WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF, ale fajne rzeczy ma ta babeczka :) a jakie torby materiałowe super :D

Uciekam do luxmedu.. trzymajcie kciuki, by udało się wszystko załatwić!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie tak myślę że ten jeż na zielonym tle będzie się fajnie komponował na fioletowej ścianie, ale misiu z górami też jest uroczy ;D tylko ramkę dokupić w casto i git ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dziwne wrażenie, że o czymś z wyprawki zapomniałam :P
    ciągle zastanawiam się nad tym ochraniaczem na materac do łóżeczka dla małego, bo wybór jak i skład, przedział cenowy bywa różny... tak samo zastanawiam się czy na nasze łóżko od razu kupować, czy jakby mały z nami spał lub na sytuację, której się obawiam czyli odejście wód ;D

ale chyba tylko kosmetyki, artykuły higieniczne, chemia i koszule + staniki-karmiczki
    i właśnie... mam wrażenie że o czymś istotnym zapominam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o już wiem! adaptery do wózka, żeby fotelik w razie wu zamontować...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mam dziwne wrażenie, że o czymś z wyprawki zapomniałam :P
    ciągle zastanawiam się nad tym ochraniaczem na materac do łóżeczka dla małego, bo wybór jak i skład, przedział cenowy bywa różny... tak samo zastanawiam się czy na nasze łóżko od razu kupować, czy jakby mały z nami spał lub na sytuację, której się obawiam czyli odejście wód ;D

ale chyba tylko kosmetyki, artykuły higieniczne, chemia i koszule + staniki-karmiczki
    i właśnie... mam wrażenie że o czymś istotnym zapominam!
    Spokojnie, nawet jeżeli tego nie będziesz miała to zawsze można kupić :) Na szczęście sklepy są długo otwarte i nie trzeba stać w kolejkach jak kiedyś :) No i zawsze coś na półkach jest ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak Angela mówi, teraz to żaden problem. Ja mam kilka rzeczy na liście, które kupię jak będą potrzebne po porodzie. Wybrałam sobie teraz, bo potem nie będzie czasu na szukanie, ale zawsze można sprzedawcy wypytać. Do męża na maila wysłałam wybrany laktator, żeby mnie potem nie pytał:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie - czy któraś z Was miała sprawdzane spojenie łonowe na usg. Usg mi robi inny dr niż prowadzący i z tego co wiem na usg można zobaczyć ile cm się rozeszło. Wiecie jak to wygląda, normalnie głowicą to sprawdza? Nie będzie dziwne jak o to poproszę?

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja laktator kupię po porodzie, bo nie wiem czy się przyda, ale jeśli będzie trzeba kupić na szybko, trzeba się liczyć z wyższą ceną, butelkę mam 60 ml i nie wiem czy na chwilę obecną kupować dodatkową większą? Dobrze, że kilka rzeczy dostaniemy, np wanienkę ze stelażem - to już prawie 100 zł z przesyłką zaoszczędzone, dla nas - gdy kompletujemy wszystko od zera to dużo.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja z Emilka mialam 2 malutkie butelki ale różnych firm (lovi i avent)
    wolała lovi
    i wtedy wiecej w nie inwestowalam
    nie wyparzałam każdorazowo, więc jedna na sam poczatek mi wystarczała
    jak mialam pewność co do firmy, kupiłam kolejne
    przy wyparzaniu te butelki i smoczki juz tak pieknie nie wygladaja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF my też wszystko od zera, wszyściutko i dlatego ja bardzo ostrożnie podchodzę do zakupów, na szukaniu spędzałam całe dni, ale wyszło nieźle. Wczoraj się podliczyłam i jestem zadowolna.
    Mi naprawdę wiele mamusiek mówiło, żeby nie kupować dużo butelek, później dokupisz jak będzie trzeba. Ja kupuję habermana i małą dostałam w szkole rodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja mam jedną butelkę :P I nie planuje kupować więcej, nastawiam się na kp.
    Jedna wystarczy jeżeli mąż by miał nakarmić jakbym musiała gdzieś wyjść.
    Jeżeli się nie uda mi kp to dokupię 2-3 butelki. 1 mała 150 ml i 2 duże 250 ml i znów stawiam na lovi. Miałam aventa i TT i po wyparzaniu butelki ładnie nie wyglądały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie taką maleńką w szkole rodzenia dostałam i do tego smoczek z MAM, więc zawsze coś, maleńkie pudełeczko sudocremu, nie jestem do niego tak bardzo przekonana, więc przypuszczam że starczy na cały ten okres, a nam mówiła babeczka, że ona go bardziej na swoje syfki używa niż do pupci niemowlęcia ;D

ja już miałam wizję że wszystko sami kupujemy, kilka dni temu się okazało, że kilka rzeczy znajoma po synku znalazła i odda za darmo, tak samo mamy też odziedziczyć bujaczek ;)

ubranek mam mniej od Was, ale mąż stwierdził że woli częstsze prania niż kupować całą szafę i ubrać jedno ubranko raz lub dwa ;) mamy je i tak z drugiej ręki, więc jak się zniszczą do końca to trudno...

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff Mlodyr zaszczepiony drugą dawką kzm :) za 6-8 tyg ospa, za rok trzecie kzm :) 2 dawki już chronią, więc jestem spokojniejsza przy tych strasznych kleszczorach.
    Upał jak nie wiem co... a dzisiaj kisimy w domku, bo po szczepieniu zakaz przebywania na słońcu.

LRF spokojnie, nawet jak czegoś nie kupisz nie żyjesz na wyspie :) ja w pierwszej ciąży chciałam mieć wszystko na tip top. Teraz podchodzę lightowo, bo wiem, że sporo rzeczy się nie przydało, sprzedawałam nowki, część dokupowalam bo życie zweryfikowało, a części nie kupiłam wcale :)
    Butelek miałam z 10 ;)'tylko lovi się sprawdziły, od wielkiego dzwonu nuk. Smoczki zmienialam często ze względów higienicznych, butelki rzadko bo sterylizowalam w mikrofali i nic się z nimi nie działo.
    Teraz też kupiłam 2 lovi jedną ze smokiem, drugą z łyżeczką, zobaczymy, jak się sprawdzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie się zastanawiam czy 60 ml to nie za mała pojemność, jeśli będę musiała wyjść , a mąż zostanie sam z dzieckiem, bo jeśli trafi na ostatnie dni upałów czymś dopajać dziecko trzeba..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:58

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    dopajałam aventem
    lovi karmiłam
    nic nie wyrzucilam z tego co wczesniej kupilam
    teraz nie dokupuje nowych bo nie wiem, czy będa potrzebne,a jak będą potrzebne, to które mały polubi

i mam lovi 150 ml oraz avent 125 ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:11

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to jest z tą wodą dla noworodków i niemowląt, bo teraz czytam że te karmione piersią nie potrzebują jej, troszkę w szoku jestem, bo myślałam, że każdy organizm żywy powinien mieć ją zapewnioną ...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    przy kp nie dopaja się

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ