X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ale z tym rozmiarem możesz mieć rację ;)
    oby midi wystarczyły, po cc chyba tak nie leci jak po sn? :P

ja się zabieram za obiad, miałam sprzątać, a tu nic nie zrobiłam w tym kierunku. Brudne okna mnie drażnią, a dostałam zakaz od męża i mam się ich nie tykać :(

Leci tak samo :) Wszystko oczyszcza się identycznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam, że lekarze czyszczą trochę środek jak już mnie rozciachają i tych odchodów jest ciut mniej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    myślałam, że lekarze czyszczą trochę środek jak już mnie rozciachają i tych odchodów jest ciut mniej...

Nie jest mniej, macica się obkurcza tak samo jak po sn. Więc to czy leci mocno czy słabo u każdej z nas zależy tylko od człowieka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o cc, ja cwenika się w ogóle nie boje, założyli mi go jak byłam już znieczulona a został mi zdjęty pod prysznicem. Przy cc byłam na golaska, później przykryta po samą szyje i na brzuch kładą kilku kg worek z piaskiem? lub z innym wypełnieniem ciężkim aby macica ładnie się obkurczała.

• esmi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    dzisiaj miałam USG prenatalne i wszystko dobrze :) Synuś waży 1650 i Będzie Kacper :)
    Porównując USG Kubusia to waga 1700 więc mała różnica :)

Pysiaczek89, Żabcia_, violett, agatia, Sabina, pirelka, alinka, Angela89, claudiuszek, bbeczka91, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się muszę dopytać w szpitalu czy dają koszulę czy mam przejść na salę operacyjną w własnym szlafroku, skoro na wyrostek dostałam te urocze wdzianko odsłaniające tyłek, to na cc też powinni? w końcu ten sam szpital tylko oddział inny :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Hej dziewczyny!
    dzisiaj miałam USG prenatalne i wszystko dobrze :) Synuś waży 1650 i Będzie Kacper :)
    Porównując USG Kubusia to waga 1700 więc mała różnica :)
    Taką wagę miała córka jak się urodziła :) Gratuluje dopiero się dowiedziałaś płci? :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam położna na szkole rodzenia mówiła, że po cc jest o wiele mniej odchodów, bo czyszcą macicę w środku - tak przynajmniej mówiła odnośnie "naszego: szpitala.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się muszę dopytać w szpitalu czy dają koszulę czy mam przejść na salę operacyjną w własnym szlafroku, skoro na wyrostek dostałam te urocze wdzianko odsłaniające tyłek, to na cc też powinni? w końcu ten sam szpital tylko oddział inny :P
    Ja dostałam od nich jednorazówkę ale i tak leżałam na łóżku ..i później juz przed sala operacyjną zdejmowałam i przenosili mnie na inne łóżko. Jakoś tak to wyglądało bo to pamiętam jak przez mgłe

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie, ja później nie pamiętam czy po operacji miałam coś na sobie oprócz kołdry czy nie, ale na sale szłam w tej jednorazowej koszuli szpitalnej

• esmi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Taką wagę miała córka jak się urodziła :) Gratuluje dopiero się dowiedziałaś płci? :)
    Angela tydzien temu się potwierdziło płeć a dzisiaj już wszelkie pomiary :) Dobrze , że mąż już zdecydował się na imię :)

Angela89 lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do NFZ dodzwonić się nie mogłam, aż tu nagle widzę że nieznany numer dzwoni, odbieram i niespodzianka... NFZ dzwoni ;D szok!

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dostaliśmy paczkę z usa od ciotki, pełno różnych ciuszków, będą na długo ;)
    Zamówiliśmy też fotel, ten który ostatnio wybraliśmy, bo żaden inny mu nie dorównywał, myślę że będzie mi wygodnie :) Teraz czekamy aż go dowiozą.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ale masz szyjke! Nono :) oby sjurcze Ci odpuscily i zebys mogla szybko wrocic do domu :)

Ps. Dziś dostałam SMS od PZU , ze przyznali mi świadczenie za pobyt w szpitalu. Ale nie napisali ile.

_izunia_ lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobilam gnocchi w sosie smietanowo kurkowym z cukinia i szafranem M sie zajadal az zjadl 2 porcje :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Dzisiaj mieliśmy przyspieszoną wizytę, bo jutro lub w środę muszę jechać do rodziców, pilnować domu i babci. Po ostatnich kradzieżach w tamtym roku, boi się sama zostać, a oni jadą za granicę.

Na wizycie dowiedziałam się niewiele. Ogólnie wszystko ok, szyjka zamknięta, długa, dzidzia dalej główkowo ułożona, ale nie była mierzona tym razem. Nie przytyłyśmy nic prze 2 tygodnie. Mam nadzieję, że za dwa tygodnie mi ją zmierzy, bo bardzzo chcę wiedzieć ile urosła.

Co do koszuli to do porodu dostajemy szpitalną, a już na oddział po prysznicu zakładamy swoją. Kupie sobie dwie, jedną do zniszczenia, a drugą jak już przestanie lecieć do domu. Wszystko kazali spakować w jedną torbę sportową.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku, już dawno gnocchi nie jadłam... może zrobię w najbliższym czasie ;)
    ja się pakuję w jedną torbę, ale mimo że biorę po jednej paczce pampersów, podkładów na łóżko i majtek, dwa mniejsze ręczniki to się boję problemów z pomieszczeniem wszystkiego :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tą torbę mam pojemną. ;D Na blogu sroki czytałam, że można zaosczędzić na żelu do mycia kupując tylko płyn do higieny intymnej (sensitive) z Biedronki, który idealnie sprawdza się pod prysznic w szpitalu, bo nie pachnie i nie odstrasza dziecka. A położna na szkole rodzenia mówiła, że najlepiej bezzapachowe, żeby dziecko czuło matkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamierzałam wszystko i tak przelać do małych buteleczek, żel pod prysznic i tak pewnie zastąpię jakimś naturalnym mydłem w płynie :) nie mam pojęcia jakie rozmiary torby mieszczą się w granicach zdrowego rozsądku, żeby nie pomyśleli że wariatka na wczasy przyjechała, zwłaszcza że u nas zarówno po sn jak i sn trzymają 72 godz. i tak biorę po jednej paczce wszystkiego, w domu będzie reszta leżeć i mąż najwyżej dowiezie ;)

‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ