X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię kilka miniaturek, a kilka mam w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas się na burzę zanosi ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zajęłam się w końcu paznokciami u dłoni, bo od hybryd przed ciąża nie robiłam z nimi nic :D a do zdjęcia muszą jakoś wyglądać :P
    Jutro z rana coś poukładam jak mąż będzie pracować.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko mam. Gdzie kupowałyście ciuszki dla dzidzi? Planuję dokupić parę sztuk, ale na smyku mały wybór. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, ja mam zdecydowanie najwięcej z ciucholandu lub allegro (ale też używane) ;)

siedzę tak nad zamówieniem z gemini i zastanawiam się czy coś jeszcze dorzucić do koszyka, zamówiłabym też chemię do prania, ale boję się czy w transporcie płyn do płukania się nie wyleje :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam lovelę płyn 2l i mleczko do białego 3 l i najtaniej tam wychodzi. :) Ostatnio nic się nie wylało. Oni świetnie to pakują. Sama zobaczysz

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówię z Gemini jak laktator znowu spadnie z ceny..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo się tak zastanawiałam czy nic się stanie - czy płyny nie wyleją czy octenisept lub sól fizjologiczna się nie popsuje od wysokich temperatur, bo szkoda nie korzystać skoro stacjonarne apteki mają czasem dwukrotną cenę! :O

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, jaki sprzedawca na allegro?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka, jeśli chodzi o ciuszki na allegro to szukałam długo, nie mam konkretnego sprzedawcy, po prostu przeglądałam używane w rozmiarach 56-62, mam też kilka większych. Bo jak oglądałam te "paki" to nie zawsze wszystko mi się podobało i wolałam pojedynczo kupować ;) większość mam brytyjskich marek np next, george, TU kupione za grosze, ale czasem mam wrażenie że bawełna gatunkowo lepsza od niektórych smykowych ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    bo się tak zastanawiałam czy nic się stanie - czy płyny nie wyleją czy octenisept lub sól fizjologiczna się nie popsuje od wysokich temperatur, bo szkoda nie korzystać skoro stacjonarne apteki mają czasem dwukrotną cenę! :O

Woda z solą się nie popsuje, skoro Bałtyk jeszcze nie zakwitł mimo tych upałów :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic więcej nie wymyślę z tym zamówieniem, mam nadzieję że wszystkiego mi starczy, najwyżej męża podeślę do apteki po podkłady lub dodatkowe majtki :D a

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) dopiero weszlam do domu, wizyta sie opoznila o 2 godziny takie spoznienie bylo, ale to nic, potem na zakupy do tesciow na chwile i 8 godzina o.O

a wiec tak
    maly zdrowy, serduszko, zdrowe, Boze jak sie ciesze Najlepsza imformacja w tym miesiacu!!! Lozysko na tylnej scianie, reszta wszysyko w normie, maly troche wuprzedza bo ciaza o tydzien wychodzi o tydzien starsza czyli zamist 26+6 tak jak dzis jest to wychodzi 27+6, ale lekarz mowi ze wszystko w normie, za kazda wozyta gadamy o, porodzie ale widze ze im blizej to tym wiecej mowi o cc mowi ze we wrzesniu mi powie dokladnie co i jak,:)

maly wazy 1189 g ! :)

pirelka, claudiuszek, Sabina, Żabcia_, violett, marta258, _izunia_, bisacz, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, chciałam zapłacić za zamówienie, a tu jakiś błąd po stronie PayU wyskoczył i mi na gemini wyskakuje informacja "upłynął termin płatności", a przecież zamówieni skończyłam kompletować kilka minut temu! :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia super wieści :-D tyle czekalas na wizytę, że wieści nie mogły być inne :)
    Ale coś mi się nie zgadza bo wg suwaczka jesteś 28+1... hmmm ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 20:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatiam

bo na suwaczku mam termin zgodnie z miesiaczka ostatnia, czyli jak mialam 27.12.15 ostayni okres to wg tego tp jest na 2.10 i wtedy tak tez wskazuje suwaczek, bo jego nie da sie ustawic wg owulacji :*( bo ja przez nieregularne miesiaczki owulacje mialam pozniej i lekarz przyjal termin wg usg na 12.10

a dzis na wizycie jeszcze co innego wyszlo, bo wyszlo ze ciaza jest o tydzien starsza niz od poczatkum zakladalismy. Kurde ale u mnie ten temat jest zawily :)

P.s szyjka ma 4,5 cm ! 1.08 mam dodatkowa wizyte na kontrole tej szyjki jeszcze, rozwarcie to zewnetfzne nadal na 1 cm nic sie nie zmienia imdobrze :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia szyjka luksio :)
    Ja nawet nie wiem kiedy byla u mnie owulka, bo cykl był wg USG bezowulacyjny ;) ale ginka liczy od OM :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka zaszła w ciąże gdzie miała monitoring cyklu i lekarze (dwóch!) powiedziało jej, że pecherzyk był za duży i na pewno się wchłonął. A tu prosze! :)

Dziewczyny czy macie jakie sprawdzone przepisy na lody. Ktoś chyba wrzucał tutaj te lody w plastikowych pojemniczkach z patyczkiem.
    Zrobiłam dziś z nektarynki i arbuza i wyszły ohydne. Mąż ugryzł kawałek i powiedział żebym je wyrzuciła, bo są mdłe...

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    haneczka, ja mam zdecydowanie najwięcej z ciucholandu lub allegro (ale też używane) ;)

siedzę tak nad zamówieniem z gemini i zastanawiam się czy coś jeszcze dorzucić do koszyka, zamówiłabym też chemię do prania, ale boję się czy w transporcie płyn do płukania się nie wyleje :P
    ja tam zamawiałam proszki lovela i płyn- wszystko przyszło w całości pięknie opakowane. Płyn był zabezpieczony folią bąbelkową, w ogóle wszystko było super zapakowane i nic się nie zniszczyło- a pudło ważyło 20 kg! ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lekarz tez mowi ze dobrze ze szyjka jest dluga na te tygosnie ciazy, ale trzeba miec ja na oku :)

Tak juz wspomnialam ze z gadki lekarza to niby dobrze ze chce probowac i rodzic sn bo w razie co cc mozna zawsze zrobic ale z drugiej strony widze ze sie mocno waha czy napewno, bo mimo ze to 4 lata ro sie, boi czy sie w seodku nie rozlezie ta blizna, mowi ze powie mi za 2,5 miesiaca czyli w polowie wrzesnia dokladnie co i jak, i mowi ze jeszcze zobaczymy jak to wszystko bedzie wygladac.

Aha i maly sie obrocil, lezy glowka w dol juz tak jak do porodu

‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ