X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok rozumiemok, ja tak patrze ze teraz mialam 87 wiec ok, patrze ze w 1 ciazy mialam jakos w 6 tyg 83 a miesiac pozniej 87 wiiec podobnie :) mam nadzieje wiec ze nic sie nie zmieni.. A slodyczy i tak nie jem bo mnie odrzuca na 5 km, dokladnie jak w poprzedniej ciazy...a normalnie jestem lasuch naslodycze..jem az zobacze dno...

Behemottka lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od wczoraj od popołudnia boli mnie głowa. Taki mocny i pulsujacy ból. Myślałam że przejdzie jak pójdę spać, a jak się budziła lm w nocy to bolało tak samo. Teraz już mniej, ale nadal boli. Mierzył ciśnienie i mam 100/62. Na mnie to bardzo niskie. Właśnie pije kawę i liczę na to, że będzie lepiej. Czy jak nic.się nie poprawi to mogę wziąć apap? Pół tabletki, jedna?

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia ja sama nie mogę zrobić żadnych badań (mieszkam za granicą) a na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na morfologie toxo hiv kiła różyczka i tsh. To są wszystkie badania jakie miałam robione. Tutaj nawet nie można zmienić lekarza jak po pierwszej wizycie nie przypadnie do gustu. Tzn można ale jest z tym baaaardzo dużo problemów.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Ok rozumiemok, ja tak patrze ze teraz mialam 87 wiec ok, patrze ze w 1 ciazy mialam jakos w 6 tyg 83 a miesiac pozniej 87 wiiec podobnie :) mam nadzieje wiec ze nic sie nie zmieni.. A slodyczy i tak nie jem bo mnie odrzuca na 5 km, dokladnie jak w poprzedniej ciazy...a normalnie jestem lasuch naslodycze..jem az zobacze dno...

sama widzisz, ze nie raz badałaś cukier... :)
    ja nie jadam słodyczy, za to mój m. to je wszystko co słodkie: dzemy, nutella, ciastka , 3 łyżeczki cukru do kawy :)i jeszcze niedawno go straszyłam, ze cukrzyca go dopadnie
    a mnie dopadła...moje wyniki bez ciązy swiadczyłyby o nietolerancji glukozy, ale tego pojęcia nie ma w ciąży-jest cukrzyca ciążowa i dla niej normy są bardziej rygorystyczne niż dla "normalnego"cukrzyka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Dziewczyny, od wczoraj od popołudnia boli mnie głowa. Taki mocny i pulsujacy ból. Myślałam że przejdzie jak pójdę spać, a jak się budziła lm w nocy to bolało tak samo. Teraz już mniej, ale nadal boli. Mierzył ciśnienie i mam 100/62. Na mnie to bardzo niskie. Właśnie pije kawę i liczę na to, że będzie lepiej. Czy jak nic.się nie poprawi to mogę wziąć apap? Pół tabletki, jedna?

Możesz apap wziąść.
    Lepiej spróbuj z nabiałem pierw zjedz jogurt albo mleka się napije sporo i zobaczysz czy przejdzie.
    Ja spadam do apteki po paski i syrop dla dziecka.
    Do potem

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:

W ciąży lekarz kazał mi brać paracetamol. Można nawet 2 na raz

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    kamciaelcia ja sama nie mogę zrobić żadnych badań (mieszkam za granicą) a na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na morfologie toxo hiv kiła różyczka i tsh. To są wszystkie badania jakie miałam robione. Tutaj nawet nie można zmienić lekarza jak po pierwszej wizycie nie przypadnie do gustu. Tzn można ale jest z tym baaaardzo dużo problemów.

To w takim razie powiem ci co innego :D
    co kraj, to obyczaj ,na watku cukrzycowaym jest kilka zagranicznych słodkich mamuś i one nawet maja inne normy niż my w PL :) więc tym bardziej się nie martw

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że tak szybko dowiadujecie się kto mieszka w waszych brzuszkach :D
    Co wy na to, żeby zrobić na pierwszej stronie nasze loginy na niebiesko albo różowo? W zależności czy będzie chłopak czy dziewczynka :) Ksosia co o tym myślisz? :)

Gumcia, Dzierzba, żabka04, Sabina, mmargol, YvonnElizabeth, Pauka, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blablabla fajny pomysl2-) jestem za :-)

agatia, mmargol, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem za
    ale moja dziewczynka to taka niewiadoma, sama przeczytałam, ale czy tak jest , to moze dowiem sie 3 marca przy wynikach prenatalnych, lub nawet dziś przy ponownym usg
    ale u mnie nie ma mowy by to sie zmieniło :) wzruszam sie na mysl o wymarzonej córci, mąż tak samo z radości podskoczył, a tak chciał bardzo chlopaka poprzednim razem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Gumcia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 10 tygodniu :D który zaczał się bólem w podbrzuszu :(

Bratek ale masz juz porzadny kawał bobaska :) Gratulacje że wszystko w porządku i oby tak dalej :)

blablabla dobry pomysł! jestem za kolorami :)

Kurcze ja mam badanie 14.03 i jeszcze ide bez starego, chyba wolałabym żeby jeszcze nie było nic widać między nózkami, chciałabym żebyśmy dowiedzieli się jednoczesnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:18

Bratek lubi tę wiadomość

uwo943r8sc6b8ien.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

o wiedzę że rozmowa o płci:)

u nas też same baby:) łącznie z psem:P
    MĄŻ jest biedny i widzę że chciałby synka teraz:)
    a ja z każdą ciążą traciłam nadzieję na synka i na dzień dzisiejszy nawet o nim nie myślę:)

Bella ładnie to napisała:) dziewczynki z takim małym odstępem mogą być świetnymi przyjaciołkami:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść i czołem!

Witam się i standardowo zaciskam kciuki za wszystkie wizyty:) Tak żebyście wiedziały że tu jeszcze jestem:P Idę czytać książkę bo dzisiaj mam więcej siły i mąż od początku ciąży namawia mnie na czytanie, a ja jak lubię czytać tak jakoś w ciąży w ogóle nie mam no to ochoty:P Więc korzystam póki jest:)

Bratek, szpilka lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża same chłopaki w rodzinie. U mnie z kolei dziewczynki... Syna już mam, teraz obojgu marzy się córcia.

Ja mam pracę magisterską do wyskrobania, a weny zerooo....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję, że na następnej wizycie maleństwo będzie mniej złośliwe i pokaże więcej :P

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    ja wczoraj nie dałam rady I wzięłam jedna

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam wczoraj ser żółty, wypiłem kakao a rano płatki z mlekiem, ale to chyba nie brak wapnia, bo jem duuuuzo nabiału, bo uwielbiam ;-)

Bratek lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;) później nadrobie ;) lece na miasto na zakupy;) i na pocztę przesyłkę odebrać.Bo spodnie ciazowe zamawialam.Już w moich każdych gumka ciśnie..Nawet w dresach.Nie wiem czy to moja podświadomość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Zjadłam wczoraj ser żółty, wypiłem kakao a rano płatki z mlekiem, ale to chyba nie brak wapnia, bo jem duuuuzo nabiału, bo uwielbiam ;-)

Ja cytrusy, owoce, pomidory i wszystko co kwaszone.

Uciekam do pracy. ;) Muszę jeszcze kupić odżywkę na paznokcie bo wszystkie mi się łamą wzdłuż aż do połowy płytki.

Strażaczka1990 nie martw się, mnie też wszystkie cisną. Nie jesteś sama;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:31

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dajecie czadu z tymi postami od rana! :)
    Ja dziś się wybieram do rossmana na poprawę humoru, bo jakoś tak mi smutno, chyba przez te wyniki cytologii. Później po tą receptę do lekarza... myślę czy by tego mojego pączusia nie pooglądać, ale nie wiem czy lekarka będzie miała czas...

Zapytałam ją wczoraj czy test pappa przyszedł, powiedziała, że tylko ten zwykły tak jakby pierwsza częśc i że nic złego nie wykazuje, ale poczekajmy do reszty, wtedy się wyjaśni na 100%. Z jednej strony się ucieszyłam, ale z drugiej... znów wywęszę coś nie tak i będę przeżywać...

No nic to... idę się szykować. Miłego dnia Dziewczyny! :*
    A propos płci dziś mamy PORADE DNIA adekwatną :)

Macioszczyczka, ja też sie codziennie zabieram i zabrać nie mogę za pracę :( a za tydzień muszę rozdział oddać :o

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ