozkładają jakas grypa, więc wypoczynek wskazany ;)

Uff, juz myslalam, ze tylko ja sie lenię :)
    Rzeczywiście korzystajmy i wypoczywajmy bo już niedługo pojawią się nasze maleńkie wyzwania i będzie po lenistwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 23:06

violett, maluutka90, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gonicie z postami.. Ja biorę witaminer do 12 tc asmag+b6 luteine kwas foliowy i vitrum d3 brałam acard ale gin po wynikach krzepnięcia kazał odstawić.. A jak to wyszło z Blair ? Ja jestem na grupie na fb gdzie się znamy a tu w życiu bym się nie spodziewała ze ktoś moze tak grać..chodz jakos cos mnie tknęło..aj ..wizyte mam 26.02.oby było wszystko ok...

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do robienia w domu czegos mam lenia jak nie ja! I caly czas bym jadła słodkie chodz nie powinnam..a wcześniej tylko jadłam kwaśne..

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Co do robienia w domu czegos mam lenia jak nie ja! I caly czas bym jadła słodkie chodz nie powinnam..a wcześniej tylko jadłam kwaśne..

Hehe, Tiktik, ja mam podobnie, do tej pory tylko kwaśne, ale widzę, że troszkę mi się zmieniają smaki, a tak się cieszyłam, że nie ciągnie mnie do słodyczy...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ