X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    mnie maz straszy ze bedzie robił dzieci do skutku az bedzie chłopak hahaha
    Moj tez straszliwie pragnie syna:)
    Tesc nawet powiedzial ze ziemie na niego przepisze... Ma jednego wnuka ale to u corki wiec inne nazwisko ma :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja wczoraj chodziłam po lumpeksach i szukałam spodni ciążowych i ni huhu, a jak nie potrzebowałam to zawsze na wieszakach zauważyłam kilka par, może dziś do jeszcze jednego zajdę, ale zobaczę co i jak będzie z moją motywacją :P nawet bluzek ładnych nie znalazłam co by na dłużej starczyły albo byłyby na tyle długie żeby do legginsów założyć. A wczoraj do rosska poszłam, bo była promocja na ciążowe rajtki i też nie było. Dość tych złośliwości!

Póki co śniadanko, czas opracować plan strategiczny na dzisiejszy dzień :)

Do kiedy ta promocja na te ciążowe rajtki?:P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hemoglobina glikowana pokazuje jak "skakały" ci cukry w ciagu ostatnich 3 miesięcy (bo tyle zyją krwinki), moja wyszła dobra i wiadomo, ze nic najgorszego z cukrami nie działo się przed ciążą. Pozniej sie to badanie powtarza, czy cukrzyca jest wyrównana. Poządany wynik to około 5% . u mnie trochę cholesterol i trójglicerydy za wysoko, ale diab uspokajała, ze moje przekroczenia to nic w porównaniu z innymi ciężarnymi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Moj tez straszliwie pragnie syna:)
    Tesc nawet powiedzial ze ziemie na niego przepisze... Ma jednego wnuka ale to u corki wiec inne nazwisko ma :)

Mój teść wnuka już ma. ;) Razem z mężem zarażają go wędkowaniem i polowaniem;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku usługa się serce mi wali jak szalone zaraz zawał będę miała hahaha
    Trzęsę się cała ale jaka dumna jestem z siebie.
    Nie chciałam męża budzić bo śpi po nocce.
    Stwierdzam że to pikuś hahaha
    A ja tak panikowalam.cukier po 1h -97!!!!!

Dzierzba, kamciaelcia, Robotka1, martta, mmargol lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziewczynki sa super, ojcowie moze gdzies tam marza o synu..ale to corka zgarnia ich serce :) moj jest tak wpatrzony w corcie ze szok :) bo dziewczynki to takie niewinne a chlopaka mowi ze by tresowal :p no i tez sie cieszy ze druga corka..zawsze to jednak dla naszej Lilki lepiej :) choc z syna tez bysmynsie cieszyli bardzo :) najwazniejsze ze zdrowe, plec nie ma znaczenia :)

żabka04, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    :) bedzie miala wszystko po siostrzyczce :D w zasadzie to na porod tylko pieluchy chyba kupie :D
    Hah ekonomicznie! Ale prawda, na pewno będzie lżej. Do pewnego czasu, bo później wszystko nowe będzie chciała. Jeszcze raz gratuluję cudownych wieści!

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella super gratulacje.
    Ale zaoszczędzisz!!!!! Świetnie wyprawka z głowy zostają chemia, pieluchy hahaha
    Super gratki:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Do kiedy ta promocja na te ciążowe rajtki?:P
    właśnie sprawdziłam, była do 19.02 :P ale obniżka tylko 3 zł, ogólnie założyłam sobie kartę ROSSnę i dostaje maile z aktualną ofertą i nawet daty nie sprawdziłam, o ja niemądra :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli, zabka, bardzo dobry wynik, a pierwsze śniadanie to najtrudniejsze
    i może się okazać, że kazde jedzenie ci posłuzy, tylko ze słodyczami trzeba sie pozegnac...ale czekolada gorzka kawałek czemu nie?i uwazac ciut z owocami, zwlaszcza z tymi słodkimi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:41

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chce chłopaka bo zarazić pewnie chce go samochodami, mechanika i motorami:-)
    Ja z córką byłam w ciąży i na wizycie się dowiedzialam kto tam mieszka gin dał Mo zdjęcie usg żeby mąż zgadł co ma między nogami przyszłam do domu mówię patrz i zgadza co ma między nogami a ja lecę siku bo nie dam rady.
    Przychodzę z WC a on na balkonie siedział bo to ciepło było i z takim żalem dość głośno mówi psiocha??? Dziewczynka??? Patrzę na niego a on taki smutny i pochwali mówi a kto że mną w piłkę będzie grał,ktoś śrubki będzie kręcił że mną itd był tak poważny a mi tak smutno się zrobiło że to nie syn jakieś wyrzuty miałam ale przeszło mi po chwili dziś córką faktycznie serce jego skradła jest strasznie za nią po mimo że czasami nas ta nasza historyczna wyprowadza z równowagi. Kochamy ja mocno i nie wyobrażamy sobie życia bez niej :-)

kamciaelcia, mmargol, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie a z chemii to chusteczki i krem do tylka co w sumie i tak dalej uzywam u Lilki bo pewnie nim ja odpieluchuje to minimum rok...choc na urodziny dostala nocnik grajacy ale za dlugo na nim nie wysiedzi :p
    Widze ze Wy juz na cukier chodzicie z obciazeniem, a czemu tak szybko? Ja mialam na poczatku cukier raz badany naczczo wyszlo oki i teraz chyba dopiero ta glukoza ok 26 tc? Tak samo mialam w 1 ciazy...z czego wynika ze juz macie glukoze do picia?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    czyli, zabka, bardzo dobry wynik, a pierwsze śniadanie to najważniejsze
    i może się okazać, że kazde jedzenie ci posłuzy, tylko ze słodyczami trzeba sie pozegnac...ale czekolada gorzka kawałek czemu nie?i uwazac ciut z owocami, zwlaszcza z tymi słodkimi

W tym sek że ja nie jem słodyczy bo odrzuciło mnie.
    Jak już mam ochotę i nawet mi posmarowala czekolada z nadzienie malinowym albo truskawkowym to zjem 2-4 kosteczek. Ale to dopiero 2 razy tak miałam ochotę cały czas bym jadła kiszone i sos czosnkowy.

A to badanie o którym pisalysmy to biorą z krwi??? Tam będzie pisał % czy mam sama sobie wyliczyć.
    Można iść go zrobić szybciej czy przed wizytą dopiero ile czekałam na wynik???

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje lab podawało normy

ja z Emilka jadłam tylko owoce, pozniej tylko 7 days z mlekiem a na koniec ptasie mleczko, przytyłam 3 kg. obym teraz nie miala takich zachcianek skoro prawdopodobnie córa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella, kazda z nas robi glukoze na czczo i jak jest dobra, to po sprawie. moja nie była super bo 101 i to jest wskazaniem do krzywej. Glukoze czesto powinno sie kontrolować. nie tylko na poczatku i około 24 tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży też miałam tylko glukozę na czczo na początku, a potem dopiero w 26tc. Nikt mi nie dawał skierowania, żeby to w kółko kontrolować.

Może ten lekarz będzie inny.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciązy pierwsza glukoza tez była za wysoka 107, zrobiłam krzywa i wyszła dobrze, potem w 24 tc krzywa i wyszła dobrze. teraz krzywa w 7tc nie wyszła dobrze...cukrzyce ciążowa ma 6% ciężarnych? to dużo i nie duzo, narazie jest nas 3 na około 100. mozliwe ze ktoś jeszcze dołączy po 20 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:53

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wgl nie miałam badanej glukozy :/ zaczynam się martwić

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja teściowa urodziła synka (mojego męża) 5, 5 kg!!!to raczej była cukrzyca ciążowa nie zdiagnozowana, bo taka waga to nie jest normalna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla nie martw się :) a stres cukier podnosi. ale warto to kontrolowac , koszt w lab około 7 zł, ale bez paniki, to tylko 6%
    glukoza morfologia i mocz to były moje pierwsze badania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ