WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymam dziwne wrażenie, że o czymś z wyprawki zapomniałam
ciągle zastanawiam się nad tym ochraniaczem na materac do łóżeczka dla małego, bo wybór jak i skład, przedział cenowy bywa różny... tak samo zastanawiam się czy na nasze łóżko od razu kupować, czy jakby mały z nami spał lub na sytuację, której się obawiam czyli odejście wód
ale chyba tylko kosmetyki, artykuły higieniczne, chemia i koszule + staniki-karmiczki
i właśnie... mam wrażenie że o czymś istotnym zapominam! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:mam dziwne wrażenie, że o czymś z wyprawki zapomniałam
ciągle zastanawiam się nad tym ochraniaczem na materac do łóżeczka dla małego, bo wybór jak i skład, przedział cenowy bywa różny... tak samo zastanawiam się czy na nasze łóżko od razu kupować, czy jakby mały z nami spał lub na sytuację, której się obawiam czyli odejście wód
ale chyba tylko kosmetyki, artykuły higieniczne, chemia i koszule + staniki-karmiczki
i właśnie... mam wrażenie że o czymś istotnym zapominam!Na szczęście sklepy są długo otwarte i nie trzeba stać w kolejkach jak kiedyś
No i zawsze coś na półkach jest
-
nick nieaktualnyDokładnie jak Angela mówi, teraz to żaden problem. Ja mam kilka rzeczy na liście, które kupię jak będą potrzebne po porodzie. Wybrałam sobie teraz, bo potem nie będzie czasu na szukanie, ale zawsze można sprzedawcy wypytać. Do męża na maila wysłałam wybrany laktator, żeby mnie potem nie pytał
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie - czy któraś z Was miała sprawdzane spojenie łonowe na usg. Usg mi robi inny dr niż prowadzący i z tego co wiem na usg można zobaczyć ile cm się rozeszło. Wiecie jak to wygląda, normalnie głowicą to sprawdza? Nie będzie dziwne jak o to poproszę?
Żabcia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja laktator kupię po porodzie, bo nie wiem czy się przyda, ale jeśli będzie trzeba kupić na szybko, trzeba się liczyć z wyższą ceną, butelkę mam 60 ml i nie wiem czy na chwilę obecną kupować dodatkową większą? Dobrze, że kilka rzeczy dostaniemy, np wanienkę ze stelażem - to już prawie 100 zł z przesyłką zaoszczędzone, dla nas - gdy kompletujemy wszystko od zera to dużo.
-
lrf
ja z Emilka mialam 2 malutkie butelki ale różnych firm (lovi i avent)
wolała lovi
i wtedy wiecej w nie inwestowalam
nie wyparzałam każdorazowo, więc jedna na sam poczatek mi wystarczała
jak mialam pewność co do firmy, kupiłam kolejne
przy wyparzaniu te butelki i smoczki juz tak pieknie nie wygladaja -
nick nieaktualnyLRF my też wszystko od zera, wszyściutko i dlatego ja bardzo ostrożnie podchodzę do zakupów, na szukaniu spędzałam całe dni, ale wyszło nieźle. Wczoraj się podliczyłam i jestem zadowolna.
Mi naprawdę wiele mamusiek mówiło, żeby nie kupować dużo butelek, później dokupisz jak będzie trzeba. Ja kupuję habermana i małą dostałam w szkole rodzenia. -
nick nieaktualnyLRF ja mam jedną butelkę
I nie planuje kupować więcej, nastawiam się na kp.
Jedna wystarczy jeżeli mąż by miał nakarmić jakbym musiała gdzieś wyjść.
Jeżeli się nie uda mi kp to dokupię 2-3 butelki. 1 mała 150 ml i 2 duże 250 ml i znów stawiam na lovi. Miałam aventa i TT i po wyparzaniu butelki ładnie nie wyglądały. -
nick nieaktualnyja właśnie taką maleńką w szkole rodzenia dostałam i do tego smoczek z MAM, więc zawsze coś, maleńkie pudełeczko sudocremu, nie jestem do niego tak bardzo przekonana, więc przypuszczam że starczy na cały ten okres, a nam mówiła babeczka, że ona go bardziej na swoje syfki używa niż do pupci niemowlęcia
ja już miałam wizję że wszystko sami kupujemy, kilka dni temu się okazało, że kilka rzeczy znajoma po synku znalazła i odda za darmo, tak samo mamy też odziedziczyć bujaczek
ubranek mam mniej od Was, ale mąż stwierdził że woli częstsze prania niż kupować całą szafę i ubrać jedno ubranko raz lub dwamamy je i tak z drugiej ręki, więc jak się zniszczą do końca to trudno...
-
Ufff Mlodyr zaszczepiony drugą dawką kzm
za 6-8 tyg ospa, za rok trzecie kzm
2 dawki już chronią, więc jestem spokojniejsza przy tych strasznych kleszczorach.
Upał jak nie wiem co... a dzisiaj kisimy w domku, bo po szczepieniu zakaz przebywania na słońcu.
LRF spokojnie, nawet jak czegoś nie kupisz nie żyjesz na wyspieja w pierwszej ciąży chciałam mieć wszystko na tip top. Teraz podchodzę lightowo, bo wiem, że sporo rzeczy się nie przydało, sprzedawałam nowki, część dokupowalam bo życie zweryfikowało, a części nie kupiłam wcale
Butelek miałam z 10'tylko lovi się sprawdziły, od wielkiego dzwonu nuk. Smoczki zmienialam często ze względów higienicznych, butelki rzadko bo sterylizowalam w mikrofali i nic się z nimi nie działo.
Teraz też kupiłam 2 lovi jedną ze smokiem, drugą z łyżeczką, zobaczymy, jak się sprawdziWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lrf
dopajałam aventem
lovi karmiłam
nic nie wyrzucilam z tego co wczesniej kupilam
teraz nie dokupuje nowych bo nie wiem, czy będa potrzebne,a jak będą potrzebne, to które mały polubi
i mam lovi 150 ml oraz avent 125 mlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:11
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny