Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia a IgM?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie jest ujemne, ale zrobilam pierwszy raz i boje sie ze moglo zahaczyc o ciaze...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale igg to stare zakażenie, najważniejsze igm. Jakie jest? A robiłaś już wcześniej w ciąży cytomegalie?

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kartę ciążę zabierają i wpinaja w "historię choroby", oddają wszystkie USG i fotosy.

Ksosiu a IgM masz ujemne? Badałas wcześniej IgG? Bo samo.IgG świadczy o starym zakazeniu, ważne IgM.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Ja miałam robione cytomegalie jak byłam ostatnio wszlitalu i mój igg tez jest dodatni 44 AU/ml natomiast Igm mam ujemny. I tez sie tym zestresowałam, bo zobaczyłam to na wypisie. Ale to oznacza tylko tyle, ze kiedyś przechodziliśmy te cytomegalie. Wiec sie nie stresuj.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu IgM utrzymuje się wysokie nawet kilka.miesięcy, spokojnie :) jak IgM ujemne to kiedyś chorowalas. Ja mam IgG bardzo wysokie od kilku lat. Niestety cytomegalie można przechorowac kilka razy, ale przy ujemnym IgM wyluzuj :)
    Dla tego nie kumam jak lekarz zleca badanie pod koniec ciąży, a pacjentka ma stresa... ja miałam w 1 trym i powtorka w III wtedy jest cały ogląd przeciwciał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chcialam. To moja nadgorliwosc. Naczytalam sie internetow....
    I teraz prosze! Cierp mala! :(

Uspokoilyscie mnie.

Chyba pierwotne zakazenie jest gorsze niz wtorne...? PrZynajmniej z opryszczka tak jest...

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, kacik jeszcze w powijakach, powiesimy lampke taki ksiezyc, przywiercimy komode do sciany, musze pomyc mebelki, wszstko poprac i poprasowac duzo tego :), ale prawie ostatecznie do lozeczka juz nic ni wkladam tylko przescieradelko, a na komode takie segregatory bezowe na pieluchy i inne :). Jak dokoncze to sie pochwale :)
    pirelka wrote:
    marta, Macioszczyczka, izunia dziękuję za wczorajsze życzenia :)

Anka, ale śliczny kącik :) i piękna komoda !

mysza gratuluję udanej wizyty ;)

Ja już dawno na nogach, byłam w szkole w po wyniki egzaminów, niestety jeden do poprawki, ale to w przyszłym roku dopiero najwcześniej..
    Zrobiłam od razu małe zakupy do domu. W końcu mimo pobudek do wc dość dobrze spałam :)

Co do pieluch to nie pierzecie ich razem z ubrankami ?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu nie czytaj netu ;)
    Tak pierwotne jest najgorsze, wtórne podobno już nie szkodzi dziecku. Ale u Ciebie nie ma mowy o zakazeniu, kiedyś je przebylas i tyle :)
    Opryszczka wargowa nie jest niebezpieczna, ale narządów rodnych już tak. Choć ja dostałam antybiotyk na.opryche pod nosem, ale dopiero przy 2 wysypie.

Ps. Nadgorliwosc gorsza od faszyzmu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Dziekuje, kacik jeszcze w powijakach, powiesimy lampke taki ksiezyc, przywiercimy komode do sciany, musze pomyc mebelki, wszstko poprac i poprasowac duzo tego :), ale prawie ostatecznie do lozeczka juz nic ni wkladam tylko przescieradelko, a na komode takie segregatory bezowe na pieluchy i inne :). Jak dokoncze to sie pochwale :)
    U mnie też wszystko w rozsypce jeszcze :) tylko łóżeczka skręcone stoją..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę dokupić jakąś lampkę, żeby w nocy przebierać i nie zapalać dużego światła, bo i dziecko i męża obudzę :P jakiś organizer na łóżeczko, pudełka na przybory kosmetyczno-higieniczne i koszyk na czapeczki i skarpetki. Tak się zastanawiam co kupić pod szyjkę maleństwa jak się zrobi chłodniej, ale nie jakoś późnojesienno czy zimowo...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sypialni juz mam powieszony kinkiet nad moim łózkiem, a dokładnie kabelek jest pod reka , kinkiet ma mega słabą zarówke i jest przyćmiony poszewką :)a do pokoiku Piotrusia ostatnio kupilismy lampkę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewentualnie... zapalać światło w łazience obok żeby jakieś minimalne było, niech dociera przez okienka lub otwarte drzwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 12:20

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku ja kupowałam w Lidlu i netto cienkie chusteczki pod szyję, były super na na jesień i wczesną wiosnę :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    tez mam taka lampeczke do gniazdka, przy Emilce super sprawa, teraz niekoniecznie, bo po prostu w pokoju Piotrusia nie ma gniazdka na wejsciu(znajdzie sie za łózeczkiem)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 12:25

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to będę musiała jeszcze poszukać tych cieniutkich chustek pod szyjkę ;)
    a myślałam o lampce z IKEA, są księżyce, gwiazdki do kontaktu tylko wkładane, mąż ma dopiero za tydzień wypłatę, a ja wpadam w wir zakupów. Teraz dostałam smsa, że jak coś potrzebuję to mam pilnie dzwonić i co? skończyło się tak

- Kochanie?
    - Tak?
    - Bo pisałeś że mam dzwonić jak czegoś będę potrzebować
    - A czego Ci trzeba?
    - Ciastka czekoladowego z musem...

Ciastka! Ciastka! Królestwo za ciastko!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w mieszkaniu nic nie mam przygotowane dla małej :( tylko łóżeczko złożone przez męża. I ciężko mi coś zorganizować jak leżę całe dnie u rodziców. Nie wiem kiedy my to ogarniemy :( pokupowalam co prawda jakieś dodatki ale mąż pewnie nie zorganizuje tego beze mnie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nad kołyska I lozeczkiem jeszcze nie myślę. ..na weekend pewnie zabierzemy się za remont salonu. Potem okno w sypialni i na końcu u Piotrusia
    Jedynie co do ubranka i wózek już przygotowane

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:01

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a2b97407b8c.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/827992fe9130.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5ee2dcbd9f6.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e762c81c74c.png

Właśnie tuż za płotem, po polu, przechadza się bocian. Mieszkam na wsi już ponad 4 lata, a do dziś cieszę się jak dziecko, jak zobaczę sarnę, jelenia, albo nawet takiego bociana.
    Muszę się "odchaszczyć" przed wizytą, bo się biedny lekarz nie przebije przez gąszcze do badania ;)

nick nieaktualny, kamciaelcia, Skali89, Pysiaczek89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mychakruszyna, A_n_k_a_80, claudiuszek, nick nieaktualny, ilona29, marta258, nick nieaktualny, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ