X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf powodzenia na egzaminie ;)
    Pamietam jaki to stres, zdawalam jakies 2 lata temu, ale do dzis jadac trasa egzaminacyjna mam stresa :D
    I zdalam za 4 razem, no ale coz.. ;)

Ja dzis caly dzien latalam z mezem po miescie i zalatwialismy przemeldowania, nowe dokumenty, itp. Nie mowcie nawet o remontach, bo i nas sie ciagnie juz od poczatku roku i konca nie widac, no ale najwazniejsze juz raczej mamy.

A pokoj Jasia wyglada coraz bardziej dziecieco :) maz zlozyl lozeczko, kupilam biale kosze w Obi, mniejsze na kosmetyki, a wieksze jeszcze nie wiem na co :D
    Teraz czekam na szafe, zamowie pralke i ruszam z praniem i prasowaniem :):)

Aaa i przyszly mi koszule i pizamki z Rafiolki (czesc jest firmy Italianfashion), jestem bardzo zadowolona, sa miekkie, przyjemne, rozmiar raczej sie zgadza z opisywanym, choc w biuscie sa lekko luzne, ale to dobrze, bo moge jeszcze przybrac. Polecam :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    o 10:30 :)
    po ostatniej stresówce na pierwszym boję się co to będzie
    No to kciukasy będą zaciśnięte :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogliby już odpuścić ciężarnej :P
    a najgorsza jest ta atmosfera w poczekalni jak się czeka, aż Was wywołają!
    i oby nie padało, bo na prawdę nadal nie wiem jak uruchomić wycieraczki ;D

ja dziś chodziłam i szukałam tych koszy, chcę kupić jeden mniejszy na skarpetki, czapeczki i większy na takie rzeczy kosmetyczne i apteczkę. Choć z kosmetyków póki co tylko płyn mamy, czy to wystarczy do kąpieli? i kremik na pupkę i na moje brodawki - bepanthen 100 g i była promocja że dołączali 30 g gratis, to ten malutki wezmę do szpitala ;) chciałam też plakat nad łóżeczko kupić. Czy możecie polecić też dobrej jakości prześcieradło dla maluszka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny mam takie glupoe pytanie na temat wyprozniania, bo mnie osoboscie denerwuje bo wyprozniam sie po 2-3 razy dziennie ale nie mam zadnej biegunki ani nic i sie zastanawiam czy to jest normalne ? Nie wiem skad ta częstotliwość sie wziela o.O mam nadzieje ze nikogo nie urazilam takim pytamiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, u mnie czasem dwa razy dziennie ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku gdyby ciężarnym odpuszczali, to strach byłoby wyjść na ulicę :-D
    Co do prześcieradel to z synkiem nie sprawdziły się frotte, bo się potwornie mechaciły. Potem używałam bawełniane z rossmana, bo akurat mieli jakiś tydzień tematyczny i kupiłam 3. Były rewelacyjne :)
    Teraz kupiłam bawełniane z klupsia, ale jak się spiszą czas pokaże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też się nad tym zaczęłam zastanawiać. Niby nigdy nie miałam problemów, ale teraz to już jest coś dziwnego

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przescieradlo zamowilam z allegro, chyba firma hubiworld. Jestem zadowolona, sa takie miekkie, bawelniane, wygladaja jak frotte.
    Zamowilam 2 do lozeczka i 2 do wozka.

Z tej firmy wzielam tez pieluszki, posciel, rozki itp. Wszystko jest super, tylko smierdzi nowoscia i chemia, musze jak najszybciej wyprac :)

A koszyczki wlasnie polecam w obi, bardzo ladnie wygladaja, sa takie zgrabne, ze wejda np. do szuflady, mi na ttm zalezalo, a te wieksze to mozna pod lozeczko. I od jakiegos czasu w promocji :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kurcze dziewczyny mam takie glupoe pytanie na temat wyprozniania, bo mnie osoboscie denerwuje bo wyprozniam sie po 2-3 razy dziennie ale nie mam zadnej biegunki ani nic i sie zastanawiam czy to jest normalne ? Nie wiem skad ta częstotliwość sie wziela o.O mam nadzieje ze nikogo nie urazilam takim pytamiem :)
    Sarcia przecież temat stolca dotyczy każdego, to tylko w bajkach księżniczki nie fajdają i nie puszczają bąków ;)
    Ja robię 1-2 x dziennie, ale na początku ciąży bywało częściej, potem krótki epizod zatwardzen.
    Chyba to nic złego, jeżeli nie ma biegunek. Zapytaj gina na wizycie 11.07.

sarcia123 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ja przescieradlo zamowilam z allegro, chyba firma hubiworld. Jestem zadowolona, sa takie miekkie, bawelniane, wygladaja jak frotte.
    Zamowilam 2 do lozeczka i 2 do wozka.

Z tej firmy wzielam tez pieluszki, posciel, rozki itp. Wszystko jest super, tylko smierdzi nowoscia i chemia, musze jak najszybciej wyprac :)

A koszyczki wlasnie polecam w obi, bardzo ladnie wygladaja, sa takie zgrabne, ze wejda np. do szuflady, mi na ttm zalezalo, a te wieksze to mozna pod lozeczko. I od jakiegos czasu w promocji :)
    Daj foto koszyczkow :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, nie mówię tutaj o jakimś poważnym wykroczeniu typu wymuszenie pierwszeństwa, ale o takich głupotach jak kilka cm nie w tą przy parkowaniu :D

ja koszyki oglądałam dziś w JYSKu, pepco i home&you, obi u nas nie ma - muszę się w końcu zdecydować na coś i kupić chustki pod szyję i będzie chyba wsio, o ile coś mnie nie zauroczy :D a kurtkę i kombinezon kupię jak już dziecko się urodzi i będę znała rozmiar ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Foxiku gdyby ciężarnym odpuszczali, to strach byłoby wyjść na ulicę :-D
    Co do prześcieradel to z synkiem nie sprawdziły się frotte, bo się potwornie mechaciły. Potem używałam bawełniane z rossmana, bo akurat mieli jakiś tydzień tematyczny i kupiłam 3. Były rewelacyjne :)
    Teraz kupiłam bawełniane z klupsia, ale jak się spiszą czas pokaże.

A ja polecam te z jerseyu na gumce :) Trwałe, ładnie się naciągają, nie mechacą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie, tylko ja mam biale :)
    https://www.obi.pl/decom/product/Curver_Koszyk_Rattan_Style_S_kremowy_7_l/5534169?position=6&pageNum=1&pageSize=24

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

cos czuje ze bysmy sie dobrze dogadaly, bo widze ze mamy podobne plczucie humoru i podobne zdania na rozne tematy :) ale za posta daje like przymajmniej sie posmialam z tych ksiezniczek xD

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale dzis pogoda....u mnie normalnie ulewa i wichura zaraz zjem i ide pod koldre bo przed taka pogada to zaraz stracha mam noemalnie :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Agatia

cos czuje ze bysmy sie dobrze dogadaly, bo widze ze mamy podobne plczucie humoru i podobne zdania na rozne tematy :) ale za posta daje like przymajmniej sie posmialam z tych ksiezniczek xD
    Ja jestem mało wrażliwa na pewne tematy :) przecież fizjologia to fizjologia, natury nie oszukasz ;)

Pogoda do bani totalnie, upał w ciąży nie służy, ale niech nie leje :/ my z Młodym zaraz też wskakujemy pod kołdrę i maraton bajkowy przed snem ;)
    Jutro rano wyjazd do labu i oby tak nie lało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 20:39

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby pogoda okropna, ale szczerze wole to niz te upały. A mysle, ze jeszcze i tak upały znowu nas dopadną, to chociaz teraz parodniowy odpoczynek :D

AJrin lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na kolacje ugotowalam kasze manne z mlekiem mniaaaam, sto lat jej nie jdlam :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie lepiej czujr przy takiej pogodzie, choc zawsze uwielbialam upaly. Ale teraz i tak za bardzo nie poszaleje w wakacje, wiec byle je przetrwac i do porodu :)
    Wiem, ze teraz szybko zleci, ale to taka ekscytacja polaczona ze stresem przed samym porodem, przed tym czy dam rade jak sie maluch pojawi, nie wiem, wariuje juz, bo wszyscy z kazdej strony dobre rady, a ja chce zeby bylo idealnie, chociaz wiem, ze tak sie nie da.
    No nic, trzeba wierzyc w siebie i w maluszka, na razie edukuje sie ksiazkami :D

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś podobne w pepco miałam w rękach i miałam kupić, ale jednak wracałam do domu inną drogą, a na kosmetyki i apteczkę będę kupować jakieś plastikowe, a ten wiklinowy na czapeczki i skarpetki ;)

01f1.jpg

zobaczymy jak długo się ten porządek i poukładanie utrzyma ;D

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ