X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • aniellka Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Mogę się do Was jeszcze dołączyć?
    Byłam na wcześniejszym temacie, jednak po aferze z Blair zniknęłam. Z resztą takie mdłości miałam, że siedzenie przy komputerze ponad tyle ile muszę (pracuję przy kompie) nie było możliwe.

Przywitam się raz jeszcze. Mam termin na 20 września. Mam już dwie córki, a to moja 5 ciąża. Jestem po pierwszym usg, widziałam serduszko. Kolejna wizyta 9 marca, a 12 marca usg... Więc jeszcze trochę muszę poczekać w niepewności, czy na pewno wszystko jest ok...

Wagowo 1 kg na plusie. Ale niestety zero ruchu :( Po 8,5 h w pracy nie mam siły zupełnie na nic :( i duszności mam o czym muszę z lekarzem porozmawiać.

Pozdrawiam!

Bratek, szpilka, Robotka1 lubią tę wiadomość

WsW7p1.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to samo lekarz powiedział że apap czy inny paracetamol a nawet pyralgina jest bezpieczna i mniej zaszkodzi niż to ze będę się męczyć i stresować.

Angela89, Bratek lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Mi to samo lekarz powiedział że apap czy inny paracetamol a nawet pyralgina jest bezpieczna i mniej zaszkodzi niż to ze będę się męczyć i stresować.

Ja w poprzedniej ciąży ratowałam apapem. Teraz myślałam że to ból głowy od niewyspania, ale po drzemce nie było lepiej więc łyknełam apap.

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia super brzuszek ;-) ja niestety mam taki tylko wieczorem jak mam wzdęcia ;-) tak to jeszcze trochę muszę poczekać.

A to moja poranna inspiracja, obudziłam się zjadłam śniadanko, jak zwykle zużyłam pół kartonika chusteczek na mój katar i postanowiłam szukać ochraniaczy na łóżeczko ;-) i znalazłam śliczne... takie neutralne i dla chłopczyka i dziewczynki ;-) pewnie zmienię zdanie jak już będę znała płeć ;-)

poduszkowy_otulaczek_mieta_gwiazdki_bialo_szare.jpg

mychakruszyna, mmargol, Gumcia, bbeczka91, A_n_k_a_80, szpilka lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem zakochana w rzeczach z lamillou, ale one trochę kosztują :)
    uciekam do pracy, trzymajcie się cieplutko! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje tym razem u niej się zaopatrzyć http://natali.com.pl/

• mmargol Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Widać będzie, tylko pytanie czy maluszek będzie chciało pokazać :)
    No no, dokładnie to miałam na myśli :D teraz na wizycie to był problem w ogóle namierzyć malucha, bo tak szybko pozycje zmieniał i uciekał przed ręką lekarza :D
    jak nic to dziewucha, taka wstydliwa :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapytałam lekarza o bóle w podbrzuszu i ból lewego jajnika, bo mi dokuczał, to powiedział, że to normalne i póki nie ma plamień to się nie przejmować :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    No no, dokładnie to miałam na myśli :D teraz na wizycie to był problem w ogóle namierzyć malucha, bo tak szybko pozycje zmieniał i uciekał przed ręką lekarza :D
    jak nic to dziewucha, taka wstydliwa :D

Hihi nie bądź taka pewna :P Moja się pokazała na prenatalnym, taka bezwstydna ale lekarka była ostrożna i określiła że na 80% ! Na połówkowym wiedziałam że na 100% to już dziewczyna. Za to mojej koleżanki bliźniaki nie chciały się pokazać bardzo długo, teraz jak już wiadomo że to chłopaki to pokazują na usg sprzęt za każdym razem.

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    A i zapytałam lekarza o bóle w podbrzuszu i ból lewego jajnika, bo mi dokuczał, to powiedział, że to normalne i póki nie ma plamień to się nie przejmować :)

Normalne bo wszystko tam sie rozrasta i przemieszcza.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Ksosia super brzuszek ;-) ja niestety mam taki tylko wieczorem jak mam wzdęcia ;-) tak to jeszcze trochę muszę poczekać.

A to moja poranna inspiracja, obudziłam się zjadłam śniadanko, jak zwykle zużyłam pół kartonika chusteczek na mój katar i postanowiłam szukać ochraniaczy na łóżeczko ;-) i znalazłam śliczne... takie neutralne i dla chłopczyka i dziewczynki ;-) pewnie zmienię zdanie jak już będę znała płeć ;-)

poduszkowy_otulaczek_mieta_gwiazdki_bialo_szare.jpg

Ja tez będę na pewno kupować tego typu akcesoria :) i chyba nawet jeśli będzie dziewczynka wybiorę miętowy z szarym i białym :)

Wczoraj oglądałam ozdoby, z racji ze babel nie będzie miał przez najbliższy rok swojego pokoju i łóżeczko będzie w rogu sypialni postanowiłam ten kącik jakoś zaznaczyć :) jest tyle pięknych rzeczy ze chyba za maly kąt mam:P podobają mi się takie drewniane sowy i imię choć postanowiłam ze zaopatrzę się w hurtowni tkanin i poszyję sama literki na imię, podusie i poduchy sowy:)

Lusia_M, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Hihi nie bądź taka pewna :P Moja się pokazała na prenatalnym, taka bezwstydna ale lekarka była ostrożna i określiła że na 80% ! Na połówkowym wiedziałam że na 100% to już dziewczyna. Za to mojej koleżanki bliźniaki nie chciały się pokazać bardzo długo, teraz jak już wiadomo że to chłopaki to pokazują na usg sprzęt za każdym razem.
    Pewna wcale nie jestem, ale tak czuję :D w pracy tez mi kierownik powiedział, że pewnie dziewczyna będzie bo taka roztargniona jestem hihi ;) u mojej koleżanki też bezwstydna dziewczyna, wszystko pokazała! nie ma reguły ;) ale to tak niecierpliwiii :)

Angela89 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Pewna wcale nie jestem, ale tak czuję :D w pracy tez mi kierownik powiedział, że pewnie dziewczyna będzie bo taka roztargniona jestem hihi ;) u mojej koleżanki też bezwstydna dziewczyna, wszystko pokazała! nie ma reguły ;) ale to tak niecierpliwiii :)

Ja też liczę że jutro będzie coś widać i będzie bobas chciał współpracować.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja tez będę na pewno kupować tego typu akcesoria :) i chyba nawet jeśli będzie dziewczynka wybiorę miętowy z szarym i białym :)

Wczoraj oglądałam ozdoby, z racji ze babel nie będzie miał przez najbliższy rok swojego pokoju i łóżeczko będzie w rogu sypialni postanowiłam ten kącik jakoś zaznaczyć :) jest tyle pięknych rzeczy ze chyba za maly kąt mam:P podobają mi się takie drewniane sowy i imię choć postanowiłam ze zaopatrzę się w hurtowni tkanin i poszyję sama literki na imię, podusie i poduchy sowy:)
    U mnie to samo, kącik w sypialni :) dokładnie tez myślałam o takich literach i nie wydaje się to skomplikowane do zrobienia, a zastanawiałaś się czym wypchać ich środek? bo na to nie wpadłam

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja też liczę że jutro będzie coś widać i będzie bobas chciał współpracować.
    Nigdy nie wiadomo, kombinacji wiele może przyjąć, ale bądźmy dobrej myśli - może poznamy jutro kolejną wrześniową płeć :D trzymam kciuki!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ginekolog (a nie dzidzia) nie chciał współpracować na usg hehe

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczka nie znam się dlatego Was pytam.Odebralam wyniki krwi i mam lekko podwyższone leukocyty,neutrofile %,neutrofile# mam się martwić?wizytę mam dopiero 2marca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:30

• martta Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie wlaśnie też kącik u nas w sypialni na razie tylko, i też mi się podobają jakieś takie ozdoby literki, no a w sówkach jestem zakochana i na pewno szarości w połączeniu z jakimś neutralnym kolorkiem, bo się wpasuje do sypialni wtedy.

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej to swiadczy o jakiejs infekcji która była lub jest
    ale dokładniej na tym sie nie znam jesli chodzi o ciaze(bez to nie problem na pewno)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mi Pani w labo powiedziała że przechodzilam tylko toksoplazme i reszta oki jest. No i liczne bakterie w moczu mam

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ