X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ale z tym rozmiarem możesz mieć rację ;)
    oby midi wystarczyły, po cc chyba tak nie leci jak po sn? :P

ja się zabieram za obiad, miałam sprzątać, a tu nic nie zrobiłam w tym kierunku. Brudne okna mnie drażnią, a dostałam zakaz od męża i mam się ich nie tykać :(

Leci tak samo :) Wszystko oczyszcza się identycznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam, że lekarze czyszczą trochę środek jak już mnie rozciachają i tych odchodów jest ciut mniej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    myślałam, że lekarze czyszczą trochę środek jak już mnie rozciachają i tych odchodów jest ciut mniej...

Nie jest mniej, macica się obkurcza tak samo jak po sn. Więc to czy leci mocno czy słabo u każdej z nas zależy tylko od człowieka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o cc, ja cwenika się w ogóle nie boje, założyli mi go jak byłam już znieczulona a został mi zdjęty pod prysznicem. Przy cc byłam na golaska, później przykryta po samą szyje i na brzuch kładą kilku kg worek z piaskiem? lub z innym wypełnieniem ciężkim aby macica ładnie się obkurczała.

• esmi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    dzisiaj miałam USG prenatalne i wszystko dobrze :) Synuś waży 1650 i Będzie Kacper :)
    Porównując USG Kubusia to waga 1700 więc mała różnica :)

Pysiaczek89, Żabcia_, violett, agatia, Sabina, pirelka, alinka, Angela89, claudiuszek, bbeczka91, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się muszę dopytać w szpitalu czy dają koszulę czy mam przejść na salę operacyjną w własnym szlafroku, skoro na wyrostek dostałam te urocze wdzianko odsłaniające tyłek, to na cc też powinni? w końcu ten sam szpital tylko oddział inny :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Hej dziewczyny!
    dzisiaj miałam USG prenatalne i wszystko dobrze :) Synuś waży 1650 i Będzie Kacper :)
    Porównując USG Kubusia to waga 1700 więc mała różnica :)
    Taką wagę miała córka jak się urodziła :) Gratuluje dopiero się dowiedziałaś płci? :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam położna na szkole rodzenia mówiła, że po cc jest o wiele mniej odchodów, bo czyszcą macicę w środku - tak przynajmniej mówiła odnośnie "naszego: szpitala.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się muszę dopytać w szpitalu czy dają koszulę czy mam przejść na salę operacyjną w własnym szlafroku, skoro na wyrostek dostałam te urocze wdzianko odsłaniające tyłek, to na cc też powinni? w końcu ten sam szpital tylko oddział inny :P
    Ja dostałam od nich jednorazówkę ale i tak leżałam na łóżku ..i później juz przed sala operacyjną zdejmowałam i przenosili mnie na inne łóżko. Jakoś tak to wyglądało bo to pamiętam jak przez mgłe

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie, ja później nie pamiętam czy po operacji miałam coś na sobie oprócz kołdry czy nie, ale na sale szłam w tej jednorazowej koszuli szpitalnej

• esmi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Taką wagę miała córka jak się urodziła :) Gratuluje dopiero się dowiedziałaś płci? :)
    Angela tydzien temu się potwierdziło płeć a dzisiaj już wszelkie pomiary :) Dobrze , że mąż już zdecydował się na imię :)

Angela89 lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do NFZ dodzwonić się nie mogłam, aż tu nagle widzę że nieznany numer dzwoni, odbieram i niespodzianka... NFZ dzwoni ;D szok!

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dostaliśmy paczkę z usa od ciotki, pełno różnych ciuszków, będą na długo ;)
    Zamówiliśmy też fotel, ten który ostatnio wybraliśmy, bo żaden inny mu nie dorównywał, myślę że będzie mi wygodnie :) Teraz czekamy aż go dowiozą.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ale masz szyjke! Nono :) oby sjurcze Ci odpuscily i zebys mogla szybko wrocic do domu :)

Ps. Dziś dostałam SMS od PZU , ze przyznali mi świadczenie za pobyt w szpitalu. Ale nie napisali ile.

_izunia_ lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobilam gnocchi w sosie smietanowo kurkowym z cukinia i szafranem M sie zajadal az zjadl 2 porcje :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Dzisiaj mieliśmy przyspieszoną wizytę, bo jutro lub w środę muszę jechać do rodziców, pilnować domu i babci. Po ostatnich kradzieżach w tamtym roku, boi się sama zostać, a oni jadą za granicę.

Na wizycie dowiedziałam się niewiele. Ogólnie wszystko ok, szyjka zamknięta, długa, dzidzia dalej główkowo ułożona, ale nie była mierzona tym razem. Nie przytyłyśmy nic prze 2 tygodnie. Mam nadzieję, że za dwa tygodnie mi ją zmierzy, bo bardzzo chcę wiedzieć ile urosła.

Co do koszuli to do porodu dostajemy szpitalną, a już na oddział po prysznicu zakładamy swoją. Kupie sobie dwie, jedną do zniszczenia, a drugą jak już przestanie lecieć do domu. Wszystko kazali spakować w jedną torbę sportową.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku, już dawno gnocchi nie jadłam... może zrobię w najbliższym czasie ;)
    ja się pakuję w jedną torbę, ale mimo że biorę po jednej paczce pampersów, podkładów na łóżko i majtek, dwa mniejsze ręczniki to się boję problemów z pomieszczeniem wszystkiego :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tą torbę mam pojemną. ;D Na blogu sroki czytałam, że można zaosczędzić na żelu do mycia kupując tylko płyn do higieny intymnej (sensitive) z Biedronki, który idealnie sprawdza się pod prysznic w szpitalu, bo nie pachnie i nie odstrasza dziecka. A położna na szkole rodzenia mówiła, że najlepiej bezzapachowe, żeby dziecko czuło matkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamierzałam wszystko i tak przelać do małych buteleczek, żel pod prysznic i tak pewnie zastąpię jakimś naturalnym mydłem w płynie :) nie mam pojęcia jakie rozmiary torby mieszczą się w granicach zdrowego rozsądku, żeby nie pomyśleli że wariatka na wczasy przyjechała, zwłaszcza że u nas zarówno po sn jak i sn trzymają 72 godz. i tak biorę po jednej paczce wszystkiego, w domu będzie reszta leżeć i mąż najwyżej dowiezie ;)

‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ