X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja następną wizytę mam 27.07, zobaczymy co później wymyśli, bo przecież będzie niecały miesiąc do porodu! i jakie badania powinnam powtórzyć zanim pojadę do szpitala? bo ostatnio się pytałam gin czy coś robić z tego co robiłam w 1szym trymestrze, to powiedziała że nie ma takiej potrzeby...
    Ja na razie powtarzałam przeciwciała krwi i grupę krwi.. czytałam, że HIV chyba się powtarza, Kiła, HBS.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa jak to u mnie będzie wyglądało. Na początku ciąży miałam wizyty co 2 tygodnie teraz co 3-4. Muszę dr spytać o plan dalszy działania bo teraz to już wszystko dla mnie jest nowe na takim etapie w ciąży nie byłam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Moja karta niedługo się skończy :D dadzą mi drugą? :P

nie wiem :D
    mi info wciskali juz w róznych miejscach na karcie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Moja karta niedługo się skończy :D dadzą mi drugą? :P

M na karcie zostaly 2 wizyty. 1 mam dzis....

Chyba juz wiem dlaczego tak pozno zakladaja :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dr też mówił że hiv i te inne badania wr chyba tylko na początku w sumie chciał przepisac z tamtej karty ale stwierdził że lepiej jednak nowe. Zobaczymy co powie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    M na karcie zostaly 2 wizyty. 1 mam dzis....

Chyba juz wiem dlaczego tak pozno zakladaja :D
    Mi też zostały dwie rubryki :P teraz w piątek na pewno jedną zapisze.. bo będę mieć wyniki krwi, poza tym już mies. mnie nie ważyli i ciśnienia nie mierzyli ;)
    U mnie założyli od razu w 7 tyg. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy czy mi coś zleci na następnej wizycie, bo chyba wszystkie wyniki do karty ciąży są wpisywane? ja sobie tylko dopięłam oryginalną grupę krwi i mam dostać na następnej wizycie gbs

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zobaczymy czy mi coś zleci na następnej wizycie, bo chyba wszystkie wyniki do karty ciąży są wpisywane? ja sobie tylko dopięłam oryginalną grupę krwi i mam dostać na następnej wizycie gbs
    Ja też mam dopiętą krew, bo ginekolog kazała, ale czytałam, że kilka badań do porodu trzeba mieć ze sobą aktualnych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli z pieczątką? bo ja mam w labo wyniki po zalogowaniu się do systemu i po prostu drukuję jak idę na wizytę

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    czyli z pieczątką? bo ja mam w labo wyniki po zalogowaniu się do systemu i po prostu drukuję jak idę na wizytę
    Nie wiem czy z pieczątką, ale tak czytałam że oryginały aktualne. Ja drukuję do lekarza wszystko, bo robię gdzie indziej, a te chronione odbieram osobiście i u ginekolog mi ich nie zabierają.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja grupa krwi ma oieczatke
    na wydruku jest napis "oryginał"?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam drukowane z systemu i nic nie mówili w szpitalu na to

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, mnie się wydaje że coś takiego jest ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu ginka powiedziała, że za 2 tyg GBS, a potem za kolejne 2 tyg hiv, hcv, hbs, toxo czyli wszystko to, czym dziecko może się zarazić podczas kontaktu z wodami plodowymi, nawet podczas cięcia.

Pirelko brzuszek luksio :) cudny i aż ciężko uwierzyć, że tam dwie dziewczynki siedzą :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi po prostu o to, że "nie mogą" wierzyć w grupe krwi lekarzowi (z info w karcie). Dlatego ważne jest żeby mieć druk z lab. To zbyt ważne. Tak nam tłumaczyła położna w szkole rodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    braow bisacz! Gratulacje dla syna! :)

Aż muszę zapytać dziś gin jak jej synowi poszło, bo też pisał :)

Nic to jadę na tę wizytę.... trzymajcie kciuki. Pewnie odezwe się z poczekalni!

bisacz, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    moja grupa krwi ma oieczatke
    na wydruku jest napis "oryginał"?
    Nie, ale chodzi mi o to, że nie wiem czy starczy mieć wpisane w kartę, czy trzeba mieć papierek z badania ;) wynik :)

agatia dziękuję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:05

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ta gr krwi dla mnie to i tak niepowazne
    mój mąz musiał robic dwa razy grupę, by bylo w dokumentach wpisane...dla niego darmowa opcją było krwiodawstwo...po dwukrotnym powtórzeniu badań wyrobili mu karte grupy krwi
    a u nas jedno badanie wystarcza...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    papierek musi być wpiety z grupa krwi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) Ja dziś też mam wizytę na 16:00, jestem ciekawa ile waży Emilka i jak jest ułożona. Wczoraj byłam ostatni raz u dentysty. Zostały mi 2 zęby, ale nie jestem w stanie tak długo wysiedzieć na fotelu, wczoraj bym ze 4 razy zemdlała, ledwie dała radę skończyć mi tego zęba, którego rozwierciła. Odebrałam też wyniki krwi i wiem skąd moje ogólnie słabe samopoczucie-pomimo brania tardyferonu hemoglobina spadła do 9,7, wszystkie inne oznaczające anemię też poniżej normy.
    Dostałam już wszystkie zdjęcia z sesji, nie wiem jak to się stało, pomimo że wyglądam jak betoniarka, to zdjęcia wyszły genialnie <3

Powodzenia na wizytach :)

PS. Pięknie ta "3" z przodu na suwaczku wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:09

pirelka, Sabina, Pysiaczek89, bisacz, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ