X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, na nowych dowodach nie ma adresu, kiedyś chciałam paczkę odebrać z awizo, facet sprawdza dowód a tu zonk, niby nazwisko się zgadza a reszta gdzie? :D

ok, ja uciekam do sklepu - mam nadzieję że będą mieli kalafior! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak :)
    ja jeszcze nie widziałam nowego dowodu :D
    czyli poświadczenie zameldowania z USC na bank dobry papierek, u nas w pracy dzieciaki maja zawsze w swoich teczkach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dzięki w każdy razie ;) zobaczę w sklepie, ale może to będzie ten szmaragdowy, niby mają go 3 szt. w sklepie do którego będę jechać, to może nie wykupią.

A co do dokumentów szpitalnych, to zauważyłam, że w wielu miejscach pisze, by mieć aktualną książeczkę zdrowia.. ale przecież one już nie funkcjonują?! Więc jak.. mają stare dane na stronach i ulotkach/gazetach?
    No i zaświadczenie o ubezpieczeniu.. ale teraz wszystko w kompie to chyba sam NIP starczy, nie?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    do porodu to nawet nie trzeba chyba byc ubezpieczonym????bo mimo wszystko opieka nad ciężarna darmowa...tak kiedys bylo
    u nas do porodu tylko z dokumentów dowód osobisty

a co do farb, mam na pewno szmaragdowa toń oraz hibiskus, a na próbniku brak tego :D to dopiero ciekawe
    ale te farby maja to do siebie,że sa bardzo intensywne, moze to jakaś jeszcze inna edycja?

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    Wczoraj byłam na wizycie ale lekarz nie ważył Leona pokazał mi tylko na moją prośbę kawałek buźki i oczywiście sam z siebie jajka :) Następna wizyta 14.07 bo wtedy kończy mi się L4 i gin powiedział, że będziemy wizytować co 2 tygodnie - trochę często, wydaje mi się, że chce mnie z kaski wydoić ile się da :)
    No a teraz to na co czekaliśmy 2 miesiące czyli wyniki matury starszego syna, podglądał na stronie CKE i zdał ale jak ja nie zobaczę na papierze to nie uwierzę, zaraz ruszamy :)

kamciaelcia, pirelka, Magdziulla, Ksosia, Sabina, Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    ale juz musisz być dumna ? :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia dzięki, na pewno popatrzę w sklepie na próbki i do dywanu coś dobiorę :) może faktycznie oni zrobili jakąś nową serię, ale kolorów sporo to coś wybiorę :D

bisacz, a może te wizyty dla Waszego dobra? Ja też latam od 16-17 tyg. co tydzień i początkowo byłam przerażona, teraz to doceniam bo wiem, że to dla dobra Naszego i jestem spokojniejsza :) No tylko, że u mnie troszkę inna sytuacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj skończyłam 29 lat :) a dzisiaj kończę 29 tc z moimi dziewczynkami <3 <3 Mamy już po ponad 1 kg !! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18788f03e563.jpg

kamciaelcia, violett, alinka, AJrin, bbeczka91, agatia, Sabina, claudiuszek, Pysiaczek89, martta, A_n_k_a_80, marta258, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    brzuszek zgrabny, ale nadal bym nie uwierzyła, że tam dwójeczkę laseczek / laleczek mieścisz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin przepraszam, nie mialo byc "Lubie".

Mi jest znow potwornie smutno. Meza nie bedzie na wizycie, a na tvn style reklamuja pomoc SMSowa dla UNICEF. I byl tam malenki czarnoskory chlopiec ktory w przerwach placzu silnie plakal przez pluca... To i ja z nim plakalam. I tak sobie placze...

Az mnie trzesie..:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko masz super zgrabny brzusio :), wizyty co 2 tygodnie mnie cieszą ale wydaje mi się, że jest to trochę naciągane bo usg będzie co drugą wizytę a za każdą kasuje stówkę (10mni =100zł) :)
    Kamcia jestem mega dumna i chyba bardziej przezywałam niż syn :)

pirelka, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka
    brzuszek zgrabny, ale nadal bym nie uwierzyła, że tam dwójeczkę laseczek / laleczek mieścisz
    Każdy pyta gdzie Ty je mieścisz dwie :D

kamciaelcia, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Pirelko masz super zgrabny brzusio :), wizyty co 2 tygodnie mnie cieszą ale wydaje mi się, że jest to trochę naciągane bo usg będzie co drugą wizytę a za każdą kasuje stówkę (10mni =100zł) :)
    Kamcia jestem mega dumna i chyba bardziej przezywałam niż syn :)
    No to faktycznie, ja mam co tydzień, też 100 zł płace, ale mam usg na każdej. Szybkie, bo szybkie, ale to co ważne zawsze sprawdza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzis przyjechalo lozeczko :)
    Teraz czeka na meza, az wroci z pracy i je zlozy :)
    I jeszcze ma przyjsc zamowienie z allegro z pieluszkamj, posciela, itp. Dobrze, ze piszecie o praniu pieluszek, bo tez sie zastanawialam, ale wrzuce chyba kolorowe razem z posciela, a biale z jasnymi ciuszkami.

Wczoraj bylam u ortopedy i skierowal mnie na konsultacje do neurologa, do tego wyniki krwi, wyszlo zqiekszone ob, ale to chyba sie zdarza z samej racji bycia w ciazy, co nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 10:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam dzisiaj na zamówienie z MotherHood, właśnie ma być dzisiaj :D z poduszką do karmienia i flanelkami ;)
    Wiecie co bym jeszcze chciała, kocyki takie bawełniane jak sweterek wyglądające.. tylko są dość drogie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz mi się wydaje ze od 3 trymestru to są właśnie co 2 tygodnie, a w ostatnim miesiącu to nawet co tydzień. Choć to usg to często robi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że ob w ciąży się nie robi. Jest niemiarodajne

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    w pierwszej ciązy na nfz zaliczyłam 14 wizyt :) az karty ciązy zabrakło :D
    to juz normalne, że wizyty co 2 tyg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    bisacz
    w pierwszej ciązy na nfz zaliczyłam 14 wizyt :) az karty ciązy zabrakło :D
    to juz normalne, że wizyty co 2 tyg
    Moja karta niedługo się skończy :D dadzą mi drugą? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja następną wizytę mam 27.07, zobaczymy co później wymyśli, bo przecież będzie niecały miesiąc do porodu! i jakie badania powinnam powtórzyć zanim pojadę do szpitala? bo ostatnio się pytałam gin czy coś robić z tego co robiłam w 1szym trymestrze, to powiedziała że nie ma takiej potrzeby...

‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ