WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, bo już się bałam że mogę dziecko odwodnić przy takiej pogodzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    jak to jest z tą wodą dla noworodków i niemowląt, bo teraz czytam że te karmione piersią nie potrzebują jej, troszkę w szoku jestem, bo myślałam, że każdy organizm żywy powinien mieć ją zapewnioną ...
    Ja nie dopajalam wcale do 5 mc mimo mm - zalecenie pediatry i poradbi neonstologicznej, potem już normalnie woda, soczki rozcienczane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jeszcze chciałam się Wam pochwalić moją małą kluseczką ;)

http://iv.pl/images/84161643346448773546_thumb.jpg

i jeszcze dowód na dziewczynkę :D bezwstydnica mała, tak nogi przed obcymi rozkładać
    http://iv.pl/images/46982014175074902074_thumb.jpg

Żabcia_, Magdziulla, kamciaelcia, martta, haneczka, Pysiaczek89, Sabina, pirelka, A_n_k_a_80, _izunia_, cudek2, bbeczka91, bisacz, Macioszczyczka, AISAK, violett, marta258, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu z tego co czytałam to niby ortopeda robi usg, ale jak widzę to u mnie wcale nie tak łatwo znaleźć miejsce by to robili. Ja dziś zapytam na usg ciąży i dam Ci znać. Bo ja nie zamierzam tego zostawiać, a lekarze to często lekceważą, nikt nie weźmie na siebie odpowiedzialności jeśli pęknie w czasie porodu i będę przykuta do łóżka na 6 tygodni. Kto się dzieckiem zajmie?

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lepsze i gorsze dni. W gorszych wstając tupam powoli trzymając się ścian albo mąż mnie prowadzi, w lepszych chodzę sama zawsze powoli, ból jest mniejszy, ale jest zawsze.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :)

Jestem po wizycie. Tym razem lekarz wszystko dokładnie zbadał. 6 kg na plusie,szyjka zamknięta. Tomuś waży już ponad kilogram, dostałam fotkę ślicznej buzi i fiutka. :D Łożysko, przepływy i wody w normie. Po ascoferze nawet hemoglobina mi podskoczyła z 10 do 11,5, więc jestem zadowolona, tylko pH moczu zatrważające bo 8 i są bakterie, więc czas sięgnąć po żurawinkę.

Na usg 3 trymestru udało mi się zarejestrować dopiero na 2 sierpnia czyli jakieś 32 tyg skończone, ale to dlatego, że uparłam się na wizytę w gabinecie ze sprzętem 4d. :) Późno, ale będą ładne obrazki. <3

Jestem przerażona kupowaniem wyprawki, bo powinnam się za to teraz zabrać, a mam manko w portfelu po wakacjach i taki lichy zasiłek. Ehh

Pysiaczek89, mysza0406, Żabcia_, pirelka, _izunia_, bisacz, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:25

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    tez lambrekin rozważałam :)
    sama mam frajde z zakupów choć juz część wyprawki była ;)
    i pierwsza była u nas od zera-nikt nam nic nie dał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza przy synku też wszystko kupowalismy od podstaw :) nie mamy w rodzinie maluchów, więc nie było na co liczyć :) teraz było łatwiej bo po synku sporo rzeczy, tych najkosztowniejszych miałam: wózek, huśtawka-leżaczek, łózeczko, krzesełko do karmienia itp.
    Mysza sliczne literki :) Ja zdecydowałam się zrobic sama literki w ramkach :) ale czekam na koniec lipca, żeby czas mi szybciej leciał, skoro do 39 tc mam czekac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 11:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj dziewczyny ;) Ja nie w temacie, bo od srody wieczora nie zagladalam wiec nie nadrobie, ale aktualnie bede sledzic na biezaco :P

wczoraj od rana bylismy u tesciow i dopiero przyjechalam 15 minut temu zostalismy na meczu, grilowanie itd. Jutro jade tez do tesciowej pomoc jej troche bo tzreba fasolke w sloiki ukladac, bob skubac wiec pzrez weekend tez bede nie aktywna, a z racji tego ze chwilowo moj telefon to zlom to na internet na nim nie wchodze bo sie zawiesza o.O

a co u was? Jak samopoczucie? bo pogoda znow okropna...czyli duchota

MOja corka ma teraz wakacje bo przedszkole w lipcu jej nieczynne jest a my do innego nie dajemy bo nie ma potzreby, wiec zaraz sie biore za sprzatanie domu bo juz czas na jakis ogar:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś sprzątam szafkę w kuchni, do której mąż jak widzę wszystko wrzuca, znalazłam mnóstwo próbek emolientów, które muszę wywalić, bo termin do końca lipca...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja dzis idziemy z M do urzedu sprawy ojcostwa załatwić co by później z dzieckiem nie latać. Ja od 3 dni spie jak zabita odsypiam stresa zwiazanego z USG 3 trymestru ;)
    Wczoraj popsuła nam sie zmywarka wrrr co za pech kupiona 2.5 roku temu i juz padła. To najnowszy sprzęt w domu a padł myslalam ze Bosh robi lepsze sprzęty. No i teraz trzeba recznie gary myć a brzuch już na maksa wystaje unywalka mala okragla i w rogu wiec kręgosłup dostaje po d... :/ oby szybk ja naprawili.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka*** wrote:
    Kamciaelcia współczuję tej wody, a raczej tej bakterii. Widzisz masz okazję i pretekst przyjechać do Kołobrzegu pogoda znośna bo wcześniej były upały.

Ania powiem ze strasznie wyglądają te zdjęcia. Ja na twoim miejscu pojechałaby na izbę przyjęć niech zobaczą te szwy, bo jednak możesz mieć później problem z obuwiem. Teraz założysz klapki i będzie o.k. a później.

Martta dziewczyno ściskam mocno!!! Jesteś dzielna.

No ale wkoncu mi to szyl lekarz to chyba wie co robi??? Tez mo sie to nie podoba, ale dziewczyny twierdza ze to sie wygladzi po jakims czasie. Sama nie wiem. Jest tu jakas pielegniarka zeby mi doradzic czy to az tak strasznie wyglada???plis.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja kupuję laktator wcześniej, ale wiadomo u mnie bliźniaki więc prawdopodobnie będzie potrzebny, bo nie planuję karmić dwójki jednocześnie. Życie i tak zweryfikuje jak to będzie, ale na razie czekam aż spadnie z ceny bo codziennie inna cena, a potem znowu spada.
    CO do butelki, ja na razie kupiłam 0+ i nie kupuję większych, aż nie będzie potrzeby. Nie wiem czy dzieciom te smoczki podpasują, więc szkoda robić takie zapasy na przyszłe miesiące.
    My też od zera zaczynami, w dodatku razy dwa więc muszę szukać opinii, porównanywać itd. żeby trafić dobrze i nie przepłacić, bo wydatków sporo.

Żabcia, zrobiłam badanie, ale nie na czczo ;) zobaczymy.. poza tym moja lekarka mówiła, że jak nie ma glukozy to nawet na morfologii nie trzeba być na czczo, co robiłam dwa razy, a tak to staram się być na czczo ;)

Byłam u tego lekarza dodatkowo, niestety nie miał dzisiaj w gabinecie usg :(
    a myślałam, że zobaczymy jakąś buzię czy coś. Zrobiłam, krew na to droższe badanie i dobrze, że tak wcześnie bo aż do 5 dni wynik.. i do odbioru osobistego.
    Szkoda, że odwołałam z 4 lipca, bo wtedy byłoby na ban

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka fajna kluseczka :D i masz 100% pewności, że dziewczynka. SUPER!

haneczka super wieści ;)

mysza, śliczne te firaneczki ;) sama pomyślę nad taką :D ojej.. tylko cenę dopiero zobaczyłam :P więc chyba nie dla mnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 11:32

alinka, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    pirelka lekarze zawsze wiedzą lepiej, a potem są do nas pretensje czemu morfologie się różnią z dnia na dzień jak badany dzień wcześniej był na czczo, a na drugi dzień już po śniadanku i kawie...

:P
    Ja tam nie badam codziennie :P a moje wyniki na czczo i po śniadaniu morfologii były podobne, żadnych odstępstw od norm.
    Poza tym wydaje mi się, że badania typu przeciwciała czy hiv nie nabywa się po śniadaniu :P tak samo jak grupa krwi się nie zmienia po posiłku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 11:36

‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ