X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dostałam na szkole rodzenia próbkę podkładu do majtek, otworzyłam z ciekawości (bo nadal nie wiem jakie zamówić) i pierwsza moja myśl "o, ku... jakie to wielkie" to naprawdę się mieści w majtkach? :P
    też się przeraziłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zajęłam się paznokciami u stóp, bo jutro sesja zdjęciowa i muszę jakoś wyglądać, pod wieczór zrobię dłonie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ja już po usg. Mała waży 1750g więc ładnie przybiera :) łożysko w porządku i co najlepsze moja szyjka w całości ma 42mm! A przy badaniu palcem wychodzi 1,5 cm. Wewnętrznie zamknięta, tylko przy napinaniu się trochę skraca więc mam niedopuszczac do zaparc. Trochę mi ulzylo nie powiem.
    I dlatego ufam tylko Usg A nie palca. Super że wszystko ok. Kiedy wychodzisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, przecież ten sam format co pampers dla Filipa!! :D
    szukam jakiś tańszych, bo na pierwsze dni chcę Hartmanna kupić, ale one są dość drogie bo ok 15-17 zł (za opakowanie 14 szt.), a na następne dni coś z niższej półki cenowej, a później już się przerzucę na zwykłe podpaski mam nadzieję ;) myślałam albo o canpolu albo baby ono..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tylko podkłady Bella Mama + podpaski Maxi Bella i chyba mam jakieś 2 próbki z Canpola podkładów jeszcze poporodowych.
    Patrze na te Hartmanna i one są w różnych rozmiarach chyba.. ale mają klej. Teraz żałuję, że kupiłam Bella, bo nie wiem jak bez kleju mają się trzymac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 13:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te mini/midi/maxi to nie jest stopień chłonności? muszę sprawdzić :P
    ja nigdy nie lubiłam podpasek belli, więc nawet nie rozważałam tych podkładów ;)

Ksosia, wiem że za gorąco na zupy, ale ja chyba w środę ogarnę krem z pieczonej papryki, bo ma moja mama przyjechać i chciałabym mieć w domku coś na szybko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To ja do porodu mam używaną w razie co, a dwie kupię na salę potem.. ale nie wiem gdzie i jakie :/ bo te rozmiary na ślepo w necie nie wiadomo jakie brać :(
    Cewnika też się boję..

Pirelka polecam strone rafiolka. Ja tam zamowilam 2 koszule i 2 pizamki do karmienia i szlafroczek i jestem bardzo zadowolona. Co prawda jedne spodnie od pizamki mnie rozczarowaly, ale przezyje :p
    Co do rozmiarow, wydaje mi sie, ze sa lekko zawyzone, tam sa podane cm i jak sie zmierzylam wyszlo mi wszystko w xl i faktycznie pasuje, mam sporo luzu, ale nie wisi to na mnie, a wiadomo, ze jeszcze przybedzie troche.
    A sam material bardzo fajny, duzy wybor, rzadko kupuje cos w necie, a tu mnie milo zaskoczyli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 13:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a te mini/midi/maxi to nie jest stopień chłonności? muszę sprawdzić :P
    ja nigdy nie lubiłam podpasek belli, więc nawet nie rozważałam tych podkładów ;)
    A możliwe, nawet nie pomyślałam o tym :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Pirelka polecam strone rafiolka. Ja tam zamowilam 2 koszule i 2 pizamki do karmienia i szlafroczek i jestem bardzo zadowolona. Co prawda jedne spodnie od pizamki mnie rozczarowaly, ale przezyje :p
    Co do rozmiarow, wydaje mi sie, ze sa lekko zawyzone, tam sa podane cm i jak sie zmierzylam wyszlo mi wszystko w xl i faktycznie pasuje, mam sporo luzu, ale nie wisi to na mnie, a wiadomo, ze jeszcze przybedzie troche.
    A sam material bardzo fajny, duzy wybor, zadko kupuje cos w necie, a tu mnie milo zaskoczyli.
    No właśnie online to ja nie wiem jak z rozmiarem, a z wysyłką wychodzi drogo jak na jeden raz do szpitala, ale zerknę.
    Ja znowu za luźnej nie brałam, bo brzuch spadnie troszkę po porodzie, a w ramionach i tak za dużą trochę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z tym rozmiarem możesz mieć rację ;)
    oby midi wystarczyły, po cc chyba tak nie leci jak po sn? :P

ja się zabieram za obiad, miałam sprzątać, a tu nic nie zrobiłam w tym kierunku. Brudne okna mnie drażnią, a dostałam zakaz od męża i mam się ich nie tykać :(

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dzisiaj na 16:40 mam wizyte u gina i objecal mi badanje trzeciego trymestru wiec potm dam Wam znac.
    Juz raz Wam pisalam, ze teraz mniej czuje mala, tez tak macie. Rzadziej sie wierci :)

pirelka lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę zamawiać na allegro u dolce_sonno, szkoda mi pieniędzy na markowe koszule, które posłużąkilka dni, które najprawdopodobniej upierniczę, wyrzucę i szybko zapomnę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka trzymam kciuki ;)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z pepco, kupilam body i pajaca i dwie czapeczki :)
    A sobie sportowy stanik, bo sa cudowne i za 8 zl :D na takie dni jak dzisiaj idealne.
    Ale koszule byly kiepskie, jakies takie krotkie, no nie bardzo.

Jest taki upal, ze chlodze sie przed wiatraczkiem juz pol godziny, a dalej jestem czerwona jak burak :D

Dzieki Mysza i Agatia, wyprobuje dzis te pokrzywe wieczorem.

Haneczka naprawde dajesz mi nadzieje :) szczuple kostki, ehh :)

haneczka lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczęłam 30 tydz, nie wiem kiedy to zleciało :)
    Wróciliśmy z mężem z urlopu i znowu w mieście upał nie do wytrzymania, dzisiaj nie ruszam się z domu. No ale dzięki temu mam czas posiedzieć nad apteką bo tylko to mi zostało i będzie koniec wyprawki :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pepco też koszule kiepskie, kuse i takie małe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    I dlatego ufam tylko Usg A nie palca. Super że wszystko ok. Kiedy wychodzisz?
    Pewnie najwcześniej w środę. Do północy mam kroplowke a potem mają sprawdzić czy po odlaczeniu skurcze nie wrócą

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy zaraz po fotel...

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja tez juz po wizycie ginekologicznej. Gin mnie wybadala i szew trzyma, wiec to najważniejsze :) następna wizyta za dwa tygodnie.

Angela89, haneczka, Żabcia_, violett, agatia, Sabina, pirelka, alinka, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja kupiłam tylko podkłady Bella Mama + podpaski Maxi Bella i chyba mam jakieś 2 próbki z Canpola podkładów jeszcze poporodowych.
    Patrze na te Hartmanna i one są w różnych rozmiarach chyba.. ale mają klej. Teraz żałuję, że kupiłam Bella, bo nie wiem jak bez kleju mają się trzymac :(

W majtkach z siatki, które są elastyczne podkłady bardzo dobrze się trzymają bez obaw.:)

pirelka lubi tę wiadomość

‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ