WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWlasnie slyszalam na poczatku ciazy, ze nie mozna. Teraz czytam w necie, ze jest wskazana, nawet do 3 filizanek, a ja bardzo lubie i dziala oczyszczajaco, wiec sie zastanawiam...
Zabcia, moze jednak warto podjechac na IP, jesli cos sie zaczyna dziac to podadza Ci kroplowke na wyciszenie skurczy.
-
nick nieaktualnyja przestałam pić herbatę w ciąży, może jak gdzieś w gości pójdę to jedną filiżankę/kubek poproszę
wolę wodę, soki czasem nie mogę się powstrzymać i zimną pepsi ukradkiem podkradam od męża
ojoj, ktoś tu próbuję mój księżyc w licytacji przebić, a że kończy się jutro jak mam wizytę, trzeba snajpera odpalić! -
Violett, przypuszczam, że zwyczajnie zatrzymujesz teraz wodę. Nie masz uczucia spuchniętych stóp i dłoni? Ja już powoli mam ciaśniej w butach. Tą "nadwagę" zwrócisz zaraz po porodzie. Ja np. sikałam jak z wiadra i pociłam się jak głupia, ale w rezultacie po 3 dniach od porodu miałam 9 kg mniej, a dziecko ważyło 3.
violett lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Violett, przypuszczam, że zwyczajnie zatrzymujesz teraz wodę. Nie masz uczucia spuchniętych stóp i dłoni? Ja już powoli mam ciaśniej w butach. Tą "nadwagę" zwrócisz zaraz po porodzie. Ja np. sikałam jak z wiadra i pociłam się jak głupia, ale w rezultacie po 3 dniach od porodu miałam 9 kg mniej, a dziecko ważyło 3.
Haneczka, ja mam wrazenie, ze mam w sobie mnostwo wody. Co prawda sikam czesto, ale tez bardzo duzo pije, wszedzie mam taka skore jak cellulit, na lydkach, udach, ramionach. A opuchnieta jestem caly czas, nawet rano jak wstaje
Moj madry lekarz powiedzial, ze moge sobie kupic hydro inuma w aptece babki zrobily wielkie oczy i powiedzialy, ze to na odpowiedzialnosc lekarza, wiec sobie dalam spokoj.
Chcialabym, zeby bylo tak jak mowisz, ze to szybko zejdzie po porodzie. -
nick nieaktualny
-
violett wrote:Ile bierzecie magnezu dziennie?
Ja biore 6 tabletek, a w nocy zlapal mnie taki skurcz obu lydek, ze musialam budzic meza, jakas masakra.chyba musze kawusie odstawić, choć ginka mówiła, że Młoda przy szaleśtwach w brzuchu może uciskac na nerwy i stąd skurcze.
-
nick nieaktualnyviolett wrote:Wlasnie slyszalam na poczatku ciazy, ze nie mozna. Teraz czytam w necie, ze jest wskazana, nawet do 3 filizanek, a ja bardzo lubie i dziala oczyszczajaco, wiec sie zastanawiam...
Ja początkowo też popadałam w paranoję, czytałam ale potem przestałam dramatyzować i się nakręcać, bo nie wiem ile.. chyba z dzbanek dziennie musiałabym pić, by szkodziła, zwłaszcza że lekarze i pielęgniarki których pytałam nawet zalecały, bo wspomaga rozwój mózgu dzieci.
violett lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUff Pirelka, uspokoilas mnie, to bede pic znowu, bo strasznie za nia tesknie
A co do pokrzywy, tez ostatnio polecalyscie, ze fajnie dziala wlasnie na opuchniecia tak?
Znalazlam jakas w szafce i tez bede popijac, tak 2 dziennie wystarcza?pirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:ja biorę 3x dziennie i tez mnie skurcz złapał
chyba musze kawusie odstawić, choć ginka mówiła, że Młoda przy szaleśtwach w brzuchu może uciskac na nerwy i stąd skurcze.
Ooo to by sie zgadzalo, bo mam duza dawke, a skurcze ostatnio co nos. Maly jest w nocy bardziej aktywny, moze cos uciska.
Agatia, Ty ostatnio mowilas o herbatce z pokrzywy, tak? -
nick nieaktualnyPirelka
u nas do samego Cc lezy sie zupelnie nago, na brzuch daja taki zielony kubraczek, bo na 2 rece masz podlaczone cisnieniomierze i holtery na klatce piersiowej ktore monitoruja prace serca, no i juz po podjezdzaja lozkiem tym juz z sali i cie przekladaja przykrywaja koldra i na sali lezysz pod kroplowkami, a wcseniej przed cc zakladaja ci cewnikpirelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarcia, ja juz od tygodnia nie nosze obraczki. Dziwnie mi bez niej, ale rece mi ciagle puchna/dretwieja palce, itp.
Daj znac co Ci lekarz na to powie, jestem bardzo ciekawa, bo mam wrazenie, ze moj tak tradycyjnie interesuje sie tylko ginekologicznymi rzeczami, a reszta to uroki ciazy i tyle. A ja nie wiem czy to takie normalne, ze duzo przybieram i mocno puchne -
nick nieaktualnyI jak to powiedzial jeden madry lekarz cesarskie ciecie to nie zabieg tylko bardzo powazna operacja w ktorej bardzo gleboko przecinane sa wszystkie powloki brauszne, i ja do tego osobiscie tak podchodze
pirelka, bbeczka91, Behemottka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyViolet
no ogolem jesli gdziekolwiek cie zapytaja czy mialas jakies operacje to musisz powiedziec ze cc bo jest klasyfikowane do operacji i wcale sie nie dziwie
Co do cewnika, jedynie to jest nieprzyjemne uczucie ale nie boli
aaaa spiesze doniesc ze panie ktore beda mialy cc nie ubierajcie na ten dzien nowych koszul tylko juz jakies "troche gorsze" bo do ciecia beda pryskac takim pomaranczowym plynem w miejscu gdzie tna a to jest takie ze zostawia plamy k koszula jest do wyrzucenia bo to sie sprac nie chce. -
nick nieaktualny