X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Hehe, Tiktik, ja mam podobnie, do tej pory tylko kwaśne, ale widzę, że troszkę mi się zmieniają smaki, a tak się cieszyłam, że nie ciągnie mnie do słodyczy...

Ja tez bo mam cukier na czczo 130 mg% wiec początki cukrzycy ale jak tylko bym jadła słodkie oszukuje owocami itp ale to i tak..a wcześniej koleżanki mi zazdrościły ze ja ciasto czy coś raz na tydzień..

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj od 17:00 nudnosci... Korelacja z niewyspaniem jest 100%. Jak sie nie wyspie to jestem chora. Wyspie sie i jest cacy. Jutro rano do roboty, wiec tez sie nie wyspie... Dopiero w piatek bedzie spokoj.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - dwadzieścia stron w jeden dzien to piękny wynik. Lada moment nadrobimy stary wątek :)

Żabka04- dzisiaj ledwo wypiłam mój sok z buraka ale jestem twarda, wiec dałam radę. Burak był żółty nie czerwony, wiec może w tym problem. Chyba nie będę więcej eksperymentować z kolorami. Burak musi byc buraczany!

Anka80 - u Was jak u moich teściów, dzieciątko przyjdzie na świat 9 miesięcy po ślubie :). Mój małż jest do dzisiaj dumny ze swoich rodziców ;)

Ja czuje sie do kitu wiec idę spać wcześnie. U mnie 20:50.

Życzę powodzenia wizytującym, braku nudności i pięknego dnia. Dobranoc :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w nowym tygodniu, jak ten czas szybko ucieka... :)

Broszka, Anulka01, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:42

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, może minie wraz z 1 trymestrem? wiecznie źle się czuć nie będziesz :)
    mnie już powoli przestaje ta afera poruszać, choć naprawdę dziwna sprawa, ale na każdym forum znajdzie się jakiś troll, co cudze życie kradnie, bo w realu jest małolatą lub starą babą z stadem kotów. Blair nawet te koty pewnie komuś ukradła... :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Spalam jak zabita.
    Gardło mnie boli od tych wczorajszych lodów:-(

Behemottka tak burak ma być czerwony buraczany:-)

Mi się śniły dzisiaj dwa pająki takie co w łazienkach, pokojach biegają:-(
    Ja jadę do endo a potem do koleżanki na ploty na chwilę bo o 13 mąż wraca z pracy więc wracam:-)
    Miłego dnia:-)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się na szczęście żadne koszmary nie śniły, a poszłam spać nieprzyzwoicie przejedzona :P

• Broszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Li

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:42

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka ja nie miałabym nic przeciwko l4 ciągle mi się wydaje, że za mało o siebie dbam przez pracę. W pracy mam problemy z jedzeniem, zawsze byłam wybredna, a teraz już naprawdę, jak mi nie podpisuje to muszę czekać cały dzień, aż zjem, nie ma opcji na drzemkę, sypiam mniej niż wcześniej, bo wstaje siku i się rozbudzam, no i oczywiście stały stres o Bąbla.
    Co prawda trochę mnie martwi co będę robiła na wolnym, że się zanudzę, ale to nieważne. Na razie mój gin nawet nic nie wspomniał o zwolnieniu, chociaż może jak się dowie o krwiaku to pomyśli, ale to dopiero za 2 tyg.

• Cordy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem. Jestem na wpół przytomna, całą prawie noc (od 2:00 do 5:00) miałam silne bóle w podbrzuszu (takie kłucjąco rwące na przemian z takimi jak przy zapaleniu pęcherza). Brak plamienia powstrzymał mnie przed nocną podróżą do szpitala, ale już napisałam do mojej lekarki i czekam na odp. Wzięłam nospę, dodatkowy duphaston i minęło... na godzinę, a czuję, że zaraz będzie powtórka z rozrywki... ehh mam nadzieję, że wszystko jest ok, choć nie za bardzo wiem z czym łączyć ten ból. Od jelit raczej nie, żołądek też ok. Od poniedziałkowej wizyty biorę globulki dopochwowe Macmiror (przepisała mi, bo były znowu jakieś drożdże), może to uczulenie? Czekam do 9:30 i jadę do niej do szpitala.

A takie historie tylko mnie utwierdzają w tym, że chyba powinnam zbastować z pracą i więcej odpoczywać.

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, moja mama też do samego końca dzielnie pracowała, a tuż przed porodem nawet wszystkie okna na drabinie myła :O
    Cordy, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze... :)

ja się cieszę, że udało mi się pójść na rękę w pracy i pracuję teraz po 4 godz. przed komputerem i pilnują, żeby mnie nie widzieli w biurze na oczy, hehe... jeszcze wszystkie kierowniczki miłe, dyrektorka jak tylko mnie widzi pyta się o samopoczucie, jest wręcz cukierkowo, nie będę narzekać :D

a na naszym korporacyjnym kompleksie budują teraz plac zabaw, śmiejemy się, że będziemy tam chodzić na przerwie, komu to przyszło do głowy - nie wiem, dookoła same biura, żadnych mieszkań, nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 07:55

Broszka lubi tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny korzystajcie z lenistwa
    Zazdroszcze wam :) ja mimo zmeczenia jakie mnie ogarnia w tej ciazy musze biegac za moim urwisem

Co do serduszkowania u nas slabo z tym. Niestety nie pociesze ostatnio w 2 trym nie bylo lepiej... ale moze u was bedzie lepiej :)

Milego dnia

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też urodziła 4 dzieci też pracowała do końca, ale od razu mi powiedziała, że teraz wie, że to jest nic nie warte poświęcenie, że i tak nikt mi za to nie podziękuje i jeśli mogę to powinnam pójść na zwolnienie.
    Od soboty się waham czy zadzwonić do mojego gin i powiedzieć o tym krwiaku czy nie panikować i poczekać do wizyty 2 tyg. Nigdy do niego nie dzwoniłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    A jak wyszły Ci leukocyty? Ja miałam wcześniej przed ciążą b6 na niski e leukocyty. Ale b6 też działa na mdłości.
    tak przypuszczam, że dlatego nie mam mdłości , bo mam mega zapas w organizmie:)

Leukocyty mam w normie. Może na te mdłości dostałam, bo mam jeszcze jedne ale brać w ostateczności kiedy będzie naprawdę źle.
    Dziękuję za odpowiedzi <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Cześć i czołem. Jestem na wpół przytomna, całą prawie noc (od 2:00 do 5:00) miałam silne bóle w podbrzuszu (takie kłucjąco rwące na przemian z takimi jak przy zapaleniu pęcherza). Brak plamienia powstrzymał mnie przed nocną podróżą do szpitala, ale już napisałam do mojej lekarki i czekam na odp. Wzięłam nospę, dodatkowy duphaston i minęło... na godzinę, a czuję, że zaraz będzie powtórka z rozrywki... ehh mam nadzieję, że wszystko jest ok, choć nie za bardzo wiem z czym łączyć ten ból. Od jelit raczej nie, żołądek też ok. Od poniedziałkowej wizyty biorę globulki dopochwowe Macmiror (przepisała mi, bo były znowu jakieś drożdże), może to uczulenie? Czekam do 9:30 i jadę do niej do szpitala.

A takie historie tylko mnie utwierdzają w tym, że chyba powinnam zbastować z pracą i więcej odpoczywać.

Coraz chce cie uspokoić jak i inne dziewczyny.
    Ja wczoraj miała takie bóle aż w pecherza je czułam miałam wrażenie że zaraz że mnie wszystko wyleci.
    Okazało się po wizycie u gina że to normalne. U mnie przy takich bólach nospa pomaga ba godzinę:-(
    Jesteśmy zmuszone się położyć do łóżka i cierpieć bo nic w stanie nie host nam pomóc.fajnie jak którejś uda się usunąć i przespać ten ból:-(
    Z nospa nie przesadzajcie.

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest teraz najwazniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 23:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poszlam spac przejedzona (zapobiegawczo, zeby nie budzic sie w srodku nocy z glodu) i teraz dopadly mnie okropne mdlosci:( pije imbir z cytryna i staram sie nie ruszac, bo cos czuje, ze moze sie to skonczyc w toalecie ehh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy, jak masz mozliwosc, a bol nie przechodzi to lepiej isc do lekarza, dla Twojego spokoju. Mnie czasem pobolewa mocniej brzuch i tez mam problem z odroznieniem czy to aby nie przez jelita...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz co Żabcia ja wczoraj miałam taki ból. Jakby mnie ktoś tam wyrywał. Ja leków nie uznaje żadnych, może mnie słabo boli, może co dziwne mam wyższy próg niż myślałam. Ale póki co wolę pocierpieć niż brać coś.
    U mnie musi grzmotnąć żebym uznała coś za objaw, ale tak od 3 dni mogę odhaczyć mdłości były bez cienia wątpliwości:) i tak głupia się z tego cieszę;)

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ