WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
inzynierka wrote:Dziewczyny, od wczoraj od popołudnia boli mnie głowa. Taki mocny i pulsujacy ból. Myślałam że przejdzie jak pójdę spać, a jak się budziła lm w nocy to bolało tak samo. Teraz już mniej, ale nadal boli. Mierzył ciśnienie i mam 100/62. Na mnie to bardzo niskie. Właśnie pije kawę i liczę na to, że będzie lepiej. Czy jak nic.się nie poprawi to mogę wziąć apap? Pół tabletki, jedna?
mozesz wziasc apap, albo cos co ma w skladzie paracetamol.. :*
ja dziewczyny, nie daje rady z tymi mdłościami... naprawdę mam je cały czas nawet w nocy jak leze to jest ok, ale jak wstane to masakra czekam na drugi trymestr bo naprawde jest masakra.. -
Ja już od tygodnia śmigam w ciążowych, jest znacznie wygodniej, choć oczywiście ten pasek materiałowy składam na pół na razie bo się zsuwa jeszcze, ale na pół jest super i nie ciśnie malucha tam gdzie zamek uwierał, także polecam. Ja też się przeraziłam jak jeansy normalnie nosiłam 36/38 a tu nagle ciążowe 40 a potem pewnie i 42.... Ale póki co 2,5kg na plusie. Sporo z tego zrzucam na cycki hahaha
-
nick nieaktualnykamciaelcia a powiedz mi po jakim czasie zbadać wysokość cukru.
Chce sprawdzić jak działa na mnie serek danio albo bułka taka kanapka po jakim czasie po 1h????badasz???????
Chciałam tobie jak i Agatia i Violett bardzo podziękować za wsparcie w tych sprawach na te tematy . Dobrze że są osoby które w tych tematach są obcykane hihihi -
nick nieaktualny
-
zabka
dobre pytanie zadałaś, bo ja ciebie miałam pytać o to samo. Wiekszość diab twierdzi 1h od zakończenia jedzenia. Zdecydowana mniejszość , że 1h od rozpoczęcia jedzenia(w tym moja). A ze ja jem długo, to cfzas mam wysrodkować. Ale czesto skoki(np po owocach)łapałam po 30 minutach. Po tłustawym cukry skaczą z opóźnieniem, generalnie ja czas wysrodkowuję, ale czasem mierze i 3 razy
zrób tak, jak miałaś poradzone, bo inaczej hopla dostaniesz jak ja odnośnie pomiarówżabka04 lubi tę wiadomość
-
Hello mamuśki
Przyznaję, że nic nie czytałam od rana, proszę nie bić.
Ja dziś korzystam z pięknej pogody i idę na spacer z synkiem do koleżanki. Czekam tylko aż się obudzi.
Dzisiaj ma przyjść paczka z moimi ciążowymi ciuchami Jestem podjarana Nie mogę się doczekać, aż mi brzuszek urośnie.
Szukałam trochę ciążowych strojów kąpielowych, ale wcale nie jest z tym za łatwo, szczególnie, że mam spore wymagania Wiecie, gdzie szukać takich rzeczy? A może zeszłoroczne wrześniówki by nam odsprzedały. Hmm...Zapytam
Trzymam kciuki za wizytujące i gratuluję nowych tygodni.
Ja mam napady euforii przeplatane poczuciem bezradności i płaczem. Korzystam z życia póki jestem po jasnej stronie mocy. -
maluutka90 wrote:Behemotka, nie mogę znaleźć tego postu... ale czemu na październikowych też mają nowy wątek? A poza tym prawie ta sama nazwa.. to sie nazywa ORYGINALNOSC
Z tego co się doczytałam to ich założycielka nie zaczęsto ich odwiedza i nie aktualizuje w związku z tym pierwszego wpisu, więc założyły nowy z nową założycielką by być na bieżąco z datami i płciami -
nick nieaktualny
Mamo! To ja!
Chce go już czuć!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:12
martta, Angela89, maluutka90, żabka04, mmargol, claudiuszek, Malutka92, Skali89, Gumcia, Sabina, slodka100, Pauka, Ewelina.Irl, Bratek, Behemottka, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGumcia wrote:Z tego co się doczytałam to ich założycielka nie zaczęsto ich odwiedza i nie aktualizuje w związku z tym pierwszego wpisu, więc założyły nowy z nową założycielką by być na bieżąco z datami i płciami
Osobiscie wole tabelke Haneczki niz wpisywanie miejscowosci i wieku na pierwszej stronie.
Ale nie moge krytykowac, bo wyjdzie ze zołza jestem....mmargol lubi tę wiadomość
-
Ksosia super brzuch! . Mi też lekko wystaje choć lekarz zapewnił ze to nie dzidziuś tylko jelita które nieco upychają się przy górze żeby na dole więcej miejsca bylo
Fajnie ze juz znacie plec co niektóre :)ja się nie mogę dodzwonić do lekarza do którego idę w pn juz tydzień próbuje -
nick nieaktualnySkad domysl ze to ciazowy?
Otoz odwiedzilam dzis toalete!
A jak mam wzdecia albo gdy tyje to nie wystaje mi na dole tylko wlasciwie od zeber idzie bańka
Nizej juz nie dalam rady spodni dac, bo byloby to nieestetycznemychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:
Mamo! To ja!
Chce go już czuć!!!
nasza lista jest ok później płeć można dopisać ale nie miejscowość. Haneczki tabelka jest do tego odpowiedniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:28
mmargol lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, piszecie o kłopotach z cukrzyca.
Ja bedąc w tym roku na onkologii, ze względu na diagnostykę guzka przysadki i nagle wykrytego ok. 1 cm guzka lewego nadnercza miałam robiony szereg badań. Rownież dlatego, ze wynik Igf-1 (insulinopodobny czynnik wzrostu). Normy w moim wieku to 297. Ja od ponad 2 lat mam powyżej 412. Przy tym wyniku powinnam miec chorobę: akromegalia. A tu nic: 164 cm wzrostu, zero dodatkowych objawów. Jedynie co sie pojawiło, to PCO (głownie prawy jajnik). Wtedy usłyszałam, ze nie ma szans już na dzidziusia.
Przeszłam mnóstwo badań, w tym testy hamowania IGF-1 glukoza, itd. Cukry na czczo, w dobowej zbiórce moczu ok. Generalnie żadnych nieprawidłowości. Ale skąd ten IGF-1? Sama mierze w domu cukier, bo nie daje mi to spokoju. Ale cukry tez są w normie.
Dlaczego mierze? Bo wraz z podwyższonym IGf-1, guzkami i chwilowymi wahaniami testosteronu wolnego i Zauważyłam jeszcze przed ciąża u siebie tzw. Otyłość brzuszna. Pomimo wysiłku fizycznego i ćwiczeń (Capoeira, Crossfit) nie spadał mi brzuch. Zreszta waga tez stała w miejscu.
Generalnie, poszłam na Onko na diagnostykę czy guzki powodują, iż jestem bezpłodna, a wyszłam stamtąd nie wiedząc, ze jestem w ciąży.
Ciekawa jestem jak pójdę 17.03. na kolejna wizytę (bo czekam jeszcze na 2 wyniki), jaka minę zrobi Pani Profesor na wieść, ze jestem w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:51
-
Angela89 wrote:No no coraz większy Masz apartament
nasza lista jest ok później płeć można dopisać ale nie miejscowość. Haneczki tabelka jest do tego odpowiednia
ksosia ładnie, ładnie, jeszcze chwila i będzie kopało nic się nie bój (chociaż ja też się nie mogę tego doczekać juz, przynajmniej człowiek będzie wiedział że tam jest i fika )Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:44
-
Hej dziewczynki też myślę, żeby płeć jakoś zaznaczać, ale bez żadnych danych miejscowosc czy wiek
Ksosia ładny brzusio się zaokrągla też chciałabym już poczuć te ruchy w końcu, był by człowiek spokojniejszy
Wcześniej nie czytałam wszystkich wpisów bo tyle tego, że nie ogarniam, ale teraz widzę, że niektóre już płeć znają! Wow, szybciutko moje malenstwo nie wspolpracowalo, nastepna wizyta za 3 tyg 16.03, nie wiem jak wytrzymam... ciekawe czy wtedy bedzie juz cos widac.. -
nick nieaktualnyja mam nadzieję, że o płci nie dowiem się dopiero na porodzie, bo gdyby na każdej wizycie wypinałoby się tyłkiem byłoby nie w porządku
mnie się nie chce iść do pracy, przydałby się jakiś urlop, po południu zajrzę do jednego lumpeksu, może tam w końcu coś sensownego znajdę? -
nick nieaktualnymmargol wrote:Hej dziewczynki też myślę, żeby płeć jakoś zaznaczać, ale bez żadnych danych miejscowosc czy wiek
Ksosia ładny brzusio się zaokrągla też chciałabym już poczuć te ruchy w końcu, był by człowiek spokojniejszy
Wcześniej nie czytałam wszystkich wpisów bo tyle tego, że nie ogarniam, ale teraz widzę, że niektóre już płeć znają! Wow, szybciutko moje malenstwo nie wspolpracowalo, nastepna wizyta za 3 tyg 16.03, nie wiem jak wytrzymam... ciekawe czy wtedy bedzie juz cos widac..
Widać będzie, tylko pytanie czy maluszek będzie chciało pokazaćBratek lubi tę wiadomość