X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oryginał właśnie jest wymagany na wypadek np transfuzji krwi, bo gdyby mieli Ci pobrać i czekać na wyniki to mogłoby być za późno, takie procedury..

pirelka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babeczka
    pochwalisz sie zdjęciami ? :)

pirelka, bbeczka91 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Hej, hej :) Ja dziś też mam wizytę na 16:00, jestem ciekawa ile waży Emilka i jak jest ułożona. Wczoraj byłam ostatni raz u dentysty. Zostały mi 2 zęby, ale nie jestem w stanie tak długo wysiedzieć na fotelu, wczoraj bym ze 4 razy zemdlała, ledwie dała radę skończyć mi tego zęba, którego rozwierciła. Odebrałam też wyniki krwi i wiem skąd moje ogólnie słabe samopoczucie-pomimo brania tardyferonu hemoglobina spadła do 9,7, wszystkie inne oznaczające anemię też poniżej normy.
    Dostałam już wszystkie zdjęcia z sesji, nie wiem jak to się stało, pomimo że wyglądam jak betoniarka, to zdjęcia wyszły genialnie <3

Powodzenia na wizytach :)
    Powodzenia na wizycie, a zdjęciami koniecznie się pochwal :)
    Co do dentysty to ja jakoś jeszcze noszę, ale wiem co czujesz. Ja jutro idę i mam nadzieję, że ostatni raz.. jeden zostanie mi ząb po porodzie.

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka
    papierek musi być wpiety z grupa krwi
    Ja cały czas go mam razem z kartą ciąży w pokrowcu, na poród dopnę zszywaczem :) plus inne badania, które trzeba będzie, albo wsadzę w środek :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    z ta gr krwi dla mnie to i tak niepowazne
    mój mąz musiał robic dwa razy grupę, by bylo w dokumentach wpisane...dla niego darmowa opcją było krwiodawstwo...po dwukrotnym powtórzeniu badań wyrobili mu karte grupy krwi
    a u nas jedno badanie wystarcza...
    Od mojego znowu wcale nie wymagali :/ sam sobie zrobił jakiś czas temu i trzyma wynik, sama wpisałam go w kartę ciąży i sama lekarki pytałam, czy jest ok z Naszymi grupami krwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak wszystko noszę, teraz spinaczem przyczepiłam, bo miałam też zdjęcia z usg i za każdym razem lekarzom wypadały ;D na ostatniej wizycie dostałam taką maleńką teczkę na zdjęcia, bo w szpitalu karty nie oddają, a gdybym zapomniała to bym pamiątkę straciła :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja tak wszystko noszę, teraz spinaczem przyczepiłam, bo miałam też zdjęcia z usg i za każdym razem lekarzom wypadały ;D na ostatniej wizycie dostałam taką maleńką teczkę na zdjęcia, bo w szpitalu karty nie oddają, a gdybym zapomniała to bym pamiątkę straciła :(
    Ja zdjęć nigdy nie mam ze sobą, mam je w domu na pamiątkę. Po co zdjęcia w karcie ciąży ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mąż zrobił grupę krwi, ale jak się okazało wg mojej gin niepotrzebnie bo nie ma konfliktu, oboje mamy plusy

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u mnie mąż zrobił grupę krwi, ale jak się okazało wg mojej gin niepotrzebnie bo nie ma konfliktu, oboje mamy plusy
    My tak samo ;) ale moja nawet nie kazała robić, nawet tego nie zalecała, ale on kiedyś sobie sprawdzał grupę krwi, stąd wiemy jaką ma i wpisałam ją w kartę sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:20

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja cały czas go mam razem z kartą ciąży w pokrowcu, na poród dopnę zszywaczem :) plus inne badania, które trzeba będzie, albo wsadzę w środek :D

ja zszywacza nie mam :D odpiełam wynik gr krwi ze starej karty i jeszcze nie wpiełam
    i u mnie w szpitalu byla cała lista badań co wziąc, a ostatecznie wzięli tylko kartę ciązy-i kto wie, czy w ogole do niej zagladali

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mąz robił grupe krwi z racji pracy...

a mi szpital karte ciązy oddal...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz, co szpital to inne praktyki i zachowania :D Najlepiej się u źródła pytać chyba i wszystko jasne.. chociaż nie raz każdy gada co innego :P i bądź tu człowieku mądry :D

Ja chyba się do Lidla jeszcze przejdę, bo są od wczoraj fajne garnki do kuchni i inne cuda :) i bidon bym mężowi na siłownie kupiła. Tylko te kolejki mnie przerażają..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zabrali kartę baaa nawet pierwsze usg i ostatnie. Później wszystko oddali.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeciez karta ciązy to moja historia leczenia, wiec nie zrozumialabym , czemu by nie mieli zamiaru oddawać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, może spytaj kogoś z mojego szpitala? :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a skąd wiesz ze nie oddaja ???i gdzie to niby trzymają???(tzn archiwizują)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem gdzie trzymają, podobno zostaje w dokumentacji szpitalnej, więc pewnie archiwum. Na szkole rodzenia nam mówili że nie oddają - więc pewnie taki zwyczaj mają

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dotarła moja paczka z MotherHood :D

kamciaelcia, violett lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    dziwna praktyka
    ja bym spytała na szkole rodzenia dlaczego tak robia...szkoda, bo to super pamiątka
    pozostaje ci ksero

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzese sie z nerwow. IgG cytomegalii mam pozytywne!!!! Chryste az mnie na placz zanosi bo nie wiem kiedy doszlo do tego!
    Matulu!!!:(:(:(
    Czekam jeszcze na wizyte ale chyba mnie rozniesie ! :(

‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ