X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dostałam na szkole rodzenia próbkę podkładu do majtek, otworzyłam z ciekawości (bo nadal nie wiem jakie zamówić) i pierwsza moja myśl "o, ku... jakie to wielkie" to naprawdę się mieści w majtkach? :P
    też się przeraziłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zajęłam się paznokciami u stóp, bo jutro sesja zdjęciowa i muszę jakoś wyglądać, pod wieczór zrobię dłonie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ja już po usg. Mała waży 1750g więc ładnie przybiera :) łożysko w porządku i co najlepsze moja szyjka w całości ma 42mm! A przy badaniu palcem wychodzi 1,5 cm. Wewnętrznie zamknięta, tylko przy napinaniu się trochę skraca więc mam niedopuszczac do zaparc. Trochę mi ulzylo nie powiem.
    I dlatego ufam tylko Usg A nie palca. Super że wszystko ok. Kiedy wychodzisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, przecież ten sam format co pampers dla Filipa!! :D
    szukam jakiś tańszych, bo na pierwsze dni chcę Hartmanna kupić, ale one są dość drogie bo ok 15-17 zł (za opakowanie 14 szt.), a na następne dni coś z niższej półki cenowej, a później już się przerzucę na zwykłe podpaski mam nadzieję ;) myślałam albo o canpolu albo baby ono..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tylko podkłady Bella Mama + podpaski Maxi Bella i chyba mam jakieś 2 próbki z Canpola podkładów jeszcze poporodowych.
    Patrze na te Hartmanna i one są w różnych rozmiarach chyba.. ale mają klej. Teraz żałuję, że kupiłam Bella, bo nie wiem jak bez kleju mają się trzymac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 13:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te mini/midi/maxi to nie jest stopień chłonności? muszę sprawdzić :P
    ja nigdy nie lubiłam podpasek belli, więc nawet nie rozważałam tych podkładów ;)

Ksosia, wiem że za gorąco na zupy, ale ja chyba w środę ogarnę krem z pieczonej papryki, bo ma moja mama przyjechać i chciałabym mieć w domku coś na szybko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To ja do porodu mam używaną w razie co, a dwie kupię na salę potem.. ale nie wiem gdzie i jakie :/ bo te rozmiary na ślepo w necie nie wiadomo jakie brać :(
    Cewnika też się boję..

Pirelka polecam strone rafiolka. Ja tam zamowilam 2 koszule i 2 pizamki do karmienia i szlafroczek i jestem bardzo zadowolona. Co prawda jedne spodnie od pizamki mnie rozczarowaly, ale przezyje :p
    Co do rozmiarow, wydaje mi sie, ze sa lekko zawyzone, tam sa podane cm i jak sie zmierzylam wyszlo mi wszystko w xl i faktycznie pasuje, mam sporo luzu, ale nie wisi to na mnie, a wiadomo, ze jeszcze przybedzie troche.
    A sam material bardzo fajny, duzy wybor, rzadko kupuje cos w necie, a tu mnie milo zaskoczyli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 13:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a te mini/midi/maxi to nie jest stopień chłonności? muszę sprawdzić :P
    ja nigdy nie lubiłam podpasek belli, więc nawet nie rozważałam tych podkładów ;)
    A możliwe, nawet nie pomyślałam o tym :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Pirelka polecam strone rafiolka. Ja tam zamowilam 2 koszule i 2 pizamki do karmienia i szlafroczek i jestem bardzo zadowolona. Co prawda jedne spodnie od pizamki mnie rozczarowaly, ale przezyje :p
    Co do rozmiarow, wydaje mi sie, ze sa lekko zawyzone, tam sa podane cm i jak sie zmierzylam wyszlo mi wszystko w xl i faktycznie pasuje, mam sporo luzu, ale nie wisi to na mnie, a wiadomo, ze jeszcze przybedzie troche.
    A sam material bardzo fajny, duzy wybor, zadko kupuje cos w necie, a tu mnie milo zaskoczyli.
    No właśnie online to ja nie wiem jak z rozmiarem, a z wysyłką wychodzi drogo jak na jeden raz do szpitala, ale zerknę.
    Ja znowu za luźnej nie brałam, bo brzuch spadnie troszkę po porodzie, a w ramionach i tak za dużą trochę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z tym rozmiarem możesz mieć rację ;)
    oby midi wystarczyły, po cc chyba tak nie leci jak po sn? :P

ja się zabieram za obiad, miałam sprzątać, a tu nic nie zrobiłam w tym kierunku. Brudne okna mnie drażnią, a dostałam zakaz od męża i mam się ich nie tykać :(

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dzisiaj na 16:40 mam wizyte u gina i objecal mi badanje trzeciego trymestru wiec potm dam Wam znac.
    Juz raz Wam pisalam, ze teraz mniej czuje mala, tez tak macie. Rzadziej sie wierci :)

pirelka lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę zamawiać na allegro u dolce_sonno, szkoda mi pieniędzy na markowe koszule, które posłużąkilka dni, które najprawdopodobniej upierniczę, wyrzucę i szybko zapomnę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka trzymam kciuki ;)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z pepco, kupilam body i pajaca i dwie czapeczki :)
    A sobie sportowy stanik, bo sa cudowne i za 8 zl :D na takie dni jak dzisiaj idealne.
    Ale koszule byly kiepskie, jakies takie krotkie, no nie bardzo.

Jest taki upal, ze chlodze sie przed wiatraczkiem juz pol godziny, a dalej jestem czerwona jak burak :D

Dzieki Mysza i Agatia, wyprobuje dzis te pokrzywe wieczorem.

Haneczka naprawde dajesz mi nadzieje :) szczuple kostki, ehh :)

haneczka lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczęłam 30 tydz, nie wiem kiedy to zleciało :)
    Wróciliśmy z mężem z urlopu i znowu w mieście upał nie do wytrzymania, dzisiaj nie ruszam się z domu. No ale dzięki temu mam czas posiedzieć nad apteką bo tylko to mi zostało i będzie koniec wyprawki :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pepco też koszule kiepskie, kuse i takie małe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    I dlatego ufam tylko Usg A nie palca. Super że wszystko ok. Kiedy wychodzisz?
    Pewnie najwcześniej w środę. Do północy mam kroplowke a potem mają sprawdzić czy po odlaczeniu skurcze nie wrócą

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy zaraz po fotel...

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja tez juz po wizycie ginekologicznej. Gin mnie wybadala i szew trzyma, wiec to najważniejsze :) następna wizyta za dwa tygodnie.

Angela89, haneczka, Żabcia_, violett, agatia, Sabina, pirelka, alinka, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja kupiłam tylko podkłady Bella Mama + podpaski Maxi Bella i chyba mam jakieś 2 próbki z Canpola podkładów jeszcze poporodowych.
    Patrze na te Hartmanna i one są w różnych rozmiarach chyba.. ale mają klej. Teraz żałuję, że kupiłam Bella, bo nie wiem jak bez kleju mają się trzymac :(

W majtkach z siatki, które są elastyczne podkłady bardzo dobrze się trzymają bez obaw.:)

pirelka lubi tę wiadomość

‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ