X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    noo ja wlasnie ez bylam zdziwiona jak mnie na blok przewiezli ze to tyle tego plus 6 lekarzy 6 pielegniarek i anastezjolog sobie mysle kurde tyle ludzi do jednego dziecka !

Cewnika sie nie bojcie naet nie poczujecie jak wam zaloza on nie jest nigdzie gleboko zakladany takze splkojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam dwie ladne koszule do karmienia, a do porodu dokupie sobie chyba jakies w pepco. Szkoda wlasnie poniszczyc, bez wzgledu na rodzaj porodu to raczej nie beda w dobrym stanie.

Sarcia, u mnie tez sie nazbieralo, ale moj gin nie rozwial moich watpliwosci. Zastanawialam sie czy nie pojsc do internisty, ale mam wrazenie, ze lekarze boja sie cokolwiek radzic kobietom w ciazy i wszyscy zrzucaja to z siebie. Wkurza mnie to, bo potem sie dziwia, ze czlowiek w internetach szuka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, zbieram sie na spacer i do pepco, ponoc jakies body niemowlece sa w promocji i zerkne na te koszule nocne.

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ooo to by sie zgadzalo, bo mam duza dawke, a skurcze ostatnio co nos. Maly jest w nocy bardziej aktywny, moze cos uciska.

Agatia, Ty ostatnio mowilas o herbatce z pokrzywy, tak?
    Mysza mi poleciła herbate z pokrzywy :) Piję raz dziennie na noc i nogi nie puchnął w upał :)

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja do porodu mam używaną w razie co, a dwie kupię na salę potem.. ale nie wiem gdzie i jakie :/ bo te rozmiary na ślepo w necie nie wiadomo jakie brać :(
    Cewnika też się boję..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie jest tak że do cc jest szpitalna koszula?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Hej dziewczyny...

W nocy najadlam sie tyle strachu z moim co nie miara... Znow dostalam skurczy mialam dwa tak silne, ze moj juz na IP chcial mnie brac... Co prawda co 6h ale po pierwszym zauwazylam gesty sluz :/ dzis leze i boje sie wstac, a w podbrzuszu ciagle niepokoj... Jutro wizyta i chce jakos wytrzymac :( Maly juz lezy glowa w dol i naprawde az cierpne jak pomysle, ze to dopiero 31 tc.

Żabcia być może macica się przygotowuje, więc staraj się nie denerwować, jeśli skurcze są sporadyczne. Jak coś się nasili, to jedź na IP dla swojego spokoju. Ja w 35 tyg w poprzedniej ciąży zaczęłam mieć dość regularne skurcze, które były bardziej bolesne od miesiączki np. co 12 minut przez kilka godzin i potem spokój. Pojechałam na IP i okazało się, że wszystko pozamykane i że to przepowiadacze. Jak już nadeszły skurcze porodowe po odejściu wód dwa dni przed terminem, to już były tak bolesne, że nie dało się tego z niczym pomylić. Ale nieraz kobiety mają bóle porodowe jak menstruacyjne, więc trzeba dmuchać na zimne. Ale pocieszam, że to najprawdopodobniej nic groźnego. :)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Alinka czekam na wieści :)
    Ciekawe co z Dzierzba....
    Sarcia kciuki za wizytę :)

Ja magnezu biorę dużo. I nie ma znaczenia ilość tabletek, zobaczcie jak jest dawka magnezu w nich.
    I nas upał.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dobrze, że jedną operację (zabieg) mam za sobą to przynajmniej wiem czego się spodziewać mniej więcej, cewnika się boję najbardziej, bo przy wycięciu wyrostka go nie miałam...

Ja nawet nie pamiętam tego cewnikowania... Po 16 h porodu cewnikowanie było chyba nawet przyjemne. ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    U nas do cc idziesz w szlafroku, na sali operacyjnej go zdejmujesz, wkłuwają się w kregosłup i przykrywają niebieską płachtą. Potem na pooperacyjnej leżysz przykryta, a po jakimś czasie zakładają Ci Twoja koszulę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Do Cc jestes tak jak nas natura stworzyla czyli gola i wesola :) i daja na brzuch taki jednorazowy kubraczek a po operacji to juz ubierasz swoje ciuchy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 10:21

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Haneczka, ja mam wrazenie, ze mam w sobie mnostwo wody. Co prawda sikam czesto, ale tez bardzo duzo pije, wszedzie mam taka skore jak cellulit, na lydkach, udach, ramionach. A opuchnieta jestem caly czas, nawet rano jak wstaje :(

Moj madry lekarz powiedzial, ze moge sobie kupic hydro inum :D a w aptece babki zrobily wielkie oczy i powiedzialy, ze to na odpowiedzialnosc lekarza, wiec sobie dalam spokoj.

Chcialabym, zeby bylo tak jak mowisz, ze to szybko zejdzie po porodzie.

Tak będzie. Ja nie mogłam uwierzyć w to co widzę, jak spojrzałam kilka dni po porodzie na swoje kostki i łydki i znów były zgrabne, a nie takie parówy. ;) No i to sikanie jak z wiadra też było dla mnie zaskoczeniem. Najgorsze pocenie się w nocy, ale trzeba przeżyć. :)

Też się dziwię, że lekarz polecił ci hydrominum, bo to chyba naturalny stan, że w ciąży się puchnie na wypadek utraty dużej ilości krwi, żeby organizm mógł ją szybko wyprodukować no i dla laktacji. Być może te tabletki po prostu nie działają, dlatego Ci je polecił. :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej zaczęłam 30 tydzień. :) Jak to zleciało!

pirelka, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... to już muszę wymyślić co zabrać, żeby później mi nic nie zaginęło w drodze na salę operacyjną, bo miałam w planach tylko dwie koszule do karmienia kupić, a szlafroku nawet nie kupować :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    hmm... to już muszę wymyślić co zabrać, żeby później mi nic nie zaginęło w drodze na salę operacyjną, bo miałam w planach tylko dwie koszule do karmienia kupić, a szlafroku nawet nie kupować :P
    U nas jakoś położne to ogarniają, że nic nie ginie ;) Przed cc zabrały torby i szlafrok, potem pieluchy do inkubatora i nic nie zginęło. Nawet przyszły się zapytać czy pożyczę podkład i pieluchę jednej mamie, która z ulicy przyjechała rodzić.
    Jakoś to ogarniają, choć nie wiem jak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szlafrok mam jakiś stary to chyba sobie jego wezmę :P I czy miałyście na sam poród inną torbę niżeli ta co zostaje potem z Wami na położnictwie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po tym jak usłyszałam, że niepodpisane ubranka niemowlęce giną zaczynam się martwić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    po tym jak usłyszałam, że niepodpisane ubranka niemowlęce giną zaczynam się martwić :P
    To w takim razie trzeba zabrać te "gorsze" i tańsze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam na małe zakupy, zajrzę do Pepco i Texil, może będą jakieś koszule, chociaż w taką rozmiarówkę pewnie się nie zmieszczę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już kupuję jedne z tańszych koszul, ale tylko dwie, więc jak jedna zginie to będzie kiepsko w jednej cały czas chodzić :P tak się zastanawiam czy nie pojechać na lumpeks i nie poszukać jakiegoś szlafroka, ale jak ostatnio byłam to same z kolekcji babcinych :P albo grube, a wolałabym coś bawełnianego ;)

‹‹ 1523 1524 1525 1526 1527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ