X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie slyszalam na poczatku ciazy, ze nie mozna. Teraz czytam w necie, ze jest wskazana, nawet do 3 filizanek, a ja bardzo lubie i dziala oczyszczajaco, wiec sie zastanawiam...

Zabcia, moze jednak warto podjechac na IP, jesli cos sie zaczyna dziac to podadza Ci kroplowke na wyciszenie skurczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przestałam pić herbatę w ciąży, może jak gdzieś w gości pójdę to jedną filiżankę/kubek poproszę ;) wolę wodę, soki czasem nie mogę się powstrzymać i zimną pepsi ukradkiem podkradam od męża ;)

ojoj, ktoś tu próbuję mój księżyc w licytacji przebić, a że kończy się jutro jak mam wizytę, trzeba snajpera odpalić! :D

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett, przypuszczam, że zwyczajnie zatrzymujesz teraz wodę. Nie masz uczucia spuchniętych stóp i dłoni? Ja już powoli mam ciaśniej w butach. Tą "nadwagę" zwrócisz zaraz po porodzie. Ja np. sikałam jak z wiadra i pociłam się jak głupia, ale w rezultacie po 3 dniach od porodu miałam 9 kg mniej, a dziecko ważyło 3. ;)

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile bierzecie magnezu dziennie?

Ja biore 6 tabletek, a w nocy zlapal mnie taki skurcz obu lydek, ze musialam budzic meza, jakas masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zielonej herbaty nie pije w ogole bo mi zle dziala na zoladek w sensie ze mnie boli akurat po tej herbacie, ja zwykla czarna albo ziolowe lubie koper rumianek pokrzywy itd :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Violett, przypuszczam, że zwyczajnie zatrzymujesz teraz wodę. Nie masz uczucia spuchniętych stóp i dłoni? Ja już powoli mam ciaśniej w butach. Tą "nadwagę" zwrócisz zaraz po porodzie. Ja np. sikałam jak z wiadra i pociłam się jak głupia, ale w rezultacie po 3 dniach od porodu miałam 9 kg mniej, a dziecko ważyło 3. ;)

Haneczka, ja mam wrazenie, ze mam w sobie mnostwo wody. Co prawda sikam czesto, ale tez bardzo duzo pije, wszedzie mam taka skore jak cellulit, na lydkach, udach, ramionach. A opuchnieta jestem caly czas, nawet rano jak wstaje :(

Moj madry lekarz powiedzial, ze moge sobie kupic hydro inum :D a w aptece babki zrobily wielkie oczy i powiedzialy, ze to na odpowiedzialnosc lekarza, wiec sobie dalam spokoj.

Chcialabym, zeby bylo tak jak mowisz, ze to szybko zejdzie po porodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w nocy sie obudzilam i zdejmowalam obraczke bo normalnie czulam ze mi palce puchna takie glupie uczucie ze szok, musze dzis lekarzowi na ten temat powiedziec. Ja biore tylko witaminy prenatal dodatkowo nic nie biore

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ile bierzecie magnezu dziennie?

Ja biore 6 tabletek, a w nocy zlapal mnie taki skurcz obu lydek, ze musialam budzic meza, jakas masakra.
    ja biorę 3x dziennie i tez mnie skurcz złapał :) chyba musze kawusie odstawić, choć ginka mówiła, że Młoda przy szaleśtwach w brzuchu może uciskac na nerwy i stąd skurcze.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Wlasnie slyszalam na poczatku ciazy, ze nie mozna. Teraz czytam w necie, ze jest wskazana, nawet do 3 filizanek, a ja bardzo lubie i dziala oczyszczajaco, wiec sie zastanawiam...

Ja początkowo też popadałam w paranoję, czytałam ale potem przestałam dramatyzować i się nakręcać, bo nie wiem ile.. chyba z dzbanek dziennie musiałabym pić, by szkodziła, zwłaszcza że lekarze i pielęgniarki których pytałam nawet zalecały, bo wspomaga rozwój mózgu dzieci.

violett lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do CC, to leży się przy zabiegu zupełnie nago?? :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Pirelka, uspokoilas mnie, to bede pic znowu, bo strasznie za nia tesknie :)

A co do pokrzywy, tez ostatnio polecalyscie, ze fajnie dziala wlasnie na opuchniecia tak?
    Znalazlam jakas w szafce i tez bede popijac, tak 2 dziennie wystarcza?

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    ja biorę 3x dziennie i tez mnie skurcz złapał :) chyba musze kawusie odstawić, choć ginka mówiła, że Młoda przy szaleśtwach w brzuchu może uciskac na nerwy i stąd skurcze.

Ooo to by sie zgadzalo, bo mam duza dawke, a skurcze ostatnio co nos. Maly jest w nocy bardziej aktywny, moze cos uciska.

Agatia, Ty ostatnio mowilas o herbatce z pokrzywy, tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka

u nas do samego Cc lezy sie zupelnie nago, na brzuch daja taki zielony kubraczek, bo na 2 rece masz podlaczone cisnieniomierze i holtery na klatce piersiowej ktore monitoruja prace serca, no i juz po podjezdzaja lozkiem tym juz z sali i cie przekladaja przykrywaja koldra i na sali lezysz pod kroplowkami, a wcseniej przed cc zakladaja ci cewnik

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, ja juz od tygodnia nie nosze obraczki. Dziwnie mi bez niej, ale rece mi ciagle puchna/dretwieja palce, itp.

Daj znac co Ci lekarz na to powie, jestem bardzo ciekawa, bo mam wrazenie, ze moj tak tradycyjnie interesuje sie tylko ginekologicznymi rzeczami, a reszta to uroki ciazy i tyle. A ja nie wiem czy to takie normalne, ze duzo przybieram i mocno puchne :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak to powiedzial jeden madry lekarz cesarskie ciecie to nie zabieg tylko bardzo powazna operacja w ktorej bardzo gleboko przecinane sa wszystkie powloki brauszne, i ja do tego osobiscie tak podchodze :)

pirelka, bbeczka91, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zakladanie tego cewnika boli?
    Kiedys myslalam, ze cc to taka spoko sprawa, dzieciatko bezpiecznie wyciagaja, a my sie meczymy z bolem brzucha, a teraz to jednak mysle, ze to duza operacja. Nie wiem juz jaki porod bym wolala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet

jasne ze dam znac jak uzyskam jakies cenne informacje, bo mam pare tematow nie ginekologicznych w tym meczacy duszacy kaszel i okropne bole kosci ogonowej no i puchnace rece wlasnie hmm az tyle tego sie nazbieralo o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że jedną operację (zabieg) mam za sobą to przynajmniej wiem czego się spodziewać mniej więcej, cewnika się boję najbardziej, bo przy wycięciu wyrostka go nie miałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet

no ogolem jesli gdziekolwiek cie zapytaja czy mialas jakies operacje to musisz powiedziec ze cc bo jest klasyfikowane do operacji i wcale sie nie dziwie :)

Co do cewnika, jedynie to jest nieprzyjemne uczucie ale nie boli ;)

aaaa spiesze doniesc ze panie ktore beda mialy cc nie ubierajcie na ten dzien nowych koszul tylko juz jakies "troche gorsze" bo do ciecia beda pryskac takim pomaranczowym plynem w miejscu gdzie tna a to jest takie ze zostawia plamy k koszula jest do wyrzucenia bo to sie sprac nie chce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia ja też słyszałam, że to poważna operacja, a nie zwykły zabieg.. też tak do tego podchodzę.

Ale człowiek popodłączany z każdej strony, aż mnie to przeraża :P

‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ