X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja następną wizytę mam 27.07, zobaczymy co później wymyśli, bo przecież będzie niecały miesiąc do porodu! i jakie badania powinnam powtórzyć zanim pojadę do szpitala? bo ostatnio się pytałam gin czy coś robić z tego co robiłam w 1szym trymestrze, to powiedziała że nie ma takiej potrzeby...
    Ja na razie powtarzałam przeciwciała krwi i grupę krwi.. czytałam, że HIV chyba się powtarza, Kiła, HBS.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa jak to u mnie będzie wyglądało. Na początku ciąży miałam wizyty co 2 tygodnie teraz co 3-4. Muszę dr spytać o plan dalszy działania bo teraz to już wszystko dla mnie jest nowe na takim etapie w ciąży nie byłam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Moja karta niedługo się skończy :D dadzą mi drugą? :P

nie wiem :D
    mi info wciskali juz w róznych miejscach na karcie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Moja karta niedługo się skończy :D dadzą mi drugą? :P

M na karcie zostaly 2 wizyty. 1 mam dzis....

Chyba juz wiem dlaczego tak pozno zakladaja :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dr też mówił że hiv i te inne badania wr chyba tylko na początku w sumie chciał przepisac z tamtej karty ale stwierdził że lepiej jednak nowe. Zobaczymy co powie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    M na karcie zostaly 2 wizyty. 1 mam dzis....

Chyba juz wiem dlaczego tak pozno zakladaja :D
    Mi też zostały dwie rubryki :P teraz w piątek na pewno jedną zapisze.. bo będę mieć wyniki krwi, poza tym już mies. mnie nie ważyli i ciśnienia nie mierzyli ;)
    U mnie założyli od razu w 7 tyg. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy czy mi coś zleci na następnej wizycie, bo chyba wszystkie wyniki do karty ciąży są wpisywane? ja sobie tylko dopięłam oryginalną grupę krwi i mam dostać na następnej wizycie gbs

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zobaczymy czy mi coś zleci na następnej wizycie, bo chyba wszystkie wyniki do karty ciąży są wpisywane? ja sobie tylko dopięłam oryginalną grupę krwi i mam dostać na następnej wizycie gbs
    Ja też mam dopiętą krew, bo ginekolog kazała, ale czytałam, że kilka badań do porodu trzeba mieć ze sobą aktualnych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli z pieczątką? bo ja mam w labo wyniki po zalogowaniu się do systemu i po prostu drukuję jak idę na wizytę

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    czyli z pieczątką? bo ja mam w labo wyniki po zalogowaniu się do systemu i po prostu drukuję jak idę na wizytę
    Nie wiem czy z pieczątką, ale tak czytałam że oryginały aktualne. Ja drukuję do lekarza wszystko, bo robię gdzie indziej, a te chronione odbieram osobiście i u ginekolog mi ich nie zabierają.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja grupa krwi ma oieczatke
    na wydruku jest napis "oryginał"?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam drukowane z systemu i nic nie mówili w szpitalu na to

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, mnie się wydaje że coś takiego jest ;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu ginka powiedziała, że za 2 tyg GBS, a potem za kolejne 2 tyg hiv, hcv, hbs, toxo czyli wszystko to, czym dziecko może się zarazić podczas kontaktu z wodami plodowymi, nawet podczas cięcia.

Pirelko brzuszek luksio :) cudny i aż ciężko uwierzyć, że tam dwie dziewczynki siedzą :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi po prostu o to, że "nie mogą" wierzyć w grupe krwi lekarzowi (z info w karcie). Dlatego ważne jest żeby mieć druk z lab. To zbyt ważne. Tak nam tłumaczyła położna w szkole rodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    braow bisacz! Gratulacje dla syna! :)

Aż muszę zapytać dziś gin jak jej synowi poszło, bo też pisał :)

Nic to jadę na tę wizytę.... trzymajcie kciuki. Pewnie odezwe się z poczekalni!

nick nieaktualny, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    moja grupa krwi ma oieczatke
    na wydruku jest napis "oryginał"?
    Nie, ale chodzi mi o to, że nie wiem czy starczy mieć wpisane w kartę, czy trzeba mieć papierek z badania ;) wynik :)

agatia dziękuję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:05

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ta gr krwi dla mnie to i tak niepowazne
    mój mąz musiał robic dwa razy grupę, by bylo w dokumentach wpisane...dla niego darmowa opcją było krwiodawstwo...po dwukrotnym powtórzeniu badań wyrobili mu karte grupy krwi
    a u nas jedno badanie wystarcza...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    papierek musi być wpiety z grupa krwi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) Ja dziś też mam wizytę na 16:00, jestem ciekawa ile waży Emilka i jak jest ułożona. Wczoraj byłam ostatni raz u dentysty. Zostały mi 2 zęby, ale nie jestem w stanie tak długo wysiedzieć na fotelu, wczoraj bym ze 4 razy zemdlała, ledwie dała radę skończyć mi tego zęba, którego rozwierciła. Odebrałam też wyniki krwi i wiem skąd moje ogólnie słabe samopoczucie-pomimo brania tardyferonu hemoglobina spadła do 9,7, wszystkie inne oznaczające anemię też poniżej normy.
    Dostałam już wszystkie zdjęcia z sesji, nie wiem jak to się stało, pomimo że wyglądam jak betoniarka, to zdjęcia wyszły genialnie <3

Powodzenia na wizytach :)

PS. Pięknie ta "3" z przodu na suwaczku wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:09

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pysiaczek89, nick nieaktualny, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ