X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, na nowych dowodach nie ma adresu, kiedyś chciałam paczkę odebrać z awizo, facet sprawdza dowód a tu zonk, niby nazwisko się zgadza a reszta gdzie? :D

ok, ja uciekam do sklepu - mam nadzieję że będą mieli kalafior! :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak :)
    ja jeszcze nie widziałam nowego dowodu :D
    czyli poświadczenie zameldowania z USC na bank dobry papierek, u nas w pracy dzieciaki maja zawsze w swoich teczkach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dzięki w każdy razie ;) zobaczę w sklepie, ale może to będzie ten szmaragdowy, niby mają go 3 szt. w sklepie do którego będę jechać, to może nie wykupią.

A co do dokumentów szpitalnych, to zauważyłam, że w wielu miejscach pisze, by mieć aktualną książeczkę zdrowia.. ale przecież one już nie funkcjonują?! Więc jak.. mają stare dane na stronach i ulotkach/gazetach?
    No i zaświadczenie o ubezpieczeniu.. ale teraz wszystko w kompie to chyba sam NIP starczy, nie?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    do porodu to nawet nie trzeba chyba byc ubezpieczonym????bo mimo wszystko opieka nad ciężarna darmowa...tak kiedys bylo
    u nas do porodu tylko z dokumentów dowód osobisty

a co do farb, mam na pewno szmaragdowa toń oraz hibiskus, a na próbniku brak tego :D to dopiero ciekawe
    ale te farby maja to do siebie,że sa bardzo intensywne, moze to jakaś jeszcze inna edycja?

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    Wczoraj byłam na wizycie ale lekarz nie ważył Leona pokazał mi tylko na moją prośbę kawałek buźki i oczywiście sam z siebie jajka :) Następna wizyta 14.07 bo wtedy kończy mi się L4 i gin powiedział, że będziemy wizytować co 2 tygodnie - trochę często, wydaje mi się, że chce mnie z kaski wydoić ile się da :)
    No a teraz to na co czekaliśmy 2 miesiące czyli wyniki matury starszego syna, podglądał na stronie CKE i zdał ale jak ja nie zobaczę na papierze to nie uwierzę, zaraz ruszamy :)

kamciaelcia, pirelka, Magdziulla, Ksosia, Sabina, Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    ale juz musisz być dumna ? :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia dzięki, na pewno popatrzę w sklepie na próbki i do dywanu coś dobiorę :) może faktycznie oni zrobili jakąś nową serię, ale kolorów sporo to coś wybiorę :D

bisacz, a może te wizyty dla Waszego dobra? Ja też latam od 16-17 tyg. co tydzień i początkowo byłam przerażona, teraz to doceniam bo wiem, że to dla dobra Naszego i jestem spokojniejsza :) No tylko, że u mnie troszkę inna sytuacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj skończyłam 29 lat :) a dzisiaj kończę 29 tc z moimi dziewczynkami <3 <3 Mamy już po ponad 1 kg !! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18788f03e563.jpg

kamciaelcia, violett, alinka, AJrin, bbeczka91, agatia, Sabina, claudiuszek, Pysiaczek89, martta, A_n_k_a_80, marta258, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    brzuszek zgrabny, ale nadal bym nie uwierzyła, że tam dwójeczkę laseczek / laleczek mieścisz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin przepraszam, nie mialo byc "Lubie".

Mi jest znow potwornie smutno. Meza nie bedzie na wizycie, a na tvn style reklamuja pomoc SMSowa dla UNICEF. I byl tam malenki czarnoskory chlopiec ktory w przerwach placzu silnie plakal przez pluca... To i ja z nim plakalam. I tak sobie placze...

Az mnie trzesie..:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko masz super zgrabny brzusio :), wizyty co 2 tygodnie mnie cieszą ale wydaje mi się, że jest to trochę naciągane bo usg będzie co drugą wizytę a za każdą kasuje stówkę (10mni =100zł) :)
    Kamcia jestem mega dumna i chyba bardziej przezywałam niż syn :)

pirelka, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka
    brzuszek zgrabny, ale nadal bym nie uwierzyła, że tam dwójeczkę laseczek / laleczek mieścisz
    Każdy pyta gdzie Ty je mieścisz dwie :D

kamciaelcia, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Pirelko masz super zgrabny brzusio :), wizyty co 2 tygodnie mnie cieszą ale wydaje mi się, że jest to trochę naciągane bo usg będzie co drugą wizytę a za każdą kasuje stówkę (10mni =100zł) :)
    Kamcia jestem mega dumna i chyba bardziej przezywałam niż syn :)
    No to faktycznie, ja mam co tydzień, też 100 zł płace, ale mam usg na każdej. Szybkie, bo szybkie, ale to co ważne zawsze sprawdza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzis przyjechalo lozeczko :)
    Teraz czeka na meza, az wroci z pracy i je zlozy :)
    I jeszcze ma przyjsc zamowienie z allegro z pieluszkamj, posciela, itp. Dobrze, ze piszecie o praniu pieluszek, bo tez sie zastanawialam, ale wrzuce chyba kolorowe razem z posciela, a biale z jasnymi ciuszkami.

Wczoraj bylam u ortopedy i skierowal mnie na konsultacje do neurologa, do tego wyniki krwi, wyszlo zqiekszone ob, ale to chyba sie zdarza z samej racji bycia w ciazy, co nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 10:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam dzisiaj na zamówienie z MotherHood, właśnie ma być dzisiaj :D z poduszką do karmienia i flanelkami ;)
    Wiecie co bym jeszcze chciała, kocyki takie bawełniane jak sweterek wyglądające.. tylko są dość drogie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz mi się wydaje ze od 3 trymestru to są właśnie co 2 tygodnie, a w ostatnim miesiącu to nawet co tydzień. Choć to usg to często robi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że ob w ciąży się nie robi. Jest niemiarodajne

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    w pierwszej ciązy na nfz zaliczyłam 14 wizyt :) az karty ciązy zabrakło :D
    to juz normalne, że wizyty co 2 tyg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    bisacz
    w pierwszej ciązy na nfz zaliczyłam 14 wizyt :) az karty ciązy zabrakło :D
    to juz normalne, że wizyty co 2 tyg
    Moja karta niedługo się skończy :D dadzą mi drugą? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja następną wizytę mam 27.07, zobaczymy co później wymyśli, bo przecież będzie niecały miesiąc do porodu! i jakie badania powinnam powtórzyć zanim pojadę do szpitala? bo ostatnio się pytałam gin czy coś robić z tego co robiłam w 1szym trymestrze, to powiedziała że nie ma takiej potrzeby...

‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ