X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam gin pozwoliła <3 ale nadal okrutnie się boję, a poza tym nawet nie mam ochoty :(
    ok, ja zmykam spać, spokojnej nocy i kolorowych! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wierzyc im....
    Naprawde wydaje mi sie ze Blair byla podstawiona wlasnie przez nich...
    Z reszta... Staram sie juz o niej zapomniec...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 23:00

• miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 22 września, prenatalne zaś 16 marca.

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila nieuwagi i mamy nowy wątek. Melduję się :-) TP 27 września, wizyta 4 marca.

Behemottka, mmargol, Dorinka lubią tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na l4 - macie siły na jakies kreatywne spędzanie czasu?
    Ja w ogole wiec albo Was czytam albo oglądam seriale albo wezmę sie
    za książkę, ale troche mnie wyrzuty sumienia łapią

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka mam identycznie :D
    Trochę mi wstyd, codziennie obiecuje sobie, że wezme się za jakieś porządki, cos sobie wymysle, a kończy się jak zwykle.
    Ale jestem ciągle dość zmęczona, tak jakby mnie rozkładają jakas grypa, więc wypoczynek wskazany ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:37

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny a jak u Was z <3 ? Pytanie może intymne ale od czegoś Was mam ;) u mnie libido na poziomie -1000000 ale mąż to mąż... czuję się odrzucony :(
    Mam to samo;( i tak samo czuje się partner

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:04

mmargol lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, no ja się mega długo nie wyleguję w kąpieli, bo od czasu remontu mam... brodzik :P Tyle, że głęboki, to się mogę ciutkę pomoczyć. Ale nóg nie wyciągnę ;) I pewnie z brzuchem już się nie będę mieścić :P
    Ale i tak lubię sobie nalać pachnącego płynu etc. :-D

Brzuszek? Pomijając ten pokarmowy ;) to od kilku dni jest nieco inny, tzn.ciut bardziej... jakby to ująć... gąbczasty? :P ;) To nie jest coś do podziwiania w lustrze - raczej czuć "pod ręką" ;)
    Btw - na poprzednim wątku wrzucałam ilustrację, na której było pokazane, na jakiej wysokości na naszym obecnym etapie znajdują się nasze bąble :)
    O, proszę :)
    month3.jpg

Ale co tam brzuch - biust rośnie!!!! M.zachwycony!!!! ;)))) (bo normalnie jestem koszmarnie płaska :P ).

Ksosia - śmiechy śmiechami.... ale mojemu M. kumpel (który "rodzi" już niedługo ;) ) obiecał ostatnio podesłać namiary na jakąś tajną grupę na fb dla przyszłych tatusiów :P :P :P

Behemottka - jesteś Basią???? <3 :)

Żabcia, jeśli nie możesz żelaza, to jakby co - Mama DHA (+ Mama DHA Premium) go ni.e zawiera - a ma ładny skład (kwas foliowy, jod, DHA, vit.D3 oraz Magnez)

Co do witamin - chyba nie odczuję przeskoku, bo podpasował mi Omegamed Optima Forte - i nie ma tam podziałów takich, jak w Femibionie.
    Ale z innych powodów poczułam, że już temat nabiera kształtów.... Może zabrzmi to dziwnie, ale uśmiechnęliśmy się z Małżem szeroko na rozpoczęcie 10.tygodnia. Dlaczego? No bo już dwucyfrowy!!!! :P A to, nie ma to tamto, brzmi poważnie B-) No i płód, nie zarodek ;)

A jeśli chodzi o dzielenie się informacją - bardziej swobodnie zaczniemy się przyznawać w II trymestrze, gdy minie "najgorszy" I trymestr - najgorszy w sensie największego ryzyka utraty ciąży. Na razie głównie bliska rodzina, najbliiiiiiiższe mi duszyczki oraz praca - bo tutaj musiałam powiedzieć jak najszybciej, dla bezpieczeństwa dzieciaczka.

Btw-trzeba było dziś widzieć minę pani na poczcie.... Ło matulu, jaka pomroczność jasna mnie dopadła... W końcu nie wytrzymałam, strzeliłam rozbrajającą minę i powiedziałam: "Przepraszam, takie uroki stanu odmiennego ;) ". Coś mi pokazywała, ja nic nie widziałam, łaziłam tam kilka razy i gapiłam się, jak na ścianę w muzeum.... Zamiast dowodu dałam jej kartę bankomatową... Załamka.... ;)))))))))))

Strazaczka1990, Żabcia_, Behemottka, Broszka, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ja mowię, zeby ufac. Ja swoje chciałam już wstawić od dawna, ale nie wiedziałam jak.
    Kochana ja jutro Ci napisze jak ją wstawiamy.Znalazłam na googlach

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzuszka ...powoli coś widać:)

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Violett a co bierzesz na pęcherz? Bo ja też mam bakterie, co prawda jutro idę do ginki, ale moze coś zacznę wcześniej
    Ja Biorę urosept 3x1 tabletce

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Behemottka - jesteś Basią???? <3 :)
    Tak, jestem Basią i nigdy sie z tym nie kryłam ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Kochana ja jutro Ci napisze jak ją wstawiamy.Znalazłam na googlach
    Dziekuję :) Ale ja juz sie nauczyłam i juz wstawiłam.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:31

Behemottka, maluutka90, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Pauka mam identycznie :D
    Trochę mi wstyd, codziennie obiecuje sobie, że wezme się za jakieś porządki, cos sobie wymysle, a kończy się jak zwykle.
    Ale jestem ciągle dość zmęczona, tak jakby mnie rozkładają jakas grypa, więc wypoczynek wskazany ;)

Uff, juz myslalam, ze tylko ja sie lenię :)
    Rzeczywiście korzystajmy i wypoczywajmy bo już niedługo pojawią się nasze maleńkie wyzwania i będzie po lenistwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 23:06

violett, maluutka90, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gonicie z postami.. Ja biorę witaminer do 12 tc asmag+b6 luteine kwas foliowy i vitrum d3 brałam acard ale gin po wynikach krzepnięcia kazał odstawić.. A jak to wyszło z Blair ? Ja jestem na grupie na fb gdzie się znamy a tu w życiu bym się nie spodziewała ze ktoś moze tak grać..chodz jakos cos mnie tknęło..aj ..wizyte mam 26.02.oby było wszystko ok...

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do robienia w domu czegos mam lenia jak nie ja! I caly czas bym jadła słodkie chodz nie powinnam..a wcześniej tylko jadłam kwaśne..

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Co do robienia w domu czegos mam lenia jak nie ja! I caly czas bym jadła słodkie chodz nie powinnam..a wcześniej tylko jadłam kwaśne..

Hehe, Tiktik, ja mam podobnie, do tej pory tylko kwaśne, ale widzę, że troszkę mi się zmieniają smaki, a tak się cieszyłam, że nie ciągnie mnie do słodyczy...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ