X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, myślisz, że ten laktator stanieje? Bo ja miałam właśnie kończyć zamówienie i je zatwierdzać, ale w takim wypadku może też poczekam...

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drodze do lab kurde ciężko mi sie spało bo musiałam siuski utrzymać masakra.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Dziewczyny jak ja sie ciesze, ze same dobre wieści przynosicie po wizytach! Wczoraj zdałam.sobie sprawę, ze każda z nas dobija 30tc i jak na razie nie mamy żadnego wczesniaka. Bardzo mnie to cieszy :)
    Nawiasem mówiąc Dzierzba mogłaby się odezwać....

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis od rana na nogach. Popoludniu rozbolala mnie glowa, uparlam sie, ze nie wezme tabletki i po 1 w nocy wstawalam po nia juz z takim bolem, ze masakra :(
    A maly szalal cala noc, wiec bede chyba odsypiac popludniu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina dokladnie, tez sie zastanwiam co u Dzierzby
    No i nie ma co ukrywac, mimo nagromadzajacych sie objawow powinnysmy sie cieszyc, ze z naszymi maluchami jest dobrze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dzień dobry
    Dziewczyny jak ja sie ciesze, ze same dobre wieści przynosicie po wizytach! Wczoraj zdałam.sobie sprawę, ze każda z nas dobija 30tc i jak na razie nie mamy żadnego wczesniaka. Bardzo mnie to cieszy :)
    Nawiasem mówiąc Dzierzba mogłaby się odezwać....
    I niech tak zostanie :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:) witam się po wczasach:)
    było super super super i pogoda oprócz wczoraj też fajna, wczoraj 35 stopni akurat byliśmy w Malborku, a później powrót także gorąc okropny. Ale jestem mega zadowolona, dużo zwiedzilismy w Gdańsku, bylismy we Władku, może mało wypoczęłąm bo jednak cały czas łazenie ale ja lubię takie aktywne wczasy:)

Jedyne co to puchnę na potęgę, ręce i nogi wczoraj to wyglądały jak u Fiony, piję pokrzywę rano i na wieczór chyba 4 dzień, coś tam pomaga, ale już po wadzę widzę że nie wiele.

Cały czas was podczytywałam, ale pisać czasu nie było.

Mam takie pytanko bo moja koleżanka urodziła synka, i niestety nie chciał jeść i wymiotował. Szybko okazało się, że ma niedrożności bo zrobili mu kontrast i doszedł tylko do jelita cienkiego. Czy któraś z was spotkała się z takim o to ,,probleme" czy to w ogóle np może wyjść na tym lepszym usg genetycznym? Czy dopiero po porodzie?
    Maluszek przeszedł operację, jeszcze nie wiem jak sytuacja ale mam nadziję ze wszystko dobrze:)

A ja się zaraz zbieram do lekarza :) Dziś wizyta, a potem ze zwolnieniem do pracy i od razu do zusu je zaniosę, bo poprzednie dopiero wczoraj mam decyzje o zasiłku, ale i tak dobrze ze nie zaginęło.

Kurdę dziewczyny w wolnych chwilach czytam lipcówki 2016 i przeżywam ich porody heheh ciekawe rzeczy tam piszę w związku z tą ostatnią fazą

Miłego dnia:) zauważyłam że ostatnio ciszej u nas, chyba każdy zaganiany jest

_izunia_ lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co za pogoda paskudna.... leje się ze mnie chodź padało a duszno, że szkoda gadać nawet wychodzić mi się nigdzie nie chce :/
    Dziewczyny super, że u nas wszystko dobrze i dzieciaczki dzielnie siedzą w brzuszkach :)
    Swojego pierworodnego zaprowadziłam do żłobka a dziś na obiad zupa kalafiorowa a na jutro zrobię bigosik będzie na dwa dni :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)
    Właśnie Dzierzba mogłaby dac znac, a tu trzyma nas w niepewnosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też paskudnie! rozpadało się okrutnie, miałam jechać do NFZ po nową kartę ubezpieczenia i na lump sprawdzić czy mają jakieś niebabcine szlafroki (do szpitala), a tak pada że odstrasza :( dopiję kawę i pomyślę co zrobić, jutro mama przyjeżdża i pomoże ogarnąć rzeczy małego, z praniem poczekam na paczkę od gemini bo zamówiłam tam lovelę ;)

a wieczorem usg III trymestru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 08:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Pirelko, myślisz, że ten laktator stanieje? Bo ja miałam właśnie kończyć zamówienie i je zatwierdzać, ale w takim wypadku może też poczekam...
    Mam nadzieję :) bo jak nie byłam przy kasie to było długo czas za 145 zł :D potem 178 zł i spadł znowu do 145 zł.. potem znowu 178 zł.. spadło do 168 zł i teraz czekam dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to przyjemnie, lekki wiaterek i nieśmiałe słoneczko - przyjemny chłodek, rekompensata za wczorajszą duchotę
    Nocka zleciała z durnymi snami o pracy i moim ginekologu
    Wczoraj ostatecznie się zmobilizowałam i zrealizowałam zakupy na allegro, nie obyło się bez problemów bo chyba jak się taki koszyk zbiera dłuższy czas to później jest problem z płatnością peyu w końcu wyszło na to, że zamówienia przeszły i się zdublowały ale już to ogarnęłam :) został wózek i łóżeczko więc jak dla mnie to już luz :)

Dziewczyny co na usg III trymestru dodatkowo mierzy lekarz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, wczoraj PayU chyba jakiś problem miało, bo i u mnie jakiś błąd wyskoczył :(
    mam nadzieję, że jak im wysłałam tradycyjny przelew to jednak spakują moje zamówienie i wszystko dojdzie. Moja bajerancka szczotka dla maluszka jest już w moim mieście i czeka aż ją wrzucą do paczkomatu, oprócz tego grzebyk (na później lub na ciemieniuchę) i aspirator do noska ;) małe pierdółki a cieszą. Dziś muszę dokupić jakieś prześcieradło, może pojadę i po sklepach pochodzę żeby mi jakość spasowała...

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego aspiratorka nie mam bo nie wiem jak podejść do tematu, jaki kupujecie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam kupić fridę, ale ostatecznie kupiłam taki:
    http://sklep.mambaby.pl/primamma_aspirator_do_nosa.html
    w szkole rodzenia nam polecali bardziej gruszki i właśnie te z MAM, niż te do wyciągania ustami, jak będzie w praktyce zobaczymy ;) zawsze można dokupić. Ostrzegali nas przed tymi do odkurzaczami, ale sama bym się bała dziecku tak wyciągać gluty, a już na pewno takiemu malutkiemu.

a na allegro znalazłam taniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 09:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak syn był mały to były tylko zwykłe gruszki więc te aspiratorki to dla mnie coś nowego i jakoś dlatego taki do odkurzacza do mnie nie przemawia i raczej skłaniam się do takich jakie Foksiku proponujesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jq wlasnie wztalam i wybieram sie zjesc sniadanie, na dzisiaj nie mam zadnych planow, jedyniemdo sklepu skpcze bo jutro imieniny mam i jakies miesko kupie i salatke zrobie.

w nocy mialam skurcz lydki imto tak mocny ze teraz chodzic nie mogw, w dodatku bolala nie 9rzy uchu po jednej stronie glowa i pieklo mnie w, plucach nie wiem od czego to pierwszy raz takie cos mialam zwariowac mozna chwilami :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, może dla większego dziecka dokupię taki do odciągania przez rurkę :D
    ja tam mimo wszystko jestem tradycjonalistką i sposoby mojej mamy zwykle najlepiej się sprawdzały nawet jak pracowałam jako niania ;)

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jakie ubranka wziąć do szpitala i tak kombinuję bo mam dużo cienkich pajacyków i gdybym wzięła 5szt takich to by wystarczyło czy lepiej body z długim? krótkim? rękawkiem + półśpiochy? Jak robicie?

‹‹ 1529 1530 1531 1532 1533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ