WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia meza pozyczac nie bede ale moglabys na jeden wieczor wypozyczyc jego chec do drapania pleckow i stopek...? Moj leserek nie potrafi tegoo robic a ja tak bardzie sie łaszę i proszę <oczy kota ze shreka>

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nie znam tych bajek :) ha ha ha wszystko przede mną :)
    Na razie ogladamy na youtube wizualizacje klocków lego duplo i filmik o kinder niespodziance.
    Pipa ;) od czasu do czasu, ale za długa, żeby wysiedzieć.
    Twoja to już pannica to jest na wyższym stopniu wtajemniczenia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Roumiem. Ale jak masz do wyboru leki albo przedwczesny poród. .. to ja wybiorę leki.
    Nie lubie, nie lubie...

Mialam na mysli ze przez zelazo mam problem. A i owszem bo biore zarowno luteine jak i magnez ale robie to... Niechetnie...
    Brakuje mi w polsce tego ze zanim poda sie magnez czy jakies witaminy to sie nie sprawdza poziomunw organizmie...
    W ciazy masz skurcze dostajesz magnez a wolalabym dostac skierowanie na badania poziomu tego magnezu e organizmie...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostaynio spiewalm sobie piosenke z piaskowego dziadka :)
    Polecam przesluchac.... Swietny do wprowadzenka przed i po bajce na dobranoc.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Pewnie ze bym wypozyczyla męża :D
    Ale co raz trudniej go namawiac :D drapanko jeszcze jeszcze przejdzie. ..najlepsza opcja drapanka w zamian
    poza tym zawsze powtarzał ze w ciąży to będzie o mnie dbał i się troszczyl. Po zachcianki nie biega to chociaż o relaks się postara

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się obżarłam tymi pierogami, czuję się jakbym miała pęknąć.
    Wychaczyłam na olx komplet mebelków z Ikei z serii stuva, w kolorach takich jak chciałam(biało-różowe): szafa(192cm), szafka(128cm), szafeczka nocna(64cm) i półka(64cm) to wszystko za 360zł. Gościu twierdzi, że meble są w dobrym stanie, już się nie mogę doczekać :)
    Ja chciałabym się załatwiać tak często, niestety przez żelazo chodzę raz na 2 dni, za każdym razem jak mąż mnie słyszy jak sapie, pyta się czy czasem nie rodzę...

Sabina lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odplywam
    Dobrej nocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia tak, to nasze pierwsze :)
    Tak sobie zawsze powtarzam jak mowisz, a potem przychodza juz te lepsze chwile, ale te gorsze trzeba jakos przetrwac.

Sabina olsnilas mnie:D od jakichs 4 dni mam biegunke, nie jakas mocna, ale jednak. A od rygodnia bralam magnez 4x2, nie wiedzialam, ze to jest winowajca :) teraz juz zmniejszylam do 3x1, wiec moze bedzie lepiej.
    Masakra, dzis wydalam w aptece 150 zl, a moj maz zrobil wielkie oczy, ze ja tyle lekow jem. A to wlasnie magnez, nospa, zelazo, rutinoskorbin na krew z nosa, probiotyk i cos na tego paciorkowca ehh. Sporo tego.

Sabina lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was się orientuje lub rozmawiała z pediatrą na temat szczepień, a dokładnie ospy (lub innej żywej szczepionki).
    Muszę zaszczepić Młodego, ja chorowalam, ale szczepienie wypadnie jak już Mała będzie na świecie i zastanawiam się, czy może ją zarazić? Jeżeli tak, to przez jaki czas zaraża?
    Nie bardzo mogę odroczyc, bo mamy nakaz szczepienia z racji choroby.
    Nie daje mi to spokoju, a nie chcę blokować szczepionki w aptece, bo moze inny dzieciaczek ją wykorzysta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ksosia
    Pewnie ze bym wypozyczyla męża :D
    Ale co raz trudniej go namawiac :D drapanko jeszcze jeszcze przejdzie. ..najlepsza opcja drapanka w zamian
    poza tym zawsze powtarzał ze w ciąży to będzie o mnie dbał i się troszczyl. Po zachcianki nie biega to chociaż o relaks się postara

Ja wczoraj powiedzialam mezowi ze jego popoludniowa praca zle sie dla nas skonczy i oby nie skonczyla nas....
    Na co moj maz "jutro zabiore cie do kina". Przyszlo jutro... Maz dzwoni i mowi: "o 15 przyjdzie p. Dorota, o 15.30 musze odebrac auto z warsztatu, o 17 musze jechac na budowe bo pracownik nie bedzie wiedzial co robic, po drodze do mrówki, o 19 spotkanie w sprawie dni mlodziezy a o 20 przyjdzie Kuba"

Kuba siedzi do teraz... O kinie maz zapomnial... Kuba pojdzie a ja sobie poplacze do poduszki i opowiem mezowi jaki fajny film ogladalam dzis w kinie i jaki smaczny popcorn byl..........

Jakos nawet nie jestem zla... Przestalam sie zloscic na meza o cokolwiek.. Ale przykro mi, ze jestem pomijana, na uboczu....

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prześcieradeł, strasznie podobają mi się minky, w łóżeczku Emilki na początku nie będzie nic co by je mogło "ozdobić"(ochraniacz, karuzela i pościel będą dopiero później, na początku mała będzie spała w samym tuliku) , dlatego chciałam choć w ten sposób je "uładnić" ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia
    Najgorsze są właśnie takie obiecanki :D
    Ja jednak się dopominam np masażu stopek :D zwłaszcza jak juz obieca. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, jakbym slyszala swojego meza. Mam wrazenie, ze on pracuje do nocy, teraz np. tez musi cos porobic do pracy. Wiem, ze to dla naszego dobra i ze jemu tez sie nie chce i wolalby ten czas mi poswiecic, ale swoja firma to jest jednak spore zobowiazanie.
    Tez mam dni, ze mnie wkurza i mam zal, bo calymi dniami sama, a nawet jak jest to i tak jakies zajecie sie znajdzie, chocby remont, ale trzeba przetrwac, bo to mam nadzieje tylko taki moment, a potem sie uspokoi troche wszystko.
    Tylko skad brac cierpliwosc i sily:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo lozeczka, mam taka duza szpare miedzy materacem a szuflada, cos tam dajecie, jakas ozdobe, zeby to zakryc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Alinka ja biorę 1500mg dziennie. Żaden żołądek nie pozostanie bierny :/

nie wiem czy ja dobrze liczę, ale jeżeli tak to u mnie wychodzi 2200 mg dziennie...

Sabina lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    A propo lozeczka, mam taka duza szpare miedzy materacem a szuflada, cos tam dajecie, jakas ozdobe, zeby to zakryc?
    Są falbanki, którymi można to przysłonic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to musze poszukac, zeby bylo dla chlopca, bo falbanki mi sie z dziewczynkami kojarza ;)
    Uciekam spac, bo wymeczyl mnie ten dzien, przespanej nocy dziewczyny ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z samego rana, taka u nas wichura, że nie mogę spać, aż strach wyjść z domu, żeby coś na łeb nie spadło. Masakryczna "letnia" pogoda.
    Szykuję się do labu na pobranko. To sobie pospałam he he he ;)
    Młody też wstał, bo go wiatrzysko obudziło.

Mam nadzieję Foxiku, że u Ciebie nie leje i wycieraczki będą zbędne na egzaminie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 05:10

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w labie, ze 20 osób w poczekalni, pewnie będzie aferka, jak wejdę bez kolejki, bo mój brzuch jest niewidzialny ;) ha ha ha
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ccb4408964c.jpg

Czekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 07:01

AJrin, violett, Angela89, Sabina, A_n_k_a_80, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po pobraniu :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ